Premijer liga BiH - aktuelno

Shategabri

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la Shategabri » 11 mar 2026, 13:25

Koševo je slavilo kad je Bandić Želji izbio titulu...
Željini uposlenici su na sjednici izjavljivali bolje Zrinjski nego cigani.
To je kompletna slika.
A ne navedeš što ti odgovara, a za ovo drugo se ušutiš ko kujica.
Koševo Zapad

MikiPirs
Kontakt:

Post Postao/la MikiPirs » 11 mar 2026, 13:26

Hordas1990 je napisao/la:
11 mar 2026, 13:12
Bezveze neko kurcenje i prepiranje a nemamo cime niko od nas. Zamislite da je zgrada NSBiH u Banja Luci i da je na celu saveza Bosnjak koji kara Borac i druge srpske klubove svako kolo vec godinama. Pa ta zgrada bi davno izgorila do temelja, Schmidt bi reagovao da zaustavi. Dok se "nasi" klubovi utrkuju ko ce napisat ljepse saopstenje. I tu vam je odgovor na sva pitanja. ;)

U proslosti ovo naznaceno je bilo, samo zgrada nije bila u Banjaluci :)

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 11 mar 2026, 13:29

MikiPirs je napisao/la:
11 mar 2026, 13:26
Bezveze neko kurcenje i prepiranje a nemamo cime niko od nas. Zamislite da je zgrada NSBiH u Banja Luci i da je na celu saveza Bosnjak koji kara Borac i druge srpske klubove svako kolo vec godinama. Pa ta zgrada bi davno izgorila do temelja, Schmidt bi reagovao da zaustavi. Dok se "nasi" klubovi utrkuju ko ce napisat ljepse saopstenje. I tu vam je odgovor na sva pitanja. ;)

Sjecam se borac kad je ispadao dodik dolazio i navijao za slaviju
Smijao vam se i jos vam na kosarci slao ljude da vas biju
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 11 mar 2026, 13:30

let3 je napisao/la:
11 mar 2026, 13:14
NazorUso je napisao/la:
11 mar 2026, 13:08
mavi je napisao/la:
11 mar 2026, 08:54
Sve dok čelni ljudi Sarajeva, Želje, Veleža i drugih bosanskih klubova ne sjednu za sto i dogovore konkretnu strategiju, dešavaće nam se ovo što nam se dešava.
NIJE ORAVO VRIJEME ZA SASTANKE.
Nece nikad ni biti.

Kosevo je slavilo kad je Bandic izbio Zelji titulu najsramotnijim penalom u historiji lige. Vise su slavili titulu Zrinjskog, nego pobjedu na tom derbiju.
Ono sinoc je jos jedna krađa na stetu Zelje, dok drugi likuju.
Samo bez brige, svako ce doci na red.
Dobrodosli.
Kako ono kazes "gospodski potez Zeljkana" ! Nastavite biti gospoda (jer morate) .
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 11 mar 2026, 13:32

NazorUso je napisao/la:
11 mar 2026, 13:30
let3 je napisao/la:
11 mar 2026, 13:14
NazorUso je napisao/la:

Nece nikad ni biti.

Kosevo je slavilo kad je Bandic izbio Zelji titulu najsramotnijim penalom u historiji lige. Vise su slavili titulu Zrinjskog, nego pobjedu na tom derbiju.
Ono sinoc je jos jedna krađa na stetu Zelje, dok drugi likuju.
Samo bez brige, svako ce doci na red.
Dobrodosli.
Kako ono kazes "gospodski potez Zeljkana" ! Nastavite biti gospoda (jer morate) .
Nastavite i vi klanjati dzenaze komsijama, nakon sto vam Vico pokloni korona titulu. A onda lafo pozivajte na zajednicku borbu protiv istog :rol: sigurno ce vam se odazvati, samo treba biti strpljiv :salut:
Zadnja izmjena: let3, dana/u 11 mar 2026, 13:35, ukupno mijenjano 1 put.

KONTRASVIH
Kontakt:

Post Postao/la KONTRASVIH » 11 mar 2026, 13:33

Nikakva zajednicka borba ne dolazi u obzir. Pogotovo ne sa onima koji su postavili TEMELJE ovog cirkusa, surovanjem sa istim ljudima od pocetka pa sve do danas. U tim vremenima su klanjali dzenaze Zelji, a Vicu slavili.

Mijenjat ce se savez, mijenjat ce se predsjednici, drugi ce kad tad doci na red. To je izgleda jedini nacin funkcionisanja fudbala u ovoj drzavi. Do tada, u se i u svoje kljuse.
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 11 mar 2026, 13:36

Jedan zanimljiv osvrt koji bi morao biti na svakoj stranici ove teme, nevažno odakle je, da se ne bi povlačile klupske paralele, bukvalno vrijedi za sve isto:
Ovdje uopšte nije problem da li je lopta prešla liniju ili nije; nije bilo koristi da se VAR uključi jer niti jedan snimak ne može potvrditi da li je ili nije prešla čitava. Niti bi bilo smisla da se kazni sudija - ako on tvrdi da je vidio da je milimetar dirala liniju, ne bi trebalo da postoji bilo šta zvanično (zanemarite snimke sa mobitela iz različitih uglova) što bi ga moglo demantovati.

Što nas dovodi do mnogo važnije stvari u svemu ovome. Nikad nije lijepo vidjeti da sudije odluče utakmicu, ali to što se ovo desilo baš u ovoj utakmici je zanimljiv splet okolnosti. Jer u ovom slučaju to je direktna posljedica ponašanja Želje (a u drugim slučajevima svih ostalih klubova u BiH, od Bosne Visoko do Žepča, svako na svoj način). Ermin Sivac je u premijerligaškim krugovima već godinama smatran za Željinog sudiju. Od 93 utakmice u PL njima je sudio 25, od 22 u kupu njima je sudio sedam. Recimo, nama je Sivac sudio devet puta, od čega tri put sa Željom. Elem, u svim tim utakmicama dva puta su izgubili na penale u kupu (oba puta imali penal u regularnom toku) i četiri puta u ligi, od čega tri puta od Zrinjskog i jednom od Slobode (1-0, imali penal na 0-0). Ukupno im je sudio deset penala, njima jedan. Da se razumijemo, možda je svih deset bilo čisto, možda je svaku odsudio savršeno (mada, recimo, protiv nas im je sudio lopta u lakat penal u Mostaru, onda nam u sljedećoj poništio čist gol Fajića za 2-0 a ni dan danas niko ne zna zašto, da bi u trećoj utakmici priznao gol nakon faula nad Hadžikićem, ali helenejse), to je za ovu priču nevažno - važno je da je Željo imao interes da Sivca zadrži na listi.

Onda su oni da bi ugurali Sivca zatvorili oči kad Vico pokloni Gigoviću a Beus Bandiću FIFA značku, pa kad ovaj ubacuje Halkića, onaj Kazlagića, treći štatiznam Njegomirovića, svi zatvaraju oči, jer ****, valjaće nam neki naš Sivac.

Onda se tako natovari lista sa 27 glavnih i 36 pomoćnih i 26 kontrolora suđenja, od kojih sve da su i svi pošteni, matematički ne može biti da su svi dovoljno dobri. I onda dođe jedan penal koji se u osmoj seriji odbije od prečke na par centimetara od linije i neki sudija kaže da je dirnula liniju i kuku pomagaj, mi smo žrtve, kradu nas, ubiše nas, ne vole nas… Možda ih je htjelo pokrasti, ali ne vidim razloga da se čeka osma serija raspucavanja, a prije toga 90 minuta sudi jednakim kriterijem? Možda ovaj asistent ne zna, ali ****, neko ga je tu stavio, a možda Sivac konta taj neko je jači od mene, pa nek odlučuje šta će s tim pomoćnim?

Svi vole izigravati žrtvu, počevši od nas, jer to jednostavno lijepo zvuči. Kontra mraku, kontra sili, kontra sistemima, sami protiv svih, blabla… Ali za ovo su krivi isključivo klubovi i svake subote (utorka, srijede, svaki dan igra neko, šta je ovo) se to nekome vrati, ovako ili onako.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 11 mar 2026, 13:38

Vorovus je napisao/la:
11 mar 2026, 12:29
Argentina je napisao/la:
11 mar 2026, 10:54
VAR koji se i inace gleda. Pa nek pogleda i doneae odluku, kakva god da je. Ovo je najgore, posebno sto IMAMO VAR, a ne koristimo ga.

Je li hoces da mi kazes da nije trebao gledati ili te nisam dobro razumio?!
VAR kamera nije u ravnini sa gol linijom i sudija ne bi mogao sa sigurnoscu reci da li je presla citavim obimom na osnovu tog snimka. Ostala bi odluka sa terena.

Mislim cak da gol linija kod penala nije u "nadleznosti" VAR-a kao npr. drugi zuti karton. Ne moze se VAR javiti po protokolu.
Ispravi me ako znas neki primjer da je VAR provjeravao liniju kod penala, moze i iz neke druge lige.
Moze VAR provjeravati. I trebao je provjeriti, pa onda donijeti odluku (kakvu god). Imao je opciju VARa i javili su sudiji, on je trebao pogledati.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 11 mar 2026, 13:39

brig je napisao/la:
11 mar 2026, 13:04
Argentina je napisao/la:
11 mar 2026, 10:45
brig je napisao/la:
11 mar 2026, 10:42

Ma laprdaju, većina pojma nema i čita naslove portala
Pogledao sam i ovu gol liniju, iz ovog kuta, ko može reć 100% da je prešla? Nitko. Nego Željo pa medijima odgovara i vrte priču. Da je ovo npr Pos, Široki, Gošk itd bilo ne bi nitko ni spominjao
Da ne bi nagadjali, je li presla ili nije, da li je Gosk, Zeljo ili Real, imamo VAR, sudija je trebao pogledati i to je to. Ovako je napravio katastrofalnu gresku sto nije gledao.

Po meni je to poenta, jer ako nece gledati u ovoj situaciju (prolaz u 1/2 kupa), sta ce nam VAR?!
Pa ako su mu iz Var javili da ne mogu 100% potvrdit sta ce gledat!? I nije prolaz. Nego nastavak valjda penal serije u kojoj ko zna sta bi bilo. Uz to ste u igri imali jos jedan penal li la koji ste promasili.

Ovo je svakako cirkus svaki vikend. Nista novog
Promasen penal u 90 minita nema veze sa ovim dogadjajem. Kao sto je to gledao, trebao je i ovo gledati jer imamo VAR.

Pa donesi odluku kakvu god, ali pogledaj kad vec imamo VAR. To je poenta.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

Shategabri

Post Postao/la Shategabri » 11 mar 2026, 13:41

Ne znam šta sad da vjerujemo, upiru prstom u nas da smo mi postavili nekakve temelje ovog lopovluka danas, a kad na njih upiru prstom u nekim prošlim vremenima dok su žarili i palili ligom, e onda se prave ludi i nisu oni ništa.
Nešto tu ne štima.
Koševo Zapad

sanjinusto
Kontakt:

Post Postao/la sanjinusto » 11 mar 2026, 13:45

A **** vas saopstenja kakvih se vi gluposti hvatate. Saopstenje je isti efekat kao da ja ovdje napisem nesto protiv saveza. Koga boli neka stvar za saopstenja? Sta imas od toga? Konrektno, sta?

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 11 mar 2026, 13:46

Shategabri je napisao/la:
11 mar 2026, 13:41
Ne znam šta sad da vjerujemo, upiru prstom u nas da smo mi postavili nekakve temelje ovog lopovluka danas, a kad na njih upiru prstom u nekim prošlim vremenima dok su žarili i palili ligom, e onda se prave ludi i nisu oni ništa.
Nešto tu ne štima.
Vi ste postavili temelje sa ovom bagrom koja već 10.godina uništava sve sa bosanskim prefiksom u fudbalu..
Vi što ste se grlili sa Vicom u Zenici, vi što dženaze klanjate..
Sa ovim trenutnim ljudima što vode savez, prvi ste im noge ljubili.. sad nek vas gaze, nije mi žao sekunde.. žao mi je nas, navijača Želje, što nam klub vode pič.ke koji su po ko zna koji put zabrinuti za suđenje, zabrinem im se za sestre svima.

mavi
Kontakt:

Post Postao/la mavi » 11 mar 2026, 13:52

NazorUso je napisao/la:
mavi je napisao/la:
11 mar 2026, 08:54
Sve dok čelni ljudi Sarajeva, Želje, Veleža i drugih bosanskih klubova ne sjednu za sto i dogovore konkretnu strategiju, dešavaće nam se ovo što nam se dešava.
Super onda, nek nas/vas i dalje taslace.

Shategabri

Post Postao/la Shategabri » 11 mar 2026, 13:53

avalPacidoroP je napisao/la:
11 mar 2026, 13:46
Nešto tu ne štima.
Vi ste postavili temelje sa ovom bagrom koja već 10.godina uništava sve sa bosanskim prefiksom u fudbalu..
Sa ovim trenutnim ljudima što vode savez, prvi ste im noge ljubili.. sad nek vas gaze, nije mi žao sekunde.. žao mi je nas, navijača Želje, što nam klub vode pič.ke koji su po ko zna koji put zabrinuti za suđenje, zabrinem im se za sestre svima.
Aha, pa nas za nagradu iz sezone u sezonu gaze i sude nam ko da smo kantonalni ligaš?
Jest, a kad je savez odobravao pozajmicu tvom klubu, nisi se žalio.
Što se tiče nas kao rivala, dušmanluk je obostran, a ne kako vi to predstavljate.
Kako je to inicirano s naše strane i kako smo za odnose koji vladaju danas isključivo mi krivi.
Zayebite tu priču, to možete jedino između sebe. Ovdje vam se neće šutjeti na te splačine.
Koševo Zapad

NeSamSafetee
Kontakt:

Post Postao/la NeSamSafetee » 11 mar 2026, 13:54

Nešto tu ne štima.
U septembru 1964. godine Fudbalski savez Jugoslavije (FSJ), nakon detaljne istrage, utvrdio je kako su rukovodstvo i igrači “Željezničara” dobili novac kako bi odigrali dvije namještene utakmice. “Željezničar”, “Hajduk” i “Trešnjevka” izbačeni su iz Prve lige, rukovodstva klubova trajno suspendirana, a Ivica Osim i Drago Smajlović kažnjeni jednogodišnjom zabranom igranja.

Zna se ko je pionir. Kriminalna organizacija od nastanka do danas.

Herson

Post Postao/la Herson » 11 mar 2026, 13:56

Klubovi šute i ne žele se boriti sa Savezom jer imaju beneficije.

“Imaju beneficije i prijetnje. Dobiju pozajmicu da malo prebrodite finansijski problem kao Željezničar pred stogodišnjicu i onda su oni izašli iz inicijative. Pristanete na to i postanete dio ekipe koja radi to što radi..." kaže Hasić.

Kako je sve počelo...
Biti srcem vezan, u tome leži snaga!

Brundoo
Kontakt:

Post Postao/la Brundoo » 11 mar 2026, 14:01

Ne moze nas fudbal naprijed dok se ovo vicino zlo zgrbavce ne izbaci iz svih takmicenja.

Morpheus
Kontakt:

Post Postao/la Morpheus » 11 mar 2026, 14:02

Nešto tu ne štima.
Kad se već vraćaš unazad, onda se vrati još koju godinu, tačnije na period 2010 - 2013 :)

A za dženazu se isto vrati koju godinu unazad, ima jedna dženaza prije naše :)

1981oldschool
Kontakt:

Post Postao/la 1981oldschool » 11 mar 2026, 14:05

Jao ovih plavih kmecavaca- epizoda kme kme broj 197538. Kako ne vidite patern vašeg kmečanja iz utakmicu u utakmicu. Vazda nešto kmečite, sad možda imate razloga ali koliko kmečite u vezi svega niko vas ne shvaća vise ozbiljno. Svi vam krivi osim vas samih.
Smijete se drugim, a kad dođe na vas red onda kme kme.
A sto ste najviše ukrali u istoriji bhlige, to nikome ništa, sto vam je osim jedini optužen radi istih razloga i to nikome ništa. Pometite malo ispred svoga praga, peksinluk je žešći! Kako posiješ tako pokupiš.
Kmecavci se radovali jer su pricali da su im Namjestili kup, pa sad kad su ispali i to im pomagao njihov lopov od sudije onda kme kme. Jedina gospoda su ispale horde kad su rekli nećemo namješteni kup, pa se svi okrenuli protiv njih, ali iskreno ogroman respekt za taj potez. Komšije kmecavci bi se istom radovali i slavili, to je velika razlika.

Sarajevska raja dobrodošli danas i nadam se da sve prođe u najboljem redu, nek bolji pobjedi pa sta bude bude.
“Nije važno učestvovovati, važno je pobjediti.”
“Ako misliš pobjediti, ne smiješ izgubiti.”
“Ko izgubi dobitak dobije gubitak!”
“Prvo hopni, pa reci skoč.”

MikiPirs
Kontakt:

Post Postao/la MikiPirs » 11 mar 2026, 14:07

NoDi80 je napisao/la:
11 mar 2026, 13:29
MikiPirs je napisao/la:
11 mar 2026, 13:26

Sjecam se borac kad je ispadao dodik dolazio i navijao za slaviju
Smijao vam se i jos vam na kosarci slao ljude da vas biju
Sta Dodik ima s tim sto ste vi dali g.u.zice Zepcu na Grbavici ili sto je jedne sezone gol priznat za situaciju gdje je lopta pola metra bila u terenu na Grbavici?

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Grk1234 i 7 gostiju.