Sta se tad bolje navijalo eto ti govoris sezona 2010/11 a sezonu kasnije na sred grbavice se orilo ubij srbina protiv Borca kad smo igrali. Bukvalno te godine nastao problem sa Torcidom na sred grbavice .I tad su bila ista cuda i oko baklji i petardi i tuca po gradu i svega jedina razlika sto prije pobiju se ljudi na ulici niko ne zna zato a sad izadjes na svim portalima u BH . Ovdje su navijaci najmanje krivi oko trenutne situacije .ammimr je napisao/la: ↑11 mar 2026, 23:57Neki dan razgovaramo i dođe tema Željo
Kaže moj prijatelj i pronađe klip dr.Jasne Barjaktarević,možda najbolje u svojoj struci na ovim prostorima,gdje žena objašnjava zašto je Željo najbolji u državi.Mislim2010/11 godina da je intervju.I tada su usijane glave bile za baklje i nasilje:kao kako mogu oni?Kaže dama Fk Željezničar je razumio o čemu se radi.Tadašnja uprava u sprezi sa SŠ i navijačima svu energiju upotrebljavaju na pravi način.Svi na svoj način i samo za klub.Ako nekom nije jasno da vatrometi i pogrešno navijanje ne donose dobro igračima ,ali nikako,a mi neki dan na Grbavici petardu pod noge našem igraču.Sve ono što šteti klubu izbaciti a vinovnike i kolovođe odstraniti i zabraniti im dolazak na stadion.Tada se navijalo,pjevalo a protivnika pozdraviš na pravi način kao čovjeka.Ako je on nacionalista,rasista itd ne moraš ti biti kao on.Budi navijač svoga kluba i kreni čovječe imaš recept za uspjeh a evo sad valjda ni novac neće biti problem.Pa se pitam stvarno da li je vrijeme da Željo okrene list jer ova suša bez trofeja traje pre pre pre dugo?
FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee
Re: FK Željezničar
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici
Nadam se da će klub i Sanin gurati priču kontra sudija i dalje prema krovnim fudbalskim institucijama, ali ne dopisima i prijavama, nego skupiti advokatski tim i pravno uništiti savez i vicu. Za ovih 6 godina imaju materijala za jedan dugometražni igrani film.
Sad nešto računam i gledam kako su nas ove sezone osakatili, doslovno izbili iz utrke i za ligu i za kup. Evo, ko je garant i da smo prošli Slogu, mogli smo u polufinalu dobiti Laktaše, riješiti to i do maja do finala mogli smo proigrati 10 puta, a po navici mi vazda proigramo nekad krajem aprila i u maju. Doduše, ostaje žal što evo već 2 sezonu sa laganim rasporedom do polufinala, nismo uspjeli nešto više napraviti. Već 8 godina bez kupa je mnogo. Kup nije liga, takva takmičenja i manji klubovi i manje kvalitetni mogu osvojiti, što je bio primjer i u našoj ligi.
Isto za ligu, mislim opet treba biti realan da mi nemamo kapaciteta za titulu, ali sudijske krađe su krenule kada smo držali tu prvu poziciju i imali najbolji momentum u ligi, a vjerujem da je mnogo to utjecalo na Adžemovu ekipu, iako ga ne branim, ali dosta je srozalo psihu. Mislim i to je šbbkbb ali ko ne garantuje da uz dobar momentum i tribine se ne bi borili za nešto jače, kada smo mi u pitanju sve je moguće. Zato treba na vrijeme reagovati, a to su dobro Manijaci napisali, da se ne bi desilo sljedeće sezone da okupimo dobru ekipu, počnemo uigravati sistem i onda te izbace iz takta nakon 5 kola.
Sad nešto računam i gledam kako su nas ove sezone osakatili, doslovno izbili iz utrke i za ligu i za kup. Evo, ko je garant i da smo prošli Slogu, mogli smo u polufinalu dobiti Laktaše, riješiti to i do maja do finala mogli smo proigrati 10 puta, a po navici mi vazda proigramo nekad krajem aprila i u maju. Doduše, ostaje žal što evo već 2 sezonu sa laganim rasporedom do polufinala, nismo uspjeli nešto više napraviti. Već 8 godina bez kupa je mnogo. Kup nije liga, takva takmičenja i manji klubovi i manje kvalitetni mogu osvojiti, što je bio primjer i u našoj ligi.
Isto za ligu, mislim opet treba biti realan da mi nemamo kapaciteta za titulu, ali sudijske krađe su krenule kada smo držali tu prvu poziciju i imali najbolji momentum u ligi, a vjerujem da je mnogo to utjecalo na Adžemovu ekipu, iako ga ne branim, ali dosta je srozalo psihu. Mislim i to je šbbkbb ali ko ne garantuje da uz dobar momentum i tribine se ne bi borili za nešto jače, kada smo mi u pitanju sve je moguće. Zato treba na vrijeme reagovati, a to su dobro Manijaci napisali, da se ne bi desilo sljedeće sezone da okupimo dobru ekipu, počnemo uigravati sistem i onda te izbace iz takta nakon 5 kola.
63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono
“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”
Velid Spaho
Velid Spaho
Ne vrijedi se raspravljati drug. Primio 5 od zrinje od sarajeva 4 ond je kriv sigurno. Pa imas milion utakmica gdje si kiksao, gdje jedini nesto pokazao. Kiksao je dosta ali vise puta je pokazao da je dobar igrac, pored toga i kad pogrijesi nije manjkalo zelje, kao kod nase djece sto smo ih prizivali jer su samo nasa djeca. Karamarko je vise nas, nego 70% slicnih, prvi primjer Jaganjac, koji kad mu menadzer kaze da se vise mora truditi odmahne rukom. Sjetimo se da su ga znalci nazivali novim Dzekom, nek mi Bog oprosti sto sam napisao nesto tako. Nije sve u tome koliko je neko golova primio i dao.Pact1921 je napisao/la: ↑11 mar 2026, 20:36Pa naravno kad te ljudi poklope sa cinjenicama .Pablo11 je napisao/la: ↑11 mar 2026, 20:26Ma citam i ne vjerujem, sutiti najbolje.godrina je napisao/la: ↑11 mar 2026, 20:06
Boli navijace milana qrko sto je sevcenko bio los u celziju, njima je valjao. Tako isto Karamarko. Kod nas je bio dobar, i sta sad treba da budemo sretni jer mu tamo ne ide ? I 28 godina za stopera, sta to su fuj godine ?
Cinjenica je da ga nismo trebali pustit, pustili smo nazalost i gotovo.
Fk Željezničar.
-
Sarajevskigigant1921
- Kontakt:
Volio bih da ostane Savo i na ljeto i da on sklopi ekipu. Ima ono nešto bas za Želju! Odavno nismo ovako igrali jedan za drugog
Evo da i ja napišem par riječi. Podrška Savi Miloševiću i ekipi. Nije sve idealno, ali realno – dvije pobjede u nizu nisu slučajne. Vidi se da se ekipa bori i da ima više energije na terenu. Što se tiče Kupa, ispali jesmo, ali isto tako treba reći da smo tu utakmicu u 90 minuta dobili. Na kraju presudile druge stvari, ali borbenost se ne može osporiti.
Meni lično djeluje da stvari mogu ići na bolje ako se povuku i neki pravi potezi u upravljačkoj strukturi kluba, velika je želja i znanje investitora i ostalih novih ljudi koji su se tu pojavili i njima puna dorska! Treba malo stabilnosti i pametnih odluka izvan terena.
Uglavnom, momci se bore i to treba podržati. U subotu da napunimo Grbavicu aBd i damo podrsku čitavoj ekipi!
Meni lično djeluje da stvari mogu ići na bolje ako se povuku i neki pravi potezi u upravljačkoj strukturi kluba, velika je želja i znanje investitora i ostalih novih ljudi koji su se tu pojavili i njima puna dorska! Treba malo stabilnosti i pametnih odluka izvan terena.
Uglavnom, momci se bore i to treba podržati. U subotu da napunimo Grbavicu aBd i damo podrsku čitavoj ekipi!
Jest samo sto ovdje su se psovale majke stoperima kao sto su Bogicevic a u njegovih 7 sezona najmanje mjesto koje si bio je tehnicki 5 2015/2016 ali on je dosao na polusezoni kad je krenuo onaj niz od 9 pobjeda. A govorilo se protiv njega sve zivo , i u njegovim sezona svake sezone sezone si ili se borio za titulu ili si izborio evropu u najgorem slucaju . I najvise sto ga je primio je 2018/19 32 gola ali tu citavu sezonu se nismo mi mogli sastaviti kako treba i opet smo zavrsili 4. Prosle godine si izgurao do 4 mjesta izborio evropu jedini problem primio si 38 golova . Ove prosle polusezone si primio 20 golova mi toliko nismo za citavu sezonu primali golova kad smo se borili za titule . Ja govorim da smo mi poceli hvaliti ljude koji to ne zasluzuju ako zelis sredinu tabele evo slobodno nek ti Karamarko igra ali onda nemoj njega hvaliti a druge blatit koji su se borili za titule u svoje vrijeme.Pablo11 je napisao/la: ↑12 mar 2026, 01:21Ne vrijedi se raspravljati drug. Primio 5 od zrinje od sarajeva 4 ond je kriv sigurno. Pa imas milion utakmica gdje si kiksao, gdje jedini nesto pokazao. Kiksao je dosta ali vise puta je pokazao da je dobar igrac, pored toga i kad pogrijesi nije manjkalo zelje, kao kod nase djece sto smo ih prizivali jer su samo nasa djeca. Karamarko je vise nas, nego 70% slicnih, prvi primjer Jaganjac, koji kad mu menadzer kaze da se vise mora truditi odmahne rukom. Sjetimo se da su ga znalci nazivali novim Dzekom, nek mi Bog oprosti sto sam napisao nesto tako. Nije sve u tome koliko je neko golova primio i dao.
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
-
GavranBeli
Pa taj smetljar psuje sve redom iz sampionske ekipe, svakog mladog igraca, svakog trenera, sta te ima cudit od lika koji o najtrofejnijem treneru kluba za koji satro navija pise kamatar, lopov, zabranit ulazak na stadion i slicno. Ko njega neko nesto pita. To su ljudski odroni, oni pisu kako vjetar puse. Najgora sorta koju je lazni hadzija instalirao.
- Lokomotifa
- Kontakt:
Ako je neko imao dilemu u ono što sam jučer napisao da je Čeferin samo Vicin tampon koji ga štiti od direktnih kritika koje je Vico imao prethodnih sezona, evo i dokaza u nastavku (mogu prihvatiti da zvanične kamere nisu bile dobro pozicionirane, ali Čeferinu gdje je izvinjenje, priznanje greške, suspenzija sudija):
Poštovani,
Komitet za sudije i suđenje Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine zaprimio je vaš dopis u vezi sa situacijama na utakmici četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine između FK „Sloga“ Doboj i FK „Željezničar“ Sarajevo, odigranoj 10. marta 2026. godine u Doboju.
Komitet je, u skladu sa svojim nadležnostima, izvršio sveobuhvatnu stručnu analizu svih navedenih situacija, uključujući i postupke donošenja odluka sudijskog tima, kao i primjenu VAR protokola.
Prilikom izvođenja kaznenog udarca (KU) igrača FK „Željezničar“ Sarajevo, Dženan Šabić, lopta se odbila od prečke na tlo a zatim se vratila u polje za igru. Sudije na terenu i VAR su procijenili da lopta nije cijelim svojim obimom prešla gol-liniju. Nakon detaljnog pregleda i analize svih raspoloživih kamera u VOR sobi, nije moguće sa sigurnošću utvrditi da lopta nijednim dijelom svog obima ne dodiruje gol-liniju, zbog čega pogodak nije bilo moguće priznati.
Dodatno je potrebno naglasiti da se pri naknadnom utvrđivanju činjenica, u skladu sa Pravilima nogometne igre (PNI) i VAR protokolom, mogu uzimati u obzir isključivo zvanični video-snimci.
Također smo analizirali izvođenje jedanaesterca igrača FK „Željezničar“ Sarajevo, Patrika Gabriela Gatcheva, čiji je udarac odbranio golman FK „Sloga“ Doboj. Nakon detaljnog pregleda svih raspoloživih kamera, nije moguće tvrditi da golman, u skladu sa PNI, nije imao barem dio jedne noge na gol-liniji u trenutku izvođenja udarca, te stoga nije došlo do kršenja PNI, što je u skladu i sa zaključkom VAR-a u trenutku izvođenja udarca", stoji u odgovoru Čeferina.
Poštovani,
Komitet za sudije i suđenje Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine zaprimio je vaš dopis u vezi sa situacijama na utakmici četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine između FK „Sloga“ Doboj i FK „Željezničar“ Sarajevo, odigranoj 10. marta 2026. godine u Doboju.
Komitet je, u skladu sa svojim nadležnostima, izvršio sveobuhvatnu stručnu analizu svih navedenih situacija, uključujući i postupke donošenja odluka sudijskog tima, kao i primjenu VAR protokola.
Prilikom izvođenja kaznenog udarca (KU) igrača FK „Željezničar“ Sarajevo, Dženan Šabić, lopta se odbila od prečke na tlo a zatim se vratila u polje za igru. Sudije na terenu i VAR su procijenili da lopta nije cijelim svojim obimom prešla gol-liniju. Nakon detaljnog pregleda i analize svih raspoloživih kamera u VOR sobi, nije moguće sa sigurnošću utvrditi da lopta nijednim dijelom svog obima ne dodiruje gol-liniju, zbog čega pogodak nije bilo moguće priznati.
Dodatno je potrebno naglasiti da se pri naknadnom utvrđivanju činjenica, u skladu sa Pravilima nogometne igre (PNI) i VAR protokolom, mogu uzimati u obzir isključivo zvanični video-snimci.
Također smo analizirali izvođenje jedanaesterca igrača FK „Željezničar“ Sarajevo, Patrika Gabriela Gatcheva, čiji je udarac odbranio golman FK „Sloga“ Doboj. Nakon detaljnog pregleda svih raspoloživih kamera, nije moguće tvrditi da golman, u skladu sa PNI, nije imao barem dio jedne noge na gol-liniji u trenutku izvođenja udarca, te stoga nije došlo do kršenja PNI, što je u skladu i sa zaključkom VAR-a u trenutku izvođenja udarca", stoji u odgovoru Čeferina.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."
Kažem ja od dopisa prema savezu nista, ako oni napišu da je greska, proglasise sami sebe krivcima. Isto da smo loptu odbili od zid nazad.
Samo sud i tužba za nanošenje štete za cijelu sezonu i mogućeg financijskog gubitka
Samo sud i tužba za nanošenje štete za cijelu sezonu i mogućeg financijskog gubitka
63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono
Velid Spaho
Velid Spaho
- Lokomotifa
- Kontakt:
P. S. Nemojte biti kivni na Vicu, Beusa i Čeferina, oni rade ono šta im je (politički) cilj. Najgora sorta ljudi su Bošnjaci u Fudbalskom savezu, zna se poimenice koji su. Oni slijepo glasaju za sve Vicine prijedloge, produžavaju mu mandat, smiju se Željezničaru i Sarajevu, ne smiju pisnuti nikome. I sve to zbog neke naknade od 500 maraka mjesečno ili dnevnice za putovanje kad reprezentacija igra. Prodali se za večeru. Najgora sorta ljudi su oni.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."
-
GavranBeli
Covjek uzima pare boli njega tuki za ligu i sudije. Tako je kako je
Problem je mrtve **** sto nije bar pogledao sudija Var pa utvrdio to sto ovaj smetljar kaze
Problem je mrtve **** sto nije bar pogledao sudija Var pa utvrdio to sto ovaj smetljar kaze
Bojim se da u subotu ne eskalira sve ovo...
Hajde Zeljo zabij gol, samo tebi pjevamo...!
20 milja taplu ima kazu , bas tako nece on praviti situaciju sebi za neko talasanje
Lokomotifa je napisao/la: ↑12 mar 2026, 11:11P. S. Nemojte biti kivni na Vicu, Beusa i Čeferina, oni rade ono šta im je (politički) cilj. Najgora sorta ljudi su Bošnjaci u Fudbalskom savezu, zna se poimenice koji su. Oni slijepo glasaju za sve Vicine prijedloge, produžavaju mu mandat, smiju se Željezničaru i Sarajevu, ne smiju pisnuti nikome. I sve to zbog neke naknade od 500 maraka mjesečno ili dnevnice za putovanje kad reprezentacija igra. Prodali se za večeru. Najgora sorta ljudi su oni.
-
ZeljeznicarUberAlles
- Kontakt:
https://www.nfsbih.ba/vijesti/nogomet-m ... ljeznicar/
Popišaše nam se lijepo u usta, praveći nas glupim, da pomoćni koji stoji metar od stative, da sve moguće kamere na stadionu i u VAR sobi nisu vidjele ono što se moglo vidjeti na ponovljenom snimku, na TV-u, ofrlje golim okom, da je lopta prešla preko gol linije….
Yebem li vam svu živu i mrtvu familiju, Bajrama ne dočekali.
Popišaše nam se lijepo u usta, praveći nas glupim, da pomoćni koji stoji metar od stative, da sve moguće kamere na stadionu i u VAR sobi nisu vidjele ono što se moglo vidjeti na ponovljenom snimku, na TV-u, ofrlje golim okom, da je lopta prešla preko gol linije….
Yebem li vam svu živu i mrtvu familiju, Bajrama ne dočekali.
Ja davno sam zakletvu dao, da voljeću vječno taj klub.
nadam se da nece samo cemo se vise upropastiti i dovesti u probleme, ovo je krupniji problem
po meni treba izdrzati dok se ne formira klub i te strukture ko ce sta raditi,
morati ce se poceti raditi sa sudijama, savezom
lobirati u uefi takodje jer nad svakim sefom ima sef
znaci to se mora platiti, fudbal je biznis postao, pa u politici se placa a ne u fudbalu, znaci pare se moraju izdvajati lobirati i td
nemojte se cuditi tome i glumiti nesto , kazem vam takvi smo takva je cijela drzava ne mozes termin kod doktora dobiti dok ti neko ne urgira
jednostavno izgubili smo sav autoritet nemamo ljudi koji su cijenjeni u krugovima nekim u klubu, nismo mi to krivi jer takva je situacija slozema u klubu godinama i td
zrinskom i borcu bi bio priznat penal onaj, ne sto je namjesteno nego zato sto imaju autoritet , stele , usluge sta znam vec sta koji su godinama gradili u raznim strukturama
-
GavranBeli
Dzaba ti pare ako ti zaposlis novinara u klub. OKaci ti pare macku o rep.
Jedan je bio Amar Osim pa kaze ne pocinjemo utakmicu dok navijaci ne udju. To su bili ljudi a ne ovi sto ih Pablo doziva I svrsava na njih. Takvi su nam srozali klub kao sto su Tunovic, Ustamujic, da ne nabrajam redom. Mi smo postali poligon za tendere, press Magode to je nas domet
Jedan je bio Amar Osim pa kaze ne pocinjemo utakmicu dok navijaci ne udju. To su bili ljudi a ne ovi sto ih Pablo doziva I svrsava na njih. Takvi su nam srozali klub kao sto su Tunovic, Ustamujic, da ne nabrajam redom. Mi smo postali poligon za tendere, press Magode to je nas domet
Zadnja izmjena: GavranBeli, dana/u 12 mar 2026, 11:52, ukupno mijenjano 2 puta.
e cuj ne treba da eskalira,bosnji samo nek ne puca,bas treba da eskalira i to žestoko ,kako vam nije dojadilo da se vrtimo u krug
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
-
MisterBlue
- Kontakt:
Nije samo problem što nas prave budalama i što tvrde nešto što se golim okom vidi, problem je što bi obe one situacije i zrinjskom i borcu ponovio to jest priznao. Nadam se da ćemo uskoro krenuti u rat sa ovim balijama u savezu bez kojih ovi rušioci i mrzitelji države ne bi mogli ništa. Prvo balijandere da maknemo sa tih pozicija pa ćemo onda ostale. Red je i vakat je da krenemo s pitarima i rođenim u rat sa savezom. Jedni bez drugih ne možemo to su činjenice.
Zadnja izmjena: MisterBlue, dana/u 12 mar 2026, 11:51, ukupno mijenjano 1 put.
A realno šta ste očekivali da će reći drugačije od sudija.
Ovako će nam svima biti dok su ti isti ljudi na tim pozicijama, može doći 10 Čeferina i dalje će biti isto.
Ovako će nam svima biti dok su ti isti ljudi na tim pozicijama, može doći 10 Čeferina i dalje će biti isto.
Forza Željo
Željo je šampion
Ja sa strane sjedim, posmatram i ne vjerujem. Ićo
Željo je šampion
Ja sa strane sjedim, posmatram i ne vjerujem. Ićo
/origin-imgresizer.eurosport.com/2024/06/12/image-b3c9ebe4-2186-4541-88ba-0b9790003858-85-2560-1440.jpeg)