FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee
Re: FK Željezničar
ma dobro najgore sto bi mi na spisak stavili sve sudije ko da nam sudi?
sinoc gledam ono u mostaru onaj petrovic neki sudija, nisam ga primjetio prije ono sto sam upratio bez greske odsudi , ponisti i crveni njanjama
sinoc gledam ono u mostaru onaj petrovic neki sudija, nisam ga primjetio prije ono sto sam upratio bez greske odsudi , ponisti i crveni njanjama
Šta očekivati od ovakvog saveza. Mogli smo isto žaliti i onom laktaškom prascu, isti bi odgovor dobili.
Samo Željo!
Ko je očekivao da je ovaj doveden da sve bude pošteno grdno se prevario.
-
Tramvaji29877
- Kontakt:
Osnovna stvar za koju se treba izboriti je onemogućavanje Vice u dobijaju trećeg mandata, ako se to uspije vec smo pola posla uradili.
Ostalo pokusati tenzije održati konstantno na visokom nivou, i sto vise na razne načine iznositi pricu u javnosti zasto se ovo radi, a to je prvenstveno zbog političkih projekata prvenstveno Borca, a onda i Zrinjskog. Dok god imamo situacije da zaboravimo na ovo nakon 3 dana, i da nakon toga ide prica pa Borac je svakako najbolji i bez sudija, i takve gluposti od nas neće biti ništa.
Ne fokusirati se konstantno na pojedinačne greske, vec konačno početi otvoreno govoriti u javnosti zasto imamo ovakvo sudjenje. Nije vise dovoljno reci taj sudija je pogriješio u odredjenoj utakmici, već se moraju otvoreno postavljati pitanja zasto sudije konstantno grijese na stetu nekih klubova, a konstantno pomazu ili donose ispravne odluke drugim klubovima tj. Borcu I Zrinjskom.
Ostalo pokusati tenzije održati konstantno na visokom nivou, i sto vise na razne načine iznositi pricu u javnosti zasto se ovo radi, a to je prvenstveno zbog političkih projekata prvenstveno Borca, a onda i Zrinjskog. Dok god imamo situacije da zaboravimo na ovo nakon 3 dana, i da nakon toga ide prica pa Borac je svakako najbolji i bez sudija, i takve gluposti od nas neće biti ništa.
Ne fokusirati se konstantno na pojedinačne greske, vec konačno početi otvoreno govoriti u javnosti zasto imamo ovakvo sudjenje. Nije vise dovoljno reci taj sudija je pogriješio u odredjenoj utakmici, već se moraju otvoreno postavljati pitanja zasto sudije konstantno grijese na stetu nekih klubova, a konstantno pomazu ili donose ispravne odluke drugim klubovima tj. Borcu I Zrinjskom.
-
ZeljeznicarUberAlles
- Kontakt:
Istok će nam za derbi zabranit za najmanji ispad, tako da im majku treba **** pa da imaju za sta da nas kazne, uzalud sva saopstenja i kurci palci… Da im se idući put gaće tresu kad doðu u Opštinu Novo Sarajevo, a ne na Grbavicu.
Ja davno sam zakletvu dao, da voljeću vječno taj klub.
Zasto se ne izadjemo pred Nogometni savez.
Ovo se samo protestima moze rijesiti.
Traziti da se utakmica ponovi.
Ovo se samo protestima moze rijesiti.
Traziti da se utakmica ponovi.
Zadnja izmjena: adnan_k, dana/u 12 mar 2026, 13:58, ukupno mijenjano 1 put.
Slazem se, samo nevjerujem da ce Velez pristat, jer ce njih VICO-BEUS kupit kupom bh, sto je sigurno sigurno, J**+ se zrinjskom (beusu)za kup bh. Al ako hoce mogu ako nece i nisu oni toliko ni bitni, mislim da nasa dva kluba mogu ovu bagru balisku isutat napolje . Sa rodjenim fukarama robijasima bi bilo dobro udarit na cetnike i ustase (Vico-Beus), i smatram da bi se i oni pridruzili kad bi vidjeli rezultat i vidu rusenja kantonalnog saveza i postavljanje nase ljudi u taj savez kao i u bh savezMisterBlue je napisao/la: ↑12 mar 2026, 11:48Nije samo problem što nas prave budalama i što tvrde nešto što se golim okom vidi, problem je što bi obe one situacije i zrinjskom i borcu ponovio to jest priznao. Nadam se da ćemo uskoro krenuti u rat sa ovim balijama u savezu bez kojih ovi rušioci i mrzitelji države ne bi mogli ništa. Prvo balijandere da maknemo sa tih pozicija pa ćemo onda ostale. Red je i vakat je da krenemo s pitarima i rođenim u rat sa savezom. Jedni bez drugih ne možemo to su činjenice.
Sarajevski klubovi MORAJU BALIJE RASTJERAT prvo u kantonu pa onda u ns bh.
Nesmijemo bit jedni protiv drugi, jer upravo cetnici u ustase znaju da NAS mogu razjebat jedino kad okrenu nasa dva kluba jedan protiv drugi (zavadi pa vladaj) A velez celik slobodu to su klubovi koji nemaju kicmu i jaki su samo onoliko koliko im ustase i cetnici puste..
Moramo djelovat zajedno, u suprotnom cemo dobit i mi i vi po usima cak da jedan od klubova izbace iz lige skroz.
Zadnja izmjena: Pitar6785, dana/u 12 mar 2026, 14:01, ukupno mijenjano 1 put.
- Lokomotifa
- Kontakt:
Ako sam dobro shvatio Sanin je dao nalog UO da se ispregovara sa Savom Miloševićem da bude trener. UO postupio po svome i pregovarali sa drugim trenerima.
Pa ako je ovo tačno Nijaz i ekipa ne bi trebali više prići stadionu Grbavica.
Zamisli radiš u pekari i gazda ti kaže da napraviš somune, a ti odeš po sastojke i kreneš praviti krofne. Normalno da bi momentalno dobio otkaz.
Pa ako je ovo tačno Nijaz i ekipa ne bi trebali više prići stadionu Grbavica.
Zamisli radiš u pekari i gazda ti kaže da napraviš somune, a ti odeš po sastojke i kreneš praviti krofne. Normalno da bi momentalno dobio otkaz.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."
Pa i vas je Vico kupio sa korona titulom i namjestenim kupom kojeg horde nisu ni slavile.Pitar6785 je napisao/la: ↑12 mar 2026, 13:57Slazem se, samo nevjerujem da ce Velez pristat, jer ce njih VICO-BEUS kupit kupom bh, sto je sigurno sigurno, **** se zrinjskom (beusu)za kup bh. Al ako hoce mogu ako nece i nisu oni toliko ni bitni, mislim da nasa dva kluba mogu ovu bagru balisku isutat napolje . Sa rodjenim fukarama robijasima bi bilo dobro udarit na cetnike i ustase (Vico-Beus), i smatram da bi se i oni pridruzili kad bi vidjeli rezultat i vidu rusenja kantonalnog saveza i postavljanje nase ljudi u taj savez kao i u bh savezMisterBlue je napisao/la: ↑12 mar 2026, 11:48Nije samo problem što nas prave budalama i što tvrde nešto što se golim okom vidi, problem je što bi obe one situacije i zrinjskom i borcu ponovio to jest priznao. Nadam se da ćemo uskoro krenuti u rat sa ovim balijama u savezu bez kojih ovi rušioci i mrzitelji države ne bi mogli ništa. Prvo balijandere da maknemo sa tih pozicija pa ćemo onda ostale. Red je i vakat je da krenemo s pitarima i rođenim u rat sa savezom. Jedni bez drugih ne možemo to su činjenice.
Nesmijemo bit jedni protiv drugi, jer upravo cetnici u ustase znaju da NASA mogu razjebat jedino kad okrenu nasa dva kluba jedan protiv drugi (zavadi pa vladaj) A velez celik slobodu to su klubovi koji nemaju kicmu i jaki su samo onoliko koliko im ustase i cetnici puste..
Moramo djelovat zajedno, u suprotnom cemo dobit i mi i vi po usima cak da jedan od klubova izbace iz lige skroz.
Al tad ste sutili mudro i klanjali dzenaze Zelji, tad vam je bio dobar taj Savez
I sad neko pozivanje na zajednicko djelovanje. Mani se suplje price.
Zadnja izmjena: let3, dana/u 12 mar 2026, 14:04, ukupno mijenjano 2 puta.
-
sanjinusto
- Kontakt:
Odnos prema fudbalu, klubovima i sportskim radnicima iz Kantona Sarajevo odavno je prešao granicu sportskog pitanja. Dok se klubovi bore na terenu, neki pokušavaju krojiti njihovu sudbinu izvan Kantona Sarajevo, uz podršku “pijavica” iz KS koje su spremne prodati interes sarajevskog sporta zarad vlastitih kombinacija.
Previše dugo gledamo kako se nad voljom većine sarajevskih klubova stavljaju pojedinačni interesi, opstrukcije, pritisci i ucjene. Previše dugo slušamo iste priče, dok se iza kulisa pokušava upravljati sarajevskim fudbalom kroz mešetarenje, blokade i privatne aranžmane. To više ne može i neće prolaziti.
Zato sutra u Ministarstvu kulture i sporta Kantona Sarajevo okupljamo predstavnike klubova, ljude iz fudbala i sve relevantne aktere, jer je vrijeme da se stvari nazovu pravim imenom i da se konačno krene ka rješenju. Ne zbog mene. Ne zbog bilo čije pozicije. Nego zbog sporta, zbog djece, zbog klubova i zbog poštenih ljudi koji godinama nose fudbal u ovom kantonu.
Sastanak je zakazan sutra u 10:00 sati u zgradi Vlade Kantona Sarajevo i ovim putem pozivam medije da prisustvuju i isprate razgovor o budućnosti sarajevskog fudbala.
Ono na šta upozoravam dugo vremena danas, nažalost, svi vide mnogo jasnije. Kada se sistem urušava zbog privatnih interesa, posljedice ne ostaju samo unutar saveza. Posljedice osjete svi, a ovih dana ih na svoj način osjećaju i naši sportski velikani FK Željezničar i FK Sarajevo, kao i brojni drugi klubovi koji zaslužuju uređeno, pravedno i zakonito sportsko okruženje.
Sarajevski klubovi ne smiju biti taoci ljudi koji fudbal doživljavaju kao privatni posjed. Još manje smiju biti izloženi prijetnjama, pritiscima i ucjenama onih koji djeluju van interesa Kantona Sarajevo, a ovdje imaju svoje pijune i izvršioce.
-
Ferroviere1987
- Kontakt:
Eto odrzat ce se famozni sastanak, i ponovo se nece nista promjenit sve dok je Vico predsjednik, Azmir nam je davno rekao u narednih 10 godina ko ce biti prvaci ostali smo gluhi na to, ostali smo gluhi na dosta stvari. Ako se nesto ne promjeni, ako se ne udruze dva sarajevska giganta (na velez ne mozes racunat) oni ce ispunit sve svoje zamisli. Preslo je vec sve granice, njih bandic kod kuce ponizava a nas prave budalama pred ocima cijele javnosti. Oni racunaju na to da cemo se mi medjusobno prcat, upravu su treba pogledat jucer i prekjucer temu pl i sve nam je jasno, prvi ja se prepucavam sa pitarom dok lik iz banjaluke nam se smije komentarom ispod eto to je nasa realnost i dok se to ne promjeni bit ce nam isto ko sto nam je sad. Mozda vec na sljedecem derbiju nesto poduzet? Obje ekipe da dignu parolu ili da sjednu u znak protesta, to nikad ne prodje tek tako, a s obzirom na velicine klubova doci ce i do osoba do kojih treba doci. Kada bi se pokrenuo postupak provjere validnosti rada gospode iz NS i regularnosti takmicenja, onda bi obje ekipe trebale da imaju vec zavrsene videosnimke, slike, audio eventualno, u HNL-u vec odavno izlaze audio snimke iz preVARa, pa pretpostavljam da i kod nas imaju snimci. Bas me zanima sta bi pronasli u njima, mislim da je vrijeme da prcanja ostavimo sa strane, a da uhljupe iz NS skinemo iz fotelja.
- diplomatija
- Kontakt:
Samo nasilje ovo moze rijesiti, ali ne tastatura nasilje
Ako je stav vaseg kluba i vase grupe takav kao sto ti tvrdis, sve uredu, al smatram da i u tom slucaju najveci prestavnici oba kluba trebsju sjest i podvuc taj stav ako je takav kao sto tvrdis ti ( razumijem i imam osjecaj da vecina tako misli u zelji i u klubu i van kluba dalije opravdano ne opravdano nije bitno i onda kulturno se rastat bez da bilo koja strana brani svoj stav svoju tezu ili da postavlja neka pod pitanja drugoj strani. Nek oba kluba izadju sa svoim stavom i to je to. Mislim da bi se tad tenzije spustile u gradu a i izmedju klubova i smatram da bi i ta opcija (koja po mom misljenju jeste dosta slabija) bila bolja u pogledu djelovanja na savez i za boljitak bh fudbala nego ovo sad sto imamo.let3 je napisao/la: ↑12 mar 2026, 14:02Pa i vas je Vico kupio sa korona titulom i namjestenim kupom kojeg horde nisu ni slavile.Pitar6785 je napisao/la: ↑12 mar 2026, 13:57Slazem se, samo nevjerujem da ce Velez pristat, jer ce njih VICO-BEUS kupit kupom bh, sto je sigurno sigurno, **** se zrinjskom (beusu)za kup bh. Al ako hoce mogu ako nece i nisu oni toliko ni bitni, mislim da nasa dva kluba mogu ovu bagru balisku isutat napolje . Sa rodjenim fukarama robijasima bi bilo dobro udarit na cetnike i ustase (Vico-Beus), i smatram da bi se i oni pridruzili kad bi vidjeli rezultat i vidu rusenja kantonalnog saveza i postavljanje nase ljudi u taj savez kao i u bh savezMisterBlue je napisao/la: ↑12 mar 2026, 11:48Nije samo problem što nas prave budalama i što tvrde nešto što se golim okom vidi, problem je što bi obe one situacije i zrinjskom i borcu ponovio to jest priznao. Nadam se da ćemo uskoro krenuti u rat sa ovim balijama u savezu bez kojih ovi rušioci i mrzitelji države ne bi mogli ništa. Prvo balijandere da maknemo sa tih pozicija pa ćemo onda ostale. Red je i vakat je da krenemo s pitarima i rođenim u rat sa savezom. Jedni bez drugih ne možemo to su činjenice.
Nesmijemo bit jedni protiv drugi, jer upravo cetnici u ustase znaju da NASA mogu razjebat jedino kad okrenu nasa dva kluba jedan protiv drugi (zavadi pa vladaj) A velez celik slobodu to su klubovi koji nemaju kicmu i jaki su samo onoliko koliko im ustase i cetnici puste..
Al tad ste sutili mudro i klanjali dzenaze Zelji, tad vam je bio dobar taj Savez![]()
-
ZeljeznicarUberAlles
- Kontakt:
Nikad se ovdje ništa promijeniti neće.
Ja davno sam zakletvu dao, da voljeću vječno taj klub.
-
GavranBeli
Hoce li Magoda I Benjamina napraviti press da naruze Gicu. Hoce sigurno. Eto koga mi imamo u drzavi Magodu, prije je bio smetljar Balic.
- GrbavicaHrammm
- Kontakt:
Imam osjecaja da ce biti lakrdija u subotu, i da ce mnogi uletit na teren
Nisam ja glasnogovornik ni kluba ni grupe, sta je s tobom. Normalno da je moj stav.Pitar6785 je napisao/la: ↑12 mar 2026, 14:44Ako je stav vaseg kluba i vase grupe takav kao sto ti tvrdis, sve uredu, al smatram da i u tom slucaju najveci prestavnici oba kluba trebsju sjest i podvuc taj stav ako je takav kao sto tvrdis ti ( razumijem i imam osjecaj da vecina tako misli u zelji i u klubu i van kluba dalije opravdano ne opravdano nije bitno i onda kulturno se rastat bez da bilo koja strana brani svoj stav svoju tezu ili da postavlja neka pod pitanja drugoj strani. Nek oba kluba izadju sa svoim stavom i to je to. Mislim da bi se tad tenzije spustile u gradu a i izmedju klubova i smatram da bi i ta opcija (koja po mom misljenju jeste dosta slabija) bila bolja u pogledu djelovanja na savez i za boljitak bh fudbala nego ovo sad sto imamo.let3 je napisao/la: ↑12 mar 2026, 14:02Pa i vas je Vico kupio sa korona titulom i namjestenim kupom kojeg horde nisu ni slavile.Pitar6785 je napisao/la: ↑12 mar 2026, 13:57
Slazem se, samo nevjerujem da ce Velez pristat, jer ce njih VICO-BEUS kupit kupom bh, sto je sigurno sigurno, **** se zrinjskom (beusu)za kup bh. Al ako hoce mogu ako nece i nisu oni toliko ni bitni, mislim da nasa dva kluba mogu ovu bagru balisku isutat napolje . Sa rodjenim fukarama robijasima bi bilo dobro udarit na cetnike i ustase (Vico-Beus), i smatram da bi se i oni pridruzili kad bi vidjeli rezultat i vidu rusenja kantonalnog saveza i postavljanje nase ljudi u taj savez kao i u bh savez
Al tad ste sutili mudro i klanjali dzenaze Zelji, tad vam je bio dobar taj Savez![]()
Da se ja licno pitam, bili bi radikalni odogovori na sve ovo sto se desava. Gorila bi auta sudijama svako kolo, pa da vidimo kako ce suditi opet.
Ovako, nasi hoce na neke sastanke sa Magodom i na finjaka da se bore sa njima. Nema od toga nista, bagra razumije samo svoj jezik sile.
Ako se Klub obrati saopstenjem da navede imena i prezimena, te da napise da nisu dobro doali na Grbavicu i da im se ne garantuje sigurnost radi tih i tih postupaka, tek onda mozda bude bolje.
Jer u tom slucaju ti isti ce traziti izuzeca, a svako ko dodje suditi ce dobro razmisliti kako ce se ponasati.
Npr. Zna se da je hajka, ocekujem ok sudjenje u subotu, jer je na rubu belaja zestokog.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
Trenutno korisnika/ca: Blackwargreymon, kosuljaplava, Marsiano, Pact1921 i 18 gostiju.