FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koju poziciju će zauzeti FKS na kraju ove sezone?

Prvaci
41
12%
Drugi
38
11%
Treći
109
31%
Četvrti
72
21%
Peti
26
7%
Šesti
17
5%
Sedmi
6
2%
Osmi
13
4%
Ispadamo iz lige
26
7%

Ukupno glasova: 348

dlakavijazavac
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la dlakavijazavac » 26 feb 2026, 08:16

Banić- kiks kod gola, bez posla, jedan od rijetkih koji imaju kredita
Beganović - čovjek je ove sezone zaboravio igrati fudbal, u napadu loptu vodi koljenom i najčešće sam izađe u gol aut.. klupa do daljnjeg.
Rile - sa toliko iskustva toliko netačnih pasova je stvarno kriminalno bilo sinoc
Gojkovic - jedini sa prolaznom ocjenom, inteligentiji od onog jablana daleko..
Maroodza - po meni losa bek opcija, dok je kao treći štoper puno puno puno bolji
Cimi - on je taj koji je trebao diktirati tempo, voditi igru, to je Pavicic prošle sezone puno bolje radio.
Elezi- momka ubija formacijom, ne zna momak sta igra evo od početka sezone, šteta za šansu ono se mora zabiti.
Krdzalic - e ovo je ona utakmica koja pokazuje da on nema kontinuitet, 2 dobre tekme pa ce sad 2 bas lose gdje se nece vidjeti, ali hajde pripisati cemo to povredi.
Menalo - užasno, užasno, onu šansu ovakav igrač mora u 99 od 100 slučajeva zabiti, ali postoji i taj jedan, gulisha je tv u boji za njega.
Kyeremeh - vidjen jedino kada trci sprint na golmana na presingu
Kupresak - igrač malih utakmica, ništa on nama ne donosi protiv jačih
Generalno, mislim da je i Mehmedović puno konkretniji u napadu od puno njih, ne znam sto ne dobija šansu, nego se ubacuje bek Hujber kojeg neću ni komentarisati...
Nadati se da je Rivaldo sto je došao zaista pojačanje a ne prinova.

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 26 feb 2026, 08:20

Utakmica je sinoć mogla otići u dva pravca: Da je Elezi pogodio sa pet metara u prvom vjerovatno bi im uvalili još dva i bili haman u polufinalu, a mogao je Sivac svirati i penal i da se raspadnemo totalno pred Borac koji će nas vjerovatno rutinirati i mentalno razbiti gore za vikend.

Realno sa Marijom osvajamo neke bodove koje smo ranije uglavnom gubili, ekipa je dosta sigurnija ali napravimo po pet amaterskih grešaka na utakmici koje do sinoć niko nije kaznio.

Jedan gol je apsolutno nadoknadiv, u Mostaru se da fino igrati, imaš prijateljsku i sportsku atmosferu i nadam se da ćemo izvući neku pouku iz ove tekme. Ne mislim da će Velež mijenjati pristup u revanšu, iako bi nama odgovaralo da nas napadnu, pa da proradimo iz tranzicije.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

Herson

Post Postao/la Herson » 26 feb 2026, 08:27

Pravo je čudo da su Poljaci ponudili i 200.000 za Kuprešaka. Nema brzinu, nema moć ponavljanja, fizički nedovoljno jak... Eventualno može biti koristan na desnom krilu kada mu se otvori prostor za neki centaršut ili šut, lošija verzija Damira Hrelje.

belosevic23
Kontakt:

Post Postao/la belosevic23 » 26 feb 2026, 08:34

Herson je napisao/la:
26 feb 2026, 08:27
Pravo je čudo da su Poljaci ponudili i 200.000 za Kuprešaka. Nema brzinu, nema moć ponavljanja, fizički nedovoljno jak... Eventualno može biti koristan na desnom krilu kada mu se otvori prostor za neki centaršut ili šut, lošija verzija Damira Hrelje.
pa za našu ligu je dobar, tehnički bolji od 70% lige, brži od 70% lige, centaršut solidan, to je dovoljno da bude u top 30-50 igrača u ligi

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 26 feb 2026, 09:05

Samo da mi je znati kakvi su levati davali pare za Beganovica i ko je to ispao jos veci levat pa ga nije pustio.Na kraju cemo morati raskidati jer je Dusan Hodzic Zanetti za ovu amatercinu.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

Bordo10
Kontakt:

Post Postao/la Bordo10 » 26 feb 2026, 09:12

Koliko je zivot kucka pokazuje i ovaj podatak, mi dajemo 15-20 milja mjesecno za Turkesa, za nista, vec dvije godine, a ovaj Spahic koji igra mozda za dvije tri milje, je za njega Ronaldo, i tu Rahimic vec godinama cupa neke igrace, niotkuda i kako sam kaze svaki dan postaju bolji i bolji, nakon sto ih uzme pod svoje, a mi ovog cekamo vec dvije godine da proradi, ili da se bar jednom ko covjek postavi i zagradi kao da je musko.

Herson

Post Postao/la Herson » 26 feb 2026, 09:23

Bordo10 je napisao/la:
26 feb 2026, 09:12
Koliko je zivot kucka pokazuje i ovaj podatak, mi dajemo 15-20 milja mjesecno za Turkesa, za nista, vec dvije godine, a ovaj Spahic koji igra mozda za dvije tri milje, je za njega Ronaldo, i tu Rahimic vec godinama cupa neke igrace, niotkuda i kako sam kaze svaki dan postaju bolji i bolji, nakon sto ih uzme pod svoje, a mi ovog cekamo vec dvije godine da proradi, ili da se bar jednom ko covjek postavi i zagradi kao da je musko.
O tome sam razmišljao dobrih nekoliko minuta nakon kraja utakmice. Dečko je totalni anonimus, nikad čuo za njega do zimskog prelaznog roka. Vjerovatno mu ni plata nije Bog zna kakva. Ali, njegov stav, ponašanje na terenu i onaj gol mu je samo nagrada za to. Da se razumijemo, nije on nikakva klasa, niti nam je pravio pretjerano puno problema, ali je neumorno radio, borio se, trčao, gradio i onda pogledaš onu smlatu u dresu Sarajeva, uz njega Beganovića i Kuprešaka... Strašno.
Zadnja izmjena: Herson, dana/u 26 feb 2026, 09:27, ukupno mijenjano 1 put.

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 26 feb 2026, 09:26

Treba biti ponizan. Skroman i strpljiv.
Nasa ekipa je limitirana kvalitetom. Bez sirine. Jako lose balansirana.
Ne trebamo pred trenera,pred ekipu ,pa i pred nas same,stavljati nerealna ocekivanja i ciljeve.
Polako i s mirom pratiti,gledati utakmice ,davati podrsku .

SHZ82
Kontakt:

Post Postao/la SHZ82 » 26 feb 2026, 09:29

Herson je napisao/la:
26 feb 2026, 09:23
Bordo10 je napisao/la:
O tome sam razmišljao dobrih nekoliko minuta nakon kraja utakmice. Dečko je totalni anonimus, nikad čuo za njega do zimskog prelaznog roka. Vjerovatno mu ni plata nije Bog zna kakva. Ali, njegov stav, ponašanje na terenu i onaj gol mu je samo nagrada za to. Da se razumijemo, nije on nikakva klasa, niti nam je pravio nešto puno problema, ali je neumorno radio, borio se, trčao, gradio i onda pogledaš onu smlatu u dresu Sarajeva, uz njega Beganovića i Kuprešaka... Strašno.
nemojte od covjeka pravit naku igracinu, lik se uklopio u sistem Rahimica i izgleda dobro jer cijela ekipa Veleza tome doprinosi, oni su u nekoj formi i prva dva losa rezultata past ce ko sa kruske.
Spahic je sinoc dao gol iskljucivo zbog lose procjene Banica.
drugo lik je trebao vec biti u svlacionici jer je morao dobiti drugi zuti.
Turkes jest los, ali ovaj je jos 2x losiji

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 26 feb 2026, 09:29

Herson je napisao/la:
26 feb 2026, 08:27
Prosječan kao i većina igrača, ali za ovu ligu i dovoljan. Takvi su i Kyeremeh, Beganović, Maroodza itd. Ponekad bljesnu u vidu onog gola Kuprešaka protiv Posušja, sve ostalo prosječno. Opet ponavljam, meni je nepojmljivo da nama krila i bekovi nisu probojni i da ih je strah napasti i ući u dribling.

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 26 feb 2026, 09:40

Turkes ozbirom na svoja primanja i cinjenicu da krila igraju njegovu poziciju je najgori napadac lige.To su fakti.
Bojim se da ovdje cistka nije gotova i da ce morati nastaviti na ljeto.Ovo sto Maroodza i Mujkic igraju je slabije od Jovica koji je otisao u jacu ligu u klub koji je bod od treceg mjesta.

Taj Spahic je klasican wwin liga igrac ala Vidic.Nema izmisljanja najvisi si igrac na terenu kupi,pospremi sve sto mozes i to je to.Nama treba agilan napadac koji ima osjecaj za prostor,nesto kao Renan u prvoj polusezoni kada je dosao.
Moramo nekada i centarsutom rijesiti utakmicu kao Velez jucer,ne mozemo se uvijek usetati gol.Ja bi im zabranio da vracaju loptu nazad.Preuzmi odgovornost naprijed pogrijesi radije ali ne vracaj je od 16 na svoju polovinu yebo te taj posjed.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

tenpenny
Kontakt:

Post Postao/la tenpenny » 26 feb 2026, 09:44

Prvo mi smo ostali bez gulija koji je premocan i preopasan za ove lige.Vuko nas je gore u napadu bas gdje i nismo imali neka rijesenja.Menalo to ne moze raditi da se razumijemo.Oni bi bio jako koristan u formaciji 433 s jos jednim dobrim krilom i spicom.Bekovi su nam katastrofa za ove formacije.Ne mogu nista napraviti bas,sem eto sto kupresak moze neki sut centarsut,al su generalno bekovi individualno losi.Sto neko gore u komentaru rece,limitirana smo ekipa na nekim pozicijama treba dati podrsku i pratiti mirno tekme i to je to.

StriktnoZlo
Kontakt:

Post Postao/la StriktnoZlo » 26 feb 2026, 09:48

Nekad se zapitam zaslužujemo li mi bolje od 3-4. mjesta sa ovakvim "navijačima"? Ne mogu povjerovati da su pojedini naši navijači.
Odigraš 7 tekmi bez primljenog gola, gdje se vidi potpis trenera i dođeš izgubiš jednu i odmah počne "ako ispadnemo sve tjeraj".
Ovo je nevjerovatno majke mi, ali i ne čudi me. Sjedim na istoku svaku i slušajuči one komentare, koji su nekad mi bili zabavni, trenutno mi se gade i ozbiljno razmišljam ili mjesto ili tribinu mjenjati.
Došao čovjek u rasulo, gdje ti nije zabio samo onaj protiv koga nisi odigrao i utegne koliko toliko i dođeš i sereš. Tako bih volio sjesti na kafu sa par ovih forumaša tipa Lucas (njega sam zapazio da ide samo negativa) i da vidim kakvo je to razmišljanje. Možda se desi da izgubimo i u BL i u mostaru i da Cvitanović dobije otkaz, ali kako možeš sada čovjeku reći išta.

Sinoć tekma koja nije ništa specijalno, ali i iz takve nismo zaslužili poraz. Ovo je bio poraz Cvitanovića koji će izvući iz ovoga pouku. Kada se prebacimo u 4-4-2 ti ne možeš Maroodzu na lijevom beku držati. On se jedino i može snaći na stoperu, pogotov sa 3 nazad, gdje ti trebaju pored Gojkovića/Bralića dva brža. Onda izmjene Cimirot - Ignatkov i Menalo - Telalović baš u lošem momentu. Tada je sve totalno stalo.
Beganović naš vrlo neinteligentan igrač, ali drag mi je zbog njegove borbe i uvijek će mi takvi igrači biti dragi i ako će im Sarajevo biti max.
Elezi ugušen onim izmjenama, do tada sigurno jedan od najboljih igrača.
Počelo se sa pljuvanjem Menala i Kyeremeha... to što nijedan od njih nije napadač i što momci igraju možda prvi put ovakve pozicije u FKS, yebo to.
Samo treba nastaviti sa Menalom i Kerom u napadu i vjerujem da je to max što trenutno možeš izvuči. Pogotovo tipa Banja Luka, Mostar njih dvojica ti valjaju, jer te ekipe ti se otvore. Največi je belaj kad kreneš sa njima dvojicom protiv Rudara, Posušja i ostalih, a ne zabiješ u prvom poluvremenu, onda kreće dupli blok gdje njih dvojica ne mogu ništa.
Odbrana brutalno utegnuta, sve što su ekipe napravile zadnja 4 kola protiv nas je isključivo plod naših grešaka.

Pored svega ovoga, tebe je sudija oštetio u 3 situacije.
- indirekt
- drugi žuti Spahiću
- penal
i Velež ima nekoga u savezu, a mi dalje šuti i trpi i onda ti dođe neko i pomisli da možeš osvojiti titulu.
Siguran sam da pola forumaša nije šutnulo lopte. Dođeš na termin, pa ti dovedu nekog lika koji svaki kontakt traži faul, ispizdi te na max, glava ti ode u qrac, ali jok, ako si bolji 3x ne mogu ti sudije ništa.
Zašto moramo biti bolji 3x da bi pobijedili ? Pogledaš Barcu - Real malo ih zakine sudija oni kiksaju. Pogura ih sudac da jedva utrpaju gol, onda protivnika natrpaju.

Sjever za one topovske :thumbdown:

OVDE JE DOSTA FUDBALSKIH ANALFABETA KOJI MOGU DOĆI NA KOŠEVO ALI SA POVEZOM PREKO USTA.
Na forumu mogu trabunjati preko tastature i ispadati maloumnici jer se ne zna ko su.
"Sve laže onaj mali ..."

ULTRAGOTIVA

071
Kontakt:

Post Postao/la 071 » 26 feb 2026, 09:51

StriktnoZlo je napisao/la:
26 feb 2026, 09:48
Pored svega ovoga, tebe je sudija oštetio u 3 situacije.
- indirekt
- drugi žuti Spahiću
- penal
i Velež ima nekoga u savezu, a mi dalje šuti i trpi i onda ti dođe neko i pomisli da možeš osvojiti titulu.
Ima Kaplana, što se jasno vidi na suđenju u njihovu korist u posljednje vrijeme. Realno, imamo još uvijek previše škarta u ekipi da bi uzeli neki trofej. Bolje je nego što je bilo, ali Beganović i sl. su toliko neinteligentni fudbaleri da je to prestrašno.

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 26 feb 2026, 09:55

Frajer dao gol greškom golmana i sada on igračina, dajte ljudi molim vas. :D

_weella_

Post Postao/la _weella_ » 26 feb 2026, 10:01

Vjerujem da je većina jedva dočekala poraz sinoć da opravda svoj nedolazak na tribine :)

Odigraš 15 utakmica ja 1 porazom, od toga u 8 ne primiš go i onda izgubiš jednu nakon 3-4 mjeseca, za koju ima popravni i sav škart izađe na površinu da pametuje o svemu što se dešava, dešavalo se, dešavaće se.

De malo o stadionu pričajte, tu imate bolje vizije i informacije. Pustite ljudima koji rade temeljito i ozbiljno da nešto možda i naprave.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga!

Morpheus
Kontakt:

Post Postao/la Morpheus » 26 feb 2026, 10:06

Bordo10 je napisao/la:
Otjerao bih Turkeša odmah, ali kako je Spahić za njega Ronaldo? Hajde ti provjeri ko je taj Spahić, koliko golova zabija, itd.

Prvo čovjek je nekad igrao stopera, prebačen nekad u napad, znači nije pravi napadač, kao drugo uopšte ne zabija redovno golove, rijetko kad, kao treće dovedi Spahića u Sarajevo i dobit ćeš novog Turkeša.

I kao peto, jučer je zabio gol slučajno, ne zato što je znalac. Banić da nije onako pogriješio ne bi on gola vidio taman da se igralo do 11 navečer.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 26 feb 2026, 10:06

Treba razumjeti i navijace , dugo čekamo titulu , puno promijenjenih igraca i trenera a nista , stadion ruševina i naravno kad izgubis utakmicu koja je najbitnija u ovom dijelu prvenstva da ljude nabije negativa i razočaranje.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 26 feb 2026, 10:15

Morpheus je napisao/la:
26 feb 2026, 10:06
Bordo10 je napisao/la:
Otjerao bih Turkeša odmah, ali kako je Spahić za njega Ronaldo? Hajde ti provjeri ko je taj Spahić, koliko golova zabija, itd.

Prvo čovjek je nekad igrao stopera, prebačen nekad u napad, znači nije pravi napadač, kao drugo uopšte ne zabija redovno golove, rijetko kad, kao treće dovedi Spahića u Sarajevo i dobit ćeš novog Turkeša.

I kao peto, jučer je zabio gol slučajno, ne zato što je znalac. Banić da nije onako pogriješio ne bi on gola vidio taman da se igralo do 11 navečer.
Trebo je juce crveni dobit prije gola al hajd navikli smo uvijek da nas osakate plus penal, evo godinama na nama pokazuju snagu i strogocu.

OldTownDistrict
Kontakt:

Post Postao/la OldTownDistrict » 26 feb 2026, 10:17

Iz supljeg u prazno.
"Nemam vremena da se vise bavim Zeljom, a dok investitor ne udje ne interesuje me vise ni kad ni s kim igra" - NoDi80

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.