Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderator/ica: insider

soko
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la soko » 26 feb 2026, 16:12

alemsa je napisao/la:
26 feb 2026, 15:57
soko je napisao/la:
26 feb 2026, 14:30

Kakvu ti kahvu pijes?
Unemployment kad je narandja preuzela bio 4%, sad je 4.3%. To ti je oko pola miliona ljudi. Imal za njih posla?
A ta :kafa: sto ispijas, njoj je cijena otisla gore skoro 12%.

https://www.bls.gov/opub/ted/2026/consu ... review.htm
Ma to zene sto su morale poceti raditi jer je inflacija bila visoka. Sad se to poravnjalo u skladu sa standardom zivota pa mogu zivjeti od muzeve plate.
Ti stvarno nisi normalan, sve se to moze naci. Sto se tice unemployment za zene i muskarce imaju isti trend.
Kani se memes, eto ti cijene sve otislo gore. Kafa, hrana, meso. Valjda bi sad ljudi morali poceti raditi jos vise da plate to.
Gas prices su sad manje za nekih 15-20 centi po galonu.
I stock su jos uvjek dobre, kao sto sam ja prije pisao u Aprilu da stock investore nece narandji dati da se igra sa tim jer se skroz bogati moraju jos vise obogatiti al ti se u te stvari ne razumijes.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 26 feb 2026, 16:18

Ma to mozda u Minnesoti, gdje im je prece da ganjaju Ice agente nego da rade nesto, cim ih je onoliko popodne bilo na ulicama. Brisket placao $5.99-$6.99 po libri/poundi (oko pola kile) zavisno kako gdje, eno ga sad $3.50-3.99. Moram otici 4-5 kupiti i staviti u zamrzivac :kafa:

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 26 feb 2026, 16:31

Neda Tadic direktorica programa BHT1, jel ovo ona sto se javljala iz bekstejdza na OBN Music talentima, Kraš kutak, ofo ono
Don't believe the hype.

RobertHrkac555
Kontakt:

Post Postao/la RobertHrkac555 » 26 feb 2026, 16:40

Poznata mi je facom, mogla bi ona to biti
Slikao se s Dilettom, svoje sam ostvario

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 26 feb 2026, 16:49

alemsa je napisao/la:
26 feb 2026, 16:18
Ma to mozda u Minnesoti, gdje im je prece da ganjaju Ice agente nego da rade nesto, cim ih je onoliko popodne bilo na ulicama. Brisket placao $5.99-$6.99 po libri/poundi (oko pola kile) zavisno kako gdje, eno ga sad $3.50-3.99. Moram otici 4-5 kupiti i staviti u zamrzivac :kafa:
Nista ti ne znas. Ne sjecas se sta si juce jeo a da znas cijene od prije. Zato imamo podatke.
A i da se sjecas logika nula. U maginoj glavi ako je brisket sad tako jeftin valjda ce pod narandjom jos biti jeftiniji. Zasto bi stavljao u zamrzivac?
Da ista znas zamrznuto meso nikad ne moze biti dobro kao frisko. Pogotovo u ovoj zemlji mozes u bilo koja doba otici kupiti meso. Sramota :rol:

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 26 feb 2026, 17:03

soko je napisao/la:
26 feb 2026, 16:49

Nista ti ne znas. Ne sjecas se sta si juce jeo a da znas cijene od prije. Zato imamo podatke.
A i da se sjecas logika nula. U maginoj glavi ako je brisket sad tako jeftin valjda ce pod narandjom jos biti jeftiniji. Zasto bi stavljao u zamrzivac?
Da ista znas zamrznuto meso nikad ne moze biti dobro kao frisko. Pogotovo u ovoj zemlji mozes u bilo koja doba otici kupiti meso. Sramota :rol:
Mozda nece biti isti komadi, ako se malo razumijes moras biti probirljiv. Lahko je otici i kupiti bilo kakav. Moras gledati kakav je komad da nema puno loja itd..
Ako ispeces pa stavis u zamrizivac sto nisi pojeo, to nije isto. A onako "zivo", nema ti tu plaho razlike u ukusu, vise navikano. Barem sto se tice brisketa a i teletine. Jagnjetina vec tu i tamo.

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 26 feb 2026, 17:04

akisarajevo92 je napisao/la:
26 feb 2026, 16:31
Neda Tadic direktorica programa BHT1, jel ovo ona sto se javljala iz bekstejdza na OBN Music talentima, Kraš kutak, ofo ono
Ma jašta ona je , plava tad bila . Bila ona i Lejla Kurbegović čini mi se .
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 26 feb 2026, 17:11

alemsa je napisao/la:
26 feb 2026, 17:03
soko je napisao/la:
26 feb 2026, 16:49

Mozda nece biti isti komadi,
ako se malo razumijes moras biti probirljiv. Lahko je otici i kupiti bilo kakav. Moras gledati kakav je komad da nema puno loja itd..
Ako ispeces pa stavis u zamrizivac sto nisi pojeo, to nije isto. A onako "zivo", nema ti tu plaho razlike u ukusu, vise navikano. Barem sto se tice brisketa a i teletine. Jagnjetina vec tu i tamo.
Pa pod narandjom ce biti jos bolje cijene, znaci jos jeftinije. Mozes kupit jos bolje pa valjda je to neka logika.
Frisko uvjek bolje. Pogotovo teletina , cuj nema razlike. Ili stejk

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 26 feb 2026, 17:23

soko je napisao/la:
26 feb 2026, 17:11

Pa pod narandjom ce biti jos bolje cijene, znaci jos jeftinije. Mozes kupit jos bolje pa valjda je to neka logika.
Ide ka nabolje, jos godina da se popravi Bidenovo. :kafa:

Ma ok tebi ima, meni nema. Nisam jednom obje verzije peko/pravio, ako je ikao peko rostilje, dimio itd. taj sam. Nema neke razlike, pa sta je s ljudi sto kupe cijelo tele pa izrezu u snicle, pojesti/ispeci ce sve odjednom jel? :D

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 26 feb 2026, 17:28

alemsa je napisao/la:
26 feb 2026, 17:23
soko je napisao/la:
26 feb 2026, 17:11

Ide ka nabolje, jos godina da se popravi Bidenovo. :kafa:

Ma ok tebi ima, meni nema. Nisam jednom obje verzije peko/pravio, ako je ikao peko rostilje, dimio itd. taj sam. Nema neke razlike, pa sta je s ljudi sto kupe cijelo tele pa izrezu u snicle, pojesti/ispeci ce sve odjednom jel? :D
Da, sve od jednom ce ispeci

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 26 feb 2026, 17:31

Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 26 feb 2026, 17:33

soko je napisao/la:
26 feb 2026, 17:28

:rol:

Hrani onda citavo naselje dok ima, jer ta verzija je daleko gora (posebno sto se tice okusa). Kad ispeceno stavis u zamrzivac pa opet odledis/podgrijes je daleko gore nego da zaledis frisko pa odledis i ispeces. Mora te amidza svemu uciti. Pitaj @armanda tu, lik se razumije.

P.S. naravno da se podrazumjeva da ga neces drzati 5+ godina zaledjeno

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 26 feb 2026, 17:59

alemsa je napisao/la:
26 feb 2026, 17:33
soko je napisao/la:
26 feb 2026, 17:28

:rol:

Hrani onda citavo naselje dok ima, jer ta verzija je daleko gora (posebno sto se tice okusa). Kad ispeceno stavis u zamrzivac pa opet odledis/podgrijes je daleko gore nego da zaledis frisko pa odledis i ispeces. Mora te amidza svemu uciti. Pitaj @armanda tu, lik se razumije.

P.S. naravno da se podrazumjeva da ga neces drzati 5+ godina zaledjeno
U kakvom ti svijetu zivis :rol:
Ja kad sam rostiljao i pekao jagnjadi ti si pelene nosio

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 26 feb 2026, 18:01

soko je napisao/la:
26 feb 2026, 17:59

U kakvom ti svijetu zivis :rol:
Ja kad sam rostiljao i pekao jagnjadi ti si pelene nosio
:urnebes:

Ocito da sam imao bolje ucitelje, tebe ucili naopako. Zali Boze mesa sto si upropastio sve ove godine :rol:

Ljubi brat

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 26 feb 2026, 20:26

Toliko je kriminala po gradu a posebno na Ilidzi da je bilo pitanje vremena kad ce mi doci na vrata

Mada mi je ovo treci put da se susrecem sa provalnikom u zadnjih 5-6 godina
Don't believe the hype.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 26 feb 2026, 20:31

26 feb 2026, 20:26
Toliko je kriminala po gradu a posebno na Ilidzi da je bilo pitanje vremena kad ce mi doci na vrata

Jesi'l ga nalesio makar? :D

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 26 feb 2026, 20:49

Osim ako nisu nadrogirani klošarčići, provalnici obično imaju šta ponuditi ako dođe do bliskog susreta.
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 26 feb 2026, 21:01

alemsa je napisao/la:
26 feb 2026, 20:31
26 feb 2026, 20:26

Jesi'l ga nalesio makar? :D
Zaganjao samo, drugi ga cekao, iako sam ga sustizao zastao sam kad mi je doslo u glavu da mozda ima neko hladno oruzje kod sebe, nije vrijedno toga :mrgreen:

@armando

djeluje vise kao neki klosarcici, sa kapuljacama, dojam je da nisu imali vise od 18 god

prosli put je bilo ozbiljnije, stariji, krupniji, u full crnoj opremi, fantomka, cizme, rukavice

nikad ne znas, u naselju pored mog se prije par godina desilo ubistvo pri provali
Don't believe the hype.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 26 feb 2026, 21:47

26 feb 2026, 21:01

Zaganjao samo, drugi ga cekao, iako sam ga sustizao zastao sam kad mi je doslo u glavu da mozda ima neko hladno oruzje kod sebe, nije vrijedno toga :mrgreen:

@armando

djeluje vise kao neki klosarcici, sa kapuljacama, dojam je da nisu imali vise od 18 god

prosli put je bilo ozbiljnije, stariji, krupniji, u full crnoj opremi, fantomka, cizme, rukavice

nikad ne znas, u naselju pored mog se prije par godina desilo ubistvo pri provali
Jel ti uspio sta ukrasti ili si ga bas zateko? Najgore od toga je sto su te vjerovatno pratili neko vrijeme, otprilike uvide kad je ko kuci kad nije. Rijetkost je da random provale

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 26 feb 2026, 21:51

Ja sam na vikendici zatekao lokalne redneke, primjetili kako dolazim sa autom pa izletili sa balkona i strcali niz livadu, ostao da nocim a auto parkirao kod komsije, sutradan pogledam kroz prozor oni opet krenuli prema objektu valjda da zavrse dokle su stigli :rol:

Nema nista gore neko kad zateknes rusvaj, cak i da ti ne odnese nista vrijedno (meni tad npr nisu nista vrijedno uzeli jer nisu ni imali sta), ali onaj haos koji naprave je da mu noge polomis i napravis ga invalidom do kraja zivota. To recimo alemu zavidim, dakle da zivim u USA mogao sam im komotno prosuti mozak u tom momentu kad sam ih zatekao i to treba zagarantovati i konvencijom o ljudskim pravima svima globalno :kafa:
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: jasmin10 i 6 gostiju.