FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
-
GavranBeli
Re: FK Željezničar
Ministarstvo pravde je isto osporilo izbor novog rukovodstva u nogometnom savezu kantona Sarajeva ni ti ljudi nisu upisani u registar. Ne mozes ti kako hoces to je poenta. Mozes ti izabrati Fatu I raditi sta hoces al dok ministarstvo ne odobri dzaba je to sve.
-
JuzniVjetar1979
- Kontakt:
Sanin placa, Sanin bira. Kraj price. A ako cemo pricati o podobnim i sposobnim, ko je imenovao savjetnika uprave i ko je savjetnik uprave i koliku naknadu prima savjetnik uprave. Kad odgovoris na ovo pitanje, onda cu te pitati je l pravnik u klubu podoban ili sposoban?dubioza144 je napisao/la: ↑09 mar 2026, 15:48A sta ako Sanin bira podobne a ne sposobne, sta ako se Nijaz nije slozio oko nekih stvari koje ne idu u korist Želje pa ga ovaj skloni posto eto moze mu se niko se drugi ne pita, tako funkcionise, jel mi znamo koliko je Željo uopste zasticen u ovom svemu, ne znamo posto nigdje nista nema objavljeno, po meni je Željo zasticeniji sa Nijazom nego sa Tunom il s bilo kim.
- mamonelafo
- Kontakt:
Tako je, sve tačno. I sad se pozivaš na Odluku posljednje Skupštine, na osnovu koje radiš. Uzgred, i na Ugovor, kao valjane pravne akte.Hrasno15 je napisao/la: ↑09 mar 2026, 16:30Svi sportski klubovi u BiH su udruženja građana, kao takva moraju biti osnovana u skladu sa Zakonom o udruženjima i u skladu sa Zakonom o sportu. Osnovni pravni akt kluba je Statut. Na zadnjoj Skupštini usvojeno je da se Statut mijenja. Ne znam tačno ali po Zakonu postoji rok u kojem je klub dužan da te izmjene dostavi Ministarstvu na potvrđivanje. Mi to još nismo završili. U svakom slučaju čekamo zvanično saopštenjemamonelafo je napisao/la: ↑09 mar 2026, 16:25Druže, imaš pravne akte na koje se pozivaš kada radiš. To je Odluka Skupštine i Ugovor, kao legitimni pravni akti. Nije ni važno, čekamo.
FK ŽELJEZNIČAR! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!
Jači od ratova, režima i partija!
Jači od ratova, režima i partija!
Pa on moze nahvatati 50 ljudi na ulici da se vode kao da su u skupstini kako bi ucinio sta hoce na kraju krajeva.JuzniVjetar1979 je napisao/la: ↑09 mar 2026, 16:28Znaci Skupština od 7 članova može izabrati UO, ali ne može ga smijeniti?dubioza144 je napisao/la: ↑09 mar 2026, 15:25Dok je ovaj statut kluba trenutni ne moze klub fumkcionisat tako kako se misli da moze funkcionisat, skupstinu ne moze xinit 4 clana nego 54, odluke donosi skuostina a ne predsjednik skupstine, i mora sazvat skupštinu da bi sklonio UO a ne porukom im odnekle napisat necete vise tu bit dolazi neko novi, kad se usvoji taj statut i promijeni sve onda nek klub funkcionise preko poruke iz Amerike a sve to smrdi koliko li je tu u tim pricama Željo zaštićen pitanje je
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici
Idemo sutra po polufinale
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
-
Hansestadt
- Kontakt:
Mora da je ovaj Gavran dobru lovu negdje klepio pa ima toliko vremena da ovde prduca iz dana u dan
Zadnja izmjena: Hansestadt, dana/u 09 mar 2026, 16:43, ukupno mijenjano 1 put.
- GrbavicaHrammm
- Kontakt:
Otkud sad odjednom da su svi bivsi? Nijaz takodjer dobio nogu?
- dubioza144
- Kontakt:
Covjek je postavio bas zanimljivo pitanje, kako su tacno imenovani i kako su tacno smijenjeni, mozda su smijenjeni jer zapravo nikad nisu mogli bit pravno imenovaniPact1921 je napisao/la: ↑09 mar 2026, 16:38Pa on moze nahvatati 50 ljudi na ulici da se vode kao da su u skupstini kako bi ucinio sta hoce na kraju krajeva.JuzniVjetar1979 je napisao/la: ↑09 mar 2026, 16:28Znaci Skupština od 7 članova može izabrati UO, ali ne može ga smijeniti?dubioza144 je napisao/la: ↑09 mar 2026, 15:25Dok je ovaj statut kluba trenutni ne moze klub fumkcionisat tako kako se misli da moze funkcionisat, skupstinu ne moze xinit 4 clana nego 54, odluke donosi skuostina a ne predsjednik skupstine, i mora sazvat skupštinu da bi sklonio UO a ne porukom im odnekle napisat necete vise tu bit dolazi neko novi, kad se usvoji taj statut i promijeni sve onda nek klub funkcionise preko poruke iz Amerike a sve to smrdi koliko li je tu u tim pricama Željo zaštićen pitanje je
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
-
sanjinusto
- Kontakt:
Kako naporan lik. Do detalja ti se objasni kako moze ti opet verglas svoje.
-
Ganola1921
- Kontakt:
Nek se sad namažu svinjskom mašću po prsima, možda ih prođe viroza do sutra.
-
ZeljeznicarUberAlles
- Kontakt:
E jesmo šou majke mi, valjda se ovi naši oglase na vrijeme, ovo ne treba i ne smije previše da se mota po medijima što se tiče ovih smjena.
Što se tiče sutrašnje utakmice, imbecili im izlaze u susret(sreća igra se), a njihovi navijači nas probali poniziti na najjadniji mogući način, ovi nam na terenu kosti lome, i mi opet neki merhamet pokazujemo. Najveći degeni lige smo mi. Poluvrijeme proðe mi ulazimo na gostovanja izlazimo 20 minuta ranije, zadnji izlazimo na domaćim i čekamo da gostujući napuste Sarajevo kako bi mi mogli izaći… Isto tetke nekakve..
Što se tiče sutrašnje utakmice, imbecili im izlaze u susret(sreća igra se), a njihovi navijači nas probali poniziti na najjadniji mogući način, ovi nam na terenu kosti lome, i mi opet neki merhamet pokazujemo. Najveći degeni lige smo mi. Poluvrijeme proðe mi ulazimo na gostovanja izlazimo 20 minuta ranije, zadnji izlazimo na domaćim i čekamo da gostujući napuste Sarajevo kako bi mi mogli izaći… Isto tetke nekakve..
Ja davno sam zakletvu dao, da voljeću vječno taj klub.
Haahahaha bravo.Ganola1921 je napisao/la: ↑09 mar 2026, 16:53Nek se sad namažu svinjskom mašću po prsima, možda ih prođe viroza do sutra.
- dubioza144
- Kontakt:
Ko stavlja potpise na ugovor sa ovim dovedenim igracima i sš ?sanjinusto je napisao/la: ↑09 mar 2026, 16:52Kako naporan lik. Do detalja ti se objasni kako moze ti opet verglas svoje.
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!
Rok za dostavljanje izmijenjenog Statuta je 30 dana od dana nastanka promjene. Mi smo taj rok odavno probili. Sve dok Ministarstvo ne odobri novi Statut, stari je osnovni pravni akt kluba, može se reći da smo trenutno u nekom međuprostoru. Ne znam zašto se niko iz kluba svo ovo vrijeme nije oglasio ni oko Statuta.mamonelafo je napisao/la: ↑09 mar 2026, 16:36Tako je, sve tačno. I sad se pozivaš na Odluku posljednje Skupštine, na osnovu koje radiš. Uzgred, i na Ugovor, kao valjane pravne akte.Hrasno15 je napisao/la: ↑09 mar 2026, 16:30Svi sportski klubovi u BiH su udruženja građana, kao takva moraju biti osnovana u skladu sa Zakonom o udruženjima i u skladu sa Zakonom o sportu. Osnovni pravni akt kluba je Statut. Na zadnjoj Skupštini usvojeno je da se Statut mijenja. Ne znam tačno ali po Zakonu postoji rok u kojem je klub dužan da te izmjene dostavi Ministarstvu na potvrđivanje. Mi to još nismo završili. U svakom slučaju čekamo zvanično saopštenjemamonelafo je napisao/la: ↑09 mar 2026, 16:25
Druže, imaš pravne akte na koje se pozivaš kada radiš. To je Odluka Skupštine i Ugovor, kao legitimni pravni akti. Nije ni važno, čekamo.
Kakav pad kvote na nas, sa 2,5 na 1,85. Sutra će pasti na 1,30. 
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
-
KrajinaTm87
- Kontakt:
Ovo ne bi pitari i najveci dusmani bolje napisali i odradili sta se nama sve desava... Bog me ubio ako mi uopce znamo sta hocemo. Ko je onda doveo Milosevica? Ko je dovodio pojacanja ako prosli sš govori kako nista znao nije ? 1000 problema a niko kriv nije, svako se pravi lud. Nekad se ozbiljno zapitam ima li iko cistu namjeru u klubu da napravi od naseg Zelje da i mi u skorije vrijeme igramo protiv Mainza, Rapida, Palaca itd ili ne daj Boze kao Bodo Glimt da docekujemo City, Atletico jer to je za nas nezamislivo... Preko 10 godina NERADA, hocemo vec jednom ozbiljan klub, ne trazimo puno!!
Šta ba Sanin bira podobnedubioza144 je napisao/la: ↑09 mar 2026, 15:48A sta ako Sanin bira podobne a ne sposobne, sta ako se Nijaz nije slozio oko nekih stvari koje ne idu u korist Želje pa ga ovaj skloni posto eto moze mu se niko se drugi ne pita, tako funkcionise, jel mi znamo koliko je Željo uopste zasticen u ovom svemu, ne znamo posto nigdje nista nema objavljeno, po meni je Željo zasticeniji sa Nijazom nego sa Tunom il s bilo kim.
Pa ima li jedna normalna stvar da je Nijaz magija uradio
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙
"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "
SUPER MAX 🧡
allegri OUT
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙
"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "
SUPER MAX 🧡
allegri OUT
-
sanjinusto
- Kontakt:
Nije komplikovano. Sanin ulaze novac i Sanin kroz skupstinu bira ljude koji ce upravljati njegovim novcem. Ako on nije zadovoljan njihovim radom, promijenice ih i postaviti nove. Mi forumasi mozemo pjevati borbene.
Za ostalo ima zakon o udruzenjima i fondacijama, koji vidim svako ovdje zna napamet a niko nikad nije procitao.
Za ostalo ima zakon o udruzenjima i fondacijama, koji vidim svako ovdje zna napamet a niko nikad nije procitao.
-
Ferroviere1987
- Kontakt:
Ocekujem pressicu kluba, ne vjerujem u pricu da je Sanin trazio "podobne" a ne sposobne u tom slucaju otjero bi samo Brkovica, vjerujem da je rezultat ovoga niz losih odluka Nijaza i ekipe a sigurno i nesto vece od toga. Na vrijeme sasjeceno ovo nam moze samo dobro donijet makar ne lazemo da nam neko nije u klubu a jest.
Nisam ocekivo takvo nesto od Brkovica al da je smrdilo smrdilo je od pocetka, mislim da je sad sigurno da gospodin Mirvic ima jako dobre namjere sa nama, uostalom ozbiljna je lova u fudbalu ozbiljnija nego u bilo kojem biznisu. Lako mozes steci dosta prihoda a lako mozes i otici u bankrot, sigurno da se povuko ovaj potez zbog toga. Normalno ako ti dajes lovu a neko tu lovu trosi na pogresan nacin da ces rec stop, samo se nadam konacno nekim ozbiljnim ljudima u klubu zar je to toliko tesko nac insana i postavit ga na celo?
Da li vi imate neke prijedloge koga, kome i zbog cega prepustit najveci klub u drzavi u ruke?
Mislim da je Tuna promasaj totalni slego je ramenima kad nije trebo ako nije i ucestvovo u svemu sto nam se odbilo o glavu sad, ja ga nikad ne bi vratio iskreno.
Nisam ocekivo takvo nesto od Brkovica al da je smrdilo smrdilo je od pocetka, mislim da je sad sigurno da gospodin Mirvic ima jako dobre namjere sa nama, uostalom ozbiljna je lova u fudbalu ozbiljnija nego u bilo kojem biznisu. Lako mozes steci dosta prihoda a lako mozes i otici u bankrot, sigurno da se povuko ovaj potez zbog toga. Normalno ako ti dajes lovu a neko tu lovu trosi na pogresan nacin da ces rec stop, samo se nadam konacno nekim ozbiljnim ljudima u klubu zar je to toliko tesko nac insana i postavit ga na celo?
Da li vi imate neke prijedloge koga, kome i zbog cega prepustit najveci klub u drzavi u ruke?
Mislim da je Tuna promasaj totalni slego je ramenima kad nije trebo ako nije i ucestvovo u svemu sto nam se odbilo o glavu sad, ja ga nikad ne bi vratio iskreno.
Trenutno korisnika/ca: antibot, drzgemboadislic, Giba87 i 30 gostiju.