Formula 1

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Bundesliga
Kontakt:

Re: Formula 1

Post Postao/la Bundesliga » 07 mar 2026, 12:00

Bundesliga je napisao/la:
13 feb 2026, 17:43
Nema šta izlaziti, Mercedes je daleko najbrži i još sandbaguju zbog nelegalnog motora.
Šta sam rekao u Bahreinu. Sramotno je da se podscticalo ovo varanje Mercedesa od strane FIE. Ne samo da su im dopustili da varaju, već su ih podsticali u tome. Osam desetinki do sljedećeg najbližeš bolida koji nije Mercedes je užasno.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 07 mar 2026, 12:08

Prve kvalifikacije, ok ocigledno se nisu svi jos navikli na nova pravila. Podsjeca me na sezonu kad je BRAWN uzeo titulu, dok su se ostali snasli oni vec odjurili. Mercedes velika dominacija, Ferrari je tu negdje ok ostaje konkurentan za sada.
Hadjar bravo bravo, da je on bio prosle sezone umjesto Tsunode msm da bi Max uspio da osvoji, ovako je bilo tesko da se sam bori protiv ovih.
Audi sasvim solidan sredina 10 i 11 mjesto - za novake u F1 svaka cast. A sta je bilo tacno sa Bortoletom? Ustao zaglavljen medju brzinama ili kako?
Ocekivao sam mozda malo vise od Williiamsa. Aston Martin i Cadillac kako se i prognoziralo - veloma lose.
Pohvala za drugi team Red Bulla - oba su unutar top 10 o7

BocaJuniors1905
Kontakt:

Post Postao/la BocaJuniors1905 » 07 mar 2026, 12:08

Sreća nisam gledao, samo bih popizdio, kaže Monagan za izlijetanje Maksa neki softver otkazao i zaključale mu se zadnje gume i ćao.
Sutra obavezno gledati da vidimo je li ovo 2014 opet na vidiku. Trebao bi Maks vrlo brzo u top 10 ove parmake će prestići bez problema.

Malo me Meklaren iznenadio mislio sam da su bolji od ovoga, imaju isti motor, ali i do bolida je i aero paketa. Mercedes je očigledno ubio puru i na tom frontu pored nelegalnog motora. Valjda bude neke drame sutra na startu, ona prva krvina u Melburnu je uvijek belaj bila na startu :mrgreen:
MANIJACI JUG 1987
MI SMO ONI ŠTO NE DAJU NA SVOJE!

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 07 mar 2026, 12:16

delko je napisao/la:
07 mar 2026, 12:08
Prve kvalifikacije, ok ocigledno se nisu svi jos navikli na nova pravila. Podsjeca me na sezonu kad je BRAWN uzeo titulu, dok su se ostali snasli oni vec odjurili. Mercedes velika dominacija, Ferrari je tu negdje ok ostaje konkurentan za sada.
Hadjar bravo bravo, da je on bio prosle sezone umjesto Tsunode msm da bi Max uspio da osvoji, ovako je bilo tesko da se sam bori protiv ovih.
Audi sasvim solidan sredina 10 i 11 mjesto - za novake u F1 svaka cast. A sta je bilo tacno sa Bortoletom? Ustao zaglavljen medju brzinama ili kako?
Ocekivao sam mozda malo vise od Williiamsa. Aston Martin i Cadillac kako se i prognoziralo - veloma lose.
Ne mora znaciti za Hadjara, pogotovo sto je ovosezonski bolid skoro pa skroz novi u odnosu na prethodne. Vjerovatno bi se i on mucio kao Tsunoda i ostali vozaci u RB. Ovo mu je doslo kao kec na desetku da se dokaze dok se jos timovi traze sa ovim pravilima, pa i samim bolidima.

Od Cadillaca nemas sta ni ocekivati kad su im vozaci prijasnji brojevi 2 u RB i Mercu. Sa Alpineom ce se boriti za predzadnje mjesto. :mrgreen:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 07 mar 2026, 12:17

BocaJuniors1905 je napisao/la:
Sreća nisam gledao, samo bih popizdio, kaže Monagan za izlijetanje Maksa neki softver otkazao i zaključale mu se zadnje gume i ćao.
Sutra obavezno gledati da vidimo je li ovo 2014 opet na vidiku. Trebao bi Maks vrlo brzo u top 10 ove parmake će prestići bez problema.

Malo me Meklaren iznenadio mislio sam da su bolji od ovoga, imaju isti motor, ali i do bolida je i aero paketa. Mercedes je očigledno ubio puru i na tom frontu pored nelegalnog motora. Valjda bude neke drame sutra na startu, ona prva krvina u Melburnu je uvijek belaj bila na startu :mrgreen:
Nelegalnog?
Il Club più titolato al mondo!

BocaJuniors1905
Kontakt:

Post Postao/la BocaJuniors1905 » 07 mar 2026, 12:19

muxa je napisao/la:
07 mar 2026, 12:17
BocaJuniors1905 je napisao/la:

Nelegalnog?
Da, kompresija im je 18:1 umjesto 16:1. Od 01.06. FIA će im to zabraniti.
MANIJACI JUG 1987
MI SMO ONI ŠTO NE DAJU NA SVOJE!

Elrond
Kontakt:

Post Postao/la Elrond » 07 mar 2026, 12:41

Ne, kompresija im je tacno kakva treba i biti, prilikom mjerenja koj je FIA odredila. Sve legalno, dok FiA ne promjeni pravilnik i ne kaze da je pravilo drugacije. Samo, da ne bude kao prosle godine "Mclaren ce od Barcelone izgubiti prednost, radi savitljivog krila i kad se to zabrani". Kad tamo, Mclaren jos jaci bio.
A to sto se vama takvo sto ne svidja, vas problem.
Nema potrebe za lazima i izmisljanjima.

P.S. Ako vec Mclaren ne moze ove godine biti kao prosle, drago mi je da ce bar Mercedes i jos jedan Britanac, nabijati cir u zelucu navijacima Maxa i Ferarija.

Nije mi Toto nesto, ali morao sam :rol:

slika
Zadnja izmjena: Elrond, dana/u 07 mar 2026, 13:15, ukupno mijenjano 4 puta.

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 07 mar 2026, 12:52

DamirT je napisao/la:
07 mar 2026, 12:16
delko je napisao/la:
Ne mora znaciti za Hadjara, pogotovo sto je ovosezonski bolid skoro pa skroz novi u odnosu na prethodne. Vjerovatno bi se i on mucio kao Tsunoda i ostali vozaci u RB. Ovo mu je doslo kao kec na desetku da se dokaze dok se jos timovi traze sa ovim pravilima, pa i samim bolidima.

Od Cadillaca nemas sta ni ocekivati kad su im vozaci prijasnji brojevi 2 u RB i Mercu. Sa Alpineom ce se boriti za predzadnje mjesto. :mrgreen:
Pa jeste ono sta bi bilo kad bi bilo, pitanje je ko bi se kako snasao medjutim... sa istim ili slicnim bolidom se Max bori za naslov do zadnje trke a ti ne mozes biti u TOP 10? Vozaci B ekipe RB-a (Racing Bulls) imaju bolje rezultate od tebe ? Ovako realno kad gledam tu je Yuki kriv za mnogo toga osim jedino ako su mu namjerno podesili lose bolid - sve je uvijek moguce samo je to bas WTF :D

Elrond
Kontakt:

Post Postao/la Elrond » 07 mar 2026, 13:28

slika

RobertHrkac555
Kontakt:

Post Postao/la RobertHrkac555 » 07 mar 2026, 13:32

Lani su barem u McLarenu bili podjednaki vozači pa je bio egal. Ove sezone Mercedes i Russell će izdominirati bojim se
Slikao se s Dilettom, svoje sam ostvario

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 07 mar 2026, 13:51

delko je napisao/la:
07 mar 2026, 12:52
DamirT je napisao/la:
07 mar 2026, 12:16
delko je napisao/la:

Pa jeste ono sta bi bilo kad bi bilo, pitanje je ko bi se kako snasao medjutim... sa istim ili slicnim bolidom se Max bori za naslov do zadnje trke a ti ne mozes biti u TOP 10? Vozaci B ekipe RB-a (Racing Bulls) imaju bolje rezultate od tebe ? Ovako realno kad gledam tu je Yuki kriv za mnogo toga osim jedino ako su mu namjerno podesili lose bolid - sve je uvijek moguce samo je to bas WTF :D
Ima tu svega. Jbg ne moze 5-6 vozaca u RB da bude lose i da svaki put bude do njih. Cak i Perez koji je bio drugi u prvenstvu je znao govoriti da nije isti bolid njemu i Maxu. A svi znamo da ga kroje po Maxu prvenstveno. Ne sumnjam da ce i ovaj bolid, ali ce proci vremena dok se uhodaju sa svim komponentama. Do tada bi vjerovatno Hadjar trebao zacementirati mjesto, a ko zna, mozda mu legne ovaj bolid pored tih stvari.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 07 mar 2026, 13:56

Naravno da je nelegalan motor, nemojte se provaljivati. To što je FIA glupa, ili namjerno ne testira motor kako treba, ne znači da je legalan. Naravno da će McLaren kaskati na početku promjene pravila, ipak su oni kupci Mercedesovog motora i trebat će im vremena da skontaju kako da izvuku najveći mogući potencijal iz njega i aerodinamike. Također, Mclarenov bolid je pretežak i trebaju mu smanjiti težinu.

Elrond
Kontakt:

Post Postao/la Elrond » 07 mar 2026, 14:05

Sta je nelegalno?
Dokaz neki?
Ne valjajte gluposti bez veze.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 07 mar 2026, 14:11

Evandere debilu jel kontaš da se ne testira motor kako treba, testira se u statičkom stanju. Ne možeš dobiti dokaz kad se ne testira kako treba.
Zadnja izmjena: Bundesliga, dana/u 07 mar 2026, 14:14, ukupno mijenjano 1 put.

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 07 mar 2026, 14:12

Sta si ti napisao upravo? Motor jedne ekipe je nelegalan, jer je po trenutnim pravilima i nacinu testiranja ispravan, a nisu krivi FIA i ostale proizvodjaci motora koji to nisu prepoznali? :crazy:

Motor je savrseno legalan, dok se ne promijeni nacin testiranja. To isto da kazes, da je zabranjen ulaz ljudima ispod 1.80m u klub, a nisi rekao jesi li s patikama ili bez, pa se onda zalis zbog haosa na ulazu kad dodje muska raja sa djonovima od 15cm. (glup primjer, ali procitah neki clanak da postoji klub u Londonu gdje ne smijes bit ispod 1.8 :mrgreen: )
Ili da kaznjavas vozace zbog tezine gume koju pokupe poslije zadnjeg kruga, kako bi zadovoljili test tezine. Mercedes je iskoristio nedefinisanost pravila i to je to. To sto ostali nisu, nije problem Mercedesa, nego FIA i ostalih ekipa.

Uostalom, tek treba vidjet da li je uopce u tome caka oko motora, a to cemo vidjet tek od promjene pravila i nacina testiranja.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 07 mar 2026, 14:18

Po pravilima NIJE legalan motor, jer po pravilima piše da motor ni u jednom trenutku NE SMIJE prelaziti 16:1. Mercedesov motor prelazi 16:1 i ide na 18:1. Oni koriste nesposobnost FIE pri testiranju ili što FIA namjerno ne testira kako treba. Isto ti krades drva, pa te ne uhvate, kažeš ma legalno je to. Naravno da nije legalno, kao što ni ovaj motor nije legalan.

Elrond
Kontakt:

Post Postao/la Elrond » 07 mar 2026, 14:42

07 mar 2026, 14:11
Evandere debilu jel kontaš da se ne testira motor kako treba, testira se u statičkom stanju. Ne možeš dobiti dokaz kad se ne testira kako treba.
Debilu, kontas li da fia ima svoje pravilo, ranije utvrdjeno i da Mercedesov motor hladno prolazi to pravilo.
Jesi toliko glup, da ne mozes jednostavnu stvar skontsti?
Ti bi da se Mercedesov motor gleda po nekim drugim pravilima, koja nisu u trenutnom pravilniku?
Je li i Mclaren prosle godine imao savitljivo krilo do Barcelone, pa je i to bilo neregularno?

I ko ti u opste garantuje da Mercedes ima kompresiju 18:1?
To je za sad, samo mahalska prica, izasla od strane konkurencije, na nivou kako Mclaren hladi gume vodom.

PSV
Kontakt:

Post Postao/la PSV » 07 mar 2026, 15:00

07 mar 2026, 14:11
Ti se raspravljas s kretenom koji jednu sezonu navija za Mclaren drugu se presalta na Mercedes. Ne zna ni on koga da prati vise. Navija frajer za onog ko pobjedi. :rol:

Istina je jedina da ce Ferrari zauvijek biti broj 1, a Max veci i jaci od svih njegovih pulena. :yawn:

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 07 mar 2026, 15:00

Elrond je napisao/la:
07 mar 2026, 14:42
Debilu, kontas li da fia ima svoje pravilo, ranije utvrdjeno i da Mercedesov motor hladno prolazi to pravilo.
Jesi toliko glup, da ne mozes jednostavnu stvar skontsti?
Ti bi da se Mercedesov motor gleda po nekim drugim pravilima, koja nisu u trenutnom pravilniku?
Je li i Mclaren prosle godine imao savitljivo krilo do Barcelone, pa je i to bilo neregularno?

I ko ti u opste garantuje da Mercedes ima kompresiju 18:1?
To je za sad, samo mahalska prica, izasla od strane konkurencije, na nivou kako Mclaren hladi gume vodom.
I napisao sam da FIA ne testira kako treba i da je to razlog zašto Mercedes može varati. Pravilo je da motor ni u kojem slučaju ne smije prelaziti 16:1, a Mercedesov motor prelazi, čak je i sam Toto gotovo pa rekao da je to slučaj kada je davao intervju. Zašto je FIA to dopustila, to je priča za sebe, iz Mercedesa su govorili kako su radili sa FIO-m i da im je ona dala zeleno svijetlo za ovo. Dakle, oni su htjeli da Mercedes bude najbolji, pa i po cijenu varanja, jer ako ti pravilo kaže da ne smije prelaziti 16:1, a tvoj motor prelazi, ti onda varaš. To što je regulatorna organizacija nesposobna ili korumpirana je druga priča.

Elrond
Kontakt:

Post Postao/la Elrond » 07 mar 2026, 15:02

Pa dokazi da prelazi 16:1? Ko je izmjerio to i kako?

Odgovori

Natrag na “Auto-moto”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.