FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koju poziciju će zauzeti FKS na kraju ove sezone?

Prvaci
44
11%
Drugi
40
10%
Treći
134
34%
Četvrti
76
19%
Peti
33
8%
Šesti
17
4%
Sedmi
6
2%
Osmi
15
4%
Ispadamo iz lige
33
8%

Ukupno glasova: 398

junioR
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la junioR » 07 mar 2026, 09:37

Fokus je naravno na današnjoj utakmici ali evo jedna mala informacija.
Danas igra Velez i Igman prijateljsku i fokus je na tome da teren ne bude u idealnom stanju za srijedu :)

Lp

GianlucaPagliuca71
Kontakt:

Post Postao/la GianlucaPagliuca71 » 07 mar 2026, 09:56

adoado je napisao/la:
07 mar 2026, 01:33
Zutti je napisao/la:
06 mar 2026, 20:55
fks74 je napisao/la:
06 mar 2026, 20:48

Klub je uključen, vidiš da se stalno organizuju druženja sa igračima. Do navijača je i tu se priča završava.
I to što djeci omogućiš fotografisanje sa igračima će poboljšati posjetu na stadionu?

Na milion načina se može privlačiti, ne pokušava se nikako osim ovim fazonima besplatnog ulaza djeci, penzionerima i ženama. Premalo. Čak i ono što se organizuje na stadionu u većini slučajeva je da se ispoštuju sponzori. Ništa više od toga.
Kada imaš najneuslovniji stadion u državi, a najskuplje karte također to ti se odražava na posjetu.
Naša raja je velika stipsa i nije strano da su fočaci i sandzaklije postali toliko zastupljeni u društvu i u samom gradu. Neki iako to nisu, po mnogo loših stvari su se počeli takmičiti s ovima. Čak neki ulaze i u strukturu kluba i postaju sve lukaviji i lukaviji i škrtiji da bi čovjeku kožu ogulili za marku, a da ne govorimo o prodaji igrača i kakvu to poruku šalje nama navijačima.
Nema vece lazi od te da ovdje raja nema para. Prosetas gradom pa vidis pune restorane, kafice, beauty salone, frizerske itd. Da ne govorim o tome da se svako malo ide na more po par puta godisnje, skijanja itd.
Imaju prece stvari od FKS i za to uvijek ima para.
Svi u napad jedan je Hase!
ZZ !

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 07 mar 2026, 10:47

Meni je nasmjesnije da neko vjeruje da mi imamo neku wow cifru navijaca kojim eto samo malo motivacije treba da dodju. Nemamo, nazalost u Sarajevu i okolini je ovo nasa brojka -3k navijaca, jos 5k simpatizera koji dolaze kad je sve idealno, i to je to. Nisi navijac ako te neko mora molit da dodjes. Sad, dio tih simpatizera bi mozda i privukao uslovnim stadionom, al opet bi imao barem 3k ljudi koji bi rekli "sta, Rudar dolazi? Ma sta cu, kakva je to utakmica, necu vala, ima prenos". Nemamo veliku bazu navijaca, omjer ljudi koji su preminuli ili otisli vani, ili obolili do te mjere da ne mogu dolazit, i potencijalno novih snaga na tribinama je 5:1. U pravu je @pitar6785, mi smo sa 13-14 god iz skole bjezali i vozom dolazili u Sarajevo na tekme, u povratku stanes na autobusku na Kosevu i cekas da ti bilo ko stane do kuce, a danas roditelji do kraja srednje skole djecu voze u skolu i dolaze po njih. Znam kako smo mi iz moje opcine nekad isli na tekme a kako se sad ide, odnosno ne ide.
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

plisek
Kontakt:

Post Postao/la plisek » 07 mar 2026, 10:49

junioR je napisao/la:
07 mar 2026, 09:37
Danas igra Velez i Igman prijateljsku i fokus je na tome da teren ne bude u idealnom stanju za srijedu :)

Lp
odakle info? velez igrao sinoc tekmu sto bi igrali opet danas 4 dana pred tekmu kupa? nema logike
2x šampion Jugoslavije
5x šampion Bosne i Hercegovine
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
--Najtrofejniji klub u Bosni i Hercegovini--
---------Saraj'vo, za tebe zivimo!!--------

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 07 mar 2026, 10:56

plisek je napisao/la:
07 mar 2026, 10:49
junioR je napisao/la:

Lp
odakle info? velez igrao sinoc tekmu sto bi igrali opet danas 4 dana pred tekmu kupa? nema logike
Pa moguce ovo sto momak kaze, da teren ima manje vremena za oporavak. Nismo mi neka Barselona al smo se X puta nasukali na losim terenima, gdje jednostavno slabije igramo. Najlakse je poslat rezervni tim, odnosno igrace koji sinoc nisu upisali minute, samo da trce 90 min i isbusaju travnjak.
GRMI SA SJEVERA!
1946

plisek
Kontakt:

Post Postao/la plisek » 07 mar 2026, 11:46

napoleon72 je napisao/la:
07 mar 2026, 10:56
plisek je napisao/la:
07 mar 2026, 10:49
junioR je napisao/la:

Lp
Pa moguce ovo sto momak kaze, da teren ima manje vremena za oporavak. Nismo mi neka Barselona al smo se X puta nasukali na losim terenima, gdje jednostavno slabije igramo. Najlakse je poslat rezervni tim, odnosno igrace koji sinoc nisu upisali minute, samo da trce 90 min i isbusaju travnjak.
ma iskreno ne vjerujem da bi mogli razjebat teren toliko, njihov teren najbolji u drzavi, dobra podloga, drenaza sve, jedino da daju rezervama motike i da lupaju po njemu
2x šampion Jugoslavije
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 07 mar 2026, 11:49

FK Sarajevo ima ogromnu vojsku navijaca ali oni ne dolaze na utakmice i nece dolaziti. To nije nesto sto ce rijesiti reklamnim kampanjama,niti uslovnoscu stadiona. Razlozi su mnogo dublji,rjesenja su puno teza.
Sarajevo je izgubilo identitet. Sarajevo je gradski,mahalski klub,nije regionalni tipa Hajduka,Zvezde,Veleza. Sarajevu publika sa strane ne predstavlja vise od 3-5 % navijaca.
Gubitak identiteta je poceo privatizacijom,drugi ozbiljan udarac je dolazak Mirvica i njegovih Amerikanaca. Ogromna vecina navijaca Sarajeva Mirvica ili mrzi ili prezire. Druga stvar je visegodisnji nedostatak sportskih uspjeha. Tavorenje od 3-4 mjesta je neatraktivno i ljudi to smatraju ublehom i prevarom i ne zele biti dio toga.
Kako povratiti navijace . Jednostavno ali prakticno neizvodivo.
1. Promjena upravljacke strukture. Dolazak nekoga ko ce vise djelovati iz sjene,sa osjecajom i ko ce biti vise skoncentrisan na sportske uspjehe i ostvarivanje profita kroz rezultate.
2. Formiranje tima,prepoznatljivog i brendiranog. Tima koji ce imati 1-2 zvijezde,miljenike publike,koji ce igrati za klub nekoliko godina u kontinuitetu. Zvijezde moraju biti Sarajlije,Bosnjaci,muslimani. Ili barem dvije od tih kategorija. Sve nase zvijezde i legende su ovo ispunjavale i drugacije ne moze. Ferhatovic,Musemici,Susic,Turkovic,Skoro. Recimo Ljajic je dokaz,kako je brzo stekao enormnu popularnost,jer se uklapa. No,on iako je solidan igrac je prestar,da bi bio trajno rjesenje.
3. Sportski uspjesi. Ovo je povezano sa 2. Konstantan,uigran tim ,sa jakim igracima bi postizao uspjehe,bio atraktivan i rado gledan.
No,kao sto rekoh,mada izgleda jednostavno,prakticno je neizvodivo. Trenutni vlasnici,Mirvic i njegovi Amerikanci u sprezi sa ona dva hercegovacka razbojnika ,sigurno nisu spremni ulagati u tim ,ni u stvaranje rezultata. Sarajevo im treba samo kao tranzitna stanica za preprodaju djece. Razvojni klub,njihovog sitnog biznisa. To,ljudi prepoznaju i ne zele biti dio toga.

NeSamSafetee
Kontakt:

Post Postao/la NeSamSafetee » 07 mar 2026, 11:52

Antikloc je napisao/la:
07 mar 2026, 11:49
FK Sarajevo ima ogromnu vojsku navijaca ali oni ne dolaze na utakmice i nece dolaziti. To nije nesto sto ce rijesiti reklamnim kampanjama,niti uslovnoscu stadiona. Razlozi su mnogo dublji,rjesenja su puno teza.
Sarajevo je izgubilo identitet. Sarajevo je gradski,mahalski klub,nije regionalni tipa Hajduka,Zvezde,Veleza. Sarajevu publika sa strane ne predstavlja vise od 3-5 % navijaca.
Gubitak identiteta je poceo privatizacijom,drugi ozbiljan udarac je dolazak Mirvica i njegovih Amerikanaca. Ogromna vecina navijaca Sarajeva Mirvica ili mrzi ili prezire. Druga stvar je visegodisnji nedostatak sportskih uspjeha. Tavorenje od 3-4 mjesta je neatraktivno i ljudi to smatraju ublehom i prevarom i ne zele biti dio toga.
1. Promjena upravljacke strukture. Dolazak nekoga ko ce vise djelovati iz sjene,sa osjecajom i ko ce biti vise skoncentrisan na sportske uspjehe i ostvarivanje profita kroz rezultate.
2. Formiranje tima,prepoznatljivog i brendiranog. Tima koji ce imati 1-2 zvijezde,miljenike publike,koji ce igrati za klub nekoliko godina u kontinuitetu. Zvijezde moraju biti Sarajlije,Bosnjaci,muslimani. Ili barem dvije od tih kategorija. Sve nase zvijezde i legende su ovo ispunjavale i drugacije ne moze. Ferhatovic,Musemici,Susic,Turkovic,Skoro. Recimo Ljajic je dokaz,kako je brzo stekao enormnu popularnost,jer se uklapa. No,on iako je solidan igrac je prestar,da bi bio trajno rjesenje.
3. Sportski uspjesi. Ovo je povezano sa 2. Konstantan,uigran tim ,sa jakim igracima bi postizao uspjehe,bio atraktivan i rado gledan.
No,kao sto rekoh,mada izgleda jednostavno,prakticno je neizvodivo. Trenutni vlasnici,Mirvic i njegovi Amerikanci u sprezi sa ona dva hercegovacka razbojnika ,sigurno nisu spremni ulagati u tim ,ni u stvaranje rezultata. Sarajevo im treba samo kao tranzitna stanica za preprodaju djece. Razvojni klub,njihovog sitnog biznisa. To,ljudi prepoznaju i ne zele biti dio toga.
Još kad bi znao značenje riječi "identitet". A ovim drugim si dokazao da si samo kloc bez ovo "Anti".

maroon46

Post Postao/la maroon46 » 07 mar 2026, 11:59

Sta je danas izgovor za ne dolazak na tekmu :kafa: :kafa:

NeSamSafetee
Kontakt:

Post Postao/la NeSamSafetee » 07 mar 2026, 12:03

maroon46 je napisao/la:
07 mar 2026, 11:59
Što bi (Anti)kloc rekao, izgubili identitet, nema dovoljno zvijezda muslimana. :kafa:

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 07 mar 2026, 12:09

NeSamSafetee je napisao/la:
07 mar 2026, 12:03
maroon46 je napisao/la:
Što bi (Anti)kloc rekao, izgubili identitet, nema dovoljno zvijezda muslimana. :kafa:
Pa dobro, njemu je Mario Vrancic bio stranac, ocito svako ko nema muslimansko ime i prezime nije dio "identiteta" kluba. Pokojni Keli i Svetozar Vujovic se u grobu prevrcu.
GRMI SA SJEVERA!
1946

samoSA
Kontakt:

Post Postao/la samoSA » 07 mar 2026, 12:33

Pitar6785 je napisao/la:
06 mar 2026, 16:30
Hajdeee je napisao/la:
06 mar 2026, 13:35
Ja vec sa 13 god nikoga nisam pitao smijem li na utakmice, vec sam poceo sa rajom ici sam. Danasnja djeca su dobrano drugacija.
Mi smo tada imali kult furanja na navijace, na malo uzbudljiviji zivot i sl. Sa 14 prvo gostovanje, Mostar vozom itd.itd.

Danas je sve puno drugacije. Cast izuzetcima.
Ja sa 11 godina nikog nisam pito, jer stari je teski zeljovac poznat u citavom naselju, tako da mu nije to odgovaralo, a stara je srala vise radi toga da bi njega osvjestila i da mi on nebi dao. Posto 1996 dosta djece ginulo na mine skidajuci bajar almini zalazili su u minska polja, od jarana mi otac pogino kad je otiso da obidje stan cetnik svezo minu za vrata pa se bojala. Pogrbavici one zgrade bile sve s j e bane pa je stari govorio njoj nejde on dole on ide gore gdje groblje. Tako da sam presto pitat ono odem ako dobijem batine od njih ureduje boli 5-10 minuta prodje onda opet sledece sedmice isto 5-6 puta istucu onda vidjeli da nema fajde pa su poceli govorit nemoj samo propast u skoli, i bjezat scasova. Ja mislim da sam 1997 cinimi se bio prisiljen da budem u skoli protiv Celika tad sam nosio tranzistor znam da je zakrco na casu biologije zvali mi starog da dodje u skolu kazu snizilimi vladanje jer sam sluso prenos umene stari doso kaze niste trebali snizit mu vladanje mogli ste ga samo zapisat u svesku.. znam da je bilo 2:1 bio penal na ivici sesnesterca sviro nam penal, Rusi su se nesto zalili da he bili van al na kraju penaltik

Sad djecu vodaju u skolu do 8 razreda. I kad krenu u srednju stopamu vrijeme ako 10 minuta kasni zovega na mobitel ako se nejavi zove komsiju zove skolu, a djeca im youtuberi
I prodje li u skoli bgt sa ovakvom gramatikom?

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 07 mar 2026, 12:43

A sad Sarajvo..

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 07 mar 2026, 12:53

Hajde Sarajevo!
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 07 mar 2026, 13:03

maroon46 je napisao/la:
Posao jbgs
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 07 mar 2026, 13:24

samoSA je napisao/la:
07 mar 2026, 12:33
Pitar6785 je napisao/la:
06 mar 2026, 16:30
Hajdeee je napisao/la:
06 mar 2026, 13:35
Ja vec sa 13 god nikoga nisam pitao smijem li na utakmice, vec sam poceo sa rajom ici sam. Danasnja djeca su dobrano drugacija.
Mi smo tada imali kult furanja na navijace, na malo uzbudljiviji zivot i sl. Sa 14 prvo gostovanje, Mostar vozom itd.itd.

Danas je sve puno drugacije. Cast izuzetcima.
Ja sa 11 godina nikog nisam pito, jer stari je teski zeljovac poznat u citavom naselju, tako da mu nije to odgovaralo, a stara je srala vise radi toga da bi njega osvjestila i da mi on nebi dao. Posto 1996 dosta djece ginulo na mine skidajuci bajar almini zalazili su u minska polja, od jarana mi otac pogino kad je otiso da obidje stan cetnik svezo minu za vrata pa se bojala. Pogrbavici one zgrade bile sve s j e bane pa je stari govorio njoj nejde on dole on ide gore gdje groblje. Tako da sam presto pitat ono odem ako dobijem batine od njih ureduje boli 5-10 minuta prodje onda opet sledece sedmice isto 5-6 puta istucu onda vidjeli da nema fajde pa su poceli govorit nemoj samo propast u skoli, i bjezat scasova. Ja mislim da sam 1997 cinimi se bio prisiljen da budem u skoli protiv Celika tad sam nosio tranzistor znam da je zakrco na casu biologije zvali mi starog da dodje u skolu kazu snizilimi vladanje jer sam sluso prenos umene stari doso kaze niste trebali snizit mu vladanje mogli ste ga samo zapisat u svesku.. znam da je bilo 2:1 bio penal na ivici sesnesterca sviro nam penal, Rusi su se nesto zalili da he bili van al na kraju penaltik

Sad djecu vodaju u skolu do 8 razreda. I kad krenu u srednju stopamu vrijeme ako 10 minuta kasni zovega na mobitel ako se nejavi zove komsiju zove skolu, a djeca im youtuberi
I prodje li u skoli bgt sa ovakvom gramatikom?
Posto sam ja ratna generacija pustali su, a vjerovo il ne bio sam dobar sa padezima jutivanju prvoj drugoj palatelizaci. Nisam bio los ni u pismenim vjezbama. Bjezanje sa casova na utakmice treninge (treniro fudbal) su ugrozile moj raskosni talenat sto se tice skole.

Samo kad pisem ovde telefon mi sam mjenja slova nekad i rijeci, al zelim da imam slobodan stil (crta) kad se obracam drustvu braci po boji.

Sto se tice danasnje utakmice zuta podmornica bi mogka bit tvrd orah. Velez je juce sa 70% snage pobjedio posusje, al utakmica je bila 50/50.

Banic
Rustovski gojkovic ivankovic maroodza
Began krdzalic adem cimirot elezi
Brazilac

Moramo turit malo brze igrace jer oni spanci su brzi ko struja.

E sad ovi sto govore protiv Mirvica i kazu kako Mirvic vodi klub ka tome da je ribogoiliste napravio od kluba kako su Mamici kriminalci

Mamic otisao prije 3-4 godine dinamo vec izgubio 4 trofeja od tog jednu il dvije titule, prodali jednog igraca za ozbiljne pare (onaj sto je otiso u inter cinimi se da je i njega Namic doveo) **** genk kojeg smo mi izbacili u lp podera dinamo u zagrebu ko zvecku, i kad osvoje titulu u 2-3 boda. CZ je sad duplo jaca dok su Mamici bili Dinamo bio jaci za 5x od cz.

Al to nije sve posle ovog svjetskog prvenstva hrvaska reprezentacija ce imat uzasne probleme kad ode modric perisic i ovih jos top stari igraca koji su tu iz doba mamica. Takodje ljudi imaju u zabludi je hrvadku reprezentaciju lahko drzat na samom vrhu (medju 10-15) reprezentacija svjesta a drzava ima 3,5 m ljudi i gdje budzet komplet lige je 150 m € (10 klubova zajedno) ako i toliko, uz uzasno losu infrastrukturu.

Molice oni MAMICE DA SE VRATE, jer ovo je lobi neki koji dolazi iz splita plus neki sitni interesi iz zagreba neki pojedinaca. Oni se terete za 150 m€ u periodu od 20 godina sto znaci neki 7/8 m€ godisnje. Dzeko u raspaloj romi sa kojom nista nije osvoio imo platu 7,5 m€. On da nista nije osvoio sa dinamom ovo sto je radila hrvaska reprezentacija zadnjih 25 godina je dovoljno jer 80% igraca u toj repci je iz dinama.

Takve ljude dovedes nakon 4 godine odkad si u klubu nevalja.

Mirvic je vrlo malo stvari fulio licnom greskom vecina gresaka koje imao su isprovocirane jer su borac zrinjski igrali prljavo i van pravila.

Mirviceva greska je onaj trener iz makedonije vasovski ibricic/rozman.

Uz tu manja greska je Varesanovic, smatram da je mogao nekog drugog, al covjek je izborio evropu i opravdao dovodjenje.

Cz dinamo hajduk westehem ajax porto borusija dortmund ma 70 % klubova svijeta zivi od prodaje igraca.

Dudic nije fula zekic nije fula cvitanovic nije fula mamici nisu fula, roster i pored prodaje igraca svake sezone imenicno je bio broj 1 po kvalitetu cv i sigurno da je bilo fer sudjenje da bi bili bar 2x prvaci i da smo mo bili i da smo dosli u grupe ko borac zrinjski nama nebi mogli nista 5 vica i 10 beusa. Zato oni to nedaju zeljo velez to krikuci podpomazu. Jer zrinjski i borac su vjestacki klubovi i nisu njima opasnost kao FK SARAJEVO JER ZNAJU MI KAD BI SE IDLIJEPILI BILI BI KO BAYERN 35 godina prvaci lige a zeljo i velez bi ostali i nebi vise bili ni faktor u svoim klubskim kancelarijama, i to bi njihove navijace frustrirali do te mjere da bi uprave treneri igraci se mjenjali svako dnevno uz odpremninu batine porazmihan stadion kancelarije takodje i ono malo sponzora bi otislo i zavrsiki bi ko celik sloboda
Zadnja izmjena: Pitar6785, dana/u 07 mar 2026, 13:32, ukupno mijenjano 1 put.

plisek
Kontakt:

Post Postao/la plisek » 07 mar 2026, 13:27

Antikloc je napisao/la:
07 mar 2026, 11:49
cestitam, ovo je najgluplji post u historiji ovog foruma
2x šampion Jugoslavije
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 07 mar 2026, 13:46

Steta sto nemamo mogućnost birati kantu godine na forumu...

GianlucaPagliuca71
Kontakt:

Post Postao/la GianlucaPagliuca71 » 07 mar 2026, 13:55

Najgore u svemu je sto ovaj kloc vjerovatno ima preko 40 godina. Tolike godine ni u sta..
Svi u napad jedan je Hase!
ZZ !

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 07 mar 2026, 13:58

Posjeta je prevashodno vezana za kulturne i subkulturne trendove koji su nekada vezani za sam klub i njegove rezultate, a nekada nisu. Recimo, u periodu circa 2008-2012., kada je klub bio u gotovo ruševnom stanju, posjeta na sjeveru je bila fantastična. Dođe ti tamo neko Orašje, sjever dupke pun, atmosfera grmi, raja uživa. Ali tad je sjever bio furka. Odeš na tekmu i sretneš “pola grada”, Fgr, raju iz osnovne, jaranice itd. Isto tako, ovo meljino hajcanje na publiku i posjetu je skorijeg vakta. Otkako su pali kurcu za uši raspredaju priču da su sami protiv svih, kontra svih režima, svi imaju podršku jal privatnog kapitala jal politike osim njih. I otud, između ostalog. dobra posjeta. Ali sad kako je nominalno ušao keš u klub, ako rezultati ne budi pratili - a neće -, posjeta će dole. Idući bitan faktor je stadion i njegova lokacija. Usporedbe radi, uzmite Bosnu. Ona ovu sezonu igra u Zetri koja je raji bogu iza nogu i poprilično nefunkcionalna dvorana. Otud slaba posjeta cijelu sezonu (nadolazeća tekma protiv Partizana je prva koja je rasprodata). Da se igrala sezona u Skenderiji prosječna posjeta bi bila za 50% veća.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Lavcina i 15 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []