Chat - bez politike i ratnih prica
Moderator/ica: insider
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
Za sad ovo ne izgleda toliko lose. Imam osjecaj da ameri nisu ni bili spremni za napad, pa je Izrael to ucinio za njih, pa me i ne cudi da su ovako u cudu zbog odgovora.
GGMU
- VensanKasel
- Kontakt:
Ma kakav Dodik , ako je išta i mogao to je bilo prije . Evropa je kuja , ali nam to i odgovara . Nažalost , mi moramo sebe gledati koliko je god to ružno reći .Bundesliga je napisao/la: ↑28 feb 2026, 14:31Kao običan čovjek ne možeš ništa uraditi, možeš jedino u svojoj avliji izlaziti na proteste i buniti se. Kao vlast moraju lobirati puno više i imati učene ljude koji će se znati sporazumjeti, a ne nekoga ko nabada Engleski, jer kao što sam i rekao Trumpu samo igra korist. Da se razumijemo, ne vjerujem uopšte da Dodik može išta uraditi, jer godinama vrti jednu te istu spiku, ali ako je kada kritičan momenat, onda je to sada. Onaj pusti svoj narod niz vodu za koji milion, a da ga briga za Bosnom. Što se tiče tih carina, nama ne igraju gotovo nikakvu ulogu u izvozu jer gotovo da i ne izvozimo u SAD. Ali naravno, globalne carine su problem i tu mi ne igramo ni 0.0000000000001% uloge.VensanKasel je napisao/la: ↑28 feb 2026, 14:11Pa šta predlažeš brate da uradimo ? Daj prijedlog šta bi ti uradio , kao običan čovjek i kao vlast .
Eh sada, Europa, tj EU i ostale velike države svijeta bi mogle mnogo toga uraditi samo da prestanu biti njihove sluge. Jer ako ovaj lupi carine svima, a mi uvozimo sve živo, naravno da će nam cijene biti višestruko veće, a kupovna moć manja.
Evropa je prenosila genocid uživo kod nas , tokom agresije svi su normalno živjeli i održavale su se raznorazne manifestacije .
Ovo što Izrael pokušava je labuđi pjev , jer znaju kada Tramponja ode da im je tu i kraj što se tiče njihovog uticaja . Paradoksalno ali upravo Tramponja je bio ključni igrač za pad Izraela , jer su Ameri konačno otvorili oči i više ne žele da bude Izrael prvi .
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
- OldTownDistrict
- Kontakt:
"Nemam vremena da se vise bavim Zeljom, a dok investitor ne udje ne interesuje me vise ni kad ni s kim igra" - NoDi80
Merz, Macron i ostali zapadnjaci osudili napad Irana
svabe se ismijavaju sa Merzom i nisam ocekivao ovakvo neodobravanje javnosti zbog ove akcije. Mislim, ko pita narod, ali drago mi je bar da svi vide nepravdu
ma sumnjam isplanirano je sve to .. ipak trose na vojsku koliko ono 9x vise od narednih ispod 5,6 zemalja zajedno … nece biti ko
irak al imam osjecaj da ce trajati dugo ovako iz zraka a i unutrasnje akcije mosada cie itd ..
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Švabe će uvijek biti ći.futski pušikurci bez obzira ko dođe na vlast. Tužno je šta se desilo sa tako herojskom nacijom u prošlosti.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
- OldTownDistrict
- Kontakt:
Ne.
Rade prema orginalnom planu, prvo izrael napada iran jer moze im se jer sva medunardno prava su odavno vec pregazili i silovali, onda iran uzvraca gdje u americkim bazama ginu amerikanci i to je izgovor amerike da krene u rat. Stara Makijavelijeva teorija. Tako je bilo 9/11, pearl harbor, benghazi...
Edit:
Mnogi visoki americki generali svjesno nisu bili za napad, kongres nije za napad…
Zadnja izmjena: OldTownDistrict, dana/u 28 feb 2026, 15:29, ukupno mijenjano 1 put.
"Nemam vremena da se vise bavim Zeljom, a dok investitor ne udje ne interesuje me vise ni kad ni s kim igra" - NoDi80
Mogu oni iz zraka rokati pet godina, ali to ništa neće promijeniti. Ratovi se dobijaju na kopnu, ne u vodi ili zraku.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Švabe su ih pobili 6 mil pa sad moraju vječno im lizati guzove.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Ratni zločinac Netanyahu pobjegao iz zemlje.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
Hajde
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
Kamo srece da Iran sroka saudijsku munaficku zgadiju. Da bar naude jednom od tri legla cionizma.
Kako ce qrave kuci iz Dubaija sad
-
RobertHrkac555
- Kontakt:
Kakav kaos na bliskom istoku, sprema se 3.svj.rat
Slikao se s Dilettom, svoje sam ostvario
osim ako ratuješ protiv srba, tad je avijacija dovoljna da skinu gaće
it's football day
- akisarajevo92
- Kontakt:
Mora li se bas uvijek zarokati pred proljece
Don't believe the hype.
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Čega ba 6 miliona, pa nije ih 6 miliona tad postojalo na planeti. 271k i to je preuveličano.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
Tek sad vidim da je Dubai udaljen samo 150 kilometara vazdušne linije od Irana. Moglo bi tu biti veselo.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Čuj pobiješ vojnike koji ne sudjeluju u ratu,gađanjem baza iz kojih nije lansirana raketa na tvoju državu i to je samo IzgovorOldTownDistrict je napisao/la: ↑28 feb 2026, 15:24Ne.
Rade prema orginalnom planu, prvo izrael napada iran jer moze im se jer sva medunardno prava su odavno vec pregazili i silovali, onda iran uzvraca gdje u americkim bazama ginu amerikanci i to je izgovor amerike da krene u rat. Stara Makijavelijeva teorija. Tako je bilo 9/11, pearl harbor, benghazi...
Edit:
Mnogi visoki americki generali svjesno nisu bili za napad, kongres nije za napad…
Zadnja izmjena: Rosicky, dana/u 28 feb 2026, 15:39, ukupno mijenjano 1 put.
Iran ima nevjerovatno žilavu raketnu industriju, sa dometom koji pokriva ogromno područje.
Vojna infrastruktura je prilagođena tamošnjem reljefu i nepristupačnom terenu, a može se uništiti samo na dva načina - ulaskom i atomskom.
Godinama opstaju unatoč brutalnim sankcijama, prodajući naftu na crnom tržištu. Njihov najveći kupac su Kinezi, a baš s njima imaju dugogodišnji ugovor o saradnji, na više razina.
S druge strane, Izrael je napuhana umjetna tvorevina, koja bez pomoći Amera ne bi opstala. Pa SAD su duboko uključene u razvoj izraelskog PVO sistema, opremanje zračne flote itd.
Vojna infrastruktura je prilagođena tamošnjem reljefu i nepristupačnom terenu, a može se uništiti samo na dva načina - ulaskom i atomskom.
Godinama opstaju unatoč brutalnim sankcijama, prodajući naftu na crnom tržištu. Njihov najveći kupac su Kinezi, a baš s njima imaju dugogodišnji ugovor o saradnji, na više razina.
S druge strane, Izrael je napuhana umjetna tvorevina, koja bez pomoći Amera ne bi opstala. Pa SAD su duboko uključene u razvoj izraelskog PVO sistema, opremanje zračne flote itd.
A smooth sea never made a skilled sailor.
Trenutno korisnika/ca: alemsa, ArtemisFowl, CHR, nerkolfc, soxx, VensanKasel i 20 gostiju.