Chat - bez politike i ratnih prica
Moderator/ica: insider
-
19vendetta87
- Kontakt:
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
Gleda li iko Survivor? Slabe trebe ove sezone...
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Jesam jer kad stisnem pregledaj nalog automatski izbaci elektroprivreda bh, znaci da je ok racun. Prosli mj uplatim putem mbankinga, sad slucajno online na portalu vidim da uopste nije transakcija prosla.
1946-1987
Izgleda da je Izrael trazio da stane rat.
- Marsal
- Kontakt:
Mene ne bi čudilo da u nekoj bližoj budućnosti izraelski **** bace nuklearnu na Iran.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
- VensanKasel
- Kontakt:
Vala kad se nije bacila tokom hladnog rata , neće nikad .
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
Sto je i logicno obzirom da su marze ogranicene i da se stare zalihe trose po starim cijenama i da sve pumpe moraju imati sonde i da su se ljudi obezbjedili kanisterima bocama i bacvama.feniksptica je napisao/la: ↑09 mar 2026, 22:49Ako stane rat u nedjelju otp, ocekujem da se cijene goriva vrate na 2.26 otp sredinom Maja.
Iz istog razloga trenutno imas neke manje prometne pumpe koje drze cijenu na 2.32 jer nisu potrosili sto su nabavili po 2.07 (25 kf max marza)
Za vrijeme hladnog rata glavni igrači su bili dosta inteligentniji tipovi.
Imao sam isti problem na kraju platio direktno taj mjesec a sljedeći opet išlo sve normalno.Isti dan sam plaćao i plaćam sve račune i samo mi taj nije htio proći
Cilj rata u Ukrajini iz perspektive SAD-a, jeste uklanjanje Rusije kao vodećeg dobavljača energenata za EU. Nedugo nakon početka, imaš Amere koji preuzimaju primat kao vodeći dobavljači naftnih derivataRosicky je napisao/la: ↑09 mar 2026, 22:25Mislim da ovo nema veze sa odgovorom Irana pogotovo kad se vidi kako im lagano ulaze avionima na mjesta koja ih zanimaju.
Vrlo vjerojatno se napad trebao odraziti na smjer trgovine naftom Iran/Rusija/Kina.
Isto tako neizravno slabljenje Putina jer svi zaboravljaju da su iranci prvi ruski partner u pomaganju rata protiv Ukrajine a samim tim i nas u europi
Rusiju kao nuklearnu silu nisu smjeli direktno napasti, već su išli šiljenjem podrške i oštrenjem EU. Da se razumijemo, u ovoj priči, Rusija je i dalje agresor.
Sada to rade direktno na Iran, a širenjem sukoba, Kina ima ozbiljnih problema u nabavci nafte.
Ipak, takve kalkulacije su providne i kratkoročne, kao i sama vanjska politika SAD-a.
Recimo uvode carine prijateljskim zemljama, a sutra da EU smanji uvoz američkih energenta, ovaj bi postavio ultimatum, možda čak objavio rat.
I pored sankcija koje je ranije uveo Iranu, ne može spriječiti to da je Kina ubjedljivo najveći kupac iranske nafte. Tako će i ostati, dok se privremeno smire tenzije.
A smooth sea never made a skilled sailor.
- Beduin
- Kontakt:
Kantina onda na povratku kuciVensanKasel je napisao/la: ↑09 mar 2026, 17:36Ma radilo je ugostiteljsvo uvijek drugi dan , kafići i prvi dan . Još subota , a neradna nedjelja je svakako i da bude 3 dana na ovakvom vaktu bez pazara , ne mereBeduin je napisao/la: ↑09 mar 2026, 16:57Ja ba, BajramaVensanKasel je napisao/la: ↑09 mar 2026, 16:54
Misliš drugog dana Bajrama ?
Šta ti tačno treba , ako je ugostiteljsvo radi .![]()
Pa eto Papi na Stupu, ugostiteljstvo na Bascarsiji i SCC, samo dan da potrosim.
Ako hoćeš fast food - Kantina na Dobrinji .
Zadnja izmjena: Beduin, dana/u 09 mar 2026, 23:38, ukupno mijenjano 1 put.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Ne znam im imena, ima dobru sisu ova jedna u žutom a i ona mostarka je slatka ako nije ispala.
Don't hate what you don't understand.
- napoleon72
- Kontakt:
Ma brate kako nisi upratio do sad... njihove javne licnosti stalno isticu koliko mrze Palestinu i da je duznost njihovog naroda da se "brane" od Arapa. Vidi Gal Gadot na intervjuima, njihove pjevace/pjevacice, sportiste... svi istu pricu vrte.VensanKasel je napisao/la: ↑09 mar 2026, 22:37Je li ovo fakat istina ? Daleko da ih branim , ali ako je ovo sve tačno prevedeno onda su fakat teške psihopate . Nerealno mi djeluje da djeca ovako pričaju ... Svašta .Pensioner26 je napisao/la: ↑09 mar 2026, 22:31https://vm.tiktok.com/ZGduydcLm/VensanKasel je napisao/la: ↑09 mar 2026, 22:01
E yebi ga sad , kako ih uče u školama da mrze sve oko sebe ? Daj mi dokaze . Prvi put čujem .
Za izabrani narod vrlo moguće . To im je baš jak mit .
Stvarno mi je začuđujuće da to nisi nikad gledao.
GRMI SA SJEVERA!
1946
Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.
1946
-
19vendetta87
- Kontakt:
Pretpostavljam da na Barbaru mislis.
Samo Gospodin savrseni
Arsenal All The Way !
- akisarajevo92
- Kontakt:
- BenjooJutub
- Kontakt:
u Austriji dizel skočio sa 1,50€ na 2,00€... a navodno su normalna državaWilshere10 je napisao/la: ↑09 mar 2026, 16:50Tako to radi normalna državaU kontekstu eskalacije na Bliskom istoku i rasta cijena nafte na svjetskom tržištu, Vlada Republike Hrvatske donijela je mjere za ublažavanje rasta cijena energenata i zaštitugrađana i gospodarstva. Kao i u prethodnim krizama, cilj je omogućiti sigurnost opskrbe energentima i priuštive cijene.
Od sutra će ograničene cijene naftnih derivata iznositi:
1,55 € po litri za eurodizel (+0,07 €)
bez mjera cijena bi bila 1,72 € po litri
1,50 € po litri za eurosuper (+0,04 €)
bez mjera cijena bi bila 1,55 € po litri
0,89 € po litri za plavi dizel (+0,09 €)
bez mjera cijena bi bila 1,06 € po litri
1,70 € po kg za ukapljeni naftni plin u spremnicima (+0,03 €)
bez mjera cijena bi bila 1,87 € po kg
2,40 € po kg za UNP u bocama (+0,02 €)
bez mjera cijena bi bila 2,58 € po kg
Na današnjoj #sjednicaVRH usvojena je Uredba o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata i izmijenjena je Uredba o visini trošarine na energente i električnu energiju.
Time smo odredili bazu za utvrđivanje cijena goriva po dvotjednom obračunskom razdoblju te snizili iznos trošarine za dizelsko gorivo i premije energetskih subjekata koji se bave trgovinom naftnih derivata.
Nastavit ćemo kontinuirano pratiti razvoj situacije na globalnom tržištu te pravodobno prilagođavati mjere![]()
-
19vendetta87
- Kontakt:
Ma i meni nesto smor kandidati zadnje dvije sezone. Doduse, i poligoni su na isti kalup svake sezone, pa i to vise nije zanimljivo.
Naletio sam par puta na GS, ima nekoliko zanimljivih kandidatkinja tamo.
- napoleon72
- Kontakt:
Survivor je bio dobar prije 15 godina*, onaj sto je isao na OBNu, kad su se tukli u blatu svaki dan, jeli crve i nakon 20 dana bili mrsaviji 20ak kilograma. Ovaj novi format je realno dosadan, svaka igra je poligon + gadjanje, svako malo nagrade u hrani, dovode im zamjene, bas lose.
GRMI SA SJEVERA!
1946
1946
- VensanKasel
- Kontakt:
Prejako , svaka čast !!!
Pacov trči za Bibijem
Pacov trči za Bibijem
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.