FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
74
18%
2. Borbu za Evropu
181
44%
3. Sredinu tabele
67
16%
4. Borbu za opstanak
90
22%

Ukupno glasova: 412

Mamba21
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Mamba21 » 11 mar 2026, 00:04

Ako se klub ne oglasi, vezano za ovu lakrdiju i same utakmice protiv Sloge i za suđenje tokom cijele sezone. Ne treba niko otići protiv Borca.
Mi da podržavamo klub, a vi da se ne borite za njega?
Gdje je tu poštovanje prema navijačima, koji svaku utakmicu dolaze? Da se nerviraju i živce gube zbog koga, da bi vi klimali glavom?

Sudije svakog bukvalno, dočekati na nož, ma ni rukovati se ne treba, kakav fer-plej?
Treba im pakao praviti od života, tuširanje hladnom vodom, ne očistiti im svlačionicu gdje borave, nek se krmad guši u svom smradu. J*** im sve.
Do kad će se iživljavati na nama. J*** vam više sve!
Nadam se da neće večeras stići kući.
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

KrajinaTm87
Kontakt:

Post Postao/la KrajinaTm87 » 11 mar 2026, 00:05

Ja se iskreno nadam da je Mirza bio dole i da je sve snimljeno i da imamo dokaza i snimaka i previse!

Kobayashi
Kontakt:

Post Postao/la Kobayashi » 11 mar 2026, 00:06

To je onaj bilde koji je srednji prst pokazivao Manijacima?

Ferroviere1987
Kontakt:

Post Postao/la Ferroviere1987 » 11 mar 2026, 00:12

KrajinaTm87 je napisao/la:
11 mar 2026, 00:05
Ja se iskreno nadam da je Mirza bio dole i da je sve snimljeno i da imamo dokaza i snimaka i previse!
Koliko sam ja uspio vidjet Mirza je prvi pritrco sudiji nakon toga je izbila tuca

GrbavicaHrammm
Kontakt:

Post Postao/la GrbavicaHrammm » 11 mar 2026, 00:13

Sta imas ti od tog? Klub da se oglasi? Iiiii sta onda?
Vicuga gleda i smije se

Yebo te kup, ispao bi svakako u polufinalu, to je jasno ko dan, al postoji var za onakve situacije, ja gledam i cekam da javi da je gol, on svirnu kraj?

Pa bolje federalnu igrati, ne treba biti dio ove lakrdije

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 11 mar 2026, 00:13

Mamba21 je napisao/la:
11 mar 2026, 00:04
Ako se klub ne oglasi, vezano za ovu lakrdiju i same utakmice protiv Sloge i za suđenje tokom cijele sezone. Ne treba niko otići protiv Borca.
Gdje je tu poštovanje prema navijačima, koji svaku utakmicu dolaze? Da se nerviraju i živce gube zbog koga, da bi vi klimali glavom?

Sudije svakog bukvalno, dočekati na nož, ma ni rukovati se ne treba, kakav fer-plej?
Treba im pakao praviti od života, tuširanje hladnom vodom, ne očistiti im svlačionicu gdje borave, nek se krmad guši u svom smradu. **** im sve.
Do kad će se iživljavati na nama. **** vam više sve!
Ma napisat ce se saopstenje i sta onda ? hoce li se ista promjeniti ?
Nece, a to znas i sam.

Jos cemo ispasti smijesni i jadni sa tim saopstenjima kako kukamo i trazimo neku pravdu.
Yebe se Vici i Beusu za pravdu i nas klub, oni furaju svoju pricu, boli ih qrc za nas i kakva saopstenja pisemo. Daj vise da shvatimo to. Ovo je kriminalna liga kojom vlada mafija, u kojoj je Zeljo kao najveci klub totalno marginaliziran, tretiraju nas ko zadnja gowna, yebe nas ko stigne vec godinama, nemamo nikakvu zastitu, a ocekujemo neku pravdu :crazy: daj ba.

Davno je proslo vrijeme saopstenja, to su smijesne price. Ova fudbalska mafija se samo politikom moze smijeniti.

Travnik1921
Kontakt:

Post Postao/la Travnik1921 » 11 mar 2026, 00:36

Marokanci58 je napisao/la:
10 mar 2026, 23:02
Travnik1921 je napisao/la:
10 mar 2026, 22:45
Hulahopka glupane uključi privatne poruke ne mogu ti pisati.
Šta ćeš ti iz Travnika nekome pisati i psovati po privatnim porukama? Navijaj za taj lokalni Travnik i tišina. Ili regionalni klub srednje Bosne, Čelik.
Yebem i tebi mater a ako hoćeš bujrum i uživo pred Borac.

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 11 mar 2026, 00:38

let3 je napisao/la:
11 mar 2026, 00:13
Mamba21 je napisao/la:
11 mar 2026, 00:04

Treba im pakao praviti od života, tuširanje hladnom vodom, ne očistiti im svlačionicu gdje borave, nek se krmad guši u svom smradu. **** im sve.
Do kad će se iživljavati na nama. **** vam više sve!
Ma napisat ce se saopstenje i sta onda ? hoce li se ista promjeniti ?
Nece, a to znas i sam.

Jos cemo ispasti smijesni i jadni sa tim saopstenjima kako kukamo i trazimo neku pravdu.
Yebe se Vici i Beusu za pravdu i nas klub, oni furaju svoju pricu, boli ih qrc za nas i kakva saopstenja pisemo. Daj vise da shvatimo to. Ovo je kriminalna liga kojom vlada mafija, u kojoj je Zeljo kao najveci klub totalno marginaliziran, tretiraju nas ko zadnja gowna, yebe nas ko stigne vec godinama, nemamo nikakvu zastitu, a ocekujemo neku pravdu :crazy: daj ba.

Davno je proslo vrijeme saopstenja, to su smijesne price. Ova fudbalska mafija se samo politikom moze smijeniti.
Zato te tretiraju ko zadnja **** i J**+ ko stigne vec godina, zato sto ko piqke šutimo i pusimo qurac kome stignemo.
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

F1921B
Kontakt:

Post Postao/la F1921B » 11 mar 2026, 01:24

Aha, desilo se bas ono cega sam se i bojao. Fokus je na penalima, umjesto na cinjenici da nisi u stanju Slogu dobiti na Grbavici niti vratiti dole 0 1. Cool

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 11 mar 2026, 01:34

F1921B je napisao/la:
11 mar 2026, 01:24
Aha, desilo se bas ono cega sam se i bojao. Fokus je na penalima, umjesto na cinjenici da nisi u stanju Slogu dobiti na Grbavici niti vratiti dole 0 1. Cool
Desilo se i ti takav da postojis, al jbg.
Godinama nas yebu, al' uvijek je problem sto mi nismo u stanju zabiti jos koji gol?
Ma nek nas yebu radi ovakvih !

F1921B
Kontakt:

Post Postao/la F1921B » 11 mar 2026, 01:41

avalPacidoroP je napisao/la:
11 mar 2026, 01:34
F1921B je napisao/la:
Godinama nas yebu, al' uvijek je problem sto mi nismo u stanju zabiti jos koji gol?
Vidi papak da ti objasnim, a mozes izvuc i iz mojih starijih postova. Ja sam ti jedan od rijetkih koji je protiv te sutnje i direkno krivim Manijake sto je Zeljo jedan propali klub kojeg su sistemski unistili.

A naravno da je problem izgubit od Sloge 0 1 kuci pred najposjecenijim stadionom u drzavi. A ti idi kmeci da ti Vico jos jednom pusti da pucamo punal.

zeljodogroba
Kontakt:

Post Postao/la zeljodogroba » 11 mar 2026, 01:45

F1921B je napisao/la:
Ma pusti suplju, ovi fazoni ako im zabijes 3 sudija ti ne moze nista ne pije vode. Ekipa se tek dize i vidio se pomak u igri. I bili smo dominantni, i stvarali sanse ali falilo je kvalitete u zavrsnici. Fulili smo penal, jbg, nije islo. To ne umanjuje cinjenicu da te zakolju gdje god da stignu. Dok ne dobijemo strane sudije i outsourcanu sudijsku organizaciju nekom ko nema interesa i kada sudije dobiju adekvatne posljedice za ovaj kriminal, onda ce biti bolje. Do tada, mi cemo se nastavit nervirat.
Svi smo krivi, sjedimo i gledamo, nikad niko nije pokusao da organizuje bar proteste ispred saveza - niko ne poziva na nasilje, ali protesti su gradjansko pravo da iskazes svoje misljenje i nezadovoljstvo. Od neceg se mora poceti..

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 11 mar 2026, 02:29

zeljodogroba je napisao/la:
11 mar 2026, 01:45
F1921B je napisao/la:
Ma pusti suplju, ovi fazoni ako im zabijes 3 sudija ti ne moze nista ne pije vode. Ekipa se tek dize i vidio se pomak u igri. I bili smo dominantni, i stvarali sanse ali falilo je kvalitete u zavrsnici. Fulili smo penal, jbg, nije islo. To ne umanjuje cinjenicu da te zakolju gdje god da stignu. Dok ne dobijemo strane sudije i outsourcanu sudijsku organizaciju nekom ko nema interesa i kada sudije dobiju adekvatne posljedice za ovaj kriminal, onda ce biti bolje. Do tada, mi cemo se nastavit nervirat.
Svi smo krivi, sjedimo i gledamo, nikad niko nije pokusao da organizuje bar proteste ispred saveza - niko ne poziva na nasilje, ali protesti su gradjansko pravo da iskazes svoje misljenje i nezadovoljstvo. Od neceg se mora poceti..
Ma daj samo nase da se pljuje, eto mi smo kapacitet tri slogi zabiti stvarno moras mozak biti da ovakve stvari napises i pritines tipku pošalji. Ako ne mozemo borac kuci uzeti dva razlike ne trebamo ni igrati, jer mi smo Željo.
Manijaci samo nastaviti sa orgijanjem, treba uletiti na teren cim sudije na zagrijavanje izadju, ovi papci sto im smeta nek gledaju preko tv-a. Drugacije se ne moze rijesiti, poginuo svaki ovaj sudija amin.
Fk Željezničar.

Railwayman30
Kontakt:

Post Postao/la Railwayman30 » 11 mar 2026, 04:45

Klub suti,svi ostali se nerviraju. Ako si htio toliko taj prolaz,zasto nisi sve zavrsio u 90 min?
Jeste vidi se malo bolja igra,ali jos je ovo daleko od dobrog.

Sta nas tek ceka u subotu,ako je ovako bilo i Doboju.

Lokomotifa
Kontakt:

Post Postao/la Lokomotifa » 11 mar 2026, 06:45

Nakon (ne)prospavane noći mislim da saopštenje nije dovoljno. Klub će se oglasiti, ali to saopštenje završit će u kanti za smeće, isto kao i famozno pismo Uefi poslije Širokog i sva druga pisma. Smiju nam se ljudi sa tim otvorenin pismima.

Siguran sam da treba poduzeti radikalne mjere da bi se nešto desilo. Treba sjesti na teren protiv Borca, prvi ja ću ih podržati, treba bojkotovati ligu, napustiti prvenstvo bilo šta, ili bar najaviti da će se to desiti. Bolje igrati kantonalnu ligu, biće opet puna Grbavica nego gledati ovu smijuriju.

Čeferina neću ni spominjati, on je došao ovdje da Vico ima backup i to je to. Njega treba prijaviti Uefi jer je njihov zaposlenik, i poslati im dokaze nek pokrenu disciplinski postupak protiv njega.

Ovaj sistem je toliko truo da ga samo totalni reset može spasiti.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."

Tramvaji29877
Kontakt:

Post Postao/la Tramvaji29877 » 11 mar 2026, 07:00

Lokomotifa je napisao/la:
11 mar 2026, 06:45
Nakon (ne)prospavane noći mislim da saopštenje nije dovoljno. Klub će se oglasiti, ali to saopštenje završit će u kanti za smeće, isto kao i famozno pismo Uefi poslije Širokog i sva druga pisma. Smiju nam se ljudi sa tim otvorenin pismima.

Siguran sam da treba poduzeti radikalne mjere da bi se nešto desilo. Treba sjesti na teren protiv Borca, prvi ja ću ih podržati, treba bojkotovati ligu, napustiti prvenstvo bilo šta, ili bar najaviti da će se to desiti. Bolje igrati kantonalnu ligu, biće opet puna Grbavica nego gledati ovu smijuriju.

Čeferina neću ni spominjati, on je došao ovdje da Vico ima backup i to je to. Njega treba prijaviti Uefi jer je njihov zaposlenik, i poslati im dokaze nek pokrenu disciplinski postupak protiv njega.

Ovaj sistem je toliko truo da ga samo totalni reset može spasiti.
Mislim da je najgore od svega što se nema kome vise prijaviti, a pogotovo ne Uefi, Ceferinu je vjerovatno samo vazno da od Vice dobije glas i tu njegova briga za ligu prestaje.

Ovdje vise ne prolaze diplomatska rjesenja, dopisi i slicno, na snazi je trenutno zakon jaceg, zakon dzungle, a mi kao klub, ali i generalno Bosnjaci smo slabi, nemoćni, dolaze ljudi ja sred Grbavice i Koseva i smiju nam se u lice i mi nista ne mozemo.

Naprosto dok smo slabi i nemocni, a trend je u državi da postajemo sve slabiji i slabiji ovako ce biti.

Ja iskreno ne vidim ovdje rjesenje, samo ekstremna situacija koja bi natjerala Uefu radi javnosti da reagiraju i dovedu strane sudije.

Lokomotifa
Kontakt:

Post Postao/la Lokomotifa » 11 mar 2026, 07:06

P. S. Detaljno sam pročitao pravila - VAR se može aktivirati kod izvođenja serije penala. Zašto se nije aktivirao mislim da je pitanje za tužilaštvo i klub treba podniejti krivičnu prijavu jer se kroz neaktiviranje VAR-a vidi namjera da se klub ošteti. A šteta je velika jer bez obzira na polufinale protiv Zrinjskog izgubili smo prospekt mlgućeg izlaska u evropu što predstavlja ogrlmnu finansijsku štetu.

Treba početi i sa individualnim tužbama protiv sudija i odgovornih lica koji nam uzimaju bodove i prolaske u kupu. Nema druge.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."

PointBlank
Kontakt:

Post Postao/la PointBlank » 11 mar 2026, 07:36

Lokomotifa je napisao/la:
11 mar 2026, 07:06
P. S. Detaljno sam pročitao pravila - VAR se može aktivirati kod izvođenja serije penala. Zašto se nije aktivirao mislim da je pitanje za tužilaštvo i klub treba podniejti krivičnu prijavu jer se kroz neaktiviranje VAR-a vidi namjera da se klub ošteti. A šteta je velika jer bez obzira na polufinale protiv Zrinjskog izgubili smo prospekt mlgućeg izlaska u evropu što predstavlja ogrlmnu finansijsku štetu.

Treba početi i sa individualnim tužbama protiv sudija i odgovornih lica koji nam uzimaju bodove i prolaske u kupu. Nema druge.
Eh ovo… al na kosti im navaliti nekog dobrog pravnika, da izmigoljiti ne mogu.

Hrasno15
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno15 » 11 mar 2026, 07:41

Gol je regularan a zašto se sve ovo nama dešava, ima narodna poslovica, "na mrtvog vuka i zec kur.c diže". Nažalost mi godinama nismo ozbiljan klub i terorišu nas kako stignu. Ako sada Sanin uspije da posloži sve i napravi klub, prvo u organizacionom i finansijskom a potom i u igračkom smislu, tada kada budemo jaki drugačiji će odnos imati i Vici ili neki drugi predsjednik i sve Vicine kujice. Svima je Željezničar trn u oku. Sačekati novu upravu i nove ljude i da se vidi ko će biti zadužen za sportski dio.

GavranBeli

Post Postao/la GavranBeli » 11 mar 2026, 07:53

Hrasno15 je napisao/la:
11 mar 2026, 07:41
Gol je regularan a zašto se sve ovo nama dešava, ima narodna poslovica, "na mrtvog vuka i zec kur.c diže". Nažalost mi godinama nismo ozbiljan klub i terorišu nas kako stignu. Ako sada Sanin uspije da posloži sve i napravi klub, prvo u organizacionom i finansijskom a potom i u igračkom smislu, tada kada budemo jaki drugačiji će odnos imati i Vici ili neki drugi predsjednik i sve Vicine kujice. Svima je Željezničar trn u oku. Sačekati novu upravu i nove ljude i da se vidi ko će biti zadužen za sportski dio.
Slabo direktor, lose je krenulo. On moze samo prognozu da pročita a klub kao Zeljo da vodi tesko.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Napapijri, WeekendOffender i 20 gostiju.