FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
74
18%
2. Borbu za Evropu
180
44%
3. Sredinu tabele
67
16%
4. Borbu za opstanak
90
22%

Ukupno glasova: 411

Manijakdokraja9
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Manijakdokraja9 » 13 mar 2026, 00:23

Iskreno, meni se kao rodjenom sarajliji muslimanske vjere gade oni povici "cetnicke picke", "sviraj penal picko cetnicka" i slicno. Nista mi time ne pokazujemo osim da smo isti ko oni, a pas koji laje ne ujeda. Treba bit gospodin i ne prljat usta debilima, oducit ih od navijanja i igre na terenu. Zamolio bih sve, kao sto rece momak iznad, da se suzdrzimo nacionalistickih povika. Na klupi nam sjedi srbin koji voli Zelju i koji ima potencijal da uradi nesto vise. Nemojte da budemo malogradjani. I tribina nam je pod uslovom, pamet u glavu.

berjan

Post Postao/la berjan » 13 mar 2026, 00:49

momci zadnjih par postova vrh hvala vam vratila mi se nada-
napokon malo pameti,
nemojte da brukamo naseg gospodina , nismo nikad bili papci lomili noge niti imamo ekipu za to i neke incidente pravili, nemojte da nam suspenduju tribinu za derbi!

shvacam ogorcenje mnogih na sve ali ovo je mnogo teze razbiti od poteza na mah, ovo je velika bagra i sistem koji se uvukao i u drzavu do najsitnijih pora i tesko ga je izbiti bez dugorocne strategije i pameti
sreo sam se milion puta u zivotu u opstini, u bolnici, kad imam argumente 100% i ispravnost na svojoj strani i pocnem djelovati da mi oni naprave takvu zvrcku i iskomplikuju jos 100 puta gore mi naprave jer polude kad se probas praviti pametan i krenes kontra svih koji prihvataju korumpirani sistem, toliko brane taj uhodani sistem i znaju se nositi sa tim a bave se sa tim poslom znaju kako sta zakomplikovati bolje od tebe
, tako ce se i nama desiti ako probamo silom nesto - samo ce kod njih jos veci inat proraditi sto pokusavamo se praviti pametni i ne prihvatamo postavljenu igru

nisam ni ja pametan niti strucnjak ali meni sta pada na pamet - ja msm da treba ih ofirati u uefi,
ali ne mozemo to sami - treba jos par klubova pronaci, i pronaci ljude gore koje imaju konekciju u uefi ako treba placati lobiranje, advokate evropske i td , znaci zatrpavati uefu sa sudjenjem i neispravnoscu takmicenja,
ako treba svaki dan zatrpavati gore mailovima pismima i td pa neko ce obratiti paznju mozda-nece ni ovim biti lagodno to
ali neki prigovor pojedinacnog kluba jednom u 3mj, kluba koji 15 utakmica se ne moze sastaviti - nece niko ozbiljno shvatiti niti ima vremena svi ce misliti da smo samo losi gubitnici

ali ali ovo sve raditi kad se stabilizujemo, napominjem mi nemamo ni pr sluzbe sad niti icega, glupo je sad djelovati nesto,
ja msm najvise trnutno sta mozemo je da damo ljubav, dlanove i grla do kraja sezone i da zavrsimo je bez nekih velikih zezancija jer nam ne trebaju nikako u ovoj fazi kluba

nadam se strategija od sl.sezone i na terenu i van terena jer se mora ako mislimo ikakve bolje rezultate praviti
Zadnja izmjena: berjan, dana/u 13 mar 2026, 00:56, ukupno mijenjano 2 puta.

TvrtkoPrvi
Kontakt:

Post Postao/la TvrtkoPrvi » 13 mar 2026, 00:51

Manijakdokraja9 je napisao/la:
13 mar 2026, 00:23
Iskreno, meni se kao rodjenom sarajliji muslimanske vjere gade oni povici "cetnicke picke", "sviraj penal picko cetnicka" i slicno. Nista mi time ne pokazujemo osim da smo isti ko oni, a pas koji laje ne ujeda. Treba bit gospodin i ne prljat usta debilima, oducit ih od navijanja i igre na terenu. Zamolio bih sve, kao sto rece momak iznad, da se suzdrzimo nacionalistickih povika. Na klupi nam sjedi srbin koji voli Zelju i koji ima potencijal da uradi nesto vise. Nemojte da budemo malogradjani. I tribina nam je pod uslovom, pamet u glavu.
Nisam htio vise pisat na ovom forumu jer očigledno sta god napisem ljudi me prozivaju hulahopka, al bosnjo dragi, nikad ama bas nikad mi necemo biti kao oni, nikad bosnjak nece biti kao cetnici... Nikad necemo silovat, klati, ubijati... Nismo isti druzi, nek sjede dole srbi na klupi. Ti isti Srbi 7 godina nas J*** u takmičenju a 30-40 godina državno... I sta 40 godina ih docekivst s buketom cvijeća i svaki put da nam pjevaju pjesme o silovanju HAHAHSHAH pa jel moguce da nakon 30 godina niste skontali da nismo isti :bih:

ZeljeznicarUberAlles
Kontakt:

Post Postao/la ZeljeznicarUberAlles » 13 mar 2026, 01:05

Pa ako Savo nije četnik, i bilo ko ko bude na tribini(a srbin je) nije četnik, što bi se pronašao uvrijeðen tim povicima? Tim povicima se ne vrijeða svaki srbin na dunjaluku, zna se ko se vrijeða. Ja četnikom nazivam i ove naše balije u savezu..
Ja davno sam zakletvu dao, da voljeću vječno taj klub.

berjan

Post Postao/la berjan » 13 mar 2026, 01:21

Marokanci58
Kontakt:

Post Postao/la Marokanci58 » 13 mar 2026, 01:41

E ovo je najveci poraz nas starije generacije koji smo osakaćeni od četnika što nismo svoju djecu naučili skim imaju posla da ne bi isto doživili.
BRATSTVO GRAČANiCA

berjan

Post Postao/la berjan » 13 mar 2026, 02:04

ma ja spremaj se hebavanjem i seljaklukom, ne do' Bog se spremiti pamecu i radom da se to ne desi sto ti pricas da ce se desiti

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 13 mar 2026, 08:38

Treba uciniti sve da se oni ugodno osjecaju.

Isto cetnicka pjesma i pjesma Armije Republike Bosne i Hercegovine, u par deka. Jeebem i tebe i svakog ko se uvrijedi na cetnicka ce zaplakati majka.

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 13 mar 2026, 08:55

ZeljeznicarUberAlles je napisao/la:
13 mar 2026, 01:05
Pa ako Savo nije četnik, i bilo ko ko bude na tribini(a srbin je) nije četnik, što bi se pronašao uvrijeðen tim povicima? Tim povicima se ne vrijeða svaki srbin na dunjaluku, zna se ko se vrijeða. Ja četnikom nazivam i ove naše balije u savezu..
Je li aw ti vrijedjas kad oninu BL navijaju "J*** vam mater balijsku"? Ne treba ae spustati na taj nivo i to raditi.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

Kajkutenjoyer
Kontakt:

Post Postao/la Kajkutenjoyer » 13 mar 2026, 08:57

malo se damo kreaciji, i moze bez gajke i plakanje cetni cke majke...
40 godina je proslo sa njima zivis opet, i ne je bu nas oni koliko mi sami sa prodanim dusama, al nije ovo tema za tog razgovora
nek crknu dusmani, najjaci smo

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 13 mar 2026, 08:59

Skandiranjem koje se može okarakterisati kao rasističko, kao i pjevanjem pjesama koje takođe mogu biti shvaćene na isti način, bez obzira na to šta mi lično mislimo o njima, samo nanosimo štetu klubu.

Takođe, važno je podsjetiti da je nakon navijanja protiv Slavije, koje je ocijenjeno kao rasističko, istočna tribina uslovno zatvorena u slučaju ponavljanja istog prekršaja u narednih šest mjeseci. To znači da bi, ukoliko se slično skandiranje ponovi protiv Borca, derbi bio odigran bez publike na Istoku, kao i veći broj utakmica u narednom periodu u kojem je posjeta tradicionalno najveća. Zatvaranje Istoka na šest mjeseci donijelo bi klubu milionsku finansijsku štetu.

Na kraju. Ko nas se boji i kome ćemo mi to uliti strah takvim navijanjem?! NIKO I NIKOME! Ne boje te se ni igrači, ni sudije ni gostujući navijači. Zašto?! Zato što smo u kavezu i zato što znaju da kad napuste stadion neće imati ama baš nikakve posljedice svog djelanja u toku utakmice.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 13 mar 2026, 09:08

Levin je napisao/la:
13 mar 2026, 08:59
Skandiranjem koje se može okarakterisati kao rasističko, kao i pjevanjem pjesama koje takođe mogu biti shvaćene na isti način, bez obzira na to šta mi lično mislimo o njima, samo nanosimo štetu klubu.

Takođe, važno je podsjetiti da je nakon navijanja protiv Slavije, koje je ocijenjeno kao rasističko, istočna tribina uslovno zatvorena u slučaju ponavljanja istog prekršaja u narednih šest mjeseci. To znači da bi, ukoliko se slično skandiranje ponovi protiv Borca, derbi bio odigran bez publike na Istoku, kao i veći broj utakmica u narednom periodu u kojem je posjeta tradicionalno najveća. Zatvaranje Istoka na šest mjeseci donijelo bi klubu milionsku finansijsku štetu.

Na kraju. Ko nas se boji i kome ćemo mi to uliti strah takvim navijanjem?! NIKO I NIKOME! Ne boje te se ni igrači, ni sudije ni gostujući navijači. Zašto?! Zato što smo u kavezu i zato što znaju da kad napuste stadion neće imati ama baš nikakve posljedice svog djelanja u toku utakmice.
Skupina u fokusu, oni ako pocnu, gotovo je. A nazalost mislim da ce poceti, kao i do sada.

Takvim navijanjem osim sto cemo napraviti milionsku stetu klubu cemo vise uvrijediti nas strucni stab nego njihove brazilce, Hrelju, Juricica i ostale 'cetnike'.

Ali argumenti, ako se tako osjecaju do njih je ili sto bi se uvrijedio ako nisu cetnici su blago retardirani.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

Kajkutenjoyer
Kontakt:

Post Postao/la Kajkutenjoyer » 13 mar 2026, 09:10

Argentina je napisao/la:
13 mar 2026, 09:08
Levin je napisao/la:
13 mar 2026, 08:59

Skupina u fokusu, oni ako pocnu, gotovo je. A nazalost mislim da ce poceti, kao i do sada.

Takvim navijanjem osim sto cemo napraviti milionsku stetu klubu cemo vise uvrijediti nas strucni stab nego njihove brazilce, Hrelju, Juricica i ostale 'cetnike'.

Ali argumenti, ako se tako osjecaju do njih je ili sto bi se uvrijedio ako nisu cetnici su blago retardirani.
ne mogu to ljudi da shvate, trebamo stoka bit ko i oni
nek crknu dusmani, najjaci smo

Lokomotifa
Kontakt:

Post Postao/la Lokomotifa » 13 mar 2026, 09:13

Sva je odgovornost na vođama navijača, nadam se da će biti pametni.

Jučer sam napisao da ako zveknemo Borac, ima još puno da se igra i ako napravimo dobar niz možemo se boriti i kroz prvenstvo za Evropu. Mi smo klub koji na domaćem terenu kroz hype i ludilo navijača često pravi preokrete i dobija utakmice na taj fazon. Jug je zatvoren, ako nam još i istok zatvore direktno ćemo oslabiti klub za koji kao navijamo.

Zato kažem ignorirajte ove pitare što nam dođu na temu i govore "ja ću pjevati četnička će zaplakati majka", "ja sam bio ovdje u ratu", "oni su nam zapalili stadion" ovo ono. Eto samo su oni bili ovdje u ratu, a mi ostali nismo. Pustite se te priče za malu djecu. Ne dajte da nas lože bezveze. Naša navijačka grupa ima najbolje navijačke pjesme koje govore o ljubavi prema klubu, van svake pameti mi je spominjati neke četnike, ustaše na stadionu. Ako su vam vojvode i lešinari uzor, ubijte se.

Sutra svi na stadion. VTŽ.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."

Manijakdokraja9
Kontakt:

Post Postao/la Manijakdokraja9 » 13 mar 2026, 09:21

Marokanci58 je napisao/la:
13 mar 2026, 01:41
E ovo je najveci poraz nas starije generacije koji smo osakaćeni od četnika što nismo svoju djecu naučili skim imaju posla da ne bi isto doživili.
Moj otac je RVI 100%, ako ikog to boli i ako sam ikog mrzio u odrastanju to su oni. Misljenje nije ni sad puno drugacije ALI TOME NIJE MJESTO NA TRIBINI. Dodji skandiraj, izivi se malo ako ti treba, povedi nek i drugi orangutani za tobom krenu, tribina pod uslovom ide kazna par desetina hiljada i suspendovana tribina za derbi.

Manijakdokraja9
Kontakt:

Post Postao/la Manijakdokraja9 » 13 mar 2026, 09:31

Svako ko dolazi na utakmicu s ciljem da vrijedja na nacionalnoj ili vjerskoj osnovi bolje da ne dodje. Ucinit ce ogromnu uslugu klubu, a to grupa i klub prvi trebaju da objave. Kakav ti zivot mora bit kad ovo vidis kao neku priliku da se malo izivis i ispuses.

Manijakdokraja9
Kontakt:

Post Postao/la Manijakdokraja9 » 13 mar 2026, 09:42

Mi isto ko da imamo potrebu da se nekome dokazujemo jer nas vamo prozivaju da smo fol namjestili opstanak, da smo vicini kerovi itd, a samo na Grbavici borcu docek na noz. Na kosevu ko u narodnom pozoristu, samo se sudiji psuje standardno. Na kraju im i titulu izbijemo, ove grupa proziva da kupove namjestaju i opet mi lafo nesto hocemo da se dokazujemo. Opet kazem, ko god ovu utakmicu vidi kao priliku da dokazuje svoj patriotizam u kuci mu takva atmosfera bila.

Laudrup
Kontakt:

Post Postao/la Laudrup » 13 mar 2026, 09:43

A misliš da ćeš ih zaštititi tako što ćeš od njih napraviti bošnjačke četnike? Kakav debil

Manijakdokraja9
Kontakt:

Post Postao/la Manijakdokraja9 » 13 mar 2026, 09:46

Laudrup je napisao/la:
13 mar 2026, 09:43
Iskreno, meni se kao rodjenom sarajliji muslimanske vjere gade oni povici "cetnicke picke", "sviraj penal picko cetnicka" i slicno. Nista mi time ne pokazujemo osim da smo isti ko oni, a pas koji laje ne ujeda. Treba bit gospodin i ne prljat9 usta debilima, oducit ih od navijanja i igre na terenu. Zamolio bih sve, kao sto rece momak iznad, da se suzdrzimo nacionalistickih povika. Na klupi nam sjedi srbin koji voli Zelju i koji ima potencijal da uradi nesto vise. Nemojte da budemo malogradjani. I tribina nam je pod uslovom, pamet u glavu.
A misliš da ćeš ih zaštititi tako što ćeš od njih napraviti bošnjačke četnike? Kakav debil
Bukvalno, lik ne konta da nema poente. Psovka/uvreda nema tezinu. Samo svoju sliku kvaris.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 13 mar 2026, 09:53

Sumnjam da će Grupa početi bilo kakvo navijanje u tom smjeru. Nije niko lud, zna se kakve su posljedice po klub kada je riječ o takvom navijanju a ukoliko to ipak urade to može značiti samo nešto drugo.

Još bih podsjetio na sastav disciplinske komisije :

1. Goran Kosorić predsjednik
Rođeni Sarajlija, trenutno nastanjen na Sokocu. Član SNSD-a i dobro povezan sa Dodikom a samim tim i sa strukturama u Borcu.

2. Nermin Kljajić prvi potpredsjednik
Bivši ministar unutrašnjih poslova USK. Cazinjanin i vjerovatno direktno instaliran od domaćeg izdajnika i svog sugrađana Durić Irfana podpredsjednika NS BiH.

3. Vilson Crnjac drugi potpredsjednik
Predsjednik gradskog viječa u Širokom Brijegu. Ne treba ni govoriti čije interese će zastupati.

4. Amira Trbonja član
Pravnica iz Mostara koja je karijeru izgradila vucarajući se po državnim i gradskim institucijama i koja ne nekadašnja članica UO FK Velež. Ona ima samo jedan zadatak.

5. Dragan Brkić član
O njemu nema mnogo javno da se nađe osim da je bio i prvi potpredsjednik Pravnog komiteta FS BiH. Dakle izuzetno uvezan u ovoj kriminalnoj hobotnici.

6. Marinko Štrbac član
Kao i za brkića i za njega nema mnogo informacija osim da je u ovoj kriminalnoj hobotnici jako dugo i po različitim funkcijama.

-------------------------

Kome do sada nije jasno da mi ovdje nemamo nikakav glas i zastupanje onda mu preporučujem da preispita vlastitu inteligenciju. Fudbalskim savezom vladaju Hercegovci, Krajišnici i Vicina SNSD hobotnica. Porazno je da nemamo nikoga da štiti naše interese ali tome smo sami krivi.

Opet pozivam sve da se suzdrže od bilo kakvog navijanja koje može biti okarakterisano kao rasističko. Ne zbog straha od suspenzije već čisto iz zdravog razuma i ljubavi prema klubu za koji navijamo.

Pokažimo da smo najbrojniji i najglasniji i pogurajmo time naše momke na terenu. Nemojmo nikome pružiti to zadovoljsvo da ima razloga za bilo kakav potez protiv kluba. Moramo se izdići iznad situacije u kojoj se nalazimo.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: BarbareZeljin i 8 gostiju.