Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog

imekorisnicko
Kontakt:

Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Post Postao/la imekorisnicko » 09 mar 2026, 16:26

bhfanatic14 je napisao/la:
09 mar 2026, 16:23
Uvijek iste lazi,Floskule kao 25ti igrac blabla, na ovom nivou ta 4-5 smetala kvare ekipu kako na treningu tako i u hotelu. Ne shvataju ljudi da mora sve da štima za veliko prvenstvo i rezultate , da dobri igraci znaju ako je neko tu sto netreba bit. Da je to i u psihi,a i na treningu osjetis losiji kvalitet i sve. A vidilo smo to 25ti kao besirovic koji udje na kipar pa onda popusis 2-2 i jos takvih scena mrsko mi nabrajat. Omerovic kuci i zenici jel bio madzarska neznam itd... nismo dzabe gledali ove 2 godine najgorih 20 utakmica repke u povijest. Ovo ne lici na nista osim na kupleraj i cirkus menadzerski.
Ne znam druže šta bi ti reko,ostvarili smo najbolji rezultat u kvalifikacijama od 2013e

hansbosna
Kontakt:

Post Postao/la hansbosna » 09 mar 2026, 16:31

Sta se Bazdara tice , jednu stvar mnogi zaboravljaju. Istina je da on poziv trenutno definitivno nije zaslužio, ali mora se misliti i na budućnost. On je donio odluku da kao Srbin, odnosno kao neko porijeklom iz Srbije, igra za nas. Ako ga sada brzo pustimo niz vodu, to u budućnosti može značiti da će se neki drugi igrači iz Sandžaka odmah odlučiti protiv nas. A stvarno im nije nimalo laka odluka.
Što se tiče Lukića, Allaha mi, čovjek ima odličan učinak u ligi koja ipak nešto vrijedi, realno barem duplo jačoj od naše. I to je sasvim u redu, on je trenutno u formi.

ElAn10
Kontakt:

Post Postao/la ElAn10 » 09 mar 2026, 16:42

Sta je ovo, pa mi imamo samo dva beka i to dva staklena, seo ne moze dvije utakmice igrati u par dana a i amar je 50/50. Cuj ostaviti karica i gazibegovica kod kuce a mujakic ce glumiti lijevog beka, strasno

MiranGlasnic
Kontakt:

Post Postao/la MiranGlasnic » 09 mar 2026, 16:46

ElAn10 je napisao/la:
09 mar 2026, 16:42
Sta je ovo, pa mi imamo samo dva beka i to dva staklena, seo ne moze dvije utakmice igrati u par dana a i amar je 50/50. Cuj ostaviti karica i gazibegovica kod kuce a mujakic ce glumiti lijevog beka, strasno
Burnić glumi lijevog beka.

labostarmomosa
Kontakt:

Post Postao/la labostarmomosa » 09 mar 2026, 16:51

Karic kao jedini pravi desni bek je hladno na pretpoziv, mujakic ko 5ti stoper na sposku. apsolute cinema

ElAn10
Kontakt:

Post Postao/la ElAn10 » 09 mar 2026, 16:52

MiranGlasnic je napisao/la:
09 mar 2026, 16:46
ElAn10 je napisao/la:
09 mar 2026, 16:42
Burnić glumi lijevog beka.
Glume i jedan i drugi, ne zna se koji je gori. A imas karica koji je dobro odigro protiv austrije i koji je prirodni LB. A gazibegovic je realno poslije kolasinca i dedica nas najbolji bek, poceo je opet igrati u klubu, gdje je problem sa njim? :crazy:

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 09 mar 2026, 16:55

Strasno sta napravi sa odbranom, 2 beka u sastavu za ovako bitne utakmice, ali zato Mujakic i Burnic moraju biti na okupu.
Bas frustriraju ove tvrdoglave situacije kod njega. Dok ima rezultat mora se sutiti, ali ovakve stvari su neoprostive bez obzira na sve.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

ElAn10
Kontakt:

Post Postao/la ElAn10 » 09 mar 2026, 16:59

labostarmomosa je napisao/la:
09 mar 2026, 16:51
Karic kao jedini pravi desni bek je hladno na pretpoziv, mujakic ko 5ti stoper na sposku. apsolute cinema
Haha, 5 stopera i dva beka pozvo. Memic je krilo, znam da moze igrati RB, ali onda ostajemo samo na dva krila, koja vjerovatno ne mogu u takvoj utakmici odigrati 90 minuta. A da, ima tu gigovic koji zna glumiti krilo, stvarno smo cinema :urnebes:

bhfanatic14
Kontakt:

Post Postao/la bhfanatic14 » 09 mar 2026, 16:59

Burnic svake sedmice sjedi sa Bajramom ,jedu po kucama, jedu po gradu, kafa po gradu, izlaze skupa na sjela, muziku. Mujakic poznatiji kao duboki dzep .... teski kriminal nad Karicem i Gazibegovicem bez daljnjeg. Pazi pravis papire Karicu kofol si vidio igraca u njemu, da bi nakon prvih 11 austrije vise nebi bio pozvan :urnebes: kako god okrenes,ko malo mozak koristi dodjes do zakljucka da se odvija kriminal i lopovluk.
SAVEZ NAPOLJE ! ! ! NSBIH = 0% fudbal 100% kriminal
Stadion Koševo

myself
Kontakt:

Post Postao/la myself » 09 mar 2026, 17:03

Za lijevog beka ima i te kakve takve mujakica i burnica ali za desnog nema ni to. Zasto mu onda Mujakic nije igrao protiv Austrije!

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 09 mar 2026, 17:07

imekorisnicko je napisao/la:
09 mar 2026, 16:20
19vendetta87 je napisao/la:
09 mar 2026, 16:16
imekorisnicko je napisao/la:
09 mar 2026, 16:09

Nikad mi neće biti jasno što se ljudi ovoliko nerviraju oko 25og igrača na spisku. U ovakvim situacijama odjednom ti neki koji nisu pozvani tipa sad ovaj Karić postaju mega važni igrači bez kojih se ne može. Ne znam,možda tu ima i nekih dupih aršina,nepravde i slično ali spisak je manje više najbolje što imamo.
Karic nije nebitan igrac, nego jedini lijevi bek u reprezentaciji, uz Kolasinca.
Momak odlicno odigrao protiv Austrije, i na kraju ce opet stoper Mujakic glumiti lijevog beka...
Rezervnog desnog beka i nemamo, jedino ako Memica ne planira tu koristiti.
Ja očito spadam u apsolutnu manjinu kojima Mujakić nije katastrofa(kao ni ranije Čivić pa sve do Vršajevića) al nevažno je to.
Karić ima 1 utakmicu za reprezentaciju u karijeri (dobru,slažem se), daleko je to od bitnog igrača ove reprezentacije.

Da,i ja mislim da će po potrebi Memića gurnuti na desnog beka ako bude vadio Dedića.
Pa bas se u toj jednoj utakmici vidjelo sta znaci bek koji igra na svojoj primarnoj poziciji. Covjek je odigrao milju bolje od Mujakica na toj poziciji, sto se uostalom vidjelo pri skoro svakom dodiru s loptom.

Mujakic je okej prema nazad, pozrtvovan i relativno agilan za svoju konstituciju, ali u igri s loptom je beskoristan
naprijed rejal

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 09 mar 2026, 17:55

Ovo sa Mujakicem i Bazdarom fakat nema smisla. Nerealno je da Karić poslije onakve partije protiv Austrije, sad ne dobije poziv.
Svaka Barbarezu čast, ali ukoliko ne odemo na mundijal treba biti bivsi zbog svoje tvrdoglavosti.

hansbosna
Kontakt:

Post Postao/la hansbosna » 09 mar 2026, 17:59

Ne želeći braniti Barbareza, ali naravno da ima smisla povesti dovoljno defanzivnih igrača, jer ćemo se u obje utakmice prije svega braniti i stajati nazad, a ionako ćemo imati manje posjeda lopte.

Ako bude morao potpuno krenuti u napad, može uvesti Lukića, Baždara i Esmira.

Ali putanja za obje utakmice je za sada jasno postavljena u defanzivi.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 09 mar 2026, 18:02

jasmin10 je napisao/la:
09 mar 2026, 17:55
Ovo sa Mujakicem i Bazdarom fakat nema smisla. Nerealno je da Karić poslije onakve partije protiv Austrije, sad ne dobije poziv.
Svaka Barbarezu čast, ali ukoliko ne odemo na mundijal treba biti bivsi zbog svoje tvrdoglavosti.
Upravo ovo ce mu biti glavni razlog ako bude neuspjeh. Osim mozda prva 2 spiska, na svakom ostalom je bilo nekoliko upitnika, vecih ili manjih. A o onom da ce pozive dobijati oni koji igraju je davno sve receno. Opet sam sebe demantuje...
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

labostarmomosa
Kontakt:

Post Postao/la labostarmomosa » 09 mar 2026, 18:14

ElAn10 je napisao/la:
09 mar 2026, 16:59
labostarmomosa je napisao/la:
09 mar 2026, 16:51
Haha, 5 stopera i dva beka pozvo. Memic je krilo, znam da moze igrati RB, ali onda ostajemo samo na dva krila, koja vjerovatno ne mogu u takvoj utakmici odigrati 90 minuta. A da, ima tu gigovic koji zna glumiti krilo, stvarno smo cinema :urnebes:
Nece onda moc Burnic pokrpit beka jer imamo beka haha

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 09 mar 2026, 19:24

DamirT je napisao/la:
09 mar 2026, 18:02
jasmin10 je napisao/la:
Upravo ovo ce mu biti glavni razlog ako bude neuspjeh. Osim mozda prva 2 spiska, na svakom ostalom je bilo nekoliko upitnika, vecih ili manjih. A o onom da ce pozive dobijati oni koji igraju je davno sve receno. Opet sam sebe demantuje...
Ma gdje ces pozvati dva beka od kojih su oba sklona povredama. Zamisli Mujakica ne daj Boze protiv Italije na beku. Gdje je logika zvati stopera Mujakica ispred školovanog beka Karica.
Ali to je sve mac sa dvije oštrice. Ako se plasiramo bit će selektor heroj kao sto i treba da bude. Ako ne odemo, onda mora snositi posljedice.

MiranGlasnic
Kontakt:

Post Postao/la MiranGlasnic » 09 mar 2026, 19:30

jasmin10 je napisao/la:
09 mar 2026, 19:24
DamirT je napisao/la:
09 mar 2026, 18:02
jasmin10 je napisao/la:
Ma gdje ces pozvati dva beka od kojih su oba sklona povredama. Zamisli Mujakica ne daj Boze protiv Italije na beku. Gdje je logika zvati stopera Mujakica ispred školovanog beka Karica.
Ali to je sve mac sa dvije oštrice. Ako se plasiramo bit će selektor heroj kao sto i treba da bude. Ako ne odemo, onda mora snositi posljedice.
Burnić je ta rezerva na lijevom beku. U slučaju da je Dedić zdrav, išlo bi Memić pa Burnić za poziciju lijevog beka. Previše se fokusira na Mujakića. Mujakić je igrao lijevog beka u Beču jer je naš genije od selektora pozvao povrijeđenog Kolašinca. Protiv Rumunije Burnić fasuje žuti, pa ostanemo na jednom lijevom beku. To je ta inteligencija našeg selektora. Mujakić je morao ući jer nikoga drugog nismo imali, a ne jer je projektovan kao lijevi bek.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 09 mar 2026, 20:02

Ako je Memic planiran na beka u slučaju povrede, ko će onda na krila u slučaju povrede, kartona?

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 09 mar 2026, 20:11

jasmin10 je napisao/la:
09 mar 2026, 20:02
Ako je Memic planiran na beka u slučaju povrede, ko će onda na krila u slučaju povrede, kartona?
Vjerovatno ide izmisljanje pozicija opet. Moguce Bazdar. A mozda i pomjeri Demirovica.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

MiranGlasnic
Kontakt:

Post Postao/la MiranGlasnic » 09 mar 2026, 20:17

DamirT je napisao/la:
09 mar 2026, 20:11
jasmin10 je napisao/la:
09 mar 2026, 20:02
Vjerovatno ide izmisljanje pozicija opet. Moguce Bazdar. A mozda i pomjeri Demirovica.
To pitanje treba postaviti Ajnštajnu na našoj klupi. Mujakić nije prva zamjena za lijevog beka, i to je poprilično očito.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: ArtemisFowl, dedo26, edvaE2, enobarca, General505, Goalgetter, Google Adsense [Bot], Iceplayer, LeCoq, StevieG8, Zglavkar i 60 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []