Marić uredno presjedio protiv Srbije, opet će ako bude pozvan. Ako Makitan želi igrati za nas onda mora biti na svakom idućem spisku, sad ima kvaliteta za 8-10 minuta sigurno, ogroman je potencijal.StevieG8 je napisao/la: ↑02 mar 2026, 23:37Mislim da od Mutića i Kondića nema ništa. Sumnjiv mi je i Marić protiv Srbije pa i Talić ako bi ga zvao.CAZIN je napisao/la: ↑02 mar 2026, 22:38Treba napomenuti da će i Zrno vjerovatno biti dostupan za sljedeći prozor. Očekujem spisak za sljedeći prozor ovako:
1. Edin Atić
2. Džanan Musa
3. Kenan Kamenjaš
4. Amar Alibegović
5. Jusuf Nurkić
6. Ammar Gegić
7. Xavier Castaneda
8. John Roberson
9. Aleksandar Lazić
10. Harun Zrno
11. Vojin Ilić
12. Ajdin Penava
13. Luka Garza
14. Kosta Kondić
15. Lazar Mutić
16. Nikola Marić
17. Tarik Hrelja
18. Darko Talić
19. Asim Gutić
20. Haris Delalić
21. Adin Vrabac
22. Emir Sulejmanović
23. Ibrahim Durmo
Realno najboljih 12 bi bilo teško izabrati iz ovog rostera za utakmice sa Srbijom i Turskom gdje će biti svega to je sigurno.
Kvalifikacije za MundoBasket 2027
Moderatori/ce: KK_Bosna,nerminh74,CashMan
Re: Kvalifikacije za MundoBasket 2027
- Shategabri
Pa eto, jedino ako je moguće kako kompenzovati sa Turcima za Biberovića.hujdur007 je napisao/la: ↑03 mar 2026, 14:12Idealno bi bilo da se za Garzu riješi da može igrati kao domaći igrač, mada su šanse za to male ipak treba pokušavati i dalje.Shategabri je napisao/la: ↑03 mar 2026, 13:57Kad bi riješili poziciju playa bez naturalizovanog, a onda zovnemo Garzu, bilo bi idealno.Maverick je napisao/la: ↑03 mar 2026, 09:38Koji je apgrejd Talic nad Arslom. Da se momak istrpio kad je onomad tek bio pozivan Arsla bi tekme presjedio pred strimom ko mi.
Meni se cini da Đerđa nece Amerikance u repci. Hoce old skul repku ko komsije. Racuna da ce s Kondicem to i postic. Vjerovatno je to Đonu i jasno i nece da se odazove vise. Ili jednostavno nije ni bio ozbiljno pozvan vec kobajagi.
Mislim da Đerđa s ovim sam sebi puca u obje noge. A pucacemo mu i mi kad opet ostane samo na Arsli pa 2 bitne zaredom zijani.
Talić je odigrao solidno ove dvije utakmice, ali ipak je pitanje koliko bi se moglo računati na njega u težim utakmicama, protiv Srbije, Turske, Litvanije, Italije. Tu će se tek vidjeti na čemu smo.
Ali generalno se slažem, ako se nađe solidno rješenje na playu bez stranca, onda je bolje imati Garzu.
Da oni potegnu za Garzu, a mi aminujemo Bibera.
Al izgleda nismo ni mi nešto zagrijani da im potpišemo Biberovića.
A vidi, ta pozicija playa je onako baš deficitarna, pa i Hrvati redovno imaju naturalizovanog, manje više sve selekcije iz regiona, čak i jedna Španija recimo.
Koševo Zapad
-
TripleThreat
- Kontakt:
I to zbog Hrvata (a i ostalih reprezentacijanu regionu) mi je razlog više da se Dario ne ustručava toliko oko naturalizovane kece.
Jest da je teška srca, ali ja bih potpisao razmjenu Garza-Biberović, ako je doista do toga. Ipak Nurkić ide lagano u godine, a Kamenjaš do sada se nije nikako pokazao na prvenstvima.
Jest da je teška srca, ali ja bih potpisao razmjenu Garza-Biberović, ako je doista do toga. Ipak Nurkić ide lagano u godine, a Kamenjaš do sada se nije nikako pokazao na prvenstvima.
"Your favorite player's favorite player" - MB
-
DirkNowitzki
- Kontakt:
Nikakve dodirne tacke nema slucaj Garza - Biberovic. Ali bas nikakve. To su poveznice koje nisu utemeljene na bilo kojoj cinjenici.TripleThreat je napisao/la: ↑03 mar 2026, 15:46I to zbog Hrvata (a i ostalih reprezentacijanu regionu) mi je razlog više da se Dario ne ustručava toliko oko naturalizovane kece.
-
TripleThreat
- Kontakt:
Zato sam i napisao "ako je doista do toga". Lično sam od početka bio skeptičan oko te teorije, ali eto, ostavio prostora toj špekulaciji.DirkNowitzki je napisao/la: ↑03 mar 2026, 17:06Nikakve dodirne tacke nema slucaj Garza - Biberovic. Ali bas nikakve. To su poveznice koje nisu utemeljene na bilo kojoj cinjenici.TripleThreat je napisao/la: ↑03 mar 2026, 15:46I to zbog Hrvata (a i ostalih reprezentacijanu regionu) mi je razlog više da se Dario ne ustručava toliko oko naturalizovane kece.
- VensanKasel
- Kontakt:
Maloprije čitam kako je Čović naveo razloge igrača što se nisu odazvali , od iznenadnih povreda do toga da im se Smajlagić nije javio jer mu se slomio telefon ?!19vendetta87 je napisao/la: ↑02 mar 2026, 23:19Ima li bi sanse da igraju u trenutnom sastavu...ali tad ce im kompletan roster biti sastavljen od NBA i Euroliga igracaVensanKasel je napisao/la: ↑02 mar 2026, 22:47Turska 25/30 za 2 poena ( 83%) pa kakvu odbranu je igrala Srbija ...
Itekako imamo šansi u Beogradu , itekako .
Očigledno ima dubokih problema , u komentarima pišu da su fakat Vučkovi batinaši tukli njegovog kuma i prijatelje na Evropskom prvenstvu , a da se ostali solidarišu ... Ako se Bogdanović ne odazove , onda je sve istina što se piše .
Kad bi Juka igrao , duplo jači bi bili .
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
-
19vendetta87
- Kontakt:
Ma Juka nece doci, osim ako ne produzi ugovor sa Utahom.VensanKasel je napisao/la: ↑04 mar 2026, 21:30
Očigledno ima dubokih problema , u komentarima pišu da su fakat Vučkovi batinaši tukli njegovog kuma i prijatelje na Evropskom prvenstvu , a da se ostali solidarišu ... Ako se Bogdanović ne odazove , onda je sve istina što se piše .
A sve i da dođe, pitanje u kakvoj ce formi biti, s obzirom da nece igrati do kraja sezone.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Treba navijati za Houston/Denver da odu što dalje u playoffu pa da se Sengun/Jokić ne pojave na okupljanju u julu jer će biti okupljanja i u augustu gdje će biti potrebniji Turskoj/Srbiji. Neka se odazove Kosta a može i Garza na centra nije belajVensanKasel je napisao/la: ↑04 mar 2026, 21:30Maloprije čitam kako je Čović naveo razloge igrača što se nisu odazvali , od iznenadnih povreda do toga da im se Smajlagić nije javio jer mu se slomio telefon ?!19vendetta87 je napisao/la: ↑02 mar 2026, 23:19Ima li bi sanse da igraju u trenutnom sastavu...ali tad ce im kompletan roster biti sastavljen od NBA i Euroliga igracaVensanKasel je napisao/la: ↑02 mar 2026, 22:47Turska 25/30 za 2 poena ( 83%) pa kakvu odbranu je igrala Srbija ...
Itekako imamo šansi u Beogradu , itekako .![]()
Možda bude da će mjenjati Biberoglua za Garzu po onome što je Čović izjavio da će se Turcima BIberoglu voditi kao domaći igrač. Bilo bi možda bolje u ovaj prvi ljetni prozor sa Garzom na centru a da se Kosta odazove pa u augustu da probamo sa Castanedom i Jukom (ako potpiše novi ugovor do augusta).
Svakako se nadam da u augustu ne budemo igrali dvomeč sa Italijom i Litvanijom jer bi to značilo da bi protiv njih igrali kad bi oni bili u najjačim rosterima a lakše bi nam bilo uzeti pobjedu kad se bude igralo u krnjavim rosterima jer smo mi jedna od rijetkih reprezentacija kojoj odgovara ovaj odnos između FIBA-e i Eurolige. Lakše bi bilo igrati protiv Islanda u augustu na gostovanju da se odmah riješimo dalekog gostovanja pa da kasnije možemo lakše igrati. Nadam se ovakvom rasporedu u drugoj fazi:
- August (Litvanija kući pa Island gostovanje)
- Novembar (Italija dvomeč)
- Februar (Island kući pa Litvanija gostovanje)
Mislim da bi ovo bio idealan raspored i da je Italija slabija od Litvanije kad nisu dostupni NBA igrači a dostupni su EL igrači. Svakako da imamo šanse ako bi u svakom prozoru mogli imati Musu/Kamenjaša i zdravog Castanedu. Ovo sve je pod uslovom da nekog klepimo u julu
-
TripleThreat
- Kontakt:
Idealno bi bilo kad bi u augustu bio dvomeč protiv te još jedne ekipe iz grupe D koja se plasirala mimo Italije i Litvanije.
Mislim da to nije moguće da se desi jer ako se dobro sjećam prošle kvalifikacije za MB smo igrali dvomeč u istom prozoru samo protiv Litvanije u prvoj fazi a mislim da se dvomeči u istom prozoru igraju samo kad se igra drugi prozor.TripleThreat je napisao/la: ↑04 mar 2026, 22:01Idealno bi bilo kad bi u augustu bio dvomeč protiv te još jedne ekipe iz grupe D koja se plasirala mimo Italije i Litvanije.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.