FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
74
18%
2. Borbu za Evropu
177
44%
3. Sredinu tabele
66
16%
4. Borbu za opstanak
88
22%

Ukupno glasova: 405

dubioza144
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la dubioza144 » 09 mar 2026, 15:12

Tuna je bio u Doboju sa Bekricem u lozi ako sam dobro vidio, zmaci opet se stari vucaraju po klubu koji su nam sav ovaj otpad doveli i koji su nas doveli u trenutnu situaciju, taj isti Tuna je pljuvan zbig kredita koji je digo pred period akd je nogu dobio uz to je pljuvan jer je adzemu dao ugovor na 3 ipo godine i pljuvan jer je Demisu dao otkaz a sad svima dobar
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

Admir74
Kontakt:

Post Postao/la Admir74 » 09 mar 2026, 15:14

AVAZ smeće od novine.

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 09 mar 2026, 15:15

sanjinusto je napisao/la:
09 mar 2026, 15:11
dubioza144 je napisao/la:
09 mar 2026, 15:10
09 mar 2026, 15:09

Stara skupstina je razrijesena. Mirvic kao strateski partner ima vecinu u novoj skupstini i time pravo da smijeni UO ako nije zadovoljan njihovim radom.
Koju vecinu koliko clanova ima nova skupstina ako je prosla razrijesena, po statutu koliko skupstina moramimat clanova i ko su oni
Evo:
Članovi Skupštine:

Skupštinu čine strateški partner Kluba Sanin Mirvić, sa većinskom zastupljenošću, te delegati Armin Zelenturović, Nedim Sijerčić i Marko Dmitrović.

NADZORNI ODBOR

Almir Gredić
Oro Ibrišimović
Nihad Odobašić

UPRAVNI ODBOR

Nijaz Brković – Predsjednik
Amar Bajramović – Potpredsjednik
Nasuf Drinjaković – Član
Nihad Harbaš – Član
On ima vecinu al mozda po tom statutu koji nije usvojen po starom sigurno nema i po starom ni stara skuostina ne moze tek tako bit razrijesena dok se ne usvoji statut po kojem radi strateski tek kad se usvoji taj on moze razrijesit skupstinu dobest svoje ljude imenovat senat do tad on ja mislim nema puno pravo glasa u klubu, sve u svemu u klubu puno smrdi a nikakvih informacija nema
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

GavranBeli

Post Postao/la GavranBeli » 09 mar 2026, 15:16

Sve sam ovo pisao nedavno, isti smecari ostali u klubu od ranije, sve frizirano a ishod ce nam biti isti na kraju.

Ferroviere1987
Kontakt:

Post Postao/la Ferroviere1987 » 09 mar 2026, 15:18

Ovo moze bit dobro i lose, dobra stvar ako ih je Mirvic nabio nogom zbog nn razloga pokazuje tim da sa njim nema zajebancije ako covjek daje lovu nece dopustit da ga neko potkrada ili da se lose radi sa njegovim novcem, jedino sto mi ulijeva povjerenje je sto je odma sasjeko u startu lopovluk, vjerovatno ce dovesti ozbiljnija imena sad mozda i strance. Ono sto je lose i sto mi se mota po glavi a nadam se da nije opcija da je Mirvic iskoristio Nijaza da bi usao u klub i time zapoceo nesto sto je smijem ni pomislit (sanse su 1% al nikad 0).
Da li ovo znaci da osobe/pozicije koje je Nijaz imenovo ce biti sada pod lupom pa tako i novi direktor? Jel to znaci da je i Slato bivsi? Jel mozemo ocekivat da ce se Sanin u sljedecim danima pojavit u klupskim prostorijama i sazvati novu pressicu jer ovo nije mala stvar.

sanjinusto
Kontakt:

Post Postao/la sanjinusto » 09 mar 2026, 15:19

09 mar 2026, 15:15
09 mar 2026, 15:11
09 mar 2026, 15:10

Koju vecinu koliko clanova ima nova skupstina ako je prosla razrijesena, po statutu koliko skupstina moramimat clanova i ko su oni
Evo:
Članovi Skupštine:

Skupštinu čine strateški partner Kluba Sanin Mirvić, sa većinskom zastupljenošću, te delegati Armin Zelenturović, Nedim Sijerčić i Marko Dmitrović.

NADZORNI ODBOR

Almir Gredić
Oro Ibrišimović
Nihad Odobašić

UPRAVNI ODBOR

Nijaz Brković – Predsjednik
Amar Bajramović – Potpredsjednik
Nasuf Drinjaković – Član
Nihad Harbaš – Član
On ima vecinu al mozda po tom statutu koji nije usvojen po starom sigurno nema i po starom ni stara skuostina ne moze tek tako bit razrijesena dok se ne usvoji statut po kojem radi strateski tek kad se usvoji taj on moze razrijesit skupstinu dobest svoje ljude imenovat senat do tad on ja mislim nema puno pravo glasa u klubu, sve u svemu u klubu puno smrdi a nikakvih informacija nema
Ti prvo se pitas ko je u skupstini, ja ti kazem, ti predjes na nesto drugo.

Nije tacno to sto pises.

Od momenta kad skupstina usvoji (a to se vec desilo) novo uredjenje UG-a, taj UG funkcionise po tom novom uredjenju. Jedino ne moze djelovati prema trecim licima, ali mi unutra mozemo raditi sta hocemo.

Druga stvar je kad ce biti upisan novi statut u registar, ali mi neometano mozemo funkcionisati i funkcionisemo. Znaci zaposljavati, postavljati novi UO, smjenjivati, sve to mozemo kroz skupstinu bez problema.

GavranBeli

Post Postao/la GavranBeli » 09 mar 2026, 15:22

Problem je kad mijenjas sve to tj skupstinu, upravni odbor moras prijaviti nadleznom ministarstvu. I ti se ljudi upisuju u register, a ti trebao da prijavis da si promjenio ljude po proceduri koja je predvidjena statutom koji ti nije upisan kod tog istog ministarstva.

mamonelafo
Kontakt:

Post Postao/la mamonelafo » 09 mar 2026, 15:22

Evo, imbec1l tuna će opet zajahat. Sad ce holandezi biti sigurica...
FK ŽELJEZNIČAR! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

Jači od ratova, režima i partija!

mamonelafo
Kontakt:

Post Postao/la mamonelafo » 09 mar 2026, 15:25

Ako neko ima info, šta ja znam, ovaj gavran ili neko drugi, treći da provjere, navodno hoće A.O i S.M zajedno u UO. Navodno, meni nespojivo, ali eto...

sanjinusto
Kontakt:

Post Postao/la sanjinusto » 09 mar 2026, 15:25

GavranBeli je napisao/la:
09 mar 2026, 15:22
Problem je kad mijenjas sve to tj skupstinu, upravni odbor moras prijaviti nadleznom ministarstvu. I ti se ljudi upisuju u register, a ti trebao da prijavis da si promjenio ljude po proceduri koja je predvidjena statutom koji ti nije upisan kod tog istog ministarstva.
Ne, mijesas dvije stvari i ti.

Interno, unutar UG-a, ti si slobodan da primjenjujes novi statut od dana usvajanja na skupstini. Eksterno, prema trecim licima, nisi. Dvije razlicite stvari. Poenta je da Mirvic sa vecinom UO vec moze postavljati i smjenjivati UO. Postavio ga, smijenio ga.

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 09 mar 2026, 15:25

Dok je ovaj statut kluba trenutni ne moze klub fumkcionisat tako kako se misli da moze funkcionisat, skupstinu ne moze xinit 4 clana nego 54, odluke donosi skuostina a ne predsjednik skupstine, i mora sazvat skupštinu da bi sklonio UO a ne porukom im odnekle napisat necete vise tu bit dolazi neko novi, kad se usvoji taj statut i promijeni sve onda nek klub funkcionise preko poruke iz Amerike a sve to smrdi koliko li je tu u tim pricama Željo zaštićen pitanje je

Admir74
Kontakt:

Post Postao/la Admir74 » 09 mar 2026, 15:27

Samo paziti sta se pise i ko pise i sve sa REZERVOM uzimati, ima sada, kao i uvijek, zlonamjernih koji jedva cekaju da Željo padne u provaliju pa pišu u interesu nekih grupacija ili pojedinaca..

GavranBeli

Post Postao/la GavranBeli » 09 mar 2026, 15:29

09 mar 2026, 15:25
GavranBeli je napisao/la:
09 mar 2026, 15:22
Ne, mijesas dvije stvari i ti.

Interno, unutar UG-a, ti si slobodan da primjenjujes novi statut od dana usvajanja na skupstini. Eksterno, prema trecim licima, nisi. Dvije razlicite stvari. Poenta je da Mirvic sa vecinom UO vec moze postavljati i smjenjivati UO. Postavio ga, smijenio ga.
Tebe predsjednik predstavlja, kako te moze predstavljati i obavljati funkciju predsjednik koji nije upisan kod nadleznog organa?

Znaci da moze samo da vrati Tunovica jer je on posljednji upisan. Ne pravi se pametan puno hulahopka
Zadnja izmjena: GavranBeli, dana/u 09 mar 2026, 15:30, ukupno mijenjano 2 puta.

sanjinusto
Kontakt:

Post Postao/la sanjinusto » 09 mar 2026, 15:29

Dok je ovaj statut kluba trenutni ne moze klub fumkcionisat tako kako se misli da moze funkcionisat, skupstinu ne moze xinit 4 clana nego 54, odluke donosi skuostina a ne predsjednik skupstine, i mora sazvat skupštinu da bi sklonio UO a ne porukom im odnekle napisat necete vise tu bit dolazi neko novi, kad se usvoji taj statut i promijeni sve onda nek klub funkcionise preko poruke iz Amerike a sve to smrdi koliko li je tu u tim pricama Željo zaštićen pitanje je
Zasto si toliko nedokazan? Koliko ti je puta potrebno objasniti? Kako ne razumijes da mi funkcionisemo interno po novom statutu? Mi samo ne mozemo prema trecim licima tako funkcionisati dok statut ne bude upisan u registar. Znaci ne mozes otici u banku i traziti kredit sa ovim novim statutom koji jos nije upisan. Moze skupstina smjenjivati i postavljati UO i NO po novom statutu, sto i radi. Shvatas?

@Hulahopka

Evo jos jednom sam pokusao objasniti.

eldin1987
Kontakt:

Post Postao/la eldin1987 » 09 mar 2026, 15:32

slika

mamonelafo
Kontakt:

Post Postao/la mamonelafo » 09 mar 2026, 15:35

Ne moraju biti 54 člana. Mogu biti i 3, prema Zakonu na osnovu kojeg mi funkcionišemo, Član 1. Zakona i udruženjima i fondacijama u FBiH, jer za osnivanje i rad udruženja su dovoljna tri čovjeka, čak ne moraš imati niti UO niti NO.

Nadalje, u istom Zakonu, član 17. Stav (2) piše - Ako statutom nije drukčije uređeno, skupštinu čine svi članovi udruženja sa jedanik pravom glasa. S obizrom, da se u ovim izmjenama, mijenja način upravljanja, moguće je uraditi ovo sto je Mirvic uradio - jer ima većinsku zastupljenost u Skupštini.

Problem je, prema Zakonu, i zdravoj logici, što isto lice ne može biti predsjednik i potpredsjednik Skupštine.

Ali to je već do pravnika Kluba i od Sanina, da iznađu rješenje.

Meni je žao što vas neko filuje informacija i poluinformacijama...
Zadnja izmjena: mamonelafo, dana/u 09 mar 2026, 15:39, ukupno mijenjano 1 put.

Ferroviere1987
Kontakt:

Post Postao/la Ferroviere1987 » 09 mar 2026, 15:38

eldin1987 je napisao/la:
09 mar 2026, 15:32
slika
Ide sljedeci post, ipak Sanin nije smjenio upravu.

mamonelafo
Kontakt:

Post Postao/la mamonelafo » 09 mar 2026, 15:38

Ljudi, igra se sutra, SAVEZ JE ODBIO ZAHTJEV! MOLIM TE BOŽE, DA POBJEDI LJOŽE!

eldin1987
Kontakt:

Post Postao/la eldin1987 » 09 mar 2026, 15:40

Neka izvedu rezerve, vise sanse za nas da okrenemo rezultat 😅

zeljovac21
Kontakt:

Post Postao/la zeljovac21 » 09 mar 2026, 15:41

ultra1987 je napisao/la:
09 mar 2026, 14:35
Picka vam materina nesposobna ugasili se dabogda odma danas. Ubiju ti 2 igraca, namazu tribinu svinjskom masti, mrze te iz dna duse i ti prihvatis odgodu. Fujj gadite mi se
Bukvalno. Prebili nas na terenu, dvojicu dugorocno povrijedili zbog papka huseinbegovica. Mazali tribinu svinjskom masti u sred ramazana i ti im ides niz dlaku. Katastrofalna odluka

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.