Juventus FC

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Andrej
Kontakt:

Re: Juventus FC

Post Postao/la Andrej » 10 mar 2026, 13:08

"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 10 mar 2026, 14:50

Ako Dušan potpiše ugovor, nama ne treba ni jedna kupovina u napadu na ljeto. Čak bi mogli i jednu prodaju napraviti i skupiti pare (openda, david). Potpisati Bogu, Kenan je tu, Chico je tu, Dušan, plus onaj što vrti nogom oko lopte i jedan od ova dva bogalja u napadu kao rezerva dušanu, drugi da se uzme koji milion i tjt.

Dati ozbiljan trud i pare za desnog beka ili za štopera ( ako se uzme bek, kalulu na štopera i obratno). To je dakle jedna ozbiljna kupovina - prvotimac.
Druga ozbiljna kupovina je centralni vezni - prvotimac.

Uz nadu da će se cambiaso i koopmeiners dozvati profesionalnom nivou.

To bi bila respektabilna ekipa.

Pojačanja bi bila

1. Bek/štoper WC
2. Centralni vezni WC
3. Dušan
4.,5. Cambiaso i Koop su bonus ako su dohafizaju.

Prvotimci:
1. Kenan
2. Chico
3. Bremer
4. Locateli (kada igra pored 2 dodatna (433) vezna mnogo ozbiljnije izgleda i sigurnije
...

Kenan - Dušan - Chico
Thuram - Locateli - NOVI VEZNI
cambiaso - bremer - kalulu - NOVI BEK

Zamjene, prvotimci: Kelly, Gatti, Koop, MCK, Openda, Holm, Mireti, Boga, Zhegrova....

Golman (ako odu di gre ili perin) i rezervni lijevi bek su još za popuniti, to se može popuniti rješavanjem /prodajom višaka

BocaJuniors1905
Kontakt:

Post Postao/la BocaJuniors1905 » 10 mar 2026, 18:43

Treba i golman, Svilara odmah na ljeto dovesti, životinja od golmana bolji je od Karnesekija iz Atalante, iako je Karneseki Juventino.
Mogao bi se završiti za nekih 45 miliona.

Treba i lijevi bek, Kabal kao zamjena Kambijazu je katastrofa, momak jednostavno mozga nema, kratko i jasno, vazda sranje napravi ili penal ili crveni.
Kostića prodati negdje u Tursku.
I po meni ako Totenhem ispadne iz lige dovesti na desno krilo Kuduza. Vidim već se piše da smo zainteresovani za Spenca iz Totenhema koji igra lijevog beka.
MANIJACI JUG 1987
MI SMO ONI ŠTO NE DAJU NA SVOJE!

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 10 mar 2026, 18:53

BocaJuniors1905 je napisao/la:
10 mar 2026, 18:43
Treba i golman, Svilara odmah na ljeto dovesti, životinja od golmana bolji je od Karnesekija iz Atalante, iako je Karneseki Juventino.

Treba i lijevi bek, Kabal kao zamjena Kambijazu je katastrofa, momak jednostavno mozga nema, kratko i jasno, vazda sranje napravi ili penal ili crveni.
I po meni ako Totenhem ispadne iz lige dovesti na desno krilo Kuduza. Vidim već se piše da smo zainteresovani za Spenca iz Totenhema koji igra lijevog beka.
Pa tako nekako, pored ovih target pozicijz (centralni vezni plus stoper/bek plus dusan) ove dvije preostale (golman, lijevi bek) se mogu namiriti nekim prodajama,zamjenama postojecih igraca.

Ali na ove dvije gore treba kesh izvaliti

BocaJuniors1905
Kontakt:

Post Postao/la BocaJuniors1905 » 10 mar 2026, 19:03

dinoo je napisao/la:
10 mar 2026, 18:53
10 mar 2026, 18:43

Pa tako nekako, pored ovih target pozicijz (centralni vezni plus stoper/bek plus dusan) ove dvije preostale (golman, lijevi bek) se mogu namiriti nekim prodajama,zamjenama postojecih igraca.

Ali na ove dvije gore treba kesh izvaliti
Ako Senesi dođe na ljeto džaba iz Bormunta to bi bio pravi potez, vrhunski štoper za 0 eura, onda ako je ikako moguće ganjati Tonalija. Ako hoćemo Svilara i Tonalija trebaće nekih 130 miliona koje realno nemamo. Možda se i nakupi nekih 55-60 miliona od prodaje Gonzaleza Atletiku, Luiza Aston Vili, Kostića, mada lik košta 2 miliona plafon s obzirom na godine.,

Moraćemo prodati još DiGrea, Gatija i jednog od David/Openda ako hoćemo išta konkretni biti na ljeto. Sreća pa je Boga dogovoren otkup za nekih 4.5 miliona eura što je džaba a odličan igrač kao zamjena Kenanu.

I onda na ljeto 2027. inshallah po Osimena svim silama krenuti :mrgreen:

Valjda iz NextGena nekoga izbace kao onaj Destini mali, ima i Ličina, mada mi je Alajbegović pod moranje takođe, neki dan sam pisao legao bi nam kao Kamoranezi onda iz Verone, može igrati lijevo krilo i desetku.
MANIJACI JUG 1987

VelaHavle
Kontakt:

Post Postao/la VelaHavle » 10 mar 2026, 19:09

Pa nije menadzer :rol:

BocaJuniors1905
Kontakt:

Post Postao/la BocaJuniors1905 » 10 mar 2026, 19:35

VelaHavle je napisao/la:
10 mar 2026, 19:09
Pa nije menadzer :rol:
A dobro je sanjati :mrgreen:
MANIJACI JUG 1987

Voland
Kontakt:

Post Postao/la Voland » 10 mar 2026, 20:28

Kostiću ističe ugovor na ljeto, a od produženja ugovora nema ništa srećom, tako da njega zaboravite.
Ovo s Vlahovićem mi sve više djeluje na obnovu ugovora, jer su obje strane poprilično popustile u zahtjevima. 7-8 mil neto + bonus za potpis je sasvim dobra ponuda od strane kluba. Teško će dobiti negdje bolje nešto.

Pogba

Post Postao/la Pogba » 10 mar 2026, 22:34

Ono kad te Mario Lemina izbaci u 2026 godini pa onda i Liverpoolu zabije za pobjedu dok Stefano Sturaro radi na benzinskoj negdje. :lol:

Steta uefinog lopovluka jer mi smo trebali večeras igrati.

Izbjegavati Italijane kao kugu na ljeto, a pogotovo Atalantine flopove od 40 M defaultne vrijednosti. I da spomenem panjinu Vicaria koji se spominje, njega je ovaj Commoli u stanju dovesti jer nije meča pogledao, gori od Di Gregoria i to drastično, komican golman cijelu sezonu, pri tome 30 kuka.

Tudor :urnebes:
Strasno ko nas je trenirao, on i smotta su rang Ferrarre i Maifredia, odabrano drustvo 4 od 5/6 najgorih trenera u historiji kluba.
Zadnja izmjena: Pogba, dana/u 11 mar 2026, 14:27, ukupno mijenjano 1 put.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

Voland
Kontakt:

Post Postao/la Voland » 11 mar 2026, 12:59

Vrlo je izgledno da će Tottenham opet pomoći Juventusu i skinuti im i drugog trenera (Mottu) s platnog spiska :thumbup:

UmjetnikZijad
Kontakt:

Post Postao/la UmjetnikZijad » 11 mar 2026, 15:38

Kakav je Tudor truhlo, najgori trener u ligama petice ikad.

UmjetnikZijad
Kontakt:

Post Postao/la UmjetnikZijad » 11 mar 2026, 20:19

Mislim da bi stratrgija kluba mogla biti da se Vlahovicu ponudi kratkorocno produzenje dok se ne steknu uslovi da u klub dođe Osimhen.

Iskreno jedva cekam da vidim sta moze Dusan pod Spalettijem. I Motta je igrao napadacki, na momente je tim izgledao fenomenalno ali se Vlahovic nije pronalazio. Ako ne uspije zablistati ni pod Spalettijem, onda mi nece biti ni trunku zao ako ode.

BocaJuniors1905
Kontakt:

Post Postao/la BocaJuniors1905 » 11 mar 2026, 20:26

Ima da najebe Udineze svi napadači spremni, Dejvid, Openda, Vlahović i Milik :mrgreen:
MANIJACI JUG 1987

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 12 mar 2026, 12:27

"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

pinki
Kontakt:

Post Postao/la pinki » 12 mar 2026, 13:01

11 mar 2026, 20:26
Ima da najebe Udineze svi napadači spremni, Dejvid, Openda, Vlahović i Milik :mrgreen:
Milik ako kroci na teren definitivno je sudnji dan

resko1
Kontakt:

Post Postao/la resko1 » 12 mar 2026, 15:59

dinoo je napisao/la:
10 mar 2026, 14:50
Ako Dušan potpiše ugovor, nama ne treba ni jedna kupovina u napadu na ljeto. Čak bi mogli i jednu prodaju napraviti i skupiti pare (openda, david). Potpisati Bogu, Kenan je tu, Chico je tu, Dušan, plus onaj što vrti nogom oko lopte i jedan od ova dva bogalja u napadu kao rezerva dušanu, drugi da se uzme koji milion i tjt.

Dati ozbiljan trud i pare za desnog beka ili za štopera ( ako se uzme bek, kalulu na štopera i obratno). To je dakle jedna ozbiljna kupovina - prvotimac.

Pojačanja bi bila

1. Bek/štoper WC
2. Centralni vezni WC
3. Dušan

Prvotimci:
1. Kenan
2. Chico
3. Bremer
4. Locateli (kada igra pored 2 dodatna (433) vezna mnogo ozbiljnije izgleda i sigurnije
...

Kenan - Dušan - Chico

Zamjene, prvotimci: Kelly, Gatti, Koop, MCK, Openda, Holm, Mireti, Boga, Zhegrova....

Golman (ako odu di gre ili perin) i rezervni lijevi bek su još za popuniti, to se može popuniti rješavanjem /prodajom višaka
Vise vama treba zadnji vezni nego centralni, jer centralne imate u Locateliju, Thuramu, Mckenniju,Mirettiju.
Odmah bi vam vise dosli do izrazaja i Locateli i Thuram kad bi imali nekog iza da im cuva ledja.
Desnog beka imate u Kalulu vec, lijevi vam treba neko ko je dobar u odbrani, Cambiaso je vise ofanzivno dobar.
Stoper kao sto si reko vam treba, mozda bi vam Solet iz Udina lego, najvise su vam se pokazivali igraci iz Udina kad ste ih dovodili.
U napadu vam treba neka dobra 9-tka, jer ovo sto imate trenutno nije kalibar za Juvea, kao i desno krilo ja mislim da bi vam Adeyemi lego.
Najbitnije vam je da izborite ligu prvaka, zadrzite Yildiza, Thurama, kao i da vam Bremer bude zdrav, to su trojica igraca koja su mi uz Locatelija, Kalulua, i Mckennija najbolja kod vas.
Elkan malo da otvori pipu pa da dovedete to sto vam treba.
Vama su kola krenila nizbrdo kad ste Ronalda doveli, kad vam je Marotta otiso, koji vas je zajedno sa Conteom digo kad ste se ponovo vratili u ligu.
Jos vas sudije kajlaju u ligi prvaka,a posebno u domacem prvenstvu.
Onaj skandal protiv Intera je najbolji primjer toga.
Problem vam je realizacija.
Vi stvorite bruku sansu koje ne uspjete realizirat i onda primite gol i sve ode nizbrdo.

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 12 mar 2026, 16:41

resko1 je napisao/la:
12 mar 2026, 15:59
dinoo je napisao/la:

Pojačanja bi bila

1. Bek/štoper WC
2. Centralni vezni WC
3. Dušan

Prvotimci:
1. Kenan
2. Chico
3. Bremer
...

Kenan - Dušan - Chico

Vise vama treba zadnji vezni nego centralni, jer centralne imate u Locateliju, Thuramu, Mckenniju,Mirettiju.
Odmah bi vam vise dosli do izrazaja i Locateli i Thuram kad bi imali nekog iza da im cuva ledja.
Desnog beka imate u Kalulu vec, lijevi vam treba neko ko je dobar u odbrani, Cambiaso je vise ofanzivno dobar.
Stoper kao sto si reko vam treba, mozda bi vam Solet iz Udina lego, najvise su vam se pokazivali igraci iz Udina kad ste ih dovodili.
U napadu vam treba neka dobra 9-tka, jer ovo sto imate trenutno nije kalibar za Juvea, kao i desno krilo ja mislim da bi vam Adeyemi lego.
Najbitnije vam je da izborite ligu prvaka, zadrzite Yildiza, Thurama, kao i da vam Bremer bude zdrav, to su trojica igraca koja su mi uz Locatelija, Kalulua, i Mckennija najbolja kod vas.
Vama su kola krenila nizbrdo kad ste Ronalda doveli, kad vam je Marotta otiso, koji vas je zajedno sa Conteom digo kad ste se ponovo vratili u ligu.
Vi stvorite bruku sansu koje ne uspjete realizirat i onda primite gol i sve ode nizbrdo.
Tacno tako. Na zadnjeg veznog sam i mislio, jer sam vec nekoliko puta pisao treba nam Vidal. Pitao sam ovdje raju koja prati vise fudbal po evropi ima li takav igrac, zadnjeg kojeg sam ja gledao je casemiro iz onih sezona kada je cuvao ledja kroosu i modricu i derali su sve redom. Prije njega je to bio Vidal koji je cuvao ledja Pirlu i Pogbi.
Ja ne znam ko bi taj sad mogao biti. Sa jednim takvim i rijesili dosta problema.

Ja ne mogu reci da elkan (mada me nervira bas) nije odrijesio kesu. Ozbiljan kesh se davao za davida luiza, pa koopmeinersa, pa opendu...ipak ucinak sve trojice je puta 0.
Na to sve promasaji sa trenerima (glupost (nesreca) nikad ne ide sama, plus nevjerovatne okolnosti ispadanja iz liga sampiona vec godinama unazad bi uzdrmale i mnogo stabilnije klubove u ovom momentu.

Prvo ustabiliti upravni odbor ( i tu je bilo promjena svakih 6 - 12 mjeseci) pa trenera ustabiliti (4 smo imali za 2 godine) pa onda ustabiliti igracki kadar.

Posla otprilike ko i nasoj drzavi da se plasira u EU.

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 12 mar 2026, 19:16

slika

caseres
Kontakt:

Post Postao/la caseres » 13 mar 2026, 05:58

Dovest ce se napadac i ako se s Vlahovicem obnovi, sta povrijedi se opet i nemas centarfora 3mj.

Moja zelja je Lewandowski, ako vec nije dosao Dzeko u zadnjih 10god, da imamo iskustvo s klupe i solidan backup.

Cambiasso bi mi isao cim dodje prva ponuda iznad 25mil. Sve mane u igri je otkrio ove polusezone. Kamo srece da ga utopismo City-u za onih 65.

Elkan ce odrijesit kesu i ovo ljeto 100% kao sto je iznenadio sa Opendom itd. Samo mu los izbor bio.

Da se pitam, Osimhen, Lewandowski, Bernardo Silva, Tonali, Scalvini, De Winter, Muharemovic, Fortini, Svilar.

5 od ovih 10 bi bilo top.
★ 38 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★
Najljepsa drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

resko1
Kontakt:

Post Postao/la resko1 » 13 mar 2026, 09:27

dinoo je napisao/la:
12 mar 2026, 16:41
resko1 je napisao/la:
12 mar 2026, 15:59
dinoo je napisao/la:

Pojačanja bi bila

1. Bek/štoper WC
2. Centralni vezni WC
3. Dušan

Prvotimci:
1. Kenan
2. Chico
3. Bremer
...

Kenan - Dušan - Chico

Tacno tako. Na zadnjeg veznog sam i mislio, jer sam vec nekoliko puta pisao treba nam Vidal. Pitao sam ovdje raju koja prati vise fudbal po evropi ima li takav igrac, zadnjeg kojeg sam ja gledao je casemiro iz onih sezona kada je cuvao ledja kroosu i modricu i derali su sve redom. Prije njega je to bio Vidal koji je cuvao ledja Pirlu i Pogbi.
Ja ne znam ko bi taj sad mogao biti. Sa jednim takvim i rijesili dosta problema.

Ja ne mogu reci da elkan (mada me nervira bas) nije odrijesio kesu. Ozbiljan kesh se davao za davida luiza, pa koopmeinersa, pa opendu...ipak ucinak sve trojice je puta 0.
Na to sve promasaji sa trenerima (glupost (nesreca) nikad ne ide sama, plus nevjerovatne okolnosti ispadanja iz liga sampiona vec godinama unazad bi uzdrmale i mnogo stabilnije klubove u ovom momentu.

Prvo ustabiliti upravni odbor ( i tu je bilo promjena svakih 6 - 12 mjeseci) pa trenera ustabiliti (4 smo imali za 2 godine) pa onda ustabiliti igracki kadar.

Posla otprilike ko i nasoj drzavi da se plasira u EU.
Nesto najblize Casemiru po tom profilu zadnjeg veznog je Tchouameni kod nas u Realu.
Odlican destruktivac kao i Casemiro sto je bio, jedino sto je Casemiro od njega tehnicki bio bolji.
Vi ste odlicnog zadnjeg veznog drugacijeg profila(deep lying playmaker) imali u Pirlu.
Generacijski igrac, meni licno jedan od najboljih koje sam gledo.
Imo je sve.
Organizacija igre, duge lopte koje su probijale odbranu, defanzivno dobar, jos je mogo trcat, svaka utakmica minimalno 10 km.
Ona prva sredina sa njim, Vidalom i Marchisiom je uz Barcinu i Realovu bila najbolja u zadnjih 15 godina.
Vidal je bio tad jedan od najboljih box to box igraca, igrac kojeg ste za malu lovu prodali Bayernu, ja ga ne bih dao ispod 80 mil recimo.
Marchisio je bio odlican centralni vezni, sa dobrim pasovima, jos je i on mogo trcat kao i Vidal i Pirlo.
Pogba je poslije doso do izrazaja, jer je iza sebe imo njih trojicu koji su trcali za njega, pa je on mogo one svoje poteze izvodit, imat slobodnu rolu, pa uz medijski hajp koji je iso uz to, izvarali ste na kraju Manchester :D
Oni ocekivali da ce im drzat sredinu, nisu vidjeli ko je zapravo drzo sredinu u Juveu :D
Pogba je bio bolji poslije u reprezentaciji nego u Manchesteru, jer je imo Kantea i Matuidija koji su trcali za njega.
Elem, profil zadnjeg veznog destruktivac ala Casemiro je danas po meni Tchouameni.
Pirlov profil deep lying playmaker Rodri.
Imas jos Zubimendija, Tonalija, dvojicu Nevesa iz Portugala.

Odgovori

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.