Dario Gjergja - Selektor reprezentacije RBiH

Moderatori/ce: KK_Bosna,nerminh74,CashMan

bhfanatic14
Kontakt:

Re: Dario Gjergja - Selektor reprezentacije RBiH

Post Postao/la bhfanatic14 » 27 feb 2026, 22:34

Mutic, Maric, Kondic i jos neko nas je odjavio izgleda. A niko nista ne prica nit komunicira iz saveza.
SAVEZ NAPOLJE ! ! ! NSBIH = 0% fudbal 100% kriminal
Stadion Koševo

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 28 feb 2026, 19:19

L-Train je napisao/la:
27 feb 2026, 22:25
bhsport je napisao/la:
27 feb 2026, 22:16
Doktore. Lijepo je gledati nasu reprezentaciju.

Nisam upratio sta je sa Muticem?
Mozda momak nece,niko nista o njemu nije pricao.
Zato i pitam sto je jako cudno. Valjao bi Lazar ovdje baš. Valjda se Gjergja očituje.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

ovisnik
Kontakt:

Post Postao/la ovisnik » 28 feb 2026, 20:40

Gjerga je pokazao da ima takta i mudrosti, njemu je od početka jasno kakva je BiH zemlja, da je dva naroda ne osjećaju kao svoju samim tim i ne žele da je predstavljaju na bilo koji način pa i kroz sport.On pokušava da skupi što bolji roster, kontaktira sve ijednog igrača koji ima veze sa BiH sad neko hoće, neko neće, to je što je.Mislim da se on kroz prijateljske utakmice sa nama i kroz utalmice koje smo odigrali na EP “zaljubio” u naš tim, odlična fizika, velika tijela, ogromna požrtvovanost i lik je shvatio da bi sa BIH mogao napraviti dobar rezultat.Pozitivno je što je pokrenuo okupljanje U20 reprezentacije koju donssda nismo imali, imenovanje Trbica,Firica i Tinjka ako prođe sigurno ce donijeti kvalitetnije rostere jer ce igrati oni koji imaju stvarni kvalitet a ne po nacionalnom ključu ili ko bolje plati.Realno, nakon odlaska Adisa pitanje je sa li smo mogli dovesti boljeg trenera od Gjerge.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 28 feb 2026, 20:43

ovisnik je napisao/la:
28 feb 2026, 20:40
Gjerga je pokazao da ima takta i mudrosti, njemu je od početka jasno kakva je BiH zemlja, da je dva naroda ne osjećaju kao svoju samim tim i ne žele da je predstavljaju na bilo koji način pa i kroz sport.On pokušava da skupi što bolji roster, kontaktira sve ijednog igrača koji ima veze sa BiH sad neko hoće, neko neće, to je što je.Mislim da se on kroz prijateljske utakmice sa nama i kroz utalmice koje smo odigrali na EP “zaljubio” u naš tim, odlična fizika, velika tijela, ogromna požrtvovanost i lik je shvatio da bi sa BIH mogao napraviti dobar rezultat.Pozitivno je što je pokrenuo okupljanje U20 reprezentacije koju donssda nismo imali, imenovanje Trbica,Firica i Tinjka ako prođe sigurno ce donijeti kvalitetnije rostere jer ce igrati oni koji imaju stvarni kvalitet a ne po nacionalnom ključu ili ko bolje plati.Realno, nakon odlaska Adisa pitanje je sa li smo mogli dovesti boljeg trenera od Gjerge.
+1

Cak bi potpisao da ne odemo na SP, ali da dobijemo nekoliko mladih igraca za A selekciju. Misljenja sam da je to bitnije sada, pogotovo sto ovi trenutni igraci ulaze u godine. Sto se tice zadnje recenice, nema sanse da smo nekoga boljeg mogli dobiti. Vidi se da covjek zivi kosarku.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Slobodanpad1945
Kontakt:

Post Postao/la Slobodanpad1945 » 28 feb 2026, 21:57

Pa mi realno ni nakon žrijeba nismo imali više od 1% šanse za odlazak na SP. Na njemu svakako nikada nismo ni bili. Fokus i treba biti odlazak na Eurobasket i pronaći ukoliko je moguće nekoliko mladih igrača u budućnosti.
Dario za sada, na osnovu malog uzorka utakmica dobar selektor

farenhajt
Kontakt:

Post Postao/la farenhajt » 28 feb 2026, 22:44

ne znam da li i u jednoj reprezentativnoj selekciji se mozemo pohvaliti, da smo velike gospodine imali medu selektorima,
ljudi kazu nikad gori rostor, covjek prekuca utakmicu s onim sto ima, a o njegovoj zrtvovanosti i posvecenosti igri ne znam da sam zapratio i kod jednog, ovog gospodina treba maksimalno iskoristiti i prihvatiti ideje za koje mislim da s obzirom na nas savez i mogucnosti s kojim je upoznat sigurno da su realne
Za uspjeh je potrebno raditi drugacije od drugih, a ne truditi se uraditi to bolje

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 28 feb 2026, 22:47

farenhajt je napisao/la:
28 feb 2026, 22:44
ne znam da li i u jednoj reprezentativnoj selekciji se mozemo pohvaliti, da smo velike gospodine imali medu selektorima,
ljudi kazu nikad gori rostor, covjek prekuca utakmicu s onim sto ima, a o njegovoj zrtvovanosti i posvecenosti igri ne znam da sam zapratio i kod jednog, ovog gospodina treba maksimalno iskoristiti i prihvatiti ideje za koje mislim da s obzirom na nas savez i mogucnosti s kojim je upoznat sigurno da su realne
:thumbup:

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 28 feb 2026, 23:42

Čovjek je veoma kvalitetan selektor i čudi me da su ga naši uspjeli nagovoriti da bude selektor. Vjerujem da će odraditi dobro smjenu generacije jer je u Belgijskoj reprezentaciji uspio napraviti dobru smjenu i izboriti 2 plasmana na EB što je za Belgiju uspjeh veliki. Sviđa mi se njegov temperament ali uz to je i kvalitetan što se tiče odnosa sa igračima i da se veže za njih dosta. U prvom poluvremenu se izdere na Alibegovića i "kazni" ga sa uslovno manjom minutažom u prvom poluvremenu a onda se prije početka drugog poluvremena grli sa Amarom i objašnjava mu smireno sve šta treba raditi.
Vjerujem da nas može odvesti na EB 2029 i to je vjerovatno minimum što bi trebao odraditi. Volio bih da do kvalifikacija za EB 2029 uspijemo proći pretkvalifikacije za OI u Los Angelesu (naravno ako ih budemo igrali) te da se pobijemo sa svim reprezentacijama u ovim kvalifikacijama te glavni cilj da izvrši kvalitetnu smjenu generacije ali to tek možemo očekivati u drugom krugu jer većina igrača koji imaju potencijal da budu ako ništa igrači uloge imaju max 19 godina. Iako bi oni već trebali dobijati solidnu minutažu u A reprezentaciji teško je sa ovakvom konkurencijom gdje imaš igrače koji igraju u ACB ligi, ABA ligi, EC igrači, EL igrači, naturalizovani. Tu spadaju ovi koji godinama igraju u reprezentaciji (Alibegović, Vrabac, Atić, Lazić, Ilić, Gegić, Musa, Kamenjaš, Castaneda/Roberson/Garza, čisto jer se vodi kao naturalizovani, Penava, Delalić, Sulejmanović, Nurkić, Mutić, ako se u junu odazove, Kondić, ista situacija kao i kod Mutića) teško pored ovih igrača koji realno imaju još goriva da ponude reprezentaciji da priliku dobiju mladi sa 19-ak godina. Tu su još Durmo, Sikiraš, Marić, Šertović, Simanić, Čampara, Talić, Manjgafić koji mogu dati ruke u utakmicama protiv ekipa koji su po kvaliteti kao Švicarska a mogu pružiti i dobru sporednu ulogu u nekim jačim utakmicama.

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 01 mar 2026, 02:36

Ja bih opet, s druge strane, izričito volio kad bismo se uspjeli kvalifikovati na predstojeći SP.

Vrlo moguće da bi to bila zadnja prilika da ova trenutna jezgra, u i dalje kakvom-takvom primeu, napravi neki iskorak, a mislim da bismo se svi složili da bi nastup naše reprezetancije na SP bio okarakterisan kao iskorak. Nažalost, kao što sam i tada još pisao, vrlo vjerovatno su šanse za to ostale u jednocifrenim postocima zbog prošlog prozora za kojeg sam tvrdio da je ključ za održavanje realnih šansi za kvalifikovanje. Pisam sam i to tada, za takav rezultat sam smatrao djelimično krivom cijelu garnituru reprezentacije, od pojedinih igrača (npr. Halilović sa trenutkom za penzionisanje i Lazićev bojkot), trenera (Đerđa sa izborom Castanede ispred Robersona, prevelikih Gutićevih minuta protiv Srbije) i naravno saveza (generalnog raskola što je uzročno-posljedično povuklo dosta toga, kao i letargičnost u angažmanu trenera i koliko im je dugo trebalo, bezvoljnost oko pojedinih igrača da se riješi situacija - Pjanić i Đedović, naprimjer). Za opstanak realnih šansi, očito da treba pobjeda u julskom prozoru, što će biti ekstremno teško uz prisustvo euroligaških i NBA igrača. Obje utakmice jako teške, ali zbog nekih eventualnih faktora, možda će utakmica protiv Turske u Zenici biti ipak bogdu bolja prilika.

Sada što se tiče prvobitne teme - pohvalna je stvar integrisati nove igrače i raditi postepeno smjenu generacija, samo, koje su ambicije te nove generacije? Samo kvalifikovanje na EB kao vrhunac i tu se priča završava? Realno, sva nova nadolazeća imena su jako diskutabilnih potencijala, posebno kada pričamo o nekim nosiocima igre kao što su to sada Musa i Nurkić. A s druge strane, većina ovog trenutnog kostura će biti aBd, ako budu živi i zdravi, te 2029. (i ako se kvalifikujemo na EB, naravno) biti iza svog prime-a i vrlo vjerovatno u znatnom igračkom padu - Nurkić 35 g, Vrabac 35g, Alibegović 34 g, Lazić 33g, Atić 32 g, Penava 32 g. Eto, to je razlog što bih ovaj trenutni kostur želio vidjeti još jednom na nekom velikom takmičenju prije (još) poznijih igračkih godina.
Zadnja izmjena: TripleThreat, dana/u 01 mar 2026, 02:47, ukupno mijenjano 1 put.
"Your favorite player's favorite player" - MB

Slobodanpad1945
Kontakt:

Post Postao/la Slobodanpad1945 » 01 mar 2026, 02:47

Ma voljeli bi mi svi koji pratimo košarku da nam se reprezentacija plasira na SP, ali su šanse odmah nakon žrijeba bile oko 1%. Od Turske aktuelnog viceprvaka Europe, košarkaških velesila Srbije, Litvanije i Italije, jedna reprezentacija sigurno neće ići na SP, a onda bi mi i u ovako skučenom rosteru trebali izbaciti još dvije od ukupno četiri nabrojane reprezentacije da bi se plasirali na SP.
Naravno da od svake utakmice, ako ništa pritajno očekujemo pobjedu, ali u slučaju ne odlaska na Mundobasket ne bi trebalo biti mjesta razočarenju

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 01 mar 2026, 03:00

Šanse nisu sigurno bile nimalo povoljne sa žrijebom ovakve naše grupe, još i na to onda dodatno i grupe s kojom se križamo, ali zbog vremena odigravanja 2/3 prozora kvalifikacija, te elitne reprezentacije, pune kvalitetnih NBA i euroligaških igrača, budu često jako okrnjenih sastava i budu sasvim pobjediv protivnik. Upravo u tome i jeste ležala naša prilika i adut u ovakvom sistemu kvalifikacija, baš zbog tog što većina naših reprezentativaca, nominalno (hvala ti Kamenjaševiću), može da nastupa.

Eto, vidjeli smo, egal protiv Turske u Istanbulu do pred kraj treće četvrtine i utakmica na zadnji posjed protiv Srbije u Skenderiji, a situacija gdje smo i mi bili poprilično okrnjenih sastava.

Da smo samo neke od igrača koji su, nominalno, mogli nastupati - Kamenjaša, Lazića, Halilovića, pa recimo i Talića umjesto Arslanagića - imali u te dvije utakmice, mogli smo vrlo lahko biti na 2-0 omjeru, umjesto 0-2 nakon tog prozora. Na stranu sad i neke druge potencijalne igrače koje smo mogli imati na raspolaganju da je savez ranije i poletnije imenovao selektora i poradio na vraćanju određenih igrača.

A da ne spominjem sad kako su i Italijani i Litvanci također poprilično pobjedivi u ovim novembarsko-februarskim prozorima. Vidimo to najbolje po Islandu koji klepi i Italiju i Litvaniju.
"Your favorite player's favorite player" - MB

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 01 mar 2026, 04:45

Zali Boze 4 godine koje je uzeo Aziz. Da smo imali ovog čovjeka....
Ali nije pretrčavao pistu, suzavao roster i pustao Grbavicu te radio na Kosovu.
Poveo Halilovića da mase peskirom na Kipru.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Jarodwest
Kontakt:

Post Postao/la Jarodwest » 01 mar 2026, 22:01

bhsport je napisao/la:
01 mar 2026, 04:45
Zali Boze 4 godine koje je uzeo Aziz. Da smo imali ovog čovjeka....
Ali nije pretrčavao pistu, suzavao roster i pustao Grbavicu te radio na Kosovu.
Poveo Halilovića da mase peskirom na Kipru.
Halilović je čovjek koji je uzeo mjesto nekome da se sunca na kipru, i zena mu isla, uzeo 7k na dnevnice.

Lazni kapiten

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.