26.03.2026. Vels - BiH
Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_
Re: 26.03.2026. Vels - BiH
- QUARTERBACK
- Kontakt:
Vasilj - Dedić, Katić, Muharemović, Kolašinac - Šunjić, Tahirović, Hadžiahmetović - Demirović, Džeko, Memić
- ArtemisFowl
- Kontakt:
-
Edincapitano
- Kontakt:
Nemoj Ermedina bogati na kriloArnelv52 je napisao/la: ↑09 mar 2026, 15:55Baždar nije klasični napadač kakvi su ostali trojca. Koliko je napadač, toliko je i desetka. Druga stvar je što ne igra i tu se slažem da on treba malo da odmori, da dodje sebi prije nego opet dobije poziv.
Vasilj - Dedić, Katić, Muharemović, Kolašinac - Šunjić, Tahirović, Hadžiahmetović - Demirović, Džeko, Memić
- imekorisnicko
- Kontakt:
Naravno da misli,ništa osim toga i nema logike.
-
MiranGlasnic
- Kontakt:
Ne može Kolašinac igrati wingbeka. Rovit je, i nema okretnost za tu poziciju. Ne možeš upariti Katića i Hadžikadunića. Obojica su spori. Desio bi se propuh po desnog strani kao protiv Rumuna u Zenici.Coolpanda24 je napisao/la: ↑09 mar 2026, 15:33Baš krenuh da te citiram. I ja sam siguran da je to tih 11 i da je formacija 4-4-2. Neće mijenjati sigurno sad ništa.imekorisnicko je napisao/la: ↑09 mar 2026, 15:32Vasilj,Kolašinac,Muharemović,Katić,Dedić,Šunjić,Tahirović,Bajraktarević,Memić,Džeko,Demirović. 442Zglavkar je napisao/la: ↑09 mar 2026, 15:30I meni ovo s ovim brojem štopera smrdi na 3-5-2, a ne sviđa mi se nikako da mijenjamo sistem odbrane u zadnji čas.
Tj. poslije ovog spiska, moglo bi ovo izaći na teren:
...................Demirović....Džeko
.........................Alajbegović
Kolašinac........Tahirović....Šunjić........Dedić.....
........Muharemović...Katić...Hadžikadunić
...........................Vasilj
Eventualno Memić da bude lijevi wingback a Kolašinac da se vrati u zadnju liniju, s tim da bi onda Muharemović morao na desnog štopera što nije idealno.
Ponavljam se,ali u ovo sam siguran.
Eventualno ako krene s Alajbegovićem, Memić će desno, a Esmir klupa. Možda tu jedino dođe do promjene, dakle ili Esmir ili Kerim.
Ako je već miriše na 3 štopera, logičnije bi bilo
………Čelik…Muharemović….Kolašinac
Dedić……..Šunjić…….Tahirović………….Memić
……………….Demirović……….Alajbegović…….
………………………..Džeko…………………….
Ne očekujem 3 štopera. Mislim da je Džeko veliki minus u takvoj formaciji. Prije da će biti 4-1-3-2.
Na kraju će biti nešto tipa
Dedić….Katić…Muharemović…Kolašinac
Memić……Šunjić…Tahirović….Alajbegović
………..Demirović…….Džeko……………….,,
Pretpostavljam da će ovako igrati. Ovako kad se postavi ovi igrači imaju 'puno' nastupa za Bosnu, većina ih je u svom peaku, imaju iskustvo i ja mislim, s obzirom da je kup utakmica, da će se na to ići.Edincapitano je napisao/la: ↑09 mar 2026, 15:57Nemoj Ermedina bogati na kriloArnelv52 je napisao/la: ↑09 mar 2026, 15:55Baždar nije klasični napadač kakvi su ostali trojca. Koliko je napadač, toliko je i desetka. Druga stvar je što ne igra i tu se slažem da on treba malo da odmori, da dodje sebi prije nego opet dobije poziv.
Ofanzivno će se računati na Kolašinca i Dedića koji mogu ići visoko, balans će držati relativno defanzivni vezni red a Demirović će se uključivati kao drugi napadač u 16 metara.
Opasnost po nas je da se emocionalno potrošimo nakon prve utakmice. Tu je, ako prodjemo, Italija u prednosti jer ima širi kadar. U toj drugoj utakmici bi mi trebali igrati nešto ofanzivnije od početka, na prepad, zaraditi prolaz i tu treba tražiti mjesta za Kerima ili Esmira u prvih 11.
- imekorisnicko
- Kontakt:
Ako fasuju prije utakmica,zvat će Gazibegovića,ako za vrijeme tekmi onda nek nam je Bog na pomoći. Ipak, teško je konstruisat bilo kakav spisak da ti može na svakoj poziciji zamijeniti 2 povrijeđena igrača.
Kerim i Esmir moraju biti u prvih 11.
Ja bih ovako, pa sta bude:
-----------Dzeko-------
--Demirovic-----------
Kerim------------Esmir
-----Benjo--Sunjic----
Seo-Tarik-Katic-Dedic
---------Vasilj-----------
-
MiranGlasnic
- Kontakt:
Ako ti, kao vjerni navijač, nemaš odgovor na to pitanje…neće ga ni Bellamy imati. Boža zvani Pub.
U principu, to je to. Nije ni taj Karić - Karlos, sve je to u 5 deka. Konacno, i njegova forma je nestalna u posljednje vrijeme, ne pocinje svaku kao ranije, mozda je to razlog. A i na rezervnom je spisku, bude li trebalo, tu je.
Puno je važnije da ovi što su pozvani prežive do Velsa, i ovi šzo su roviti da se oporave.
Cuj razvojni klub, pa nije Lifering. Igrali su ljudi godinama ligu prvaka i borili se za titulu. Nije to neki B tim, o cemu ti pricas.
PSV jeste jaci klub to nema sumnje, ali jasno je da je Alajbegovic veci talent od Esmira, ali i Esmir je igracina i nadat se da ce napredovati.
- AndreWilliams
- Kontakt:
- invincible1921
- Kontakt:
Otkad je Red Bullu postao bitniji Lajpcig, od tada je Salzburg maltene nebitan...nikakvog rezultatskog imperativa nemaju, sluze samo za prodaju igraca. Nisu lifering ali igrati u PSVu i Salzburgu je nebo i zemljadedo26 je napisao/la: ↑09 mar 2026, 16:17Cuj razvojni klub, pa nije Lifering. Igrali su ljudi godinama ligu prvaka i borili se za titulu. Nije to neki B tim, o cemu ti pricas.
PSV jeste jaci klub to nema sumnje, ali jasno je da je Alajbegovic veci talent od Esmira, ali i Esmir je igracina i nadat se da ce napredovati.
Memic ispred Esmira jer moze vise trcati, Esmir sa klupe kad udje frisak je puno opasniji neg Memic.No99 je napisao/la: ↑09 mar 2026, 16:12Razumijem argument za Memica u prvih 11 i drag mi je momak - ali vec u ovom momentu je Bajraktarevic bolji igrac.
Kerim i Esmir moraju biti u prvih 11.
Ja bih ovako, pa sta bude:
-----------Dzeko-------
--Demirovic-----------
Kerim------------Esmir
-----Benjo--Sunjic----
Seo-Tarik-Katic-Dedic
---------Vasilj-----------
Ja bi volio da Dzeku krene sa klupe i on i Esmir udju u drugom poluvremenu.
Mislim, jasno je da za te pozicije zamjene vidi u polivalentnim igracima, ali opet mi ovo nema smisla. Dedic i Memic ce sigurno igrati od prve, sto znaci da nemas zamjenu s klupe za desnog beka. Kola je jedini lijevi bek, zamjene su mu mujakic i burnic koji su prema naprijed i u igri s loptom ekstremno limitirani, a cisto sumnjam da je plan da ides u vels da se branis 90 minuta.
Ne znam, oni ocigledno vide ono sto mi ne vidimo, ali volio bih da ih se pita sta tacno
Još se samo treba izdrkavati i eksperimentisati u prvoj postavi protiv Velšana kao što je protiv Rumuna i sve će biti upotpunjeno.
Lik ne zna gdje udara.
Trenutno korisnika/ca: Alipasino, Alucard, Anoniman, arabijskisupi, AshburtonG, bavarian_bk, boki86, Brokula, Cautinho, Confiance, CrvenoCrnaArmija, Daduli, darker10, delko, donCorleone1892, eaglebvb09, exampLe., FCB1986, Goalgetter, Google Adsense [Bot], GrbavicaHrammm, Gunner4, HalaMadrid, HariTz, J1897, Jabroni, JimmyPage, Jurica95, kakarut, karajlo, labostarmomosa, lakilone, Lynx, Markinhio, miki09, MikiPirs, MokraKifla, muhamedhulk, napapijri1987, PointBlank, PSV, resko1, Riziko, rukometubih23, s4mke, SanaBosna, Shevko, SHZ82, soccerfan, StevieG8, TefalTava, THEC, trunks1946, Venom, zemuntrg, Zglavkar i 405 gostiju.