successminator je napisao/la: ↑10 mar 2026, 22:26
HeavyBassBlues je napisao/la: ↑10 mar 2026, 22:20
successminator je napisao/la: ↑10 mar 2026, 20:42
Ima li neko ko se razumije da mi objasni zašto se VAR nije uključio? Svi vidimo da je lopta prešla liniju, pomoćnog treba suspendovati na godinu dana ako ovo nije vidio.
Ako do sada nije niko:
Kod ovih i ovakvih situacuja, VAR ne kontriolise situaciju, jer nije predviđen za to, nego to radi tzv. Goal Line Technology.
U BiH nije implementirana ista, tako da se ove situacije prepustaju slobOdnom sudijskom uvjerenju.
Hvala, nije niko do sad.
Mislim da se slažemo da je VAR u ovakvoj situaciji mnogo korisniji od slobodnog sudijskog uvjerenja i da može samo da pomogne. Zašto onda iz sudijskog komiteta nisu odobrili korištenje VAR-a za ovakve situacije, s obzirom da je ikakva pomoć bolja od nikakve, ili je to pravilo FIFA-e?
Kako je korisniji,sta to on bolje vidi na istom snimku kojeg vidis i ti,ja,ili bilo ko peti?
Nije budala izmislila gol tehnologiju,i sto mu je bilo dosadno.
Nema korisnije je,jednostavno podlozno je spekulacijama kad bi var o tome odlucivao.
Znaci opet ide konacna odluka sudije,u ovom slucaju pomocnog koji je tu na manje od dva metra.
Sad on jedino zna sta je vidio,ili nije?
Zato kazem ako je vidio par cm da je zakacila liniju u onoj brzini,onda mu treba cestitati.
Pa da je znao unaprijed gdje ce pasti lopta i tu fiksirao pogled opet bi mu bilo zayebano odluciti.
To je trenutak,i kako ga prenese,s namjerom ili bez…
Potpuno je irelevantno sad,njegova je zadnja!