Kosarkaski Savez Bosne i Hercegovine
Moderatori/ce: KK_Bosna,nerminh74,CashMan
Re: Kosarkaski Savez Bosne i Hercegovine
Kada nemamo sportista, nit rezultata. Zato Atica kao kosarkasa iz pastete izvukose. Mada je i u tom slucaju izbor nakon Nurkica i Robersona.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
U toku je procedura izbora novih selektora mlađih reprezentativnih selekcija u Košarkaškom savezu Bosne i Hercegovine.
Kako saznajemo, Gordan Firić je predložen za selektora kadetske (do 16 godina) selekcije BiH.
Proslavljeni reprezentativac, koji je već godinama asistent u stručnom štabu seniorskih “Zmajeva”, ima iskustvo u radu s mlađim selekcjiama u Italiji.
Za selektora juniorske (U18) selekcije predložen je Irhad Tinjak, bivši košarkaš sarajevske Bosne, koji trenersku karijeru gradi u Dubaiju, gdje je vodio juniorski tim.
Akutelni trener tuzlanske Slobode Marko Trbić kandidat je za klupu mlade (U20) reprezentacije.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Tinjka znam kao prosječnog igrača i ne znam da je trener, Firke je po svom karakteru odličan za rad sa mladim igračima, Trbić pravi izbor za U20, samo mi ovo izgleda prilično nerealno da će prihvatiti Upravni odbor KSBiH, jer ovo više liči na prijedlog Bošnjačkog dijela UO nego kao usaglašan odabir.Malo mi je nerealno da srbi ne uzmu jednu od selekcija, hrvati doduše imaju selektora A selekcije, Firke i Marko nisu legitimni, nemaju pečat HDZ-a i SNSD, tako da ovo ako prođe i predloženi kandidati budu potvrđeni, za mene ce to biti veliko iznenađenje.DamirT je napisao/la: ↑26 feb 2026, 16:15U toku je procedura izbora novih selektora mlađih reprezentativnih selekcija u Košarkaškom savezu Bosne i Hercegovine.
Kako saznajemo, Gordan Firić je predložen za selektora kadetske (do 16 godina) selekcije BiH.
Proslavljeni reprezentativac, koji je već godinama asistent u stručnom štabu seniorskih “Zmajeva”, ima iskustvo u radu s mlađim selekcjiama u Italiji.
Za selektora juniorske (U18) selekcije predložen je Irhad Tinjak, bivši košarkaš sarajevske Bosne, koji trenersku karijeru gradi u Dubaiju, gdje je vodio juniorski tim.
Akutelni trener tuzlanske Slobode Marko Trbić kandidat je za klupu mlade (U20) reprezentacije.
Ovo bi bilo odlično ako bi se usvojilo. Nadam se da planiraju ako Firke bude selektor U16 da će samo raditi kao selektor te selekcije i da neće imati klupski angažman da može tražiti neke mlade talente po inostranstvu.DamirT je napisao/la: ↑26 feb 2026, 16:15U toku je procedura izbora novih selektora mlađih reprezentativnih selekcija u Košarkaškom savezu Bosne i Hercegovine.
-
DirkNowitzki
- Kontakt:
A od cega da zivi onda?CAZIN je napisao/la: ↑26 feb 2026, 22:48Ovo bi bilo odlično ako bi se usvojilo. Nadam se da planiraju ako Firke bude selektor U16 da će samo raditi kao selektor te selekcije i da neće imati klupski angažman da može tražiti neke mlade talente po inostranstvu.DamirT je napisao/la: ↑26 feb 2026, 16:15U toku je procedura izbora novih selektora mlađih reprezentativnih selekcija u Košarkaškom savezu Bosne i Hercegovine.
Firke je u teskoj finansijskoj situaciji.
Pa ksbih mu dodje karitas?
Nisam znao da je u takvoj situaciji. Onda bi najbolje bilo da ima nekog u stručnom štabu koji će pratiti te omladince po inostranstvu.DirkNowitzki je napisao/la: ↑26 feb 2026, 23:07A od cega da zivi onda?
Firke je u teskoj finansijskoj situaciji.
Tinjak i Kamenjašević su u rodbinskoj veziovisnik je napisao/la: ↑26 feb 2026, 22:36Tinjka znam kao prosječnog igrača i ne znam da je trener, Firke je po svom karakteru odličan za rad sa mladim igračima, Trbić pravi izbor za U20, samo mi ovo izgleda prilično nerealno da će prihvatiti Upravni odbor KSBiH, jer ovo više liči na prijedlog Bošnjačkog dijela UO nego kao usaglašan odabir.Malo mi je nerealno da srbi ne uzmu jednu od selekcija, hrvati doduše imaju selektora A selekcije, Firke i Marko nisu legitimni, nemaju pečat HDZ-a i SNSD, tako da ovo ako prođe i predloženi kandidati budu potvrđeni, za mene ce to biti veliko iznenađenje.DamirT je napisao/la: ↑26 feb 2026, 16:15U toku je procedura izbora novih selektora mlađih reprezentativnih selekcija u Košarkaškom savezu Bosne i Hercegovine.
Trenutno korisnika/ca: Proximic i 4 gosta.