FC Barcelona

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899

Dokle će ekipa dogurati u Ligi prvaka ove sezone?

Anketa je završila: 27 feb 2026, 23:24.

Osmina finala
6
21%
Četvrtfinale
10
36%
Polufinale
2
7%
Finale
1
4%
Osvajaju Ligu prvaka
9
32%

Ukupno glasova: 28

Elrond
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Elrond » 11 mar 2026, 08:30

Dosadna i negledljiva utakmica sinoc. Ocito su dosli da ne izgube, sto su uz dozu srece sinoc i ostvarili. U uzvratu, bit ce to lagan prolaz. Obzirom da je ekipa dobro osakacena, najbitnije je proci i odrzati prednost u prvenstvu, dok se povrijedjeni igraci vrate, a ovi neki ne povrate formu.

Sport90
Kontakt:

Post Postao/la Sport90 » 11 mar 2026, 10:05

Ovo je ono sto ste svi vi ovdje prizeljkivali. Takticki postavljena, oprezno i bez pretjeranog rizika da se pod svaku cijenu da gol. To je ono sto vi hoćete za LP i na kraju je ispalo dobro, ali meni licno je boljebkad je rezultati 4-3 nego ovakav 1-1

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 11 mar 2026, 10:16

jasonstatham je napisao/la:
10 mar 2026, 23:39
Romario, ne dipr. Hebo te Araujo.
Pariz, Inter, Chelsea, danas Newcastle. Koliko to on krede ima?
Što se nije povrijedio pametno poput Bernala? Lik je magnet za sranje. Što li? Zato što je mentalno ograničen.
Vidi sine, prvo trebas otići očnom doktoru, cuj sto se nije povrijedio pametno ko bernal - razlika je u tome sto se bernal povrijedio u terenu a arauho iza korner linije, i hudnjak je i pokusao pametno da se uvuce u teren i da mu se ukaze ponoc i izvrsi izmjena i da tako tim ne ostane bez igraca , medjutim sudija nije to dopustio

Sad neko kaze sto nije stisnuo zube, upravo je i to uradio, pokusao se vratiti, dosao do 30 metara od gola i kad je osjetio da ne moze se kretati vise ostao na 30 metara, jer da se dovukao do pozicije stopera ti bi bilo gore po ekipu da tu stoji a ne moze nikog cuvati

Znaci arauho je pokusao sve sto je u njegovoj moci i svaka mu je odluka bila pametna i tu nema nikakve dileme ko zna ista o fudbalu, i nije sinoc krivac nizasta

Problem je sto vi nasi navijaci djelujete ko copor u osudi nekog igraca i na koga se naklatite osudjujete ga i kad je kriv i kad nije

Sve stoji da je nekoliko puta napravio teske kikseve prije i da jije sinoc trebo ni igrati da se nije povrijedio garcija, no ono sto je odigrao , odigrao je pristojno i mislim da sam negdje vidio da je ponajbolje ocijenjen nas igrac

Budite malo realni, manite tog čoporskog razmisljanja, iste kikse npr kubarsija ni 20 posto niste istretirali ko arauhove, i sad kad kiksa rafinja sto se vidi iz aviona, vi tu opet palamudite o arauhu

I ja mislim normalno da nam treba bolji igrac od ovakvog arauha, ali realno i nemamo puno opcija zato frajer i igra, i isto mislim kad vec nemamo opcija na klupi da treba flik malo vise poraditi i imati strpljenja s arauhom jer postoji sansa da se lik dozove i vrati u zivot, a ne smijemo zaboraviti da je kod xavija to bio stoper brutalan i realno tada medju tri najbolja u svijetu, i ne vidim zasto se ne bi pokusalo dovesti ga na neki nivo barem da bude pismena zamjena ako nista drugo
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 11 mar 2026, 10:21

Sport90 je napisao/la:
11 mar 2026, 10:05
Ovo je ono sto ste svi vi ovdje prizeljkivali. Takticki postavljena, oprezno i bez pretjeranog rizika da se pod svaku cijenu da gol. To je ono sto vi hoćete za LP i na kraju je ispalo dobro, ali meni licno je boljebkad je rezultati 4-3 nego ovakav 1-1
Ima tu istine, vidjeli smo sinoc da new castle nije stvorio puno prilika, ne bi ni gola dali da nije bilo nesretne okolnosti i povrede arauha i greske rafinje

Odbrana je dosta stabilnija bila, no vezni red i napad su odigrali ispod svakog nivoa i nije to do taktike nego su igraci bili jendostavno ili nezainteresovani ili umorni da prema naprijed nesto vise odigraju i daju dva tri gola, a moglo se realno

I za nastavak lige prvaka ovo je mozda i recept takticki, o tome smo pricali, mislim da je flik poslusao starog ronarija i da je sinoc zadnja linija bila desetak metara blize svom golu nego inace i onda nije bilo puno onih ispadnja sa ofsajd zamkama

Samo odigrati bolje prema naprijed i to je to, lamin, pedri, rafinja i ostali kad odigraju ko sto znaju, uz ovakvu igru prema nazad, bice to prava ozbiljna ekipa a ne roller coster da uvijek gledamo
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

jasonstatham
Kontakt:

Post Postao/la jasonstatham » 11 mar 2026, 17:48

Gavi zeleno svjetlo za utakmicu protiv Seville!
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 11 mar 2026, 18:44

📊 Barcelona je u posljednjih 10 godina pobijedila samo jednom u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka:
❌ 4-0 PSG
🤝🏻 1-1 Chelsea
🤝🏻 0-0 Lyon
🤝🏻 1-1 Napoli
❌ 4-1 PSG
❌ Barça se nije kvalificirala
🤝🏻 1-1 Napoli
✅ 0-1 Benfica
🤝🏻 1-1 Newcastle
Osim Parisa (4-1), sve gostujuće tekme. Sve se prošlo osim ove pomenute.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 11 mar 2026, 19:25

Mokes je napisao/la:
11 mar 2026, 18:44
📊 Barcelona je u posljednjih 10 godina pobijedila samo jednom u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka:
❌ 4-0 PSG
🤝🏻 1-1 Chelsea
🤝🏻 0-0 Lyon
🤝🏻 1-1 Napoli
❌ 4-1 PSG
🤝🏻 1-1 Napoli
✅ 0-1 Benfica
🤝🏻 1-1 Newcastle
Bukvalno druga ekipa u Evropi zadnju deceniju. Valjda neko konačno skonta do čega je to :crazy:

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 11 mar 2026, 19:33

I ta jedna je bila na guzove, Benfica je bila poprilično bolja u toj utakmici. Doduše jest bilo sa igračem manje od 20. minute.

jasonstatham
Kontakt:

Post Postao/la jasonstatham » 11 mar 2026, 22:49

Evo Romario, svi smo mi djeca, aman navalili na jadnog Arauja. Šta Titi zna.
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.

Mukebir

Post Postao/la Mukebir » 12 mar 2026, 14:05

Rajaz je napisao/la:
11 mar 2026, 19:25
Mokes je napisao/la:
11 mar 2026, 18:44
❌ 4-0 PSG
🤝🏻 1-1 Chelsea
🤝🏻 0-0 Lyon
🤝🏻 1-1 Napoli
❌ 4-1 PSG
🤝🏻 1-1 Napoli
✅ 0-1 Benfica
🤝🏻 1-1 Newcastle
Bukvalno druga ekipa u Evropi zadnju deceniju. Valjda neko konačno skonta do čega je to :crazy:
Barcelona je klasična domaćinska ekipa. Izvan svog doma nemaju mda

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 12 mar 2026, 18:15

jasonstatham je napisao/la:
11 mar 2026, 22:49

Evo Romario, svi smo mi djeca, aman navalili na jadnog Arauja. Šta Titi zna.
I Anri je corav, sta drugo mozemo reci, sve sto je reko bio bi u pravu da nije jedna stcar desila koju on uopste ne spominje, a to je POVREDA, on prica da je mogao arauho sprintati nazad, a covjek povrijedjen, dosprontao je dok je mogao i stao je, mogao je mozda i odhodari jos 15 metara nazad, al nije jer imao je toliko mozga da skonta da je to najgora opcija po ekipu

Eh ti ces sad reci sta romario zna, anri to bolje zna, medjutim ono sto smo svi vidjeli je da je arauho povrijedjen i da je odma nakon gola zamijenjen, jel to sad istina ili ne reci ti meni, hocemol vjerovat vise anriju il svojim ocima ili zvanicnom zapisniku utakmice gdje stoji da je arauho zamijenjen
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

jasonstatham
Kontakt:

Post Postao/la jasonstatham » 13 mar 2026, 01:10

Araujo je izašao odmah nakon gola, ali NIJE povrijeđen. Niko od stručnog štaba nije to spomenuo (za razliku od Bernala). Baš si uporan i braniš ga bespotrebno slijepo.

Druga stvar, danas tokom ove debate, Laporta izjavi ovo:
"Once the stadium is completed, the ticket prices will be regularly-priced again and the socis will get a 50% discount on their tickets."
Kad mu je to? Jel mu dosta 62k sjedišta ili će se debeli vaditi dok se krov ne podigne?
Sa 45k sjedišta uzimali su skoro 15 mil evra po utakmici!!

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 13 mar 2026, 08:56

Pa rekao je kad će to biti. "......stadion completed...."
Sve dok je stadion pun i potražnja, cijene će biti takve kao što jesu.

P.S. Može li neko pojasniti šta je sa onim malim segmentom iza južnog gola?

Odgovori

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.