Nema tu dobrih utakmica kad se u BL igra, to je sakacenje i borba za goli zivot, nema se tu sta vidjeti godinama osim krvnickih startova gdje ti daje zuti ili kontra faul, 20 zutih,crveni penal i 40 faulova, ako nisam napisao nesto tacno udjes i pogledas statistuku zadnje 4 godina i sve meceve u BL.
Premijer liga BiH - aktuelno
-
mosarajvosa83
- Kontakt:
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
0-2 u bajaluci, grbavica 2-1
A vi pišete ko da je liga super regularna i ne sudi se kako vama odgovara i nemate vase ekipe u ligi.. Jos se cude 
- Shategabri
Nek bar sudi kako treba, pa nije problem.1921ljoze je napisao/la: ↑26 feb 2026, 13:07Rivali smo ali ovo sto se radi Sarajevu je uzas
Borac je u petak igrao namjestenu tekmu protiv sloge sa pola snage
Sarajevo igralo juce kup
I oni stave derbi u subotu umjesto da se ljudima da ravnoprwvno da bude a to je termin nedelja....
Jos im posalje ovog sudiju i ove pomocnike ovo je lakrdija samo takva
Koševo Zapad
- DoktorXabaras
- Kontakt:
Na onom klipu poslje utakmice Željezničara spiker na stadionu reče da se igra u ponedeljak u 21:00, jel to tačno??
Je li realno da nam se u BL svaki put trajno povrijedi neki od igrača, je li realno da nam se poništavaju regularni golovi, daju crveni kartoni i Vicinoj prćiji sviraju penali? RS-ovci igraju bez pola tima protiv vas, imate 36 bodova protiv RS qurava itd itsl. Kakvi ste vi bolesnici i imate obraza o nečemu pričati?Combattente87 je napisao/la: ↑26 feb 2026, 11:44A jel realno da kmečite svaki put prije utakmice u BL !?
Vidi sudaca na Pecari
i onda "braća" iz Mostara kazu kako protiv srba ne igrate 
Kakve veze ima to što su Peljto i Nihad iz Sarajeva? Haj mi samo to objasni?Vorovus je napisao/la: ↑26 feb 2026, 13:00Elitne sudije za elitne utakmice.
Peljto i Nihad su iz Sarajeva, nije zgodno da nam često sude u našim međusobnim utakmicama.
Pa znam ja da mi nismo uticajni u Savezu (blago rečeno nikako) ali ja pitam ovdje forumaše iz BL da nam objasne taj "fenomen" kad igraju sa kamenjarima uvijek može Peljto ili Ljajić = pošteno suđenje a protiv mrskog Sarajeva (i ostalih koji ih mogu milimetra ugroziti u planovima) šalju ove anonimuse?Shategabri je napisao/la: ↑26 feb 2026, 13:07Zato što nemamo predstavnike u Savezu.
Nismo toliko uticajni da bi mogli dirigovati koji će nam sudija suditi.
Nebitno je svakako. Vidjeti ćemo ovog anonimusa sa "svojim" mahačima kakvu predstavu će nam prirediti u subotu i na osnovu toga dalje komentarisati. Naravno, vidjet' ćemo i kakvu predstavu će nam prirediti fudbaleri obje ekipe (da ne bude da se unaprijed izvlačim(o)) na sudije.
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
-
GrbavicaHrammm
- Kontakt:
Vanja8 je napisao/la: ↑26 feb 2026, 09:31Ti si pitar, pa se i ne ljutim na tebe, uglavnom svi znamo da je tvoja retorika samo da sakrijes pripadnost, na temi Zelje...GrbavicaHrammm je napisao/la: ↑26 feb 2026, 09:23E cuj ovog uhljupa![]()
![]()
Preskaces terapiju digitalac , nemoj vise![]()
P.S
Normalno. Postao sam pitar kad smo se virslama hranili ja i moje kolege
Avdic glavonja, Torlak jos veca , bubanj glava
Kako kakooo, uzmi hrenovke ovakoo
-
successminator
- Kontakt:
Kmeče zato što imaju razloga za to, da imaju malo hrabrosti i kičme ne bi ni dolazili na cirkus u BL. Vico i Ujko bi nakon 3 mjeseca naredili klubovima iz RS istupanje iz lige. Izvoli spisak utakmica Borac – Sarajevo u Banjaluci u posljednje tri sezone (po sjećanju i uz malo googlanja):Combattente87 je napisao/la: ↑26 feb 2026, 11:44A jel realno da kmečite svaki put prije utakmice u BL !?
Prošla utakmica u BL: poništen regularan gol Sarajevu, neujednačen kriterij pri dodjeli žutih kartona – Sabrija
Pretprošla u BL: dosuđen smiješan penal za Borac, Kvržić trebao dobiti crveni karton za onaj krvnički start nad Lulićem a sviran je faul za Borac – Kazlagić
Prije toga, Kup BiH: omjer faulova 8:21, smiješan crveni karton Kuprešaku koji nije ni učestvovao u „gužvi“ i gratis dva crvena klupi Sarajeva (poštedite me sa pričom o prodanoj utakmici) – Antonio Tomić
Prije toga, PLBiH: nedosuđen penal za Sarajevo, Anđušiću umalo slomljena noga (start Nikolova ako se sjećam) i nema crvenog kartona, omjer faulova 6:27 – Frano Jelić
Prije toga, Kup BiH, Peljto: nedosuđen po jedan penal na obe strane, ostalo suđenje ok
Prije toga: lakrdija od suđenja, omjer faulova 12:31 (ovo sam googlao), gol Borca iz dvometarskog ofsajda – sudije Musa i Ilinčić (koji i sad maše ako se ne varam).
Realnost je da su svaku utakmicu (osim kad je Peljto sudio) imali suđenje 30-70 protiv sebe uz 1-2 velike sudijske greške koje direktno utiču na rezultat. Ako si htio reći da nije realno da kmeče jer je kmečanje uzaludno i da trebaju napustiti ovu Vico&Beus ligu, ok.
Zbog nepristrasnosti. Ne tako davno je bilo nepisano pravilo da sudije iz nekog grada ne sude klubu iz tog istog grada (izuzetak je gradski derbi jer su oba iz istog grada).
Ognjen Valjic iako je u jednom momentu bio najbolji bh. sudija i imao FIFA znacku, nikad nije mogao suditi Borcu jer je iz Banjaluke.
To pravilo je sa Peljtom i vama "prekrseno" 4 puta u utakmicama sa Borcem, dok npr. on nikad nije sudio utakmicu Borac - Zeljeznicar.
-
mosarajvosa83
- Kontakt:
Ma ja, da se nebi nasli uvrijedjeni treba govoriti kako protiv Borca imamo perfektno sudjenje, uzivanje za gledat, valjda Zekic lud sto ih po medijima u HR proziva, bivsi igraci Sarajeva isto koji nece da cuju vise za ovu ligu, Stimac nemojte im pisati jer se uvrijede.
-
mosarajvosa83
- Kontakt:
Mnogima je ovo pitanje izazvalo nedoumicu, mnogi su i osudili kolegu Hasanagića kojeg smo kontaktirali i koji je za portal "Avaza" pojasnio svoje pitanje bh. stručnjaku.
- Zašto sam baš to pitao? Manje-više je to jasno svakome ko ozbiljnije prati nogometne prilike u Bosni i Hercegovini. Da pojasnim za one koji možda ne razumiju, razlog takvog pitanja krije se u činjenici da je Sloga prethodni meč, protiv FK Borac Banja Luka, "ničim izazvana", iako se grčevito bori za opstanak u ligi, izvela rezervni tim i bez naročite borbe izgubila od banjalučkog tima.
- Zašto sam baš to pitao? Manje-više je to jasno svakome ko ozbiljnije prati nogometne prilike u Bosni i Hercegovini. Da pojasnim za one koji možda ne razumiju, razlog takvog pitanja krije se u činjenici da je Sloga prethodni meč, protiv FK Borac Banja Luka, "ničim izazvana", iako se grčevito bori za opstanak u ligi, izvela rezervni tim i bez naročite borbe izgubila od banjalučkog tima.
-
successminator
- Kontakt:
Trebao je bolje formulisati pitanje, ovako je lupio glupost. Koliko znam, on uopšte nije spominjao utakmicu sa Borcem na pressici.mosarajvosa83 je napisao/la: ↑26 feb 2026, 14:35Mnogima je ovo pitanje izazvalo nedoumicu, mnogi su i osudili kolegu Hasanagića kojeg smo kontaktirali i koji je za portal "Avaza" pojasnio svoje pitanje bh. stručnjaku.
Pitao je jer zna da je kup namjesten i nije se nadao postenoj igri Sloge.
Uzvrat ce biti drugaciji.
Uzvrat ce biti drugaciji.
Combattente87 je napisao/la: ↑26 feb 2026, 11:44A jel realno da kmečite svaki put prije utakmice u BL !?

- ErosViverosViv
- Kontakt:
Baš si našao s kim ćeš voditi raspravuNoProfit je napisao/la: ↑26 feb 2026, 15:12Combattente87 je napisao/la: ↑26 feb 2026, 11:44A jel realno da kmečite svaki put prije utakmice u BL !?
![]()
Bravo za mangupa sam protiv svih
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Samo da podsjetim ribicu gdje živi i za koga navija. Nikakva rasprava.ErosViverosViv je napisao/la: ↑26 feb 2026, 15:14Baš si našao s kim ćeš voditi raspravuNoProfit je napisao/la: ↑26 feb 2026, 15:12Combattente87 je napisao/la: ↑26 feb 2026, 11:44
A jel realno da kmečite svaki put prije utakmice u BL !?
![]()
![]()
Trenutno korisnika/ca: Combattente87, delko, LondonBlues, MikiPirs, Mostarska, rishovski, Rule_hz, signalidunapark, successminator, Tatamata1946, tutankamon1905, Vanja8 i 57 gostiju.

.png)