Premijer liga BiH - aktuelno
- Jet2Holiday
- Kontakt:
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
E cuj i navijaci sloge ih nalupali.
Jbte, bas nas brukate
Jbte, bas nas brukate
🎶 Kad sa sjevera pjesmu čuješ ti, dole na terenu srce ostavi 🎶
„Nothing beats a Jet2 holiday!”
Ja znam sta slijedi, kad prodje ovaj raspored derbija za Zeljeznicar onda ce ici sve odluke na nasu stranu kako bi imali alibi na kraju da se grijesilo i u nasu korist. Al kad vec sve bude gotovo.
- Jet2Holiday
- Kontakt:
Realno, nakon pobjede u ligi od 3:0 u Doboju, Vico se prepao da slucajno zeljo ne bude konkurent za titulu. Pa je odlucio da rucnu im povuce.
Trznuo se zeljo, al vico ne prepusta nista slucaju.
Trznuo se zeljo, al vico ne prepusta nista slucaju.
🎶 Kad sa sjevera pjesmu čuješ ti, dole na terenu srce ostavi 🎶
- DoSmrtiOdani87
- Kontakt:
Trofej Ismir Pintol, ne urucuje. Uglavnom momci koji vode navijanje urucuju
OSNOVALA PARTIJA, PODRŽALA ČARŠIJA
Mogla bi Sloga kao drugoligas u Europu.. 
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)
-
HeavyBassBlues
- Kontakt:
VAR tehnologija se ne koristi zbog tzv. paralakse.successminator je napisao/la: ↑10 mar 2026, 22:26Hvala, nije niko do sad.HeavyBassBlues je napisao/la: ↑10 mar 2026, 22:20Ako do sada nije niko:successminator je napisao/la: ↑10 mar 2026, 20:42Ima li neko ko se razumije da mi objasni zašto se VAR nije uključio? Svi vidimo da je lopta prešla liniju, pomoćnog treba suspendovati na godinu dana ako ovo nije vidio.
Kod ovih i ovakvih situacuja, VAR ne kontriolise situaciju, jer nije predviđen za to, nego to radi tzv. Goal Line Technology.
U BiH nije implementirana ista, tako da se ove situacije prepustaju slobOdnom sudijskom uvjerenju.
Mislim da se slažemo da je VAR u ovakvoj situaciji mnogo korisniji od slobodnog sudijskog uvjerenja i da može samo da pomogne. Zašto onda iz sudijskog komiteta nisu odobrili korištenje VAR-a za ovakve situacije, s obzirom da je ikakva pomoć bolja od nikakve, ili je to pravilo FIFA-e?
Paralaksa je prividno pomjeranje položaja nekog objekta posmatrano iz različitih tačaka gledanja.
Ako kamera nije tačno u ravni gol-linije, lopta može izgledati kao da je prešla liniju ili da nije, iako stvarni položaj može biti drugačiji. Takav optički efekat zove se paralaksa.
U praksi, stavi olovku ispred sebe i drzi je labavo za jedan kraj. Onda pocni pocni raditi rukom gore-dole. Imat ces osjecaj da se olovka savija. Taj efekat se zove paralaksa.
Po formuli:
Theta (ugao paralakse) = B2 - B1 (deltaB razmak između dvije tacke posmatranja) / d (udaljenost od objekta).
Zbog toga VAR nije relevantan i njegova primjena je pogresna u ovakvim situacijama
Misliš ne uručuje više ?DoSmrtiOdani87 je napisao/la: ↑10 mar 2026, 23:19Trofej Ismir Pintol, ne urucuje. Uglavnom momci koji vode navijanje urucuju
Sve isto je k'o nekada, sve isto je, ali ništa isto nije ! HB ♥️
Moj odgovor je pod B) paralaksa.HeavyBassBlues je napisao/la: ↑10 mar 2026, 23:19VAR tehnologija se ne koristi zbog tzv. paralakse.successminator je napisao/la: ↑10 mar 2026, 22:26Hvala, nije niko do sad.HeavyBassBlues je napisao/la: ↑10 mar 2026, 22:20
Ako do sada nije niko:
Kod ovih i ovakvih situacuja, VAR ne kontriolise situaciju, jer nije predviđen za to, nego to radi tzv. Goal Line Technology.
U BiH nije implementirana ista, tako da se ove situacije prepustaju slobOdnom sudijskom uvjerenju.
Mislim da se slažemo da je VAR u ovakvoj situaciji mnogo korisniji od slobodnog sudijskog uvjerenja i da može samo da pomogne. Zašto onda iz sudijskog komiteta nisu odobrili korištenje VAR-a za ovakve situacije, s obzirom da je ikakva pomoć bolja od nikakve, ili je to pravilo FIFA-e?
Paralaksa je prividno pomjeranje položaja nekog objekta posmatrano iz različitih tačaka gledanja.
Ako kamera nije tačno u ravni gol-linije, lopta može izgledati kao da je prešla liniju ili da nije, iako stvarni položaj može biti drugačiji. Takav optički efekat zove se paralaksa.
U praksi, stavi olovku ispred sebe i drzi je labavo za jedan kraj. Onda pocni pocni raditi rukom gore-dole. Imat ces osjecaj da se olovka savija. Taj efekat se zove paralaksa.
Po formuli:
Theta (ugao paralakse) = B2 - B1 (deltaB razmak između dvije tacke posmatranja) / d (udaljenost od objekta).
Zbog toga VAR nije relevantan i njegova primjena je pogresna u ovakvim situacijama
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.
Ne bi svakako ni uzeli kup i da smo prosli veceras, jer smo ki.ita od muflona realno, ali jbm im pleme lopovsko za ovaj penal
A i onaj VAR nabijem isto na q, zajedno sa stokom u Var sobi.
Ova tema je davno otisla u ku*ac, jbt sve goli dusmani jedni drugima
- DoSmrtiOdani87
- Kontakt:
Tako jeSamba71 je napisao/la: ↑10 mar 2026, 23:20Misliš ne uručuje više ?DoSmrtiOdani87 je napisao/la: ↑10 mar 2026, 23:19Trofej Ismir Pintol, ne urucuje. Uglavnom momci koji vode navijanje urucuju
OSNOVALA PARTIJA, PODRŽALA ČARŠIJA
Hvala BoguDoSmrtiOdani87 je napisao/la: ↑10 mar 2026, 23:28Tako jeSamba71 je napisao/la: ↑10 mar 2026, 23:20Misliš ne uručuje više ?DoSmrtiOdani87 je napisao/la: ↑10 mar 2026, 23:19
Trofej Ismir Pintol, ne urucuje. Uglavnom momci koji vode navijanje urucuju

Govedo sa zastavicom stoji na dva metara i ko fol "ne vidi".
Majku yebalo, kakav kriminal.
-
MostarReds22
- Kontakt:
Komsije yebu majke i najmilije jedni drugima, ovi nece sa njima sa kobilje glave, a ovi nece sa sandzaklijama i focacima i na kraju kme kme kako nas yebe Vico. Yebe nas sve i i vas i nas i pitare jer svi u nekom momentu surujemo sa njim, a ne jedni s drugima, ali sto bi se i radilo na necemu s vama koji ste nas prodali, a mi zrtvovali jednog od najboljih ljudi u historiji kluba zarad toga. Jbg tako nam je kako nam je, niko nam osim nas samih nije kriv. Jedni imaju moc, drugi hinjavci koriste situaciju, a nama je klat se za cetvrto mjesto i eventualni kup ovisno o tome ko se bolje nagodi sa njima. Al da ponovim bitno je lud biti i nazivati pijacarima, kobiljom glavom i cetnicima jedni druge, to nam jedino dobro ide.
-
Hordas1990
- Kontakt:
Vidi sve po starom Nijaz jos uvijek ne vadi.
- BiHSportman
- Kontakt:
Istupit iz lige i to je to.
- DoSmrtiOdani87
- Kontakt:
Miješaj malo guzovima, možda ti ga izvadi.
- KONTRASVIH
- Kontakt:
Rece boki86 i ode da se loguje na drugi profil i da glumi navijaca Zelje
Zbog pacijenata kao sto si ti, normalna rasprava ovdje vise skoro da i ne postoji.
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA
-
Tatamata1946
- Kontakt:
Samo slijepac nije vidio gol iz prve
Kasnije na ponovljenim snimcima se jos bolje vidi...
Isto nama neki dan iskljuci igraca sto je petom zaustavio loptu. Nije bi ni faul, to svako vidi...samo sudija ne vidi
Mozemo se mi mrziti i podhebavati ali to su cinjenice koje vidi svako ko ima oci
Ko ulozi marku u ovaj cirkus svaka mu cast i ne bi me iznenadilo da investitori dignu ruke od svega
Kasnije na ponovljenim snimcima se jos bolje vidi...
Isto nama neki dan iskljuci igraca sto je petom zaustavio loptu. Nije bi ni faul, to svako vidi...samo sudija ne vidi
Mozemo se mi mrziti i podhebavati ali to su cinjenice koje vidi svako ko ima oci
Ko ulozi marku u ovaj cirkus svaka mu cast i ne bi me iznenadilo da investitori dignu ruke od svega