Cuj Demirovic kao desetka a Dzeko na klupi. Ja sam isto za da ne igra 90+ minuta ali sigurno ce igrati od prve minute, znaci da ne mozes pisati neki postav bez Edina u prvih 11.babino je napisao/la: ↑10 mar 2026, 08:37meni je neshvatljivo da si odlucio ovoliki post ostaviti, a da barem nisi pogledao spisak pozvanih igraca.HeavyBassBlues je napisao/la: ↑10 mar 2026, 06:41Ja se nesto plaho ni ne razumijem, ali kontam: susrest ce se dvije razlicite skole fudbala, odnosno dva razlicita pristupa. U tome vidim nasu sansu. Po mome skromnom misljenjz, ne treba se prilagođavati Wales-ovim igračima. Ako uđemo sa njima u trku, odmah smo izgubili. Mada se ja nista ne pitam, a i bolje da je tako, izveo bih malko drugaciju postavu (s lijeva na desno):
Vasilj,
Kolašinac - Muharemović - Čelik - Dedić,
Šunjic - Tahirovic,
Barjaktarevic - Demirovic - Memic,
Tabakovic.
Ovako bih poceo. Demirovic moze igrati tu laznu desetku, ili kako se to vec zove. Svojom trkom moze pritiskati zadnju liniju Walesa. Obzirom da se zna da oni nisu neki kreatori, mislim da bi bilo produktivno pokusati sjeci njihovu tranziciju u samom zacetku. S druge strane, Tabakovic je harlovina i moze se nosati sa njihovim stoperima. E sad jedino ako nije na spisku, nisam upratio. Dzeko, a niti bilo koji drugi napadac, nema tu sta traziti.
Eventualno, ako budrmo morali ganjati rezultat, onda se prebaciti na 343. Ako budemo igrali 442 i 352, meni se cini da nemamo puno sanse. Obje te formacije su trkacki zahtjevne, a mi Walesu ne mozemo parirati u tom segmentu.
Također, Čelika odmah u prvu postavu. Mlad je, Francuzi su ga ojacali, prije ce se on nosati sa Velšanima, nego iskusniji, ali sporiji i slabiji Katic.
Jedina bi mi dilema bila Alajbegovica umjesto Memica. Isto radi snage i mladosti.
Svakako pokusati nesto i na vic, improvizaciju i bezobrazluk. Prodat im neki marifetluk. Tu su Velšani trube. Uglavnom, dosza stvari se mora poklopiti da prođemo dalje.
harlovina je na spisku:-)
da, imaju oni kreatore puno bolje od nasih:-)
Demirovic - Dzeko od prve, Tabakovic ulazi umjesto Demirovica oko 60e tamo negdje, slicno kao u Becu. Tako razmislja Barbarez, nadam se da grijesim.