FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
74
18%
2. Borbu za Evropu
180
44%
3. Sredinu tabele
67
16%
4. Borbu za opstanak
90
22%

Ukupno glasova: 411

GavranBeli

Re: FK Željezničar

Post Postao/la GavranBeli » 27 feb 2026, 10:36

MisterBlue je napisao/la:
27 feb 2026, 10:28
Sinoć gledam statistiku pa zrinjski nema igrača mimo bilbije da zabije gol. Bilbija 7, Šakota 6 (2 penala), Ćuže 3 i Mamić 2 ostalo ništa, jer ja ne znam da su ove sezone jednu dvije odigrali i da su razvalili nekoga. Pa pogledajte samo strijelce golova. Dakle nama fali samo jedan napadač s njuhom i dva krila da ga trpaju. Nije me strah zrinjskog više me je strah naših glupih grešaka.
Ljudi igraju s Kristal Palasom bara bara, mi ne mozemo Rudara pobjediti a nije te strah Zrinjskog. 🤣🤣🤣🤣

Kajkutenjoyer
Kontakt:

Post Postao/la Kajkutenjoyer » 27 feb 2026, 10:39

bolje da nas lose krene sad, pa da nas krene nabolje
nek crknu dusmani, najjaci smo

itatabisine
Kontakt:

Post Postao/la itatabisine » 27 feb 2026, 10:50

Zrinjski ako odigra samo sa 30% snage kao sinoc protiv CP-a mi smo u velikom problemu.

Skoro cijelo drugo poluvrijeme su pritskali protivnika i trazili izjednacenje, fizicki su bili ravnopravni i odigrali su zaista dobru evropsku utakmicu.

Da li ce isti pristup imati i protiv nas ostaje da vidimo, ali s obzirom da im bodovi trebaju kao i nama moglo bi biti svega.

Prednost Zrinjskog je sirina igrackog kadra, imaju nekoliko dobrih pojedinaca i igraju kao kolektiv, vidi se uigranost, dakle imaju sve ono sto mi nemamo.

Kako god jedva cekam ponedjeljak i da se zaputim ka Grbavici, na nama je da napunimo stadion, prije pola godine smo pobjedili tri najjace ekipe prvenstva zahvaljujuci tribinama.

Igracki kvalitet nemamo ali imamo najbolje i najvjernije navijace, navijace koji dolaze zbog kluba a ne rezultata, pokazimo koliko smo veliki i napunimo Grbavicu.

MoSaZeLjo1921
Kontakt:

Post Postao/la MoSaZeLjo1921 » 27 feb 2026, 11:04

godrina je napisao/la:
27 feb 2026, 10:00
MoSaZeLjo1921 je napisao/la:
27 feb 2026, 09:27
Ne znam što je toliko imenovanje Nijaza izazvalo oduševljenje,kao da je u najmanju ruku Salihamidžić.Prelazni rok za zaborav,loša selekcija igrača,užaš.Ode ti Bolja kao krilo,ne dovedeš zamjenu ni jednu,a i da nije otišao,krilo nam je bilo potrebno.Onda šta se htjelo postići sa Huskovićem,momak grije klupu Krpiću,Jaganjcu,Rakiću,užaš.Otišao Lagumđija,uredu doveo si Pejića za zamjenu.Prokop kao taj neki kreativni vezni,solidno pojačanje,ali zašto ako već se opet računa na Radovca i još tu Hodžić koji je došao najviše zbog navijača i nek je,zaslužio je svojim igrama u prošlosti.Znalo se da će Madžid biti odsutan cijelu sezonu,nije se doveo igrač karakteristika sličnih njemu,zašto to samo znaju ljudi u klubu,al očito da ne znaju.I ove sad ostaneš bez i drugog najboljeg igrača Cvete i najbržeg,ionako troma i spora ekipa će biti sada još sporija i još jedna stvar ako je Milošević projektovan kao neki nosilac igre,sredine,jadni mi,čovjek bez ikakvog učinka,nek nam je Bog na pomoći u nastavku sezone...
Ja sam bio ajmo rec sretan jer je on tu iz razloga jer sam misljenja da nece bit tu samo da opuse gazdu a i bio je u Zelji kad su se titule osvajale pa zna kako stvari funkcionišu. Medjutim do sad poprilicno lose je odradio stvari. Ne kazem da je to namjerno uradio ali je tako.
Meni je najgore to sto niko nije dosao da popuni ogromne rupe u ofanzivnoj liniji. Nama tu trebaju bar 2 igraca. To je svakome jasno i ne mogu da vjerujem da se to desilo. Frustrira me ta cinjenica.
Doveo se Hodzic a prije njega covjek slicnih karakteristika, vec imas Erika a taj Hodzic evo ni u protokolu. Doveo kao napadaca nidje ga, iz kojeg razloga Bog sami zna.
I mozemo mi govorit sta hocemo ali da ti ode najbolji igrac odbrane u situaciji kakvoj smo mi je amaterizam. Nije Karamarko Maldini licno ali je nas najbolji defanzivni igrac.
Da li Brkovic ipak ne zna ili je prezauzet drugim aktivnostima nije ni vazno koliko cinjenica da Zeljo trpi. Ja vala nemam nimalo optimizma za ovo bar za sad.
Nisam ocekivao da zaredamo 10 pobjeda i napadamo titulu, znao sam da je dugotrajan proces oporavka Zelje ali nisam nikako zamisljao da cemo bit ovako losi, beskrvni i realno gledajuci mi smo u borbi za opstanak.
Isto mišljenje baš dijelimo vezano za pojačanja u napadu i na krilnim pozicijama.I mene to frustrira haos.Ovo do sada odigrano je pokazano da se fulalo totalno,nadam se da će nas demantovati,6,7 veznih igrača a nemaš 2 krila u ekipi i 5 napadača koji zajedno nisu 5 golova dali,i ako si već doveo ta pojačanja,nije mi jasno što ne igraju svi,kao ovi amateri iz prvog dijela sezone,čast izuzecima bolji od njih.Stvarno je ovdje potrebna baš velika čistka u svim segmentima...

Omerta1921
Kontakt:

Post Postao/la Omerta1921 » 27 feb 2026, 11:19

slika

berjan

Post Postao/la berjan » 27 feb 2026, 11:24

Molim vas vise sa tim Prokopom, lik nema kondicije i snage a ionako je fizicki inferioran, ni za 1 poluvrijeme ali bitno je srati kako ne igra, dobar tehnicar ok ali treneri su odlucili da je bolji u drugom pol. da udje
Niste vi na treningu svaki dan sa igracima pa da znate sta se desava, i za Huskovica isto nije mi jasno kako su ovako slabo fizicki pripremljeni. Nebi da podcjenjujem ali izgleda u austriji se radi samo sa loptom tehnicki i td Ne znam stvarno nisam kompetentan..

I ovi sto ce igrati visoki presing zrinskom svaka cast nemam rijeci ..

zeljodogroba
Kontakt:

Post Postao/la zeljodogroba » 27 feb 2026, 11:34

Auuu sta se pitara nakotilo, pa sta je ovo. Kakvo ti samo stanje uma treba da pravis fejk profil i pretvaras se da si navijac drugog kluba kako bi unio dodatnu nervozu na los niz rezultata. Pa sta ce nam veci dusmani od kona.
Neka neka, polako, brzo cete nazad u rupe ako Bog da. Forumasi malo pratite ove nickove i ne fatajte se na ove jadne trikove.

GavranBeli

Post Postao/la GavranBeli » 27 feb 2026, 11:35

Pa vise ima kvazi navijaca iz rajlovca koji pisu sta pisu, nego pitara. Od pabla, gibre i ostalih. Pitari su nama najmanji problem.

zeljodogroba
Kontakt:

Post Postao/la zeljodogroba » 27 feb 2026, 11:36

PS. Popisa se Mufta svim ovim pitarima u stau, jos zaljubljen, ovaj mu zigu trebu, bla bla, kme kme

sanjinusto
Kontakt:

Post Postao/la sanjinusto » 27 feb 2026, 11:37

GavranBeli je napisao/la:
27 feb 2026, 11:35
Pa vise ima kvazi navijaca iz rajlovca koji pisu sta pisu, nego pitara. Od pabla, gibre i ostalih. Pitari su nama najmanji problem.
Dugo se nije pojavio ofirniji pitar od ovog berjana.

Kajkutenjoyer
Kontakt:

Post Postao/la Kajkutenjoyer » 27 feb 2026, 11:50

al ne bi ja mogao sad da komentarišem u ime pita, al nikako, koja je to bolest u sustini

berjan

Post Postao/la berjan » 27 feb 2026, 12:06

ok izvinjavam se strucnjacima sto sam rekao da se ne moze presing igrati sa 5 novih igraca u postavi,
palas svemirski brod u dvije utakmice nije uspio uhvatiti ni na jednoj greski svinjski kad su im izasli na visok presing

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 27 feb 2026, 12:22

27 feb 2026, 11:04
godrina je napisao/la:
27 feb 2026, 10:00
27 feb 2026, 09:27
Ne znam što je toliko imenovanje Nijaza izazvalo oduševljenje,kao da je u najmanju ruku Salihamidžić.Prelazni rok za zaborav,loša selekcija igrača,užaš.Ode ti Bolja kao krilo,ne dovedeš zamjenu ni jednu,a i da nije otišao,krilo nam je bilo potrebno.Onda šta se htjelo postići sa Huskovićem,momak grije klupu Krpiću,Jaganjcu,Rakiću,užaš.Otišao Lagumđija,uredu doveo si Pejića za zamjenu.Prokop kao taj neki kreativni vezni,solidno pojačanje,ali zašto ako već se opet računa na Radovca i još tu Hodžić koji je došao najviše zbog navijača i nek je,zaslužio je svojim igrama u prošlosti.Znalo se da će Madžid biti odsutan cijelu sezonu,nije se doveo igrač karakteristika sličnih njemu,zašto to samo znaju ljudi u klubu,al očito da ne znaju.I ove sad ostaneš bez i drugog najboljeg igrača Cvete i najbržeg,ionako troma i spora ekipa će biti sada još sporija i još jedna stvar ako je Milošević projektovan kao neki nosilac igre,sredine,jadni mi,čovjek bez ikakvog učinka,nek nam je Bog na pomoći u nastavku sezone...
Ja sam bio ajmo rec sretan jer je on tu iz razloga jer sam misljenja da nece bit tu samo da opuse gazdu a i bio je u Zelji kad su se titule osvajale pa zna kako stvari funkcionišu. Medjutim do sad poprilicno lose je odradio stvari. Ne kazem da je to namjerno uradio ali je tako.
Meni je najgore to sto niko nije dosao da popuni ogromne rupe u ofanzivnoj liniji. Nama tu trebaju bar 2 igraca. To je svakome jasno i ne mogu da vjerujem da se to desilo. Frustrira me ta cinjenica.
Doveo se Hodzic a prije njega covjek slicnih karakteristika, vec imas Erika a taj Hodzic evo ni u protokolu. Doveo kao napadaca nidje ga, iz kojeg razloga Bog sami zna.
I mozemo mi govorit sta hocemo ali da ti ode najbolji igrac odbrane u situaciji kakvoj smo mi je amaterizam. Nije Karamarko Maldini licno ali je nas najbolji defanzivni igrac.
Da li Brkovic ipak ne zna ili je prezauzet drugim aktivnostima nije ni vazno koliko cinjenica da Zeljo trpi. Ja vala nemam nimalo optimizma za ovo bar za sad.
Nisam ocekivao da zaredamo 10 pobjeda i napadamo titulu, znao sam da je dugotrajan proces oporavka Zelje ali nisam nikako zamisljao da cemo bit ovako losi, beskrvni i realno gledajuci mi smo u borbi za opstanak.
Isto mišljenje baš dijelimo vezano za pojačanja u napadu i na krilnim pozicijama.I mene to frustrira haos.Ovo do sada odigrano je pokazano da se fulalo totalno,nadam se da će nas demantovati,6,7 veznih igrača a nemaš 2 krila u ekipi i 5 napadača koji zajedno nisu 5 golova dali,i ako si već doveo ta pojačanja,nije mi jasno što ne igraju svi,kao ovi amateri iz prvog dijela sezone,čast izuzecima bolji od njih.Stvarno je ovdje potrebna baš velika čistka u svim segmentima...
Ma svako ko bar zna osnovna fudbalska pravila bi rekao da nam treba novih igraca naprijed. Mi to nismo dobili.
Sad trebamo mjenjat formaciju, nema smisla sad igrat isto. Bar moje misljenje.
Ja sam to prije pisao, mozda je opcija stvarno da Evropa oce sezone niie bitna. Da im je samo bitno da se sezona zavrsi a onda krenut udarnicki.
Ne mogu nikako razumno da shvatim ovaj prelazni rok.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

MisterBlue
Kontakt:

Post Postao/la MisterBlue » 27 feb 2026, 12:40

Popiša se Mufta svima u usta hahaha. Idemo dobiti zrinjski. U KOST za Cvetu!

Laudrup
Kontakt:

Post Postao/la Laudrup » 27 feb 2026, 12:43

Haris Slato novi direktor? Ima li iko više informacija? Jel realno ovo?

sanjinusto
Kontakt:

Post Postao/la sanjinusto » 27 feb 2026, 13:15

Laudrup je napisao/la:
27 feb 2026, 12:43
Nikad cuo, a ko kaze da je to novi direktor?

sanjinusto
Kontakt:

Post Postao/la sanjinusto » 27 feb 2026, 13:23

Klix. Ocekivano, laz je bila za Maksimovica.
Kako saznajemo, uprava na čelu s Nijazom Brkovićem užurbano radi na rješavanju pitanja trenera te nije isključeno da on bude imenovan već danas.

Kako je potvrđeno za Klix.ba, to definitivno neće biti Marko Maksimović, koji se posljednjih dana povezuje s Plavima. Naime, Maksimović uopće nije kontaktiran od Uprave FK Željezničar.

"Demantujemo razgovore sa gospodinom Maksimovićem koji u ovom trenutku nije jedan od kandidata. Rukovodstvo aktivno radi na pronalasku najboljeg rješenja za ekipu, a klub će blagovremeno obavijestiti javnost o svim zvaničnim i konkretnim odlukama", rekli su za Klix.ba iz FK Željezničar.

Također, saznajemo da novi trener neće biti ni iz inostranstva, pošto stručnjaci poput Ivayla Peteva i Save Miloševića ne žele ovaj posao preuzimati prije kraja sezone. Preuzimanje Plavih u ovakvom trenutku smatraju prevelikim rizikom.

Narednu utakmicu Željezničar igra u ponedjeljak protiv Zrinjskog, a očekuje se da dotad novi trener bude imenovan te da ekipu neće voditi Dino Đurbuzović.

Željezničar trenutno zauzima šestu poziciju na tabeli WWin lige BiH sa 25 bodova, što je samo šest bodova iznad zone ispadanja, a sedam manje od Veleža, koji je na četvrtom mjestu, koje na kraju sezone potencijalno vodi u Evropu.

Kajkutenjoyer
Kontakt:

Post Postao/la Kajkutenjoyer » 27 feb 2026, 13:31

sanjinusto je napisao/la:
27 feb 2026, 13:15
Laudrup je napisao/la:
Bogam ja za njeg sam cuo, al samo po glasu ga poznam

sanjinusto
Kontakt:

Post Postao/la sanjinusto » 27 feb 2026, 13:37

Kajkutenjoyer je napisao/la:
27 feb 2026, 13:31
sanjinusto je napisao/la:
27 feb 2026, 13:15
Laudrup je napisao/la:
Bogam ja za njeg sam cuo, al samo po glasu ga poznam
Evo i zvanicna objava. Nemam pojma ko je, ali sretno mu u radu. Ne vidim razlog da se pljuje unaprijed.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.