FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koju poziciju će zauzeti FKS na kraju ove sezone?

Prvaci
41
12%
Drugi
38
11%
Treći
112
32%
Četvrti
72
21%
Peti
26
7%
Šesti
17
5%
Sedmi
6
2%
Osmi
13
4%
Ispadamo iz lige
26
7%

Ukupno glasova: 351

teamnorth1989
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la teamnorth1989 » 26 feb 2026, 13:03

utakmica od sinoc je pokazala kako ova ekipa zavisi mnogo od Ljajica, ono sto me brine sto nismo sinoc napravili nesto puno sansi. Biti ce zeznuto u Vrapcicima gdje ce Velez vjerovatno igrati bunker, zadrzavanje i valjanje nije nepoznanica u duelima sa nama. Mislim da je sinoc trebao poceti Turkes prije Keremeha kakav god da je spic je klasicni.

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 26 feb 2026, 13:05

Stavili Kukića a varioci da bog sačuva, stavlja pritisak na sudiju iz Bugojna.

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 26 feb 2026, 13:08

teamnorth1989 je napisao/la:
26 feb 2026, 13:03
utakmica od sinoc je pokazala kako ova ekipa zavisi mnogo od Ljajica, ono sto me brine sto nismo sinoc napravili nesto puno sansi. Biti ce zeznuto u Vrapcicima gdje ce Velez vjerovatno igrati bunker, zadrzavanje i valjanje nije nepoznanica u duelima sa nama. Mislim da je sinoc trebao poceti Turkes prije Keremeha kakav god da je spic je klasicni.
Imali smo mi finih šansi, samo što nismo dali gol. Oni su iz jedinog šuta u okvir dali. Biće dole teška utakmica jer su čvrsta ekipa, ali daleko od toga da nemamo šanse za prolaz.

Bajroni
Kontakt:

Post Postao/la Bajroni » 26 feb 2026, 13:18

NajvecaRadosti je napisao/la:
26 feb 2026, 08:13
Previse se paznje dalo utakmici u subotu koja je potpuno nebitna po meni.Rezultatski nama nista ne znaci a pobjediti ne mozemo zna se iz kojih razloga.
Adem uzasno falio,izmjene Menalo-Telalovic i Cimirot-Ignatkov su izgubile utakmicu,ne mozes sa Kyeremehom i Menalom na Hrkaca i Serbecica.Ljudi pametno stali u dupli blok i cekali,nisu se rastrcali jer bi primili tricu iz tranzicije.

Bit ce nam bas tesko tamo okrenuti,moramo odigrati utakmicu bez greske.Sa Ljajicem i brazilcem bit cemo nesto jaci.
Po meni je bila greska sa izmjenama. Morao je izvesti Beganovica i uvesti Hujbera, kao i umjesto pogubljenog Menala uvesti Mehmedovica a ne Telalovica. Ignatkov i Marudza su isto promasaji. Realno ovo je jedna osrednja ekipa u stvaranju. Sad se nekako nazire strategija za buducnost a rezultat ce doci.
Titula i kup su unaprijed dogovoreni izmedju Vice i Beusa a mi se mozemo samo cudu nadati.
Mario izvlaci maximum od ovih igraca. On je solidan treber sa izuzetnom strascu ali nije neki strateg. Nadam se da se konsultuje sa Mamicem oko toga.
Glavu gore i pozitiva.
Samo bordo

misstianopenaldo
Kontakt:

Post Postao/la misstianopenaldo » 26 feb 2026, 13:23

Mozda nije ovo lose, malo da se trznu.
A i ovi da vide da ima jos puno posla.

Mirvicu kupi sarabon i sve ti je oprosteno

5arajevo
Kontakt:

Post Postao/la 5arajevo » 26 feb 2026, 13:36

Bajroni je napisao/la:
26 feb 2026, 13:18
Previse se paznje dalo utakmici u subotu koja je potpuno nebitna po meni.Rezultatski nama nista ne znaci a pobjediti ne mozemo zna se iz kojih razloga.
Adem uzasno falio,izmjene Menalo-Telalovic i Cimirot-Ignatkov su izgubile utakmicu,ne mozes sa Kyeremehom i Menalom na Hrkaca i Serbecica.Ljudi pametno stali u dupli blok i cekali,nisu se rastrcali jer bi primili tricu iz tranzicije.

Bit ce nam bas tesko tamo okrenuti,moramo odigrati utakmicu bez greske.Sa Ljajicem i brazilcem bit cemo nesto jaci.
Po meni je bila greska sa izmjenama. Morao je izvesti Beganovica i uvesti Hujbera, kao i umjesto pogubljenog Menala uvesti Mehmedovica a ne Telalovica. Ignatkov i Marudza su isto promasaji. Realno ovo je jedna osrednja ekipa u stvaranju. Sad se nekako nazire strategija za buducnost a rezultat ce doci.
Titula i kup su unaprijed dogovoreni izmedju Vice i Beusa a mi se mozemo samo cudu nadati.
Mario izvlaci maximum od ovih igraca. On je solidan treber sa izuzetnom strascu ali nije neki strateg. Nadam se da se konsultuje sa Mamicem oko toga.
Glavu gore i pozitiva.
Samo bordo
Mario je najbolji poslijeratni trener Sarajeva, svjetlosnu godinu ispred svih ostalih.

Puas
Kontakt:

Post Postao/la Puas » 26 feb 2026, 13:55

Mario je raja

Morpheus
Kontakt:

Post Postao/la Morpheus » 26 feb 2026, 14:29

A šta pokazuje utakmica protiv Posušja?

pasica
Kontakt:

Post Postao/la pasica » 26 feb 2026, 14:36

Ma ja sam siguran da mi ovo prolazimo, bez obzira sto imaju prednost.
Dvorac u polju il' naziv zanata, više se voli grad od sindikata.
Mjesto gdje živiš, mjesto rođenja više se voli od zaposlenja.

rimljanin90
Kontakt:

Post Postao/la rimljanin90 » 26 feb 2026, 14:43

Kad cete shvatiti da se i protivnik pita za nesto. Igras protiv ekipe veleza koja je u top formi i koja moze napatiti svaku ekipu lige. Izgubio si zbog licne greske. Falio ti je napadac da zabije go i eventualno spusti koju loptu u 16 metara. Prezadovoljan sam ekipom i pobjeda ce biti jos

rimljanin90
Kontakt:

Post Postao/la rimljanin90 » 26 feb 2026, 14:45

Bajroni je napisao/la:
26 feb 2026, 13:18

Glavu gore i pozitiva.
Samo bordo
Vjerujem da si do jucer govorio kako imamo najjaci ekipu lige. Mehmedovic i Telalovic uopce ne igraju istu poziciju te Mehmedovic nema prave seniorske utakmice jos. Maroodza je svaki utakmicu bio odlican osim ove. Nije fer da se misljenje formira na osnovu jedne lose odigrane

hazarder
Kontakt:

Post Postao/la hazarder » 26 feb 2026, 15:01

rimljanin90 je napisao/la:
26 feb 2026, 14:43
Kad cete shvatiti da se i protivnik pita za nesto. Igras protiv ekipe veleza koja je u top formi i koja moze napatiti svaku ekipu lige. Izgubio si zbog licne greske. Falio ti je napadac da zabije go i eventualno spusti koju loptu u 16 metara. Prezadovoljan sam ekipom i pobjeda ce biti jos

Nema ovdje sredine nit je kad bilo. Osladio se raji ovaj niz što smo imali pa porasli apetiti počela se matematika za titulu izvlačit a činjenica je da bi svi potpisali ovaj niz nakon onog horora s Husrefom taman da iduće 3 izgubimo.

Velež odigrao čvrsto i pametno, dobra su ekipa i opet je utakmica mogla na našu stranu da se okrene da je Spahić dobio zasluženi drugi žuti i pored toga što niko od naših osim možda Renata nije bio na nivou.

Uzvrat će nadam se biti drugi pristup i bolja priprema s naše strane uz još par igrača koji nisu igrali sinoć.

U subotu izuzev ovog glavnog sudije što su zavalili komplet borčeva postava uključujući onog mahača što im je gol iz dvometarskog ofsajda protiv nas priznao. Minimalan poraz bez težih povreda i crvenih kartona je premija.

N3R3D
Kontakt:

Post Postao/la N3R3D » 26 feb 2026, 15:01

Eto Ibro je rekao sve na pressu ubacio nam dva brza igrača da prave probleme po stranama i da nam onemoguće da mi ostavljamo povratne lopte sa strana što smo i radili u prethodnim utakmicama. Nakon toga što je utakmica prešla u sporiji tempo, čovjek ubacio tehnički potkovanije igrače i na kraju mu se to isplatilo. Ne bi rekao da je baš nadmudrio Cvitanovića, jer smo gol primili iz greške, ali definitivno da je pogodio sa postavkom i izmjenama.

Abdulah im je baš bitan igrač, diktira tempo i teško je na njega raditi presing. U prvom poluvremenu smo lagano iznosili loptu iz njihovog presinga, dok su u drugom oni bili bolji u posjedu.

Kada nam se ekipa spusti u niski blok, teško je bez Ljajića... fali kreativnosti.

Idemo dalje!

rimljanin90
Kontakt:

Post Postao/la rimljanin90 » 26 feb 2026, 15:41

N3R3D je napisao/la:
26 feb 2026, 15:01
Eto Ibro je rekao sve na pressu ubacio nam dva brza igrača da prave probleme po stranama i da nam onemoguće da mi ostavljamo povratne lopte sa strana što smo i radili u prethodnim utakmicama. Nakon toga što je utakmica prešla u sporiji tempo, čovjek ubacio tehnički potkovanije igrače i na kraju mu se to isplatilo. Ne bi rekao da je baš nadmudrio Cvitanovića, jer smo gol primili iz greške, ali definitivno da je pogodio sa postavkom i izmjenama.

Abdulah im je baš bitan igrač, diktira tempo i teško je na njega raditi presing. U prvom poluvremenu smo lagano iznosili loptu iz njihovog presinga, dok su u drugom oni bili bolji u posjedu.

Kada nam se ekipa spusti u niski blok, teško je bez Ljajića... fali kreativnosti.

Idemo dalje!
A mene ubjedjivali abdulah najtanja karika. Covjek nije lopte izgubio jucer

N3R3D
Kontakt:

Post Postao/la N3R3D » 26 feb 2026, 15:46

26 feb 2026, 15:41
N3R3D je napisao/la:

Idemo dalje!
Forum je takav, ako ne predribla trojica i zabije ga u devet banki ne pika se.

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 26 feb 2026, 16:00

Dortmund sinoć prokocka dva gola razlike, Galata umalo tri da ispusti, nama u revanšu jedan rani gol sve donosi . Branioci smo osvojemog kupa za čije osvajanje smo sigurno imali najteže protivnike do finala ikada.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 26 feb 2026, 16:04

N3R3D je napisao/la:
26 feb 2026, 15:46
26 feb 2026, 15:41
N3R3D je napisao/la:

Idemo dalje!
Forum je takav, ako ne predribla trojica i zabije ga u devet banki ne pika se.
Ja sam rekao to za Abdulaaha i stojim iza toga da je sklon kiksu kad se napravi pritisak na njega. Kljucna rijec, pritisak. Sinoc ga se nije vrsilo na njega.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.

Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.

Zadnja klupa - sampioni 34 sezone ss.ba lige.

NoProfit
Kontakt:

Post Postao/la NoProfit » 26 feb 2026, 16:20

I prošle sezone smo od Borca izgubili 0:1 kući prvu u Kupu, a u Banjaluci dobili 0:2 i prošli. :mrgreen:

Bordo10
Kontakt:

Post Postao/la Bordo10 » 26 feb 2026, 16:44

Ma Abdulah je odlican igrac, koji da nije sklon povredama i da je zeru brzi, ovu ligu ne bi vidio ni na tv-u
Osim te dvije stvari igrac za lige petice hladno

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 26 feb 2026, 16:50

Nadam se da ova greska i primljen go nece poremetit psihicki BANICA. Odnosno sledece 3-4 tekme ce pokazat njegovu PRAVU KVALITETU. Takodje subota ce pokazat dali ova ekipa ima volju i znanje kao ss.

Ljajic i renan juce da su igrali uzeli bi mi velez 2-0 minimum..

Ako je brazilac profesionalac i ako nema neku povredu on bi trebao za 15 dana i nekih 20 treninga sa ekipom i 10 individualni treninga bit u mogucnosti da odigra protiv borca bar 20 minuta, posebno sto nema nikakvu konkurenciju.

Razumijem da on nije igrao dugo i da fizicki nije on jos na nivou al realno od 30 minuta u bh ligi se ugra mozda 10 minuta aktivno. Imaces 3 medicinska ulazenja imaces 3 izmjene 2 var gledanja jednu bakljadu

Ja sam prvi izlozio da je “crnac” ABDULAH igrac KIKSER i ako natjeramo igrace veleza da daju njemu loptu da ce nam obezbjedit 2 gola. Nemam ni z licencu
Zadnja izmjena: Pitar6785, dana/u 26 feb 2026, 16:53, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 19 gostiju.