Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog

Sheyi
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la Sheyi » 08 mar 2026, 08:23

Da li pozvati Deketa odmah sad i dati mu sansu u eventualno drugoj tekmi ako izgubimo, doduse bila bi prijateljska, to se ne vazi je li? Mozda mogne uci i u raznim scenarijima i u prvoj tekmi, ali i u finalu baraza ako budemo pušili par razlike :)

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 08 mar 2026, 08:27

Sheyi je napisao/la:
08 mar 2026, 08:23
Da li pozvati Deketa odmah sad i dati mu sansu u eventualno drugoj tekmi ako izgubimo, doduse bila bi prijateljska, to se ne vazi je li? Mozda mogne uci i u raznim scenarijima i u prvoj tekmi, ali i u finalu baraza ako budemo pušili par razlike :)
Ili vodili :kafa:

Ma njemu bi znacilo i da udje u prijateljskoj, iako nije zvanicna. Neka vidi da se racuna na njega.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 08 mar 2026, 08:38

U21 u martu, u junu poziv u A-reprezentaciju za prijateljsku utakmicu, to bi bio najbolji slijed za Deketa.
Ne dobije li poziv za U21 to bi bilo skandalozno.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 08 mar 2026, 08:52

Ako su mogli Musiala, Karl, Cardozo i jos stotinu igraca s 16 i 17 godina igrati u tako velikim timovima, repci, moze i ovaj bit pozvan da odradi tekmu da se zastitimo.

Ovako sam pisao sa Sucica godinama unazad jer sam vidio potencijal a znao sam da ce ga tamo oni odmah pozvati. Ovako to odradis gospodski, ako odbije ili izmisli povredu znas odmah na cemu si. Moze bit top igrac i moze bit kao onaj Vukovic da igras u smecarskoj premijer ligi a sebe nazivas igracem.

MiranGlasnic
Kontakt:

Post Postao/la MiranGlasnic » 08 mar 2026, 09:06

Goalgetter je napisao/la:
08 mar 2026, 08:38
U21 u martu, u junu poziv u A-reprezentaciju za prijateljsku utakmicu, to bi bio najbolji slijed za Deketa.
Ne dobije li poziv za U21 to bi bilo skandalozno.
To je to.

ElAn10
Kontakt:

Post Postao/la ElAn10 » 08 mar 2026, 11:59

Kad malo pogledam ko je sve u proslosti iz nase lige dobivo pozive, onda treba i tog malog pozvati, jer je on tacno taj profil koji iz nase lige moze proci u repku, mlad, perspektivan i pun potencijala, to trebamo gurati u repku a ne neke kojima je plafon nasa liga ili turska. Sa 16 godina igrati u prvoj ligi i zabijati golove je golemo. Kad jos znas da moze igrati za druge repke i da ga oni sigurno vec prate/ganjaju, onda se tu nema sta cekati, svakako mi cetvrtog napadaca nemamo, bazdar nije zasluzio poziv.

231983
Kontakt:

Post Postao/la 231983 » 08 mar 2026, 12:11

Ja sam najteži pobornik mišljenja da igrači ove naše kaljuže nemaju šta tražiti u reprezentaciji, ali ovaj mali je nešto drugo. Apsolutno bih podržao Sergeja da ga zove do kraja godine. Od Sameda, očigledno, neće biti nekog hajra. Prevelika očekivanja imamo, kakva smo imali i za Bajića, Hodžića, Duljevića, Gojaka itd.
Ipak, niko od njih sa 16 nije bio na ovom nivou na kojem je Deket. Posebno je važno na vrijeme reagovati jer ova Vučićeva 'ovna neće sjediti skrštenih ruku sigurno.

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 08 mar 2026, 14:12

Treba malog Deketa pozvati odmah u A reprezentaciju. Inače, svi Deketi su etnički Ukrajinci porijeklom iz Galicije koji su se nastanili u prnjavorskom kraju za vrijeme A-U.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 08 mar 2026, 14:25

Ma na osnovu čega da ga se zove u A repku ?
Ima 16 godina, poziv u21 sigurno. Ali kakva A repka ?

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 08 mar 2026, 14:30

jasmin10 je napisao/la:
08 mar 2026, 14:25
Isto kao sto se Kospu zvalo. Ovaj ako nista igra seniorski fudbal. Niko ne trazi da igra svaki mec, pozoves ga samo da vidi da se racuna na njega. Npr na ljeto ako ne odemo na SP. Eventualno u LN u septembru. Neka upise minut i da smo mirni. Poslije sve ako zasluzi. Do tada ce valjda upisati minute i u u21 selekciji.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Baboon
Kontakt:

Post Postao/la Baboon » 08 mar 2026, 14:34

PeppermintSA je napisao/la:
08 mar 2026, 14:12
Treba malog Deketa pozvati odmah u A reprezentaciju. Inače, svi Deketi su etnički Ukrajinci porijeklom iz Galicije koji su se nastanili u prnjavorskom kraju za vrijeme A-U.
Zanimljivo, ovo nisam znao. Znam za čehe i Prnjavor. Što se tiče Deketa, ja sam mislio da se radi o Hrvatima.
it's football day

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 08 mar 2026, 14:43

DamirT je napisao/la:
08 mar 2026, 14:30
jasmin10 je napisao/la:
Isto kao sto se Kospu zvalo. Ovaj ako nista igra seniorski fudbal. Niko ne trazi da igra svaki mec, pozoves ga samo da vidi da se racuna na njega. Npr na ljeto ako ne odemo na SP. Eventualno u LN u septembru. Neka upise minut i da smo mirni. Poslije sve ako zasluzi. Do tada ce valjda upisati minute i u u21 selekciji.
Ali Kospo nije bio “naš”. Ovaj već igra za naše mladje uzraste i neki dan je dao intervju da mu je san igrati za našu repku.

MiranGlasnic
Kontakt:

Post Postao/la MiranGlasnic » 08 mar 2026, 14:54

jasmin10 je napisao/la:
08 mar 2026, 14:43
DamirT je napisao/la:
jasmin10 je napisao/la:
Ali Kospo nije bio “naš”. Ovaj već igra za naše mladje uzraste i neki dan je dao intervju da mu je san igrati za našu repku.
Najvažnije je da se on nađe na spisku u21 za utakmicu protiv Slovenije, i da upiše debi.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 08 mar 2026, 14:56

jasmin10 je napisao/la:
DamirT je napisao/la:
jasmin10 je napisao/la:
Sad sad se to moze promijeniti. Agent i druga reprezentacija ti nesto obeca i dovidjenja BiH. A citao sam da ga valjda i Srbija prati. Razumijem sta hoces da kazes, ali ako je Besirovic raspali mogao igrati da se obezbijedi ugovorom, moze i ovaj decko 2 minute uci na kraju. Naravno, opet niko ne zna sta ce biti sa njim za nekoliko godina. Mozda zavrsi u FK Vlasenica, a mozda ode u inostranstvo.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

RightBack
Kontakt:

Post Postao/la RightBack » 08 mar 2026, 16:17

Kujovic i danas starter. NIsam ga do sad gledao, ima li ko od vas da jeste,da kaze imal hljeba od njega? Ciju poziciju od trenutnih igraca igra, mozel biti upgrade na nekog?

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 08 mar 2026, 16:58

DamirT je napisao/la:
08 mar 2026, 14:56
jasmin10 je napisao/la:
DamirT je napisao/la:

Sad sad se to moze promijeniti. Agent i druga reprezentacija ti nesto obeca i dovidjenja BiH. A citao sam da ga valjda i Srbija prati. Razumijem sta hoces da kazes, ali ako je Besirovic raspali mogao igrati da se obezbijedi ugovorom, moze i ovaj decko 2 minute uci na kraju. Naravno, opet niko ne zna sta ce biti sa njim za nekoliko godina. Mozda zavrsi u FK Vlasenica, a mozda ode u inostranstvo.
A i to sto kažeš. Pozive su dobijali Kulasin, Besirovic, Bazdar, Tahirovic dok je bio u drugom timu Itd. Pa može i Deket.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 08 mar 2026, 17:53

Deketa sad odmah zvati i dati mu par minuta.
Imamo dovoljno napadaca, Dzeko, Demir i Haris. Ne treba vise
Kad skontas imas prvih 11, sa klupe imas jednog ili dva napadaca i jos Esmir koji mogu napraviti razliku. Ostali igraci jedino trebaju uci ako bude povreda. Npr Basic, Burnic i ostali kad udju odmah znas da kvalitet drasticno pada. Ovako ako bude povoljan, rezultat ubacis deketa

MiranGlasnic
Kontakt:

Post Postao/la MiranGlasnic » 08 mar 2026, 17:55

soko je napisao/la:
08 mar 2026, 17:53
Deketa sad odmah zvati i dati mu par minuta.
Imamo dovoljno napadaca, Dzeko, Demir i Haris. Ne treba vise
Kad skontas imas prvih 11, sa klupe imas jednog ili dva napadaca i jos Esmir koji mogu napraviti razliku. Ostali igraci jedino trebaju uci ako bude povreda. Npr Basic, Burnic i ostali kad udju odmah znas da kvalitet drasticno pada. Ovako ako bude povoljan, rezultat ubacis deketa
Protiv koga mu dati par minuta?

Zglavkar
Kontakt:

Post Postao/la Zglavkar » 08 mar 2026, 17:58

Ne postoji selektor koji bi uveo 16-godišnjeg debitanta iz Borca u utakmicu baraža bez uzvrata, osim eventualno ako ne bude tri gola razlike u 90. minuti. Znači poziv bi bio efektivno jedno manje mjesto na klupi.

MiranGlasnic
Kontakt:

Post Postao/la MiranGlasnic » 08 mar 2026, 18:14

Zglavkar je napisao/la:
08 mar 2026, 17:58
Ne postoji selektor koji bi uveo 16-godišnjeg debitanta iz Borca u utakmicu baraža bez uzvrata, osim eventualno ako ne bude tri gola razlike u 90. minuti. Znači poziv bi bio efektivno jedno manje mjesto na klupi.
Iako sam siguran da se neće desiti…na sutrašnjem spisku bi se trebali naći isključivo najspremniji. Oni koji mogu pozitivnu utjecati na igru i unijeti svježinu i kvalitet. A ne da se nadamo vodstvu 3 gola razlike kako bi dali par minuta djetetu od 16 godina. U kontekstu baraža, korisniji bi nam bio Rondić od Deketa.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 45 gostiju.