FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koju poziciju će zauzeti FKS na kraju ove sezone?

Prvaci
41
12%
Drugi
38
11%
Treći
114
32%
Četvrti
72
20%
Peti
27
8%
Šesti
17
5%
Sedmi
6
2%
Osmi
13
4%
Ispadamo iz lige
27
8%

Ukupno glasova: 355

Stroj1946
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Stroj1946 » 28 feb 2026, 20:58

Đaba novci moji sinovci, ali muda i pobjednički mentalitet se ne može kupiti.

stokastoka23
Kontakt:

Post Postao/la stokastoka23 » 28 feb 2026, 21:01

Toliko ograničena ekipa prema naprijed to je za nepovjerovati... Strah od napadanja imaju jbte, samo prvom do sebe, nema lopte u prostor, ovi lafo što se od njih očekuje nešto drže loptu u nogama po 10 sekundi i okreću se ukrug... Ovi dvije akcije sa 3 pasa i zabise golove. Hajmo malo bit realni i priznat da sa ovim stilom igre nećemo daleko dogurati. Dobijali jesmo ali sve što je dobijeno osim Posušija je bilo na guzove. Kod Zekića smo barem imali prilika milion al nismo zabijali, ovdje ih i ne kreiramo. Nek nam je Bog u pomoći

Djulboni
Kontakt:

Post Postao/la Djulboni » 28 feb 2026, 21:01

Poraz apsolutno zaslužen, pogubljeni većinu tekme, iritiraju pojedinci tipa Maroodze, Ristovskog, pa iskreno i Menala, a ova tekma je samo potvrdila da smo nakon Borca i Zrinje najbolja ekipa u BiH.

Ne želim pametovati, ali bilo je i do Maria večeras, al bez obzira sa smo i dobili bolje od treće pozicije ne možemo, ali boli poraz od neofašista.

Podrška treneru, svakoj seriji dođe kraj, nadam se sa će i ekipa i trener naučiti lekcije iz ove zadnje dvije tekme. Idemo dalje,

Volim te Sarajevo ... ❤️

broj6
Kontakt:

Post Postao/la broj6 » 28 feb 2026, 21:04

Lose pripremljena utakmica. Ali ne samo ova, plan je propao jos protiv Veleza. Cvitanovic je svjestan da Gojkovic ne moze odigrat 3 utakmice u 7 dana i isao je na kup, stavio ga protiv Veleza i znalo se da veceras nece poceti. U kupu smo na kraju izgubili zbog ziheraskog pristupa koji nam se obio o glavu i ispadanje je vrlo vjerovatno.

A usljed takvog plana smo danas morali igrati s Bralicem koji je parmak. Covjek pod pritiskom puca i ovakve utakmice, tj gostovanja ne smije igrati. Generalno stoperski par veceras katastrofalan, Ristovski direktni krivac kod oba gola. Kod prvog udje mlako u duel i covjek ga otrese, kod drugog izadje da udvaja Vukovica, ko muha bez glave ostavlja covjeka samog iza ledja.

I danas ziheraski pristup, zatvorena postava, zatvorena krila. Opet to nije ni izgledalo lose u prvom poluvremenu jer se niko nije razmahao. Cimirot kad je izasao izgubili smo sredinu, ali je najvise uticao brzo primljeni gol. Nakon toga smo se pogubili, igrala se igra Borca, bez igre, puno prekida, njima pustanje faulova i brzih napada, napa prekidanje svake obecavajuce akcije.

Glave se moraju puno bolje pripremiti pred ovakve utakmice. Na poluvremenu je sve propalo, mi kad primimo skroz se izgubimo. Bas me interesuje kad je bio zadnji put da smo nekog preokrenuli? Jednostavno nervoza se uvuce, sudija doprinese toj neigri i od utakmice nema nista.

Moramo imati plan B i biti spremni primiti gol na ovakvim utakmicama, pogotovo gostovanjima. Mi to nemamo i igraci s klupe nista ne donose.

S druge strane plan A ne smije vise biti s Ristovskim i Bralicem ko stoperima, po jedan i nekako, njih dvojica u tandemu nikad vise. Vrati Maroodzu na stopera, daj Mujkicu da igra lijevo, Gojkovic mora biti prva opcija uz Maroodzu kad je spreman, a ovi ljubimci iz Hrvstske nek malo dodju sebi.

Lavcina
Kontakt:

Post Postao/la Lavcina » 28 feb 2026, 21:06

Malo jaci protivnici i odmah 2 poraza u 4 dana. Zavarale su nas sviju one pobjede. Ova ekipa je jednostavno tu gdje je.
Nije za prvaka, nije za opstanak. Evropa realan cilj i ispadanje u prva dva pretkola ECL.

kanarinac
Kontakt:

Post Postao/la kanarinac » 28 feb 2026, 21:08

Trenirad FK Sarajevo,gdje je igrao jedan Safet Susic,izgubiti nije kraj svijeta,alo ja kao navijac Sarajeva ne mogu da prebolim da za 90 minuta ne dozivim ni jedan trenutak napad adrenalina to jest sansu za go a da ne pricam o golu,bolan Cvitanovicu ne mozes trenirati Sarajevo i poceti utakmicu sa 9 defanzivno orijentisanih igraca,nije ti ovo Lokomotiva
Samo Sarajevo

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 28 feb 2026, 21:08

pitara je napisao/la:
28 feb 2026, 20:54
NazorUso je napisao/la:
28 feb 2026, 20:47
pitara je napisao/la:
28 feb 2026, 20:45

Eto vidiš da si debilčina bolesna
Ako se iko uzbudi onda si to ti, ja Musemića ne spominjem od momenta kad je napusti klupu, idući put ću ga spomenti kad se vrati, a nadam se da se neće vraćati. Sa druge strane ti ga konstantno pominješ jer si opsjednut.
Ja sam svakog trenera pa i Musemića i podržavao i kritikovao, kao i sad Maria, puna podrška ali postoje stvari koje mora popraviti. Za razliku od tebe nisam bio navijač uprava ili direktorica, već fudbalskog kluba Sarajevo

ps. Napuši se khurca
Jao kako frajko pjeni 🤣 obuzdaj se, nece babuku vise niko kantati 5 razlike, odsvirao je taj svoje...

P.S. Nacin izrazavanja govori da si babukin podanik :guz:
Kako ograničen Olovski magarac
Vrhunac u komunikaciji ti je da napišeš kako neko pjeni i da napišeš babuka.
Hajde samo daj mi poveznicu između kritikovanja Cvitanovića za večerašnju utakmicu i Musemića, ja ne vidim da ga je iko spomenuo osim tebe a konstantno potenciraš da su ljudi na forumu Husrefovi ljubitelji. Ti svaki put nađeš način da ga ubaciš u diskusiju niko drugi to ne radi, postoje ljudi koji ga poštuju i postoje ljudi koji ga ne vole kao što si ti, što je legitimno i svako ima pravo hoće li nekoga voliti ili ne, ali ti si opsjednut čovjekom a prebacuješ drugima da ga ko hoće da vrate za trenera
I ja se nadam da je odsvirao svoje kao trener Sarajeva.
Nastavite li tako idete na hladjenje, zavrsavajte sa uvredama, zadnje upozorenje...

hz033
Kontakt:

Post Postao/la hz033 » 28 feb 2026, 21:09

Marodza me razocarava iz utakmice u utakmicu. Lik nezna predati loptu, gresaka milion. Napadac nam treba zivotom! Pocinje se uocavati da smo ipak kratki sa rosterom, za neke pozicije jednostavno nemas rjesenje na klupi.
Da dodam da ove bljuvotinje i navijanje krezavih pocetnika i ispoljavanje ovolike doze nacionalizma zaista treba biti zestoko kaznjeno. Nemoze se vise ovome gledati kroz prste!!!!
U novi boj ...

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 28 feb 2026, 21:16

Kad god odigramo pickasto, neka izgube. Muka mi je više gledati ovu neku opreznu igru, ispipavanje terena, čekanje greške itd. Izađi sa mudima, napadni, pa šta bude. Slažem se da treba biti oprezan, ali da za 90 minuta napraviš jednu akciju je bruka. Nismo mi stajali pametno, bukvalno smo samo postojali na terenu. Beganović i Kuprešak su prosječni igrači koji nemaju muda i kreacije da bilo šta urade, a igraju najvažnije pozicije. Maroodzi dati da svaki dan trenira dva sata pas igru jer je momak izgubljen. Bralić sa loptom loš, Ristovski je isto dosta griješio. Za Ljajića moliš Boga da napravi neku magiju, za sve ostalo je kasper na terenu.
Jedina svjetla tačka večeras je Carlos.

Ukoliko Mario hoće da i dalje bude pozitivna energija, mora narediti više hrabrosti u igri i mora prestati rotirati. Ovo što on radi nema logike. Nakon maeatralne partije, on Gojkovića ostavi na klupi. Najvažnijeg igrača Elezija ostavi na klupi. Menalo kakav god da je, nije trebao početi sa klupe. Ignatkov je bez razloga bio u prvih 11, tu je trebao biti Krdžalić jer je jedini uz Cimirota i Elezija koji može kreirati.
Neka se uozbilji i neka promijeni stil jer ne vodi Radnik već FKS. Ukoliko se to ne desi, mi nećemo dobiti Veleža, a i Rudar će biti težak. Ja još nisam doživio ovo da izađemo na teren i samo se nešto dodajemo, bez imalo volje da se krene naprijed. Čak i kad dođemo u polupriliku, to je toliko komplikovanje i igra bez mozga da bih se ispovraćao najradije.

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 28 feb 2026, 21:18

Lavcina je napisao/la:
28 feb 2026, 21:06
Malo jaci protivnici i odmah 2 poraza u 4 dana. Zavarale su nas sviju one pobjede. Ova ekipa je jednostavno tu gdje je.
Nije za prvaka, nije za opstanak. Evropa realan cilj i ispadanje u prva dva pretkola ECL.
Zrinjski je slabiji protivnik ne kontam........Danas smo bili loši, užasni pogotovo bekovi a izlakom Cimirtota izgubili smo sredinu totalno
Zadnja izmjena: sekac, dana/u 28 feb 2026, 21:19, ukupno mijenjano 1 put.
Sarajevo ljubavi moja!

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 28 feb 2026, 21:18

GalileoGalilei je napisao/la:
28 feb 2026, 21:16
Kad god odigramo pickasto, neka izgube. Muka mi je više gledati ovu neku opreznu igru, ispipavanje terena, čekanje greške itd. Izađi sa mudima, napadni, pa šta bude. Slažem se da treba biti oprezan, ali da za 90 minuta napraviš jednu akciju je bruka. Nismo mi stajali pametno, bukvalno smo samo postojali na terenu. Beganović i Kuprešak su prosječni igrači koji nemaju muda i kreacije da bilo šta urade, a igraju najvažnije pozicije. Maroodzi dati da svaki dan trenira dva sata pas igru jer je momak izgubljen. Bralić sa loptom loš, Ristovski je isto dosta griješio. Za Ljajića moliš Boga da napravi neku magiju, za sve ostalo je kasper na terenu.

Ukoliko Mario hoće da i dalje bude pozitivna energija, mora narediti više hrabrosti u igri i mora prestati rotirati. Ovo što on radi nema logike. Nakon maeatralne partije, on Gojkovića ostavi na klupi. Najvažnijeg igrača Elezija ostavi na klupi. Menalo kakav god da je, nije trebao početi sa klupe. Ignatkov je bez razloga bio u prvih 11, tu je trebao biti Krdžalić jer je jedini uz Cimirota i Elezija koji može kreirati.
Neka se uozbilji i neka promijeni stil jer ne vodi Radnik već FKS. Ukoliko se to ne desi, mi nećemo dobiti Veleža, a i Rudar će biti težak. Ja još nisam doživio ovo da izađemo na teren i samo se nešto dodajemo, bez imalo volje da se krene naprijed. Čak i kad dođemo u polupriliku, to je toliko komplikovanje i igra bez mozga da bih se ispovraćao najradije.
Gojkovicu i Eleziju bi to bile 3. utakmice u 7 dana po 90min to nije normalno ni pametno.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 28 feb 2026, 21:18

bvsic je napisao/la:
28 feb 2026, 20:44
Tu i tamo moze se reci zasluzeno, prvo poluvrijeme dok je sudjenje ok i utakmica je mrtva i bez prilika.
Ocigledno su sudije dobile posjetu na poluvremenu, nema drugog objasnjenja za ovih par faula koje unose nervozu medju igrace.
Carlos jedini prolazna ocjena, ostalo svi ispod nivoa.

Vidim ljudi pisu za Elezija otkud na klupi, ljudi ovo bi mu bila 3. utakmica u SEDAM DANA po 90. min.
Cvitanovicu KUP I SUPERKUP su pod MORANJEM. Na tebi je da skontas kako.

Hocemo srce na teren i tjt. Ove 2 utakmice su igrale same picqetine raspale
Ja sam pisao posle veleza ako izgubi od borca i ispadne od veleza noga, al treba Mamicu vjerovat, smatram da ce on tu donijet ispravnu odluku, ja licno bi ostavio cvitanovica, ako necemo prodat ELEZIJA menala cimirota ako cemo produzit gojkovica i ako ce samo otic turkes raskid i evidentan odlazak (istice ugovor) renana. Takodje vidjet sta ce bit sa Telalovicem krdzalicem mujkicem i ostalim posudjenim igracima dovest jos jednog spica i jos jednu dvije opcije.

Marodza je bio odlican kad je tek dosao sta se momku desilo da je ovako grohnuo neznam

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 28 feb 2026, 21:19

pitara je napisao/la:
28 feb 2026, 20:54
NazorUso je napisao/la:
28 feb 2026, 20:47
pitara je napisao/la:
28 feb 2026, 20:45

Eto vidiš da si debilčina bolesna
Ako se iko uzbudi onda si to ti, ja Musemića ne spominjem od momenta kad je napusti klupu, idući put ću ga spomenti kad se vrati, a nadam se da se neće vraćati. Sa druge strane ti ga konstantno pominješ jer si opsjednut.
Ja sam svakog trenera pa i Musemića i podržavao i kritikovao, kao i sad Maria, puna podrška ali postoje stvari koje mora popraviti. Za razliku od tebe nisam bio navijač uprava ili direktorica, već fudbalskog kluba Sarajevo

ps. Napuši se khurca
Jao kako frajko pjeni 🤣 obuzdaj se, nece babuku vise niko kantati 5 razlike, odsvirao je taj svoje...

P.S. Nacin izrazavanja govori da si babukin podanik :guz:
Kako ograničen Olovski magarac
Vrhunac u komunikaciji ti je da napišeš kako neko pjeni i da napišeš babuka.
Hajde samo daj mi poveznicu između kritikovanja Cvitanovića za večerašnju utakmicu i Musemića, ja ne vidim da ga je iko spomenuo osim tebe a konstantno potenciraš da su ljudi na forumu Husrefovi ljubitelji. Ti svaki put nađeš način da ga ubaciš u diskusiju niko drugi to ne radi, postoje ljudi koji ga poštuju i postoje ljudi koji ga ne vole kao što si ti, što je legitimno i svako ima pravo hoće li nekoga voliti ili ne, ali ti si opsjednut čovjekom a prebacuješ drugima da ga ko hoće da vrate za trenera
I ja se nadam da je odsvirao svoje kao trener Sarajeva.
Ima nade da pocnes komunicirati bez da vrijedjas.
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

broj6
Kontakt:

Post Postao/la broj6 » 28 feb 2026, 21:20

hz033 je napisao/la:
28 feb 2026, 21:09
Marodza me razocarava iz utakmice u utakmicu. Lik nezna predati loptu, gresaka milion. Napadac nam treba zivotom! Pocinje se uocavati da smo ipak kratki sa rosterom, za neke pozicije jednostavno nemas rjesenje na klupi.
Da dodam da ove bljuvotinje i navijanje krezavih pocetnika i ispoljavanje ovolike doze nacionalizma zaista treba biti zestoko kaznjeno. Nemoze se vise ovome gledati kroz prste!!!!
Maroodza se poceo gubit u zadnjih par utakmica kako smo sa 3 stopera presli na neka hibridna dva, a on igra vise beka i mora igrati vise s loptom. Ovako neku neuravnotezenu postavu vise Mujkic moze izvuci. Maroodzu vratiti na stopera a Ristovskog izbaciti s obecanog mjesta!

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 28 feb 2026, 21:21

Guliashvili postigao prvi gol
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

N3R3D
Kontakt:

Post Postao/la N3R3D » 28 feb 2026, 21:22

Naša tranzicija je mrtva odlaskom Zekića, mi nešto gradimo napade, dodajemo se, a drugi daju golove. Činjenica je da Maroodza bio jedan od gorih, ali po meni najgori igrač ovu utakmicu je bio Ristovski i njegova greška je totalno promijenila možda i plan koji smo imali da na 0:0 uđu Elezi i Menalo i sa rastrzanim linijama damo gol. Jednostavno fudbal kakav mi igramo sa Ademom, nemoguće je igrati jer on mora imati sa strana toliko brze igrače i igrače koji se stalno nude u prostor da ih izbacuje, ali moraš imati i neki presing, a mi to nismo imali.

Ljajić - Cimirot - Ignatkov, sporiji vezni red ne znam da postoji u ligi. Beganović, Hujber da igraju u Slogi iz Doboja niko ih nikada ne bi spomenuo da postoje kao fudbaleri. Jednostavno doveli smo igrače koji imaju neki renome, a oni nam ne donose željene rezultate.

Neko govori da nismo loše stajali, ali ništa nismo ni napravili. Nemamo nikakav individualni kvalitet da napadamo po stranama 1 na 1, onda makar možemo izvesti brze i agresivnije igrače, ovako smo izveli najsporiji vezni red, a po strani Hujbera i Kuprešaka koji su glumili nekakva krila. Zaboravio sam dodati Bralića on da igra tipa u Radniku, rekli bi prosječan premijerligaški stoper, a na klupi ti sjedi Gojković. Lijevi stoper mora biti lijeva noga, molim vas dovedite stopera koji igra lijevom nogom.

Zamjeram što je ostavio najboljeg trenutno igrača Elezija na klupi u utakmici u kojoj nam definitivno treba i njegov kvalitet i energija, Menalo mi je za sada totalno neutralan. Carlos će nam biti pojačanje i vidi se da dobro napada prostor, odlično zadrži loptu, ali moramo imati i neke krilne opcije. Žao mi je što Kyeremeh nije krenuo na poziciji desnog krilnog.

Moramo prestati sa praksom dovođenja i preplaćivanja igrača, ako mislimo da imamo dobrog igrača moramo da širimo svoju skauting mrežu, damo ozbiljne pare za nekog igrača koji ima 25-28 godina ili da jednostavno digneš omladinski pogon na viši nivo.

5arajevo
Kontakt:

Post Postao/la 5arajevo » 28 feb 2026, 21:25

Borac ima najbolju ekipu i zasluzeno su pobijedili.

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 28 feb 2026, 21:26

Svaka ti je na mjestu :thumbup:

DoktorXabaras
Kontakt:

Post Postao/la DoktorXabaras » 28 feb 2026, 21:26

Možda je bio plan da se Menalo, Anes i Elezi uvedu u igru oko 60 minute i onda proba malo jače prema naprijed ali nas je taj gol na početku presjeko i kasno je već bilo išta napravit uz sudiju koji je svaki kontakt svirao njima.

Desilo nam se to protiv Veleža kad smo od početka krenuli sa najjačim sastavom pa na kraju kad treba malo podići igru nemaš koga ubaciti, ja mislim da je iz tog razloga malo taktizirao sa pojedinim igračima ali ni ovo nije prošlo. Vidjet ćemo šta će dalje napravit.

Još jednom napominjem da smo igrali protiv izuzetno jake i odmorne ekipe na gostujućem terenu.

Dadox
Kontakt:

Post Postao/la Dadox » 28 feb 2026, 21:28

Guli zabio

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bordobijeli, haris004, Lecler, nedimmmm1337 i 19 gostiju.