FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
74
19%
2. Borbu za Evropu
177
44%
3. Sredinu tabele
65
16%
4. Borbu za opstanak
83
21%

Ukupno glasova: 399

Kajkutenjoyer
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Kajkutenjoyer » 26 feb 2026, 12:52

imal trenera?!?!?!?
savo?
nek crknu dusmani, najjaci smo

berjan

Post Postao/la berjan » 26 feb 2026, 12:55

Pablo11 je napisao/la:
26 feb 2026, 12:15
Pact1921 je napisao/la:
26 feb 2026, 12:09
Pablo11 je napisao/la:
26 feb 2026, 11:52

Po tebi je i Osmanovic dobar stoper, cisto da napomenemo.
Ali najace evo u 3 utakmice gdje smo gubili 1-0 to jest posusje velez i sad Sloga. Rudar necu ni da spominjem jer su nas demolirali na sred grbavice. Ali u Posusju je kriv Seedorf 100 posto jer je njegov igrac pobjegao . U mostaru Bicakcic i Galchev prave penale i to bas glupe penale . A sad se bicakcic okliznuo protiv sloge. To brate sto ti ne pratis fudbal to je druga stvar ti si frajer koji ubjedjuje da je Milosevic dobar evo koliko vec utakmica igra ljudi ga lakse zaobilaze nego Sasu Matica na ulici a jos nije imao kljucnog pasa a da ne spominjemo asistencije i gola. Naravno ja govorim protiv pravih ekipa Slaviju moze pobijediti malo jaca ekipa sa termina . A eto Karamko sad niti igra u Poljskoj niti je mu vise ekipa prvoplasirana. Nego igra za ekipu koja je na 6 mjestu to jest ne igra jer ne zna.
Ne radi se ovdje samo o golovima vec o nesigurnosti koju unosi. Pogledaj primanje Osmanovica protiv posusja kada su stvorili sansu nakon iste greske. Da ne spominjem prvi dio sezone i onaj pas po kojem je poznat. Pas jucer ne bi dodao ni najbrzem na svijetu tri metra ispred sebe, a pogotovo ne Bicakcicu na onakvom terenu u 95oj. Hoces reci da je Galchev los igrac zbog penala? Da je Bicakcic uzasan zbog penala?
Bicakcic ce nam najvise valjati zbog svlacionice, jucer skoro bez greske odigrao, galchev isto skolovan igrac, nespreman ali ce biti dobar. I nije se bicakcic okliznuo vec je pokusao stici loptu koju niko na svijetu ne moze razumiti zasto je onako poslana.
Napadali su adzema kad ga je klupirao poslije onog pasa mufti i kiksa, onda napadali sto igra sukilovic u mostaru kad udje umjesto nastica, i evo docekamo ovo jucer

Kod nas je bitno samo pametovati nek udje ovaj nek udje onaj

frajer kiks igrac zestok a najveci kiks je pustanje karamarka , karamarko klupiran u wisli doveden ko rezerva, dobio platu max 10k eura sigurno bi ostao da su mu izjednacili

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 26 feb 2026, 12:57

Pact1921 je napisao/la:
26 feb 2026, 12:46
Pablo11 je napisao/la:
Pact1921 je napisao/la:
26 feb 2026, 12:09

Ali najace evo u 3 utakmice gdje smo gubili 1-0 to jest posusje velez i sad Sloga. Rudar necu ni da spominjem jer su nas demolirali na sred grbavice. Ali u Posusju je kriv Seedorf 100 posto jer je njegov igrac pobjegao . U mostaru Bicakcic i Galchev prave penale i to bas glupe penale . A sad se bicakcic okliznuo protiv sloge. To brate sto ti ne pratis fudbal to je druga stvar ti si frajer koji ubjedjuje da je Milosevic dobar evo koliko vec utakmica igra ljudi ga lakse zaobilaze nego Sasu Matica na ulici a jos nije imao kljucnog pasa a da ne spominjemo asistencije i gola. Naravno ja govorim protiv pravih ekipa Slaviju moze pobijediti malo jaca ekipa sa termina . A eto Karamko sad niti igra u Poljskoj niti je mu vise ekipa prvoplasirana. Nego igra za ekipu koja je na 6 mjestu to jest ne igra jer ne zna.
Ne radi se ovdje samo o golovima vec o nesigurnosti koju unosi. Pogledaj primanje Osmanovica protiv posusja kada su stvorili sansu nakon iste greske. Da ne spominjem prvi dio sezone i onaj pas po kojem je poznat. Pas jucer ne bi dodao ni najbrzem na svijetu tri metra ispred sebe, a pogotovo ne Bicakcicu na onakvom terenu u 95oj. Hoces reci da je Galchev los igrac zbog penala? Da je Bicakcic uzasan zbog penala?
Bicakcic ce nam najvise valjati zbog svlacionice, jucer skoro bez greske odigrao, galchev isto skolovan igrac, nespreman ali ce biti dobar. I nije se bicakcic okliznuo vec je pokusao stici loptu koju niko na svijetu ne moze razumiti zasto je onako poslana.
Je li mi pricamo o istom bicakcicu fudbaleru koji je vjecito u Cvajti bio . Dok je igrao za Hoffeinheim imali 2 sezone gdje su zavrsavali 3 i 4 on grijao klupu kod njih. Ja sam zbog igraca kao sto je on prestao pratiti repku ne mogu da gledam dijasporce iz klubova koji su donji dio tabele bundeslige ili eventualno sredina jos je gore kad su iz Cvajte koje boli briga hoceli repka pobjediti ili izgubiti sta on ima popravljati stanje u svlacionici sta on zna sta je Zeljo odrastao u njemackoj sa bosnom povezanom samo jer je rodjen ovdje prije nego sto je rat krenuo . I on meni treba da spasava svlacionicu . Treba igrace opet poceti tuci kao sto su prije ih hvatali po prodavnicama kako kupuje pive i napadali ih sad opet isto tako treba. Mi u Konjicu jedan se dere znamo gdje zivite nakon 8 poraza u gostima kad nas Mulalic pobijedi sa Igmanom . Sta sad ove igrace ne zanima nisu oni odrasli u bosni da znaju sta je ovaj klub , oni dok primaju redovnu platu njih boli briga .
Ne kontam mora biti zeljin ‘ratnik’ da bi mogao kontrolisati svlacionicu? Pogledaj malo na utakmici kakav je vodja na terenu, nije to sigurno muftic koji ne zna dati podrsku saigraci nakon teskog loma. Sta me briga jdl cvajta ili je peta liga, tako se pricalo i za karamarka bolji osmanovic nije primio gol protiv zrinjskog zamisli. Tek sad vidis sta je Karamarko bio na terenu i koliko je znacio.
Kad su se desavale skoro slicne situacije u bristolu svi su govorili sta ce narkomani,klosari, sad ih treba udarati? Odlucite se.
Fk Željezničar.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 26 feb 2026, 12:58

Osmanovic je najgori igrac ne samo Zelje, vec lige. Nije ni za federalne lige, eto koliko je los.
Moramo biti realni i samokriticni.

Neko je dovodio takve parmake u Zelju :oops:

berjan

Post Postao/la berjan » 26 feb 2026, 12:59

i ova prica sa savezom i supljakom eto unistice sarajevske klubove, mene bi bilo sramota ovo pisati u ovoj situaciji gdje ne mozes preci centra 10 utakmica eto savez te unistava dao ti probusenu loptu

Lokomotifa
Kontakt:

Post Postao/la Lokomotifa » 26 feb 2026, 13:03

Ja i dalje mislim da mi imamo finu ekipu koja kad bi se fino posložila ne bi trebala brinuti za opstanak. Iako nije neko mjerilo ali mi na transfermarktu imamo haman istu vrijednost kao Zrinjski koji večeras igra protiv Crystal Palace u Londonu. Eto šta reći više od toga, a mi se tresemo hoćemo li opstati u ligi.

Trenutno je prioritet svih prioriteta trener mu*onja koji će stvari postaviti na svoje mjesto i unijeti potrebno samopouzdanje, red i disciplinu u ekipu. Ovo kako sada momci izgledaju je dno dna. Niko ni s kim ne priča, ne grle se, ne aplaudiraju jedan drugome. Opšta katastrofa.

Dakle, što prije trenerčina, da li Savo, Mulalić ili neko treći, ali mora biti mangupčina koja se nikoga i ničega neće plašiti. Jer nam je to sada najpotrebnije.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 26 feb 2026, 13:10

Onom malom papku koji je postavio “pitanje” Jusufbegoviću treba zabraniti dolazak na presice ubuduće, koje dno
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

berjan

Post Postao/la berjan » 26 feb 2026, 13:12

ne vjerujem ni da ce trener ista promjeniti odmah ikakav, jednostavno imamo mozda vrijednost nakvu po TM ali ovi igraci mentalno nisu sklopljeni dobro

plus vidi se da je svlacionica razvaljena po reakciji kod Cvete, istina je sto se pise

ne znam ni ja kako promjeniti ovo niti imati ideju da nesto pametujem i nakve sastave diktiram kao neki doticni
ovo je sve isto koga god stavi, ono samo sta znam da je juce dragovic trcao ko konj, vracao s eisao naprijed dok nije crkao, cak je jednu situaciju spasio kad su alic i jos neko ne znam tacno otisli obojica na krilo uz aut liniju i lik iz sloge je vratio loptu samom igracu na cosku 16m i dragovic se kao duh pojavio omeo tog igraca tu je spasio pola gola

sad je kasno ubacivati u ovoj situaciji nakve juniore 2-3 kom kad si u nikad goroj krizi momci ce izgoriti , ali da bi ginuli i trcali do kad imaju snage bi sigurno lakse bi bilo gledati bar

berjan

Post Postao/la berjan » 26 feb 2026, 13:20

BosniaBoston je napisao/la:
26 feb 2026, 13:10
Onom malom papku koji je postavio “pitanje” Jusufbegoviću treba zabraniti dolazak na presice ubuduće, koje dno
stvarno se ofiramo sa onim, ko da smo papanski klub pravi a ne Gospodin

Kajkutenjoyer
Kontakt:

Post Postao/la Kajkutenjoyer » 26 feb 2026, 13:31

aamo onaj puno nickova se nakotilo...
duska imal i tebe ovde

sanjinusto
Kontakt:

Post Postao/la sanjinusto » 26 feb 2026, 13:34

berjan je napisao/la:
26 feb 2026, 13:20
BosniaBoston je napisao/la:
26 feb 2026, 13:10
stvarno se ofiramo sa onim, ko da smo papanski klub pravi a ne Gospodin
Sta mi imamo s tim sta novinar pita na pres konferenciji?

Sarajevskigigant1921
Kontakt:

Post Postao/la Sarajevskigigant1921 » 26 feb 2026, 13:38

sanjinusto je napisao/la:
26 feb 2026, 12:25
Raspored iducih pet kola: Zrinjski, Sloga (gostujuca), Borac Siroki (gostujuca), Sarajevo

Sa ovakvom igrom i sudjenjem, gdje mozemo uzeti bodove?
Sve i jednu utakmicu ako dođe Sablja

Kajkutenjoyer
Kontakt:

Post Postao/la Kajkutenjoyer » 26 feb 2026, 13:47

Sarajevskigigant1921 je napisao/la:
26 feb 2026, 13:38
sanjinusto je napisao/la:
26 feb 2026, 12:25
Raspored iducih pet kola: Zrinjski, Sloga (gostujuca), Borac Siroki (gostujuca), Sarajevo

Sa ovakvom igrom i sudjenjem, gdje mozemo uzeti bodove?
Sve i jednu utakmicu ako dođe Sablja
Brko
Savo
Sablja
jedina tri koji nam mogu pomoc

Pact1921
Kontakt:

Post Postao/la Pact1921 » 26 feb 2026, 13:49

Pablo11 je napisao/la:
26 feb 2026, 12:57
Pact1921 je napisao/la:
26 feb 2026, 12:46
Pablo11 je napisao/la:

Je li mi pricamo o istom bicakcicu fudbaleru koji je vjecito u Cvajti bio . Dok je igrao za Hoffeinheim imali 2 sezone gdje su zavrsavali 3 i 4 on grijao klupu kod njih. Ja sam zbog igraca kao sto je on prestao pratiti repku ne mogu da gledam dijasporce iz klubova koji su donji dio tabele bundeslige ili eventualno sredina jos je gore kad su iz Cvajte koje boli briga hoceli repka pobjediti ili izgubiti sta on ima popravljati stanje u svlacionici sta on zna sta je Zeljo odrastao u njemackoj sa bosnom povezanom samo jer je rodjen ovdje prije nego sto je rat krenuo . I on meni treba da spasava svlacionicu . Treba igrace opet poceti tuci kao sto su prije ih hvatali po prodavnicama kako kupuje pive i napadali ih sad opet isto tako treba. Mi u Konjicu jedan se dere znamo gdje zivite nakon 8 poraza u gostima kad nas Mulalic pobijedi sa Igmanom . Sta sad ove igrace ne zanima nisu oni odrasli u bosni da znaju sta je ovaj klub , oni dok primaju redovnu platu njih boli briga .
Ne kontam mora biti zeljin ‘ratnik’ da bi mogao kontrolisati svlacionicu? Pogledaj malo na utakmici kakav je vodja na terenu, nije to sigurno muftic koji ne zna dati podrsku saigraci nakon teskog loma. Sta me briga jdl cvajta ili je peta liga, tako se pricalo i za karamarka bolji osmanovic nije primio gol protiv zrinjskog zamisli. Tek sad vidis sta je Karamarko bio na terenu i koliko je znacio.
Kad su se desavale skoro slicne situacije u bristolu svi su govorili sta ce narkomani,klosari, sad ih treba udarati? Odlucite se.
Pa sta nam je znacio evo ne moze da dobije minute u sestoplasiranoj ekipi u poljskoj . Skontali da su doveli prevaru od igraca. Ako je vama dobar igrac Marin Karamarko koji ne zna dodati lopte. Kojeg moze pretrcati sad da se vrati iz penzije Biscevic sa 50 godina . Koji nema visok IQ sto se tice odbrane i koji je konstantno bio van pozicije . Pa brate moj sa razlogom je muftic proslu sezonu i proslu polusezonu imao najvise odbrana zato sto je prolazio ko je htio . To je stoper kojem je Siroki kojeg je trenirao Dean Klafuric u 3 navrata zabijao po 3 gola . U zadnjih godinu dana. Protiv Sarajeva primao 4 , protiv Zrinjskog 5 , protiv sloge 4 , a jedina konstanta na svim tim utakmicama sto je na svim njim Karamarko igrao svih 90 minuta zajedno sa mufticem .
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici

ultra1987
Kontakt:

Post Postao/la ultra1987 » 26 feb 2026, 13:56

Imal gdje Nede Turkovica mahalasa najveceg

GrbavicaHrammm
Kontakt:

Post Postao/la GrbavicaHrammm » 26 feb 2026, 13:59

Koliko je bodova dovoljno za opstanak?

10ak normalno ako izvucemo ovaj zadnji ciklus , ne bi trebali ispasti :opaopa: :bow:

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 26 feb 2026, 14:13

Gledam opet onaj gol Sloge u 95 minuti :rol:
Pa ne zna se ko je veci kloc ispao, Osmanovic koji ne zna dodati lopte ili Bicakcic koji propade :urnebes: :tokralju: nevjerica.
Teren je bio isti i nama i Slogi, samo sto nas Sloga pobjedi, a mi za pobjedu ne znamo vec odavno.

Cirkus od ekipe. Mi i jesmo za sprdnje i ismijavanja, kad pogledas ovakve golove.

berjan

Post Postao/la berjan » 26 feb 2026, 14:28

ma ne valja karamarko moze se dovesti bolji ma ne treba nijednog igraca drzati vise od polusezone samo mjensjti ko na traci jer nas iznervira svaki heheh

GavranBeli

Post Postao/la GavranBeli » 26 feb 2026, 14:28

berjan je napisao/la:
26 feb 2026, 14:28
ma ne valja karamarko moze se dovesti bolji ma ne treba nijednog igraca drzati vise od polusezone samo mjensjti ko na traci jer nas iznervira svaki heheh
Daj ba pitaru ne smaraj vise

berjan

Post Postao/la berjan » 26 feb 2026, 14:29

let3 je napisao/la:
26 feb 2026, 14:13
Gledam opet onaj gol Sloge u 95 minuti :rol:
Pa ne zna se ko je veci kloc ispao, Osmanovic koji ne zna dodati lopte ili Bicakcic koji propade :urnebes: :tokralju: nevjerica.
Teren je bio isti i nama i Slogi, samo sto nas Sloga pobjedi, a mi za pobjedu ne znamo vec odavno.

Cirkus od ekipe. Mi i jesmo za sprdnje i ismijavanja, kad pogledas ovakve golove.
ma ne valja teren brate ,ali spic iz sloge izdribla golmana po onim dzombama
savez isto smece ne daju nam opucati na go 10 utakmica :D

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: doncarlo, drzgemboadislic, Ferroviere1987, Google Adsense [Bot], Kajkutenjoyer, Lekqqq1921, MrkiMedo, sassari i 79 gostiju.