FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
-
Sarajevskigigant1921
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Kriza se dešava svugdje, čak i u najvećim klubovima, ali najvažnije je prvo analizirati zašto se desila. Tek tada je lakše pronaći rješenje“, kaže Baždarević u razgovoru za **** portal i dodaje:
„Iako sam daleko, pratim sve što se dešava u klubu. Jutros mi se javio jedan momak s riječima: ‘Vi ste ikona kluba, zašto ne kažete nešto?’ Šta da kažem kad to niko ne sluša? Žal mi je što nema rezultata. Željo je institucija, tu sam proveo 17 godina. Da sam u klubu, znao bih šta raditi. Ovako, mogu samo poručiti da sve strukture – navijači, uprava, igrači – moraju biti solidarne. Samo tako se može krenuti naprijed.
Baždarević ne ulazi u razloge zašto njegovo ime nije spomenuto kao opcija za klupu. Govoreći o Željezničaru i svojoj viziji, prisjetio se poznate američke poslovice: “Think big” – misli veliko da bi postigao nešto veliko.
“Već sam jednom, sa jednim ozbiljnim čovjekom, pokušavao donijeti finansijsku snagu u Željezničar, ali nismo uspjeli. Ja Željezničar ne gledam na malo – gledam ga s velikim stadionom i potencijalom da bude ozbiljan evropski klub. Moja vizija možda odstupa od onoga kako mnogi vide. Da bi napravio nešto veliko, moraš misliti veliko. Želji trebaju ljudi koji će ga služiti, a ne koji će služiti sa njim. I ljudi i treneri i igrači. Moje djetinjstvo i te najljepše godine, moj san danas o velikom Želji mi niko ne može oduzeti – na njega imam pravo.”
Baždarević posebno cijeni dolazak Ermina Bičakčića na Grbavicu, igrača kojeg je trenirao u reprezentaciji:
“Nije me iznenadilo, dolazili su i drugi veliki igrači, ali svakako je to dobra stvar. Sa Bičakčićem sam imao izuzetno dobre odnose i drago mi je vidjeti ga tu. Nadam se da će upravo on u ovakvim momentima pomoći Željezničaru i donijeti ono što svi očekuju – iskustvo, rutinu, snagu da se lakše prebrodi ova kriza.”
„Iako sam daleko, pratim sve što se dešava u klubu. Jutros mi se javio jedan momak s riječima: ‘Vi ste ikona kluba, zašto ne kažete nešto?’ Šta da kažem kad to niko ne sluša? Žal mi je što nema rezultata. Željo je institucija, tu sam proveo 17 godina. Da sam u klubu, znao bih šta raditi. Ovako, mogu samo poručiti da sve strukture – navijači, uprava, igrači – moraju biti solidarne. Samo tako se može krenuti naprijed.
Baždarević ne ulazi u razloge zašto njegovo ime nije spomenuto kao opcija za klupu. Govoreći o Željezničaru i svojoj viziji, prisjetio se poznate američke poslovice: “Think big” – misli veliko da bi postigao nešto veliko.
“Već sam jednom, sa jednim ozbiljnim čovjekom, pokušavao donijeti finansijsku snagu u Željezničar, ali nismo uspjeli. Ja Željezničar ne gledam na malo – gledam ga s velikim stadionom i potencijalom da bude ozbiljan evropski klub. Moja vizija možda odstupa od onoga kako mnogi vide. Da bi napravio nešto veliko, moraš misliti veliko. Želji trebaju ljudi koji će ga služiti, a ne koji će služiti sa njim. I ljudi i treneri i igrači. Moje djetinjstvo i te najljepše godine, moj san danas o velikom Želji mi niko ne može oduzeti – na njega imam pravo.”
Baždarević posebno cijeni dolazak Ermina Bičakčića na Grbavicu, igrača kojeg je trenirao u reprezentaciji:
“Nije me iznenadilo, dolazili su i drugi veliki igrači, ali svakako je to dobra stvar. Sa Bičakčićem sam imao izuzetno dobre odnose i drago mi je vidjeti ga tu. Nadam se da će upravo on u ovakvim momentima pomoći Željezničaru i donijeti ono što svi očekuju – iskustvo, rutinu, snagu da se lakše prebrodi ova kriza.”
I ne treba se nikad vratiti ako nam klub i dalje vode navijaci
-
zeljovolimte
- Kontakt:
Nemamo mi nikakvu ekipu. Gore trenutno imamo jednog krilnog igraca.. o kakvom kvalitetu pricamo?
Preci na sistem dijamant 4 4 2 je pod moranje
-
JohannWolfgang
- Kontakt:
Mislim da mi trebamo sada naci vatrogasca, a ne trenera na duge staze. Mislim ako se poklopi zasto da ne, ali ne treba odmah pljuvati ma ko god bio vatrogasac. Obzirom da imamo pola krila trenutno, najbolja opcija je neko ko ima iskustvo s drugim formacijama neke varijacije 3-5-2 i slicno. Nesto s tri stopera wing bekovima dva jablana ispred odbrane Prokop i Milosevic, a u napadu bilo ko jer je svejedno sva trojica su u pet deka i ne donose nista kvalitetno.
Onda na ljeto podvuci crtu i konacno se rijestiti kukolja. Ostavio bih Sosica, Alica i ove nove. Ostale nabiti nogom, tacnije one koji su nam zadnjih godina priredili mnogo bruka i sramota.
Tesko je bilo ocekivati da se za jedan rok i to zimsko rijese svi problemi. Zao mi je Slavise ne djeluje mi kao neznalica koliko su losi rezultati, ali nekako je labavo sve ovo i krenulo. Prvo samo dva tri pojacanja, pa onda sedam osam, i onda nemamo nista na kraju. Ne vjerujem da bi bilo bolje ni sa Karamarkom i Boljevicem, jednostavno nama je problem atmosfera u i oko kluba.
Ukratko sve rastjerat od igraca do trenera, dovesti trenera s komplet strucnim stabom, s ove sto se godinama vrte tu poput Guse Cice Joldica Alihodzica…nabiti nogom.
Onda na ljeto podvuci crtu i konacno se rijestiti kukolja. Ostavio bih Sosica, Alica i ove nove. Ostale nabiti nogom, tacnije one koji su nam zadnjih godina priredili mnogo bruka i sramota.
Tesko je bilo ocekivati da se za jedan rok i to zimsko rijese svi problemi. Zao mi je Slavise ne djeluje mi kao neznalica koliko su losi rezultati, ali nekako je labavo sve ovo i krenulo. Prvo samo dva tri pojacanja, pa onda sedam osam, i onda nemamo nista na kraju. Ne vjerujem da bi bilo bolje ni sa Karamarkom i Boljevicem, jednostavno nama je problem atmosfera u i oko kluba.
Ukratko sve rastjerat od igraca do trenera, dovesti trenera s komplet strucnim stabom, s ove sto se godinama vrte tu poput Guse Cice Joldica Alihodzica…nabiti nogom.
Prisao mu je brate na utakmici i zagrlio ga je mufta
E cuj maksimovic zasto mora biti trener srbin ?
Bez uvrede ne smeta mi da dodje neki igrac, trener iz Srbije, BiH ili slicno, ali zasto konstatno guraju ta imena u zadnje vrijeme?
Kontaju da nas vico nece zakidati s tim imenima?
Maksimovic je dobar trener za klubova poput Slobode, Sloge, sumjjam da je za Zelju
Moze biti da grijesim vidjecemo, ako dodje i izvuce nas izgovana svaka cast odakle god bio i kako god se zvao
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Citav stadion je aplaudirao nemoj spinovati bezveze. Ne pitaju se navijaci ni forum, vec nije u opticaju za ozbiljnog trenera isto kao ni Maksimovic.Pact1921 je napisao/la: ↑26 feb 2026, 18:10Pa samo jedna vokalan dio grupe je protiv Amara i zbog njih se nece nikad ni vratit . Ali eto bolje dovesti Maksimovica pa za mjesec dana trazit novog trenera . Jest da ja opet imam vise povjerenja u Maksimovica nego sto sam imao u Stojanovica jer sam ja odmah napisao da nece docekati april . Na kraju nije docekao ni Mart pa sam to fulio .
Fk Željezničar.
-
Kajkutenjoyer
- Kontakt:
Dok se nijaz i amar ne izmire mozemo na brku zaboravit,
idemo samo jako a vi dusmani ga popusite
idemo samo jako a vi dusmani ga popusite
nek crknu dusmani, najjaci smo
-
traktori46
- Kontakt:
Ako mam izbor za trenera bude Maksimovic mene Grbavica vise nece vidjeti do daljnjeg,pored našeg Sablje ti dovodiš lika koji je bio ucesnik prodavanja utakmica Borcu i koji se svaki put naguzio Borcu, gdje je god bio trener.
Trener treba da bude TRENER, a sto se mene tice moze biti i Eskim.NoDi80 je napisao/la: ↑26 feb 2026, 18:40Prisao mu je brate na utakmici i zagrlio ga je mufta
E cuj maksimovic zasto mora biti trener srbin ?
Bez uvrede ne smeta mi da dodje neki igrac, trener iz Srbije, BiH ili slicno, ali zasto konstatno guraju ta imena u zadnje vrijeme?
Kontaju da nas vico nece zakidati s tim imenima?
Maksimovic je dobar trener za klubova poput Slobode, Sloge, sumjjam da je za Zelju
Moze biti da grijesim vidjecemo, ako dodje i izvuce nas izgovana svaka cast odakle god bio i kako god se zvao
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
Sve ove bivse „igrace“ ili „legende“ kluba otjerat u qrac. Igrao si tu, uzeo si neki novac i sta hoces vise? Kod nas se okrecu svi u krug Mulalic te Adzem te Mulaosmanovic, Guso, Joldic, Dino D. Itd.
Sta su poslje igracke karijere donijeli Klubu? NISTA
Evo ja nez koji Top Klub u Evropi ima svog bivseg igraca kao Trenera ili kao pomocne!
Ali mi isto biro kakav, daj da je on zaposlen pa sta Bog dragi da. Profesionalizam QRAC
Kako znamo i umijemo spasit se i krenut dobijat utakmice.
Evo ja prvi bi volio da se sutra borimo za titulu…. ali moramo bit svjesni da ce to trajat minimum 5! Godina.
Od OPa do prve Ekipe
Sta su poslje igracke karijere donijeli Klubu? NISTA
Evo ja nez koji Top Klub u Evropi ima svog bivseg igraca kao Trenera ili kao pomocne!
Ali mi isto biro kakav, daj da je on zaposlen pa sta Bog dragi da. Profesionalizam QRAC
Kako znamo i umijemo spasit se i krenut dobijat utakmice.
Evo ja prvi bi volio da se sutra borimo za titulu…. ali moramo bit svjesni da ce to trajat minimum 5! Godina.
Od OPa do prve Ekipe
FK Zeljezničar Sarajevo 1921
AUT
AUT
Kakav kvalitet. Svaka šuša je znala da nam treba pojacanja naprijed, mi se tu oslabili. Jedini covjek koji je znao povuc loptu i predriblat igraca lom noge.zeljovolimte je napisao/la: ↑26 feb 2026, 18:19Nemamo mi nikakvu ekipu. Gore trenutno imamo jednog krilnog igraca.. o kakvom kvalitetu pricamo?
Nase rješenje je 541 formacija. Pokusat ne primit gol a naprijed brazilac nek ganja i bjezi odbrani.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
-
MisterBlue
- Kontakt:
Mi nemamo u21 igrača od Hadžiahmetovića da možeš reći da zna i umije lopte igrati.
- dubioza144
- Kontakt:
Jos uvijek nismo dobili novog trenera, znaci zelimo da nastavimo ovaj divan niz, kao sto smo fulali sa trenerom na pocetku, kao sto smo kasnili sa pojacanjima, kao sto smo pustali igrace pred pocetak sezone, sad opet imamo vremena da kasnimo i sa izborom novog trenera, kao sto kondicionog nismo imali pola priprema, kao sto je sš napravljen cisto onako da ima neko tu, nikad vise amaterski nismo izgledali pa i u onoj sezoni gdje smo kraj s krajem jedva sastavljali ozbiljniji smo bili. Al neka sad ce doc neki sa postom preko cijele stranice i rec samo polahko sabur, radi se po planu, a plan sastavljen preko chat gpta u hodu, kao i sve ono baljezganje predsjednika na pressu.
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
Bjelica?
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Samo Zoran Barisic!!! Top trener!
-
Bojudaosinebu
- Kontakt:
Ne postoji trener koji moze ovo sad preokrenuti, bukvalno jedina stvar koja ovo moze izvuci je puna Grbavica. Kao i do sad ovo samo inat i navijaci mogu izvuci. Samo puna Grbavica i maksimalna podrska mogu spasiti ovo. Ako sad pustimo ovo ode u pm
Sansa za Dragovica a i povredom Cvete otvaraju se vrata i Korori. Nadam se da ce bar jedan uspjeti se izboriti za vecu minutazuMisterBlue je napisao/la: ↑26 feb 2026, 19:18Mi nemamo u21 igrača od Hadžiahmetovića da možeš reći da zna i umije lopte igrati.
-
zeljovolimte
- Kontakt:
Pisu ljudi da smo u top tri ekipe valjda transfermarkt mjerilo.godrina je napisao/la: ↑26 feb 2026, 19:18Kakav kvalitet. Svaka šuša je znala da nam treba pojacanja naprijed, mi se tu oslabili. Jedini covjek koji je znao povuc loptu i predriblat igraca lom noge.zeljovolimte je napisao/la: ↑26 feb 2026, 18:19Nemamo mi nikakvu ekipu. Gore trenutno imamo jednog krilnog igraca.. o kakvom kvalitetu pricamo?
Nase rješenje je 541 formacija. Pokusat ne primit gol a naprijed brazilac nek ganja i bjezi odbrani.
Lik hladno ocrni ismija Slogu (Vidic i Jovic bi kod nas hladno i jesenas bili prve opcije).
Nesto tako skontat ovo s krilima je suludo i pokusavat.
Nijaze, ima li kakvih novosti? Novi trener, pojačanja? Ili si se pomirio sa sudbinom?!
Bogami po trenutnoj prici nije ni blizu kako ti prezentujes. Ljudima je vise dosta gubljenja to sto ti ne zelis najbolje za ovaj klub to je drugo . Sa takvim razmisljanjem si vise pitar nego navijac Zeljeznicara i mi dok se ne promjeni razmisljanje nece dici trofej pa evo cekam vec 13 godina umrijet cu necu docekat da vidim kako slavimo titulu prvaka BiH.Pablo11 je napisao/la: ↑26 feb 2026, 18:46Citav stadion je aplaudirao nemoj spinovati bezveze. Ne pitaju se navijaci ni forum, vec nije u opticaju za ozbiljnog trenera isto kao ni Maksimovic.Pact1921 je napisao/la: ↑26 feb 2026, 18:10Pa samo jedna vokalan dio grupe je protiv Amara i zbog njih se nece nikad ni vratit . Ali eto bolje dovesti Maksimovica pa za mjesec dana trazit novog trenera . Jest da ja opet imam vise povjerenja u Maksimovica nego sto sam imao u Stojanovica jer sam ja odmah napisao da nece docekati april . Na kraju nije docekao ni Mart pa sam to fulio .
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici
Trenutno korisnika/ca: doncarlo, drzgemboadislic, Ferroviere1987, Google Adsense [Bot], Kajkutenjoyer, Lekqqq1921, MrkiMedo, sassari i 76 gostiju.