Sanin smjenio upravu i naredio da se utakmica mora igratiFerroviere1987 je napisao/la: ↑09 mar 2026, 15:38Ide sljedeci post, ipak Sanin nije smjenio upravu.
FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Novi Statut, dok god ga ne odobri Ministarstvo nije važeći. Važeći je onaj Statut dosadašnji. Očekujem da se klub oglasi po ovoj situaciji i jasno i glasno kaže šta se desilomamonelafo je napisao/la: ↑09 mar 2026, 15:35Ne moraju biti 54 člana. Mogu biti i 3, prema Zakonu na osnovu kojeg mi funkcionišemo, Član 1. Zakona i udruženjima i fondacijama u FBiH, jer za osnivanje i rad udruženja su dovoljna tri čovjeka, čak ne moraš imati niti UO niti NO.dubioza144 je napisao/la: ↑09 mar 2026, 15:25Dok je ovaj statut kluba trenutni ne moze klub fumkcionisat tako kako se misli da moze funkcionisat, skupstinu ne moze xinit 4 clana nego 54, odluke donosi skuostina a ne predsjednik skupstine, i mora sazvat skupštinu da bi sklonio UO a ne porukom im odnekle napisat necete vise tu bit dolazi neko novi, kad se usvoji taj statut i promijeni sve onda nek klub funkcionise preko poruke iz Amerike a sve to smrdi koliko li je tu u tim pricama Željo zaštićen pitanje je
Nadalje, u istom Zakonu, član 17. Stav (2) piše - Ako statutom nije drukčije uređeno, skupštinu čine svi članovi udruženja sa jedanik pravom glasa. S obizrom, da se u ovim izmjenama, mijenja način upravljanja, moguće je uraditi ovo sto je Mirvic uradio - jer ima većinsku zastupljenost u Skupštini.
Problem je, prema Zakonu, i zdravoj logici, što isto lice ne može biti predsjednik i potpredsjednik Skupštine.
Ali to je već do pravnika Kluba i od Sanina, da iznađu rješenje.
Meni je žao što vas neko filuje informacija i poluinformacijama...
- dubioza144
- Kontakt:
A sta ako Sanin bira podobne a ne sposobne, sta ako se Nijaz nije slozio oko nekih stvari koje ne idu u korist Želje pa ga ovaj skloni posto eto moze mu se niko se drugi ne pita, tako funkcionise, jel mi znamo koliko je Željo uopste zasticen u ovom svemu, ne znamo posto nigdje nista nema objavljeno, po meni je Željo zasticeniji sa Nijazom nego sa Tunom il s bilo kim.
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
Sanin se moze otjerati, ali to nije rijesenjedubioza144 je napisao/la: ↑09 mar 2026, 15:48A sta ako Sanin bira podobne a ne sposobne, sta ako se Nijaz nije slozio oko nekih stvari koje ne idu u korist Želje pa ga ovaj skloni posto eto moze mu se niko se drugi ne pita, tako funkcionise, jel mi znamo koliko je Željo uopste zasticen u ovom svemu, ne znamo posto nigdje nista nema objavljeno, po meni je Željo zasticeniji sa Nijazom nego sa Tunom il s bilo kim.
Brkovic je birao trenera,, strucni stab, neke igrace i previse je promasio u startu
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 09 mar 2026, 15:52, ukupno mijenjano 1 put.
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
-
GavranBeli
Ne piši ziv bio gluposti koje nemaju veze s mozgomNoDi80 je napisao/la: ↑09 mar 2026, 15:51Sanin se moze otjerati, ali to nije rijesenjedubioza144 je napisao/la: ↑09 mar 2026, 15:48A sta ako Sanin bira podobne a ne sposobne, sta ako se Nijaz nije slozio oko nekih stvari koje ne idu u korist Želje pa ga ovaj skloni posto eto moze mu se niko se drugi ne pita, tako funkcionise, jel mi znamo koliko je Željo uopste zasticen u ovom svemu, ne znamo posto nigdje nista nema objavljeno, po meni je Željo zasticeniji sa Nijazom nego sa Tunom il s bilo kim.
Brkovic je birao trenera i fulio je u startu od trenera, strucnog staba do nekih igraca
-
Kajkutenjoyer
- Kontakt:
Pitaru **** s teme Zeljo nije privatni klub i Mirvic ne posjeduje Zeljeznicar. Brkovic je sa svojim timom promasio u startu 0:3 Rudar se nikom ne prasta, bile su greske oko odlazaka i dolaka… Takodjer nema muljanja, otkazivanja i mora se igrati dok Mirvic pare daje
Podrska Saninu nadam se da Mario Stanic stize
Podrska Saninu nadam se da Mario Stanic stize
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
- mamonelafo
- Kontakt:
Klub se prema vani ponaša u skladu sa starim statutom, ali interno, funkcioniše na osnovu novog - jer ga je legalna i legitmna Skupština donijela, i na osnovu te Odluke Skupštine, na koju se može pozvati strateški, radi interno. Uzgred rečeno, potpisan je i Ugovor između nas i Sanina, pa i tu su definisane neke stvari.Hrasno15 je napisao/la: ↑09 mar 2026, 15:47Novi Statut, dok god ga ne odobri Ministarstvo nije važeći. Važeći je onaj Statut dosadašnji. Očekujem da se klub oglasi po ovoj situaciji i jasno i glasno kaže šta se desilomamonelafo je napisao/la: ↑09 mar 2026, 15:35Ne moraju biti 54 člana. Mogu biti i 3, prema Zakonu na osnovu kojeg mi funkcionišemo, Član 1. Zakona i udruženjima i fondacijama u FBiH, jer za osnivanje i rad udruženja su dovoljna tri čovjeka, čak ne moraš imati niti UO niti NO.dubioza144 je napisao/la: ↑09 mar 2026, 15:25Dok je ovaj statut kluba trenutni ne moze klub fumkcionisat tako kako se misli da moze funkcionisat, skupstinu ne moze xinit 4 clana nego 54, odluke donosi skuostina a ne predsjednik skupstine, i mora sazvat skupštinu da bi sklonio UO a ne porukom im odnekle napisat necete vise tu bit dolazi neko novi, kad se usvoji taj statut i promijeni sve onda nek klub funkcionise preko poruke iz Amerike a sve to smrdi koliko li je tu u tim pricama Željo zaštićen pitanje je
Nadalje, u istom Zakonu, član 17. Stav (2) piše - Ako statutom nije drukčije uređeno, skupštinu čine svi članovi udruženja sa jedanik pravom glasa. S obizrom, da se u ovim izmjenama, mijenja način upravljanja, moguće je uraditi ovo sto je Mirvic uradio - jer ima većinsku zastupljenost u Skupštini.
Problem je, prema Zakonu, i zdravoj logici, što isto lice ne može biti predsjednik i potpredsjednik Skupštine.
Ali svakako, najbolje je čekati zvanično saopćenje Kluba.
FK ŽELJEZNIČAR! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!
Jači od ratova, režima i partija!
-
Ferroviere1987
- Kontakt:
Znaci sutra bi sloga trebala izac sa nekim rezervnim izmjesanim sastavom, sto nam uveliko povecava sanse za prolaz.
Ne vjerujem ja ni u šta dok ne vidim sastav, Jusufbegović je premazan svim bojama.Ferroviere1987 je napisao/la: ↑09 mar 2026, 16:04Znaci sutra bi sloga trebala izac sa nekim rezervnim izmjesanim sastavom, sto nam uveliko povecava sanse za prolaz.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Ni sekunde me ne bi zacudilo da izadju u najjacem sastavu. Kakva viroza. Hvata ih lafo viroza 5 puta po sezoni, ali uvijek bas kad im odgovara.
Koliko znam samo Vidic ima probleme ostali su ok.
JAČI OD RATOVA REŽIMA I PARTIJA
-1921-
-1921-
- dubioza144
- Kontakt:
Bili bolesni ne bili ja ih ne ocekujem u punom sastavu oni imaju važniju utakmicu za vikend nego sto je sutra ako uopste zele opstanak a sigurno zele, bolje je Jovica Vidica Tatara il' koga vec odmorit za Radnik nego sutra da im igraju
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!
-
Bojudaosinebu
- Kontakt:
Kolko ustvari lutamo i pojma nemamo sta radimo. Uprava mjesec dva i hajmo dalje, trener 4,5 utakmica i hajmo drugi , igraci dolaze idu na tribine pa ih vracaj opet da probaju pa opet tjeraj. Mi veze nemamo sta radimo, pogubljeni totalno.
-
GavranBeli
Slato ce nam pomoci da sredimo klub. Radio u Al Jazeri koju su uspjeli ugasiti.
Sve su prilike da je brat puno bogatiji, a da je ovaj nas neki kokuz dobar, okruzen ljudima koji u klubu vec ranije nisu uradili nikad nista.
Sve su prilike da je brat puno bogatiji, a da je ovaj nas neki kokuz dobar, okruzen ljudima koji u klubu vec ranije nisu uradili nikad nista.
Ja u nas rijalitija Allahu dragi...
- mamonelafo
- Kontakt:
Druže, imaš pravne akte na koje se pozivaš kada radiš. To je Odluka Skupštine i Ugovor, kao legitimni pravni akti. Nije ni važno, čekamo.Hrasno15 je napisao/la: ↑09 mar 2026, 15:47Novi Statut, dok god ga ne odobri Ministarstvo nije važeći. Važeći je onaj Statut dosadašnji. Očekujem da se klub oglasi po ovoj situaciji i jasno i glasno kaže šta se desilomamonelafo je napisao/la: ↑09 mar 2026, 15:35Ne moraju biti 54 člana. Mogu biti i 3, prema Zakonu na osnovu kojeg mi funkcionišemo, Član 1. Zakona i udruženjima i fondacijama u FBiH, jer za osnivanje i rad udruženja su dovoljna tri čovjeka, čak ne moraš imati niti UO niti NO.dubioza144 je napisao/la: ↑09 mar 2026, 15:25Dok je ovaj statut kluba trenutni ne moze klub fumkcionisat tako kako se misli da moze funkcionisat, skupstinu ne moze xinit 4 clana nego 54, odluke donosi skuostina a ne predsjednik skupstine, i mora sazvat skupštinu da bi sklonio UO a ne porukom im odnekle napisat necete vise tu bit dolazi neko novi, kad se usvoji taj statut i promijeni sve onda nek klub funkcionise preko poruke iz Amerike a sve to smrdi koliko li je tu u tim pricama Željo zaštićen pitanje je
FK ŽELJEZNIČAR! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!
Očigledno se desio neki veliki problem, jer nebi Sanin postavio Nijaza za prvog covjeka kluba da nije imao apsolutno povjerenje u njega.
-
JuzniVjetar1979
- Kontakt:
Znaci Skupština od 7 članova može izabrati UO, ali ne može ga smijeniti?dubioza144 je napisao/la: ↑09 mar 2026, 15:25Dok je ovaj statut kluba trenutni ne moze klub fumkcionisat tako kako se misli da moze funkcionisat, skupstinu ne moze xinit 4 clana nego 54, odluke donosi skuostina a ne predsjednik skupstine, i mora sazvat skupštinu da bi sklonio UO a ne porukom im odnekle napisat necete vise tu bit dolazi neko novi, kad se usvoji taj statut i promijeni sve onda nek klub funkcionise preko poruke iz Amerike a sve to smrdi koliko li je tu u tim pricama Željo zaštićen pitanje je
Svi sportski klubovi u BiH su udruženja građana, kao takva moraju biti osnovana u skladu sa Zakonom o udruženjima i u skladu sa Zakonom o sportu. Osnovni pravni akt kluba je Statut. Na zadnjoj Skupštini usvojeno je da se Statut mijenja. Ne znam tačno ali po Zakonu postoji rok u kojem je klub dužan da te izmjene dostavi Ministarstvu na potvrđivanje. Mi to još nismo završili. U svakom slučaju čekamo zvanično saopštenjemamonelafo je napisao/la: ↑09 mar 2026, 16:25Druže, imaš pravne akte na koje se pozivaš kada radiš. To je Odluka Skupštine i Ugovor, kao legitimni pravni akti. Nije ni važno, čekamo.Hrasno15 je napisao/la: ↑09 mar 2026, 15:47Novi Statut, dok god ga ne odobri Ministarstvo nije važeći. Važeći je onaj Statut dosadašnji. Očekujem da se klub oglasi po ovoj situaciji i jasno i glasno kaže šta se desilomamonelafo je napisao/la: ↑09 mar 2026, 15:35
Ne moraju biti 54 člana. Mogu biti i 3, prema Zakonu na osnovu kojeg mi funkcionišemo, Član 1. Zakona i udruženjima i fondacijama u FBiH, jer za osnivanje i rad udruženja su dovoljna tri čovjeka, čak ne moraš imati niti UO niti NO.