Lawlor igra jer jako dobro iznosi loptu kao stoper,brzi je od ostalih stopera,skoro 1.90m,da ima ben davies ne bi igrao prvu,a sheehan je 50/50,ili ce biti on ili sorba thomas,ma da ja bi prije reko sheehanUtdBiH21 je napisao/la: ↑11 mar 2026, 19:56Zar nemaju bolje od Lawlora i Shehana treca liga jbt vjerovatno su im najslabija karika , ovaj stoper ima 20 godina jedva igra u Cardifu .
26.03.2026. Vels - BiH
Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider
Re: 26.03.2026. Vels - BiH
Nasi ovi ako ne budu slozni, nas nema nigdje. Igraju pravo dobro.
I iskreno mislim da mi vise nismo stara Bosna koja nema fizicki spremne igrace. Tako da previse branjenja nas moze ubiti kao u Austriji. Dosta smo bolji kad igramo otvoreno i rizicno, bar nas ne umrtvi bunker.
4-2-3-1 i 3-4-3 u napadu i mi smo top. Ja bi cak volio dzeku vidjet kao laznu devetku, svi ce ga cuvati, a to se bas dobro pokazalo u Schalkeu.
Vasilj
Dedic—Katic—Muharemovic—Kolasinac
Šunjic—Hadžiahmetovic
Memic—Dzeko—Alajbegovic
Demirovic
Dzeko=>Bajraktarevic na poluvremenu
Prelaz na 3-4-3 sa Dedicem lwb, Memicem rwb
Ostalo nece mjenjati igru toliko.
I iskreno mislim da mi vise nismo stara Bosna koja nema fizicki spremne igrace. Tako da previse branjenja nas moze ubiti kao u Austriji. Dosta smo bolji kad igramo otvoreno i rizicno, bar nas ne umrtvi bunker.
4-2-3-1 i 3-4-3 u napadu i mi smo top. Ja bi cak volio dzeku vidjet kao laznu devetku, svi ce ga cuvati, a to se bas dobro pokazalo u Schalkeu.
Vasilj
Šunjic—Hadžiahmetovic
Memic—Dzeko—Alajbegovic
Demirovic
Bajraktarević vjerujem da će startati a i zaslužuje da starta, protiv Rumunije je odigrao top i protiv Austrije je ok odigrao (iako tad nije bio u formi za PSV).eleGancy je napisao/la: ↑11 mar 2026, 20:31Nasi ovi ako ne budu slozni, nas nema nigdje. Igraju pravo dobro.
Vasilj
Šunjic—Hadžiahmetovic
Memic—Dzeko—Alajbegovic
Demirovic
Naravno i meni je Memić top igrač, ali da je nekako iskombinovati njih 2 zajedno u timu i Alajbegovića.
Svaka ti čast druže za ovo! Chapeau!zikerrz21 je napisao/la: ↑11 mar 2026, 12:14Eh ljudi, napravio sam analizu forme njihovih igrača u posljednjih 5–6 utakmica, uključujući minutažu i učinak.
Mogu reći da smo trenutno u dosta boljoj formi od njih. Njihova ekipa se sastoji od igrača iz nekoliko klubova: 4 iz Leedsa, po 1 iz Fulhama, Bournemoutha i Crystal Palacea, dok ostatak dolazi iz Championshipa i nižih liga.
Golman
Karl Darlow (Leeds United)
U posljednjih 5 utakmica uglavnom je bio starter i odigrao je gotovo sve minute (po 90 minuta), uključujući utakmicu protiv Sunderlanda u kojoj je primio gol.
U sezoni ima oko 1170 minuta, a u zadnjih 5 utakmica nema nijedan clean sheet.
Odbrana
Ethan Ampadu (Leeds United)
Nezamjenjiv starter koji je u zadnjih 5 mečeva odigrao maksimalnih 450 minuta.
U tom periodu nema golova ni asistencija, ali u sezoni ima 1 gol i 1 asistenciju. Pouzdan zadnji vezni koji je podjednako koristan i u odbrani i u napadu.
Benjamin Cabango (Swansea City)
Standardan u odbrani. Odigrao svih 90 minuta u posljednjih 5 utakmica, uključujući pobjedu protiv Stokea.
U sezoni ima 1 postignut gol.
Jay Dasilva (Coventry City)
Vrlo konstantan igrač – u zadnjih 5 utakmica svaki put odigrao po 90 minuta.
U tom periodu ima 2 asistencije.
Ben Davies (Tottenham Hotspur)
Trenutno povrijeđen i propustit će duel protiv nas.
Neco Williams (Nottingham Forest)
Redovan starter sa 70–90 minuta po utakmici.
Njega moramo posebno dobro zatvoriti jer je veoma opasan po strani.
Joe Rodon (Leeds United)
Standardan stoper koji gotovo uvijek odigra punih 90 minuta.
Dylan Lawlor (Cardiff City)
Polako dobija minute u trećoj engleskoj ligi, ali ne predstavlja značajan faktor.
Ronan Kpakio (Cardiff City)
Mladi igrač koji je u rotaciji i postepeno osigurava mjesto stopera u Cardiffu.
Chris Mepham
Igrač kojem minutaža dosta varira i često je rotacijska opcija.
U zadnjih 6 utakmica nije igrao za klub.
Vezni red
Harry Wilson (Fulham)
Njihov daleko najbolji igrač. Obično igra između 70 i 90 minuta.
Poznat po asistencijama i kreativnosti, trenutno igra u formi života. Ima manju povredu zgloba, ali bi trebao biti spreman za vikend u Premier ligi.
Daniel James (Leeds United)
Izuzetno brz igrač – jedan od najbržih u Premier ligi.
Ne živi od golova i asistencija, ali je veoma opasan zbog prodora po strani.
Josh Sheehan (Bolton Wanderers)
Standardan igrač u svojoj ekipi.
Nathan Broadhead (Ipswich Town)
Minutaža mu varira između 60 i 90 minuta.
Jordan James ( Leicester )
Mladi igrač kojem minutaža u klubu stalno raste.
Trenutno se vratio iz povrede,a prije toga je imao brutalnu formu u slabom Leicesteru.
Rubin Colwill (Cardiff City)
Dobija sve više minuta.
U zadnjih 5 nastupa ima 1 gol i 1 asistenciju.
Sorba Thomas (Stoke City)
Poznat po velikom broju asistencija, standardan igrač Stokea.
Liam Cullen (Swansea City)
Može igrati i u vezi i u napadu.
Postigao je nekoliko golova ove sezone, ali je uglavnom rotacija u Swanseaju.
Napad
Brennan Johnson (Crystal Palace)
Bori se za minutažu u Crystal Palaceu.
Forma mu je loša – ima samo 1 asistenciju od dolaska u januaru.
David Brooks (Bournemouth)
Rotacijski igrač koji dobija 45–90 minuta. Kreativan, ali nije poznat po velikom broju golova i asistencija.
Minutaža mu opada zbog dolaska novih igrača, a imao je i problema s povredom.
Kieffer Moore (Wrexham / Sheffield United)
Klasični target man napadač. Imao je odličan period forme, ali mu je forma značajno pala i polako gubi mjesto u ekipi.
Lewis Koumas (Hull City)
Mladi napadač na posudbi iz Liverpoola.
Igra kao rotacija, ali dobro koristi minute koje dobije.
Što se tiče same postavke utakmice ovako stoje stvari,po onome što sam ja vidio u utakmicama
E sjećate se onog starog Velsa koji se oslanjao prvenstveno na defanzivu,više nije tako. Pod vodstvom Craiga Bellamyja reprezentacija je usvojila moderniji i proaktivniji stil igre.
Vels najčešće započinje utakmicu u formaciji 4-2-3-1, ali se u fazi napada transformiše u 3-4-3 ili 3-2-5. U tim situacijama Neco Williams se podiže visoko uz aut liniju, dok se Ethan Ampadu spušta među stopere kako bi pomogao u organizaciji igre iz zadnje linije.
Odmah nakon izgubljene lopte pokušavaju izvršiti agresivan pritisak kako bi je što prije vratili u posjed. Iako taj presing nije na nivou ekipa poput Austrije, zbog nešto manjeg individualnog kvaliteta, naši vezni igrači (Tahirović, Gigović,Hadžiahmetović,Šunjić) morat će brzo donositi odluke i igrati s minimalnim brojem dodira.
Vels insistira na izgradnji napada od golmana i stopera kroz kratka dodavanja. Cilj im je izvući protivnika visoko na teren kako bi otvorili prostor u sredini, gdje često traže Harryja Wilsona između linija.
Najveća napadačka prijetnja dolazi s krilnih pozicija. Brennan Johnson i Daniel James posjeduju izuzetnu brzinu i na otvorenom prostoru su izuzetno opasni u situacijama jedan na jedan.
Moguća taktička postavka protiv Velsa
Stilski gledano, Vels nam nije idealan protivnik jer posjeduje veću fizičku snagu i brzinu. Ipak, njihova ofanzivna orijentacija i visoko postavljena linija ostavljaju značajan prostor iza leđa odbrane. Upravo tu leži naša najveća prilika. Igrači poput Dedića, uz podršku Memića, Esmira ili Kerima, mogli bi iskoristiti tranziciju i nanijeti ozbiljnu štetu.
Ključ uspjeha bio bi organizovan niski blok uz konstantno dupliranje protivničkih krila. Umjesto nepotrebnog visokog presinga, racionalnije je prepustiti posjed njihovim stoperima i usmjeravati ih prema bokovima, gdje će biti primorani na centaršuteve, segment igre u kojem možemo biti konkurentni.
Također je neophodno imati defanzivno odgovornog veznog igrača koji će blisko markirati Wilsona i time ograničiti njihovu kreativnost između linija. Posebnu pažnju treba posvetiti prekidima, jer Vels nema izrazitu visinu u ekipi i u tim situacijama može biti ranjiv.
Idealna utakmica za nas bila bi ona sa sporijim tempom, kontrolisanim ritmom i što manje otvorene trke,jer su njihovi igrači 5x spreminiji od naših. Takav pristup može unijeti nervozu u njihovu igru i povećati vjerovatnoću da naprave grešku koju bismo mogli kazniti.
Uloga favorita je na njihovoj strani što nama obično ide u korist jer bolje igramo bez pritiska.
Slazem se za ovaj sastav da je OK, vjerovatno najbolje sto mozemo poslati u Cardiff. Samo na vrijeme izmjene vrsiti, da ne padnemo fizicki. Ali opet jednu izmjenu cuvati zbog neke nenadane povrede ili produzetakaeleGancy je napisao/la: ↑11 mar 2026, 20:31Nasi ovi ako ne budu slozni, nas nema nigdje. Igraju pravo dobro.
Vasilj
Šunjic—Hadžiahmetovic
Memic—Dzeko—Alajbegovic
Demirovic
Ako svi budu zdravi, ima ovdje solidnih opcija za razne sisteme. Ostaje žal što nije pozvao Karića, jer bi to otvorilo još neke varijante.
Stoperski par bi trebao biti Muharemović-Katić ovdje, čisto jer Katiću ove ekipe kao Vels odgovaraju, ako mu odgovara išta.
Bekovi su isto prilično jasni, spisak ih diktira takvim kakvi jesu.
Ali, poenta je u sredini. Iako mi ovdje vidimo/mislimo da Hadžiahmetović mora biti starter, jasno je svima da će prije gurati Tahirovića. Mene čak ni Burnić njegov ne bi iznenadio.
Po meni je bezveze gubiti trokut u sredini s nekim Džekom na silu ili kako već. Koliko god bio osporavan, ja bih opet tu stavio Gigovića recimo, pa da je sredina baš čvrsta, ili čak uvukao Alajbegovića, a Demirovića stavio na krilo
Pa nije problem ni zamjena pozicija.
Bez obzira na formu Džeke u Schalkeu, obavezno bih počeo utakmicu sa Tabakovićem. D Pa čak i da Tabakovića nema, recimo s Demirovićem gore, a s Džekom na klupi. Obavezno. Taman mu je da uđe s klupe, nećemo imati 0-3 na poluvremenu kako god.
Ista stvar i za Bajraktarevića. Nema potrebe da igra odmah, neka ima neko i s klupe unijeti živost, a ne da gledamo reda radi ulaske Mujakića, Baždara i Bašića.
Stoperski par bi trebao biti Muharemović-Katić ovdje, čisto jer Katiću ove ekipe kao Vels odgovaraju, ako mu odgovara išta.
Bekovi su isto prilično jasni, spisak ih diktira takvim kakvi jesu.
Ali, poenta je u sredini. Iako mi ovdje vidimo/mislimo da Hadžiahmetović mora biti starter, jasno je svima da će prije gurati Tahirovića. Mene čak ni Burnić njegov ne bi iznenadio.
Po meni je bezveze gubiti trokut u sredini s nekim Džekom na silu ili kako već. Koliko god bio osporavan, ja bih opet tu stavio Gigovića recimo, pa da je sredina baš čvrsta, ili čak uvukao Alajbegovića, a Demirovića stavio na krilo
Bez obzira na formu Džeke u Schalkeu, obavezno bih počeo utakmicu sa Tabakovićem. D Pa čak i da Tabakovića nema, recimo s Demirovićem gore, a s Džekom na klupi. Obavezno. Taman mu je da uđe s klupe, nećemo imati 0-3 na poluvremenu kako god.
Ista stvar i za Bajraktarevića. Nema potrebe da igra odmah, neka ima neko i s klupe unijeti živost, a ne da gledamo reda radi ulaske Mujakića, Baždara i Bašića.
Misljenja sam da ce utakmicu odluciti bekovi/krila jer je to jaca strana i jednoj i drugoj ekipi.
Kada pogledam nase igrace tu, Kolasinac-Alajbegovic i Dedic-Memic/Bajraktarevic moraju odigrati fantasticnu utakmicu da prosli i mislim da je vrijeme da neko od njih odigra world class partiju (potajno se nadam da ce to biti Dedic). Jako teska odluka za Barbareza koja 2 od 3 krila staviti u prvih 11, ja stvarno nisam pametan. Memic je najodgovorniji od sve trojice ali i igrac od kojeg najmanje mozemo ocekivati neku lucidnost. Mislim da ce na kraju Kerim izvisiti i da ce Memic na lijevu stranu sa Seom a da ce desno ordinirati Dedic i Esmir.
Kako god, samo da ovaj period do baraza prodje bez povreda i vjerujem u pobjedu.
Kada pogledam nase igrace tu, Kolasinac-Alajbegovic i Dedic-Memic/Bajraktarevic moraju odigrati fantasticnu utakmicu da prosli i mislim da je vrijeme da neko od njih odigra world class partiju (potajno se nadam da ce to biti Dedic). Jako teska odluka za Barbareza koja 2 od 3 krila staviti u prvih 11, ja stvarno nisam pametan. Memic je najodgovorniji od sve trojice ali i igrac od kojeg najmanje mozemo ocekivati neku lucidnost. Mislim da ce na kraju Kerim izvisiti i da ce Memic na lijevu stranu sa Seom a da ce desno ordinirati Dedic i Esmir.
Kako god, samo da ovaj period do baraza prodje bez povreda i vjerujem u pobjedu.
Italija bi zbog Irana mogla direktno na Svjetsko prvenstvo
Bivši pomoćni trener Manchester Uniteda i trenutni pomoćnik selektora Iraka, Rene Meulensteen (61) tvrdi da zna koja bi reprezentacija trebala zauzeti mjesto Irana na SP.
Naime, govoreći za talkSPORT-u, Meulensteen je istakao da će FIFA na kraju biti ta koja će donijeli odluku ko će zamijeniti Iran na Svjetskom prvenstvu.
“Preko AFC-a mi smo najviše rangirana ekipa i mi bismo trebali zauzeti mjesto Irana. Onda bi UAE mogli uskočiti i zamijeniti nas kako bi igrali protiv pobjednika u utakmici Surinama i Bolivije. Ali postoje i inforamcije o tome da će FIFA donijeti konačnu odluku i da bi mogli gurnuti najviše rangiranu reprezentaciju na FIFA rang listi da zamijeni Iran, a to je Italija. Možete sami odgovoriti na pitanje koga bi FIFA ranije imala na Svjetskom prvenstvu.” rekao je pomoćnik selektora Iraka.
Podsjetimo, ukoliko Zmajevi savladaju Vels u polufinalu baraža, a Italija Sj. Irsku onda bi u finalu BiH i Italija odlučivele o putniku na svjetsko prvenstvo.
Međutim, ukoliko bi odluka o plasmanu Italije bila donesena prije baraža onda bi to bile velike vijesti i za Bosnu i Hercegovinu.
Naime, u tom slučaju bi nam za plasman na svjetsko prvenstvo bila dovoljna samo pobjeda protiv Velsa u gostima.
Bivši pomoćni trener Manchester Uniteda i trenutni pomoćnik selektora Iraka, Rene Meulensteen (61) tvrdi da zna koja bi reprezentacija trebala zauzeti mjesto Irana na SP.
Naime, govoreći za talkSPORT-u, Meulensteen je istakao da će FIFA na kraju biti ta koja će donijeli odluku ko će zamijeniti Iran na Svjetskom prvenstvu.
“Preko AFC-a mi smo najviše rangirana ekipa i mi bismo trebali zauzeti mjesto Irana. Onda bi UAE mogli uskočiti i zamijeniti nas kako bi igrali protiv pobjednika u utakmici Surinama i Bolivije. Ali postoje i inforamcije o tome da će FIFA donijeti konačnu odluku i da bi mogli gurnuti najviše rangiranu reprezentaciju na FIFA rang listi da zamijeni Iran, a to je Italija. Možete sami odgovoriti na pitanje koga bi FIFA ranije imala na Svjetskom prvenstvu.” rekao je pomoćnik selektora Iraka.
Podsjetimo, ukoliko Zmajevi savladaju Vels u polufinalu baraža, a Italija Sj. Irsku onda bi u finalu BiH i Italija odlučivele o putniku na svjetsko prvenstvo.
Međutim, ukoliko bi odluka o plasmanu Italije bila donesena prije baraža onda bi to bile velike vijesti i za Bosnu i Hercegovinu.
Naime, u tom slučaju bi nam za plasman na svjetsko prvenstvo bila dovoljna samo pobjeda protiv Velsa u gostima.
A sta cemo onda sa Sj. Irskom, njih izbacit skroz bez igranja ili sta. 
15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
- invincible1921
- Kontakt:
Poznavajuci nas procemo Vels i onda bit u fazonu ma sta ce S.Irska ko onomad na Grbavici.....svi znamo kako je zavrsilo
=\_1921_/=
Idu vjerovatno direktno u finale. Mada yebo njih, daj prvo Zmajeve da rijesimo
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Valjda bi na SP trebala ici ekipa plasirana iza Irana.
Zadnja izmjena: Drum, dana/u 12 mar 2026, 10:57, ukupno mijenjano 1 put.
Kakve smo sreće, mi ćemo se i plasirat, i to preko žabara a onda će se i u Amerikama zaratit pa nema od WC ništa
Bi, ali vidis kakav je otpad Italija. Evo dva SP propustili. Kako su sposobni, propustili bi i ovo. To im je jedina prilika da imaju siguran plasman u SAD.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
zikerrz21 svaka čast na još jednoj analizi. Da malo budem bezobrazan, kad bi bila još jedna pred okupljanje, vrh
Ako bih ušao u Barbarezovu glavu, postava izgleda ovako
Memić – Katić – Muharemović – Kolašinac
------------- Šunjić ------ Tahirović
Gigović ------------------------------------ Dedić
----------------Edin --- Demirović

Ako bih ušao u Barbarezovu glavu, postava izgleda ovako
Memić – Katić – Muharemović – Kolašinac
------------- Šunjić ------ Tahirović
Gigović ------------------------------------ Dedić
----------------Edin --- Demirović
Pa ovaj iznad napisa da bi nam za plasman bila dovoljna samo pobjeda protiv Velsa pa zato pitam.
15.10.2013.
------------------Vasilj------------------
---Katic-Muharemovic-Seo---
-Dedic--Sunjic---Amir---Memic-
-----Demirovic-Alajbegovic------
-----------------Dzeko------------------
Ne bi me cudilo da ovako krenemo u Walesu
---Katic-Muharemovic-Seo---
-Dedic--Sunjic---Amir---Memic-
-----Demirovic-Alajbegovic------
-----------------Dzeko------------------
Ne bi me cudilo da ovako krenemo u Walesu
- GrbavicaHrammm
- Kontakt:
Ne bi me cudlo da i dalje mislis da je Dzeko u Romi
Seo je povrijedjen, Amir takodjer
Trenutno korisnika/ca: Edincapitano, legendarnadruga, Napapijri i 40 gostiju.