Kvalifikacije za MundoBasket 2027
Moderatori/ce: KK_Bosna,nerminh74,CashMan
Re: Kvalifikacije za MundoBasket 2027
Joj Arsle,ama bas nista nema ni za 24 na spisku nije...pa i Gutic je bolji igrac jbt.
Bas mi je nesto uzivancija gledat ovu reprezentaciju, fin tim smo sastavili.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
Ovaj gutic je klaun
Uvijek se sjetim kako je Fournier-a strpao u džep
Arsla hajde zaduzi tacnu
Jao sta Arslanagic fula 
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- VensanKasel
- Kontakt:
Ramena kao Printezis , još od basketa kao da je ojačao i dobio mooda
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
Ja nez stvarno kako je on profesionalni kosarkas
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
- invincible1921
- Kontakt:
Ne mogu vjeorvat fkt da nema bar pet boljih u nasoj ligi...jel se ovo jedini nije upiso
=\_1921_/=
Niko ne zna
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
19vendetta87
- Kontakt:
Sto Penava ima ovako malu minutazu?
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
-
TripleThreat
- Kontakt:
I meni također interesantno pitanje. Bez ostalih visokih igrača, ne bi smio igrati ovako malo.
"Your favorite player's favorite player" - MB
-
Zabogamiloga
- Kontakt:
Uvijek prvi ispadne iz rotacije kad god je gužva.
Vjerovatno je Gjergja htio probati Simanića na 4, jer je do sada igrao samo 5
i puno jace repke od svicarske imaju problem sa intezitetom nase odbrane, gdje na svakoj poziciji imamo krsne momke, koje Djerdja rotira tako da intezitet nikada ne pada. medjutim bez suta ova reprezentacija nema neki domet. problem je i mentalitet igraca gdje vec sada znas da ce i muske (koji ga voli siljit na malim repkama) i suljo i alibegovic i kameni podbaciti u beogradu. tu nas samo kvaliteten stranac moze povuc preko vode. od nurkica vjerovatno nema nista, nece rizikovati da se povrijedi pred potpis novog nba ugovora. mozda mozeo dobit turke ako dodju s drugim timom.
Vidim provlaci se ovde pitanje prolaska na SP, pa mi nije jasno zasto, ako moze neko objasnit kako kao 3. u grupi ne mozemo na SP kad 3 ekipe idu dalje?
- Shategabri
Idu u narednu rundu.
Ako su ispred nas već Turska i Srbija, a biće vjerovatno i Litvanija, Italija, male su šanse realno.
Koševo Zapad
Prva 3 iz ove grupe idu u sljedećoj fazi na prva 3 iz grupe gdje je Litvanija. Problem je što ako budemo imali skor 2-4 moramo pobjediti sve utakmice u drugoj fazi da bi imali šanse.
Znači treba nam jedna pobjeda protiv Turske ili Srbije za neki realniji scenario plasmana na MundoBasket.Shategabri je napisao/la: ↑02 mar 2026, 21:22Idu u narednu rundu.
Ako su ispred nas već Turska i Srbija, a biće vjerovatno i Litvanija, Italija, male su šanse realno.
Ponovno mi je dojam da smo mnogo dobili sa Talićem. Izgleda mi kao pravi košarkaš za razliku od Arslanagića. Odlična opcija sa klupe, nadam se da će se nastavit odazivat i da će ga selektor nastaviti pozivati.
Na vanjskim pozicijama bi konačno to moglo ličiti na nešto sa Gegić - Talić, Musa - Atić, Lazić - Vrabac. Na to ako se doda Kondić, meni je to odlično.
Na visokim pozicijama smo standardno okej popunjeni, Alibegović - Penava, Kamenjaš - Sulejmanović. Također sa Simanićem i Marićem, definitivno opcija više za neke prozore gdje je su EL igrači nedostupni.
Za stranca dobro razmisliti da li nastaviti sa Castanedom, ili tražiti nekog novog. Nekako bi bilo idealno da budu dostupni Castaneda i neko šutersko krilo koje ne igra EL, pa u zavisnosti kakav je odaziv birati i stranca, mada znam da je to nerealno.
Selektor nam je za sada odličan, super su rotacije. Od mlađih probati forsirati Makitana i Hrelju, a ako bi selektor uspio izmisliti neko novo ime, Mutić ili neki hrvat, mislim da bi na Eurobasketu redovno prolazili prvi krug. I dalje nam je ekipa mlada, barem naredna dva Eura bi trebali biti važan faktor.
Ova grupa za SP je svakako najteža moguća, tako da je teško nešto očekivati od ovog ciklusa.
Na vanjskim pozicijama bi konačno to moglo ličiti na nešto sa Gegić - Talić, Musa - Atić, Lazić - Vrabac. Na to ako se doda Kondić, meni je to odlično.
Na visokim pozicijama smo standardno okej popunjeni, Alibegović - Penava, Kamenjaš - Sulejmanović. Također sa Simanićem i Marićem, definitivno opcija više za neke prozore gdje je su EL igrači nedostupni.
Za stranca dobro razmisliti da li nastaviti sa Castanedom, ili tražiti nekog novog. Nekako bi bilo idealno da budu dostupni Castaneda i neko šutersko krilo koje ne igra EL, pa u zavisnosti kakav je odaziv birati i stranca, mada znam da je to nerealno.
Selektor nam je za sada odličan, super su rotacije. Od mlađih probati forsirati Makitana i Hrelju, a ako bi selektor uspio izmisliti neko novo ime, Mutić ili neki hrvat, mislim da bi na Eurobasketu redovno prolazili prvi krug. I dalje nam je ekipa mlada, barem naredna dva Eura bi trebali biti važan faktor.
Ova grupa za SP je svakako najteža moguća, tako da je teško nešto očekivati od ovog ciklusa.
-
TripleThreat
- Kontakt:
Da, treba jedna pobjeda u narednom prozoru za opstanak bilo kakvih realnih šansi za plasman, koje će i tada biti male, ali ipak realne.N3R3D je napisao/la: ↑02 mar 2026, 21:30Znači treba nam jedna pobjeda protiv Turske ili Srbije za neki realniji scenario plasmana na MundoBasket.Shategabri je napisao/la: ↑02 mar 2026, 21:22Idu u narednu rundu.
Što se tiče Talića, u ove dvije utakmice mi je pokazao više nego 6-7 Arslanagićevih u proteklih godinu dana, uključujući i prijateljske.
Izgleda konkretnije u oba smjera, posebno u odbrani. Mada, treba imati na umu da je konkurencija u ovom dvomeču ipak bila smiješna, ali se Arslanagić i protiv takve uporedive konkurencije više mučio na obje strane. Nije ni Talić vjerovatno neko za bilo kakvih konkretnijih minuta protiv ozbiljnih reprezentacija u punim sastavima, ali se čini da je bolja opcija od Arslanagića u svakom slučaju.
"Your favorite player's favorite player" - MB
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.