FC Barcelona
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899
Re: FC Barcelona
Kako samo glup potez Cubarsija kad je faulirao Inakija. Vidis da ce golman vjerovatno prije obojice stici i on ga faulira i rizikuje crveni.
Sve u svemu bitna su 3 boda sa teskog gostovanja. Šteta sto su oni futavci zabili protiv Celte u zadnjim minutama. Nikako da pobjegnemo na 6,7 razlike. Uvijek su tu dosadni oko nas ko krpelji.
Sve u svemu bitna su 3 boda sa teskog gostovanja. Šteta sto su oni futavci zabili protiv Celte u zadnjim minutama. Nikako da pobjegnemo na 6,7 razlike. Uvijek su tu dosadni oko nas ko krpelji.
- jasonstatham
- Kontakt:
Xavi šutio i čuvao se za pravi trenutak da odgovori Laporti pred same izbore. Iako ništa nepoznato nije rekao.
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.
Xavi ako nastavi dalje pricati posrace se na sve sto je uradio ko igrac, kakav smecar, on i font u pet deka
https://sportsport.ba/fudbal/xavi-messi-skandal/517736jasonstatham je napisao/la: ↑08 mar 2026, 14:08Xavi šutio i čuvao se za pravi trenutak da odgovori Laporti pred same izbore. Iako ništa nepoznato nije rekao.
Za mene je ovo nepoznato.
Teske optuzbe.Svijet fudbala bruji o intervjuu legendarnog Xavija. Čuveni igrač i trener Barcelone pred kamerama je demolirao dugogodišnjeg prvog čovjeka kluba Joana Laportu, te glavnog igrača iz sjene Alejandra Echevarriju.
Za obojicu je iznio dosta teške optužbe. Tvrdi da se Echevarria pita za sve, te otkriva kako je Joan Laporta lično zaustavio povratak Lionela Messija u klub 2023. godine.
Nakon ovog intervjua oglasio se Leov prijatelj Cristobal Soria. Tvrdi da je sve apsolutno tačno i da su ljudi bliski Messiju pozdravili sve što je rekao Xavi.
Hmmmm, teško je pisati o ovoj tematici. Ja, a ni velika većina ostalih ljudi (99,99 %) koji navijaju za Barcelonu, sigurno nemamo nikakvih ili svih informacija u vezi ovog što Xavi govori u intervjuu.
Kao prvo, traje izborna kampanja u Barceloni za mjesto predsjednika. Xavi ne krije, da je na strani Font-a, što samo po sebi nije problem, ima svoj pogled na tu činjenicu izbora.
Kao drugo, ako govori o 2023 godini, a tad je još bio tamo, zašto onda nije to javno iznio ? Objavio je sad njegov pogled, koji ne mora biti tačan.
Meni to malo nije korektno, ok, na strani je Fonta, što ga donekle opravdava.
Sad kad možemo svi biti pametni, jer znamo što se dogodilo sa igrom Barcelone pod Flickom, većinski tvrdimo kako je dobro što je Flick preuzeo momčad. Laporta je tu potpuno u pravu. Sa istim sastavom ( u 5 deka razlike ) Flick postiže bolje rezultate, Barcelona je postala opet prepoznatljiva širom svijeta, atraktivna je, a time i "ljepljivija" za sponzore, bolje posluje, povećava prihode, manje troši, stabilizira se i neslabo upravlja.
Generalno, mislim da Xavi nije korektan, sad u martu 2026, pred kraj sezone, kad slijede najvažniji mečevi, unositi u klub nervozu, iznositi ovakve izjave i informacije, koje je Laporta, btw, demantirao. Dakle, riječ jednog prema riječi drugog. I onda doda kako se on nema namjeru više ikad vratiti u klub.
Malo mi to bljutavog okusa uz neizbježno pitanje, zašto onda njaške?
Sve ja to podvodim pod izbornu kampanju, u koju se on upleo zbog evidentno povrijeđenog ega.
Kao prvo, traje izborna kampanja u Barceloni za mjesto predsjednika. Xavi ne krije, da je na strani Font-a, što samo po sebi nije problem, ima svoj pogled na tu činjenicu izbora.
Kao drugo, ako govori o 2023 godini, a tad je još bio tamo, zašto onda nije to javno iznio ? Objavio je sad njegov pogled, koji ne mora biti tačan.
Meni to malo nije korektno, ok, na strani je Fonta, što ga donekle opravdava.
Sad kad možemo svi biti pametni, jer znamo što se dogodilo sa igrom Barcelone pod Flickom, većinski tvrdimo kako je dobro što je Flick preuzeo momčad. Laporta je tu potpuno u pravu. Sa istim sastavom ( u 5 deka razlike ) Flick postiže bolje rezultate, Barcelona je postala opet prepoznatljiva širom svijeta, atraktivna je, a time i "ljepljivija" za sponzore, bolje posluje, povećava prihode, manje troši, stabilizira se i neslabo upravlja.
Generalno, mislim da Xavi nije korektan, sad u martu 2026, pred kraj sezone, kad slijede najvažniji mečevi, unositi u klub nervozu, iznositi ovakve izjave i informacije, koje je Laporta, btw, demantirao. Dakle, riječ jednog prema riječi drugog. I onda doda kako se on nema namjeru više ikad vratiti u klub.
Malo mi to bljutavog okusa uz neizbježno pitanje, zašto onda njaške?
Sve ja to podvodim pod izbornu kampanju, u koju se on upleo zbog evidentno povrijeđenog ega.
- Donnie Darko
- Kontakt:
Neke stvari se nikad ne mijenjaju, a jedna od njih je da će se većinski broj fanova Barcelone gušiti na kitu onoga ko je u tom trenutku predsjednik.
Jbt ko jučer se sjećam smijanja na ideju Laporte ponovno u klubu, i "samo ne Laporta", i da je Laporta mnogo gora opcija od Bartomeua. Danas se ti isti vjv ne skidaju sa Laporte. Danas nijedan Bartomeuov pusiqurac to vjv neće priznati, ali itekako je tako bilo. Danas je tako sa Laportom.
Xavi ovo iznosi pred kraj sezone jer su **** izbori pred kraj sezone. Nemoj stavljati izbore u toku sezone ako ne želiš sranja oko toga.
Nije ništa crno i bijelo. Laporta je dobar predsjednik, i očigledno daleko najbolji kandidat, ali skoro sve što izađe iz njegovih usta je laž, i to je jako dobro dokumentovano. Od 1:1, stadiona, Messija, Xavija, transfera, i još na to ima običaj blatiti i manipulisati medije protiv svojih igrača, što je također jako dobro dokumentovano. Lik ne da nije transparentan, nego mutniji ne može biti. Klasičan političar zapravo. Što ne mijenja činjenicu da radi dobar posao kad se sve sabere i oduzme, i da boljeg kandidata trenutno nema.
Xavi sa druge strane ima povrijeđen ego, po mom mišljenju opravdano. Opet, jako je dobro dokumentovan način na koji je on otjeran iz Barcelone, i nije potrebno ništa on da kaže, sve se to moglo upratiti u pravom vremenu dok se dešavalo. Uostalom Xavi je bio sa Fontom i pred prošle izbore. I tad su se on i Laporta natezali medijski. Ništa novo.
Uostalom ne samo da je irelevantno, nego je i netačno. Xavi je imao Yamala od 15-16 godina, Cubarsija također. I Pedrija koji je rijetko bio zdrav na duže periode. To automatski čini razliku u tonama, a ne u 5 deka kako si naveo.
A i Flick je bolji i iskusniji trener od Xavija, i Xavi ga je sam pohvalio i rekao da su u kontaktu stalno i da mu se sviđa kako ekipa igra. A rekao je i da je promjena trenera bila opravdana, i očekivana, ali način na koji je odrađena je problem.
Nevjerovatno koliko fulate poentu, i padate na jeftine spinove političara.
Jbt ko jučer se sjećam smijanja na ideju Laporte ponovno u klubu, i "samo ne Laporta", i da je Laporta mnogo gora opcija od Bartomeua. Danas se ti isti vjv ne skidaju sa Laporte. Danas nijedan Bartomeuov pusiqurac to vjv neće priznati, ali itekako je tako bilo. Danas je tako sa Laportom.
Xavi ovo iznosi pred kraj sezone jer su **** izbori pred kraj sezone. Nemoj stavljati izbore u toku sezone ako ne želiš sranja oko toga.
Nije ništa crno i bijelo. Laporta je dobar predsjednik, i očigledno daleko najbolji kandidat, ali skoro sve što izađe iz njegovih usta je laž, i to je jako dobro dokumentovano. Od 1:1, stadiona, Messija, Xavija, transfera, i još na to ima običaj blatiti i manipulisati medije protiv svojih igrača, što je također jako dobro dokumentovano. Lik ne da nije transparentan, nego mutniji ne može biti. Klasičan političar zapravo. Što ne mijenja činjenicu da radi dobar posao kad se sve sabere i oduzme, i da boljeg kandidata trenutno nema.
Xavi sa druge strane ima povrijeđen ego, po mom mišljenju opravdano. Opet, jako je dobro dokumentovan način na koji je on otjeran iz Barcelone, i nije potrebno ništa on da kaže, sve se to moglo upratiti u pravom vremenu dok se dešavalo. Uostalom Xavi je bio sa Fontom i pred prošle izbore. I tad su se on i Laporta natezali medijski. Ništa novo.
Govorio je. Samo niko nije slušao jer nisu bili izbori.
To je irelevantno. Laporta nije odgovorio ni na jednu prozivku Xavija, sa pretpostavljam jako dobrim razlogom. Ni jednu jedinu. Zapitaj se zašto.
Uostalom ne samo da je irelevantno, nego je i netačno. Xavi je imao Yamala od 15-16 godina, Cubarsija također. I Pedrija koji je rijetko bio zdrav na duže periode. To automatski čini razliku u tonama, a ne u 5 deka kako si naveo.
A i Flick je bolji i iskusniji trener od Xavija, i Xavi ga je sam pohvalio i rekao da su u kontaktu stalno i da mu se sviđa kako ekipa igra. A rekao je i da je promjena trenera bila opravdana, i očekivana, ali način na koji je odrađena je problem.
Ma ko bi i pomislio da je Laporta neki populista i lazov ?
Oduvijek je ostavljao dojam izuzetno postenog i iskrenog covjeka koji "zivi za klub", A Xavi supak ovako o njemu
Oduvijek je ostavljao dojam izuzetno postenog i iskrenog covjeka koji "zivi za klub", A Xavi supak ovako o njemu
- jasonstatham
- Kontakt:
Dobar osvrt DD.
Dakle izgleda je kod njih kao i kod nas- izabrati manje zlo.
Laporta je prefrigan, lopov, muljator. Font je totalni antitalenat, neznalica i doveo bi Barcelonu u rang Valencie ili Seville.
Ne volim debelog, ali ima rezultate. Jbg.
Kakav god da je Xavi, ne zaboravite u kakvom trenutku i kakvu je Barcelonu preuzeo. Koeman, Braithwaite, dugovi. A Messi? Prijemom u Bijeloj kući prije neki dan je pokazao koliki je beskičmenjak.
Dakle izgleda je kod njih kao i kod nas- izabrati manje zlo.
Laporta je prefrigan, lopov, muljator. Font je totalni antitalenat, neznalica i doveo bi Barcelonu u rang Valencie ili Seville.
Ne volim debelog, ali ima rezultate. Jbg.
Kakav god da je Xavi, ne zaboravite u kakvom trenutku i kakvu je Barcelonu preuzeo. Koeman, Braithwaite, dugovi. A Messi? Prijemom u Bijeloj kući prije neki dan je pokazao koliki je beskičmenjak.
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.
Oprosti, za tvoj komentar mogu reći sljedeće:Donnie Darko je napisao/la: ↑09 mar 2026, 15:09Neke stvari se nikad ne mijenjaju, a jedna od njih je da će se većinski broj fanova Barcelone gušiti na kitu onoga ko je u tom trenutku predsjednik.
Govorio je. Samo niko nije slušao jer nisu bili izbori.
To je irelevantno. Laporta nije odgovorio ni na jednu prozivku Xavija, sa pretpostavljam jako dobrim razlogom. Ni jednu jedinu. Zapitaj se zašto.
Ti ne znaš bi li prdnuo ili stisnuo. Zašto to kažem ? Pa zato što pljuješ po Laporti, a zaključak ti je, da je on trenutno najbolji kandidat, pa bi te se moglo klasificirati jednako kao i Xavi-ja, šta njaške, kad i sam misliš kako je ovaj najbolji kandidat.
Vidim ispostavio si moje dvije rečenice i neka si, samo si zaboravio kod moje druge rečenice dodati i nastavak "........Barcelona je postala opet prepoznatljiva širom svijeta, atraktivna je, a time i "ljepljivija" za sponzore, bolje posluje, povećava prihode, manje troši, stabilizira se i neslabo upravlja." Pod Xavi-jem to baš i nije bio slučaj.
Isto to i ti priznaješ, ali te to ne spriječava da u prvoj rečenici svog komentara budeš nepotrebno i neskriveno bezobrazan i drzak, pa to stavljaš naknadno u kontekst nekakvog politikanstva ???? i političkih manipulacija nama "običnim plebsom", neukom rajom, ukratko tukcima koji samo klimaju glavom. Ne znam čim si izazvan biti hrabrog jezika, samo se nadam da si i u životu takav, a ne samo preko tastature.
Pritom upozoravaš kako neko ne razumije poantu, bla, bla, eto nam kvocijent inteligencije to ne dozvoljava. Poantu, koju mi ne vidimo, naravno nisi iznio niti obrazložio, kao što nisi nigdje citirao izjavu Xavi-ja iz 2023 , gdje iznosi ovo što je sinoć iznio. Dopuštam, da jeste to i tad radio, naravno, da ne pratim sve i molim te, educiraj me i popravi time moju prvu rečenicu. Poanta mog teksta je bila ta, da je glupo iznositi ove činjenice post festum i u nedoba, kad je do kraja sezone ostao najvažniji dio utakmica.
Pošto si mene apostrofirao, odnosno moje dvije rečenice, molim te, pronađi barem jedan moj tekst na ovom forumu u kojem ja pominjem ko bi trebao biti predsjednik Barcelone ili ko bi trebao trenirati Bercelonu. Ja čak vrlo rijetko napišem i kojeg igrača bi želio vidjeti u Barceloni.
Moji komentari su u 98% slučajeva vezani na proteklu utakmicu, igru, rezultat, suđenje i dosta puta i mišljenja drugih navijača Barcelone.
Ja uvijek dajem podršku onima koji su izabrani voditi klub, uprava i treneri, i to kao dugogodišnji navijač Barcelone, a ne kao osoba koja ima intenciju odlučivati, glasati, upravljati. Ništa ne mogu promijeniti, nisam socios, nemam ama baš nikakvih interesa i ako ćeš baš iskreno, više volim Xavi-ja, jer njegov rad sam barem djelomično mogao pratiti, bilo kao igrača, bilo kao trenera, gledajući ga iz utakmice u utakmicu, iz godine u godinu, a o Laportinom radu ne mogu suditi, jer imam veoma malo činjenica. To sam u prijašnjim komentarima veoma često podvlačio, pa se nekima ovdje i zamjerao, predlažući im da šalju svoj CV na adresu kluba kako bi istaknuli kandidaturu za upravljački kadar Barcelone.
Na prozivku Xavi-ja vis-a-vis Messija je odgovorio time, da je poslao prijedlog ugovora ocu i konkretan odgovor nije stigao. Šta je bilo zaista, pa o tome mi ne možemo razgovarati, jer o tom pojma nemamo. Uostalom, Messi je za mene ikona kluba i svjetskog nogometa i ne pada mi na pamet, da se dijelimo oko tog nogometnog genija. Btw., u toj generaciji sam najviše volio Busquets-a.
Možda ti misliš, da bih trebao biti protiv kluba koji volim odmalena zato što ga vode ljudi o kojima pojma nemam. Ne pada mi napamet.
Svaki trener i član uprave će uvijek imati moju navijačku podršku, ne biram ih, ali im želim apsolutni uspjeh. Imat će uvijek i Font, ako bude izabran i nemam ništa protiv tog čovjeka. Samo mi nemoj to stavljati u kontekst nekakvog nerazumijevanja političkih spinova, jer nisi ni svjestan koliko znam o politici u Španiji i jedan sam od rijetkih koji je ovdje stalno govorio i govori, kako je za razumijevanje španskog nogometa potrebno mnogo znati o povijesti i politici Španije. Dakle, što se mene tiče, promašio si temu i nema potrebe da budeš drzak upotrebom riječi koje ne spadaju u normalnu komunikaciju. Naročito ne biti preko kompjutera drzak, jer time dokazuješ upravo suprotno od onog što želiš pokazati.
Xavi je trenerska neznalica i ponasa se ko uvrijedjena mlada, nek ide uzivati negdje u silnim parama koje je zaradio u Barceloni ili nek trenira kozojebe arapske, za bolje nije.
Laporta kakav god bio je za protukandidate institucija, Xavi se uhvatio ovog Fonta samo da moze u duetu sa njim kritikovati Laportu, hinjavac.
A Messi davno prezvakana prica, klub bio i prije njega, bice i poslije njega, mozda ne uspjesan kao sa njim ali bice, da je mogao uraditi sta da ostane Laporta bi to i uradio. Eto svjesno se odrekao najvece legende kluba i najboljeg igraca kluba, kako da ne.
Laporta kakav god bio je za protukandidate institucija, Xavi se uhvatio ovog Fonta samo da moze u duetu sa njim kritikovati Laportu, hinjavac.
A Messi davno prezvakana prica, klub bio i prije njega, bice i poslije njega, mozda ne uspjesan kao sa njim ali bice, da je mogao uraditi sta da ostane Laporta bi to i uradio. Eto svjesno se odrekao najvece legende kluba i najboljeg igraca kluba, kako da ne.
Za Laportu sam samo zato što je protiv privatizacije kluba.
Za nadati se da će se do narednih izbora pojaviti neki novi lik koji nema veze ni sa Fontom, Laportom, Rosellom…
Za nadati se da će se do narednih izbora pojaviti neki novi lik koji nema veze ni sa Fontom, Laportom, Rosellom…
Don't hate what you don't understand.
- BoixosNois1899
- Kontakt:
Najsmiješnije mi je ovo koliko Messija još uvijek koriste u predizborne svrhe a čovjek otišao iz kluba prije pet godina.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"
FC Grizzlies
FC Grizzlies
- jasonstatham
- Kontakt:
Kandidat za predsjednika FC Barcelone. Sramota.
Iole upućen navijač FCB bi trebao da zna ove stvari.
Iole upućen navijač FCB bi trebao da zna ove stvari.
Mišićni problemi za Erica i s time ga nema veceras...kako sbima uvijek mišić...
- BoixosNois1899
- Kontakt:
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"
FC Grizzlies
FC Grizzlies
- jasonstatham
- Kontakt:
Zašto imam osjećaj da ide crveni i penal za ovog majmuna? Taj nastavlja gdje je stao.
Nadam se da su svi sada mudriji, iskusniji, računajući i njega.
Sretno momci! The time has come. Jako i hrabro!
Nadam se da su svi sada mudriji, iskusniji, računajući i njega.
Sretno momci! The time has come. Jako i hrabro!
Nadamo se dobron retultatu, a pogotovo se nadam nekoj dobroj ili brutalno dobroj partiji arrauha sa se vrati u zivot jer potreban je itekako
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
Zasad nas deru u igri
Raphinha je uzasan
Now the old king is dead! Long live the king!
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
Bernal je prespor za engleskog protivnika,igrac manje trenutno
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.