DoktorXabaras je napisao/la: ↑13 mar 2026, 14:56Marudžda reprezentativac, na ljeto milioni stižu na Koševo![]()
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
-
Imamkarbarum
- Kontakt:
Potpisujem,jos bih nadovezao samo da Gojkovic je veoma los i spor u tom segmentu igre nogom,dzaba sve ostalo kad ne znas lopte..Vanja8 je napisao/la: ↑13 mar 2026, 16:41Ma, konstantno mijenjanje odbrane nama itekako stvara probleme, nevezano za sam segment posla koji treba da obavljaju...
Pogledajte malo dublje, neko pomenu ovdje da tezimo da nam se napad gradi kroz iznosenje lopte od golmana...Ok, extra, ali ako hoces to onda moras imati uigran koncept. Kod nas to nije slucaj, stalno mijenjanje odbrambenih igraca stvara nesigurnost, ne samo odbrane vec i protoka lopte, organizacije napada, stabilnosti te iste odbrane...
Iz utakmice u utakmicu, gledamo jednu te istu stvar, Banic da loptu Bralicu, on je posalje Maruudzi na lijevu stranu i umjesto da se lopta proslijedi Cimiju koji se vec otvorio i gdje razmak protivnickih igraca najmanje 20 m, ovaj stane i ne gleda igraca koji treba primiti pas vec se okrece prema krilu koje je zatvreno, a onda napravi polukruzno pa je vrati nazad do Bralica koji je ili vraca golmanu ili promjeni stranu...
Ovo je samo primjer zbog cega mi imamo sporu igru...Mario ima dobru formulu, lopta iz posjeda kroz pas igru je ubitacna, ali brate, igraci moraju imati hrabrosti za taj sistem, a ne samo daj siguricu, da je ne presjeku, ma neka nisam ja kriv...
Nas su protivnici procitali, mi jednostavno ne idemo kroz sredinu i odbarnu su formirali na blokadi krila...Dzaba nama, sto Cimi i Krdzalic odigraju odlicne pasove, kada oni do lopte mogu doci samo ako se vrate do Banica...
Ugusis kompletnu igru, jer sada nama krila izgledaju kao malo bolji srednjoskolci na nekom turniru ni krivi ni duzni jer su im na ledjima uvijek najmanje 2 odbrambena igraca dok nam sredina zjapi prazna...
Kad se malo bolje sjetim . ovako je i Hus one godine kad je osvojio titulu igrao, polusezonu odigrali maestralno u nastavku ga ona stativa Zrinje spasi da osvoji Prvenstvo...
- nedimmmm1337
- Kontakt:
"Jer znaš kako kažu moji ovdje – nije to samo ljubav, to je bolest.”
Donekle Vanja upravu za ovo dodavanje al treba takodje istac da svako dodavanje (koje jeste rijetko) u sredinu cimiju ili hrdzalicu ti isti igrac u 90% slucajeva vrate tu loptu stoperu golmanu, jedino kad je zadrze to je kad su im protivnici 25+ metara udaljeni pa se oni fino okrenu pa odrade mali servis lopte pa velki pa procjene vrijedno rijetko kad nesto fino i korisno. Majata je poslo menalu loptu dobru vise solidnu koja jeste proizvela go cisto radi menalove odluke za dribling i ulazak u 16 terac.
Sve sto smo uspjeli jeste uduplavanje krilnoh napadac ulazak Elezija u sredini i to je sve sto mi igramo ako pogodi lopta uruku penal ako dodje do elezija go i to je sve, nista kroz sredinu nismo napravili go u zrinjskom ademova peta gulisa ubacio sa ivice sesnesterca. Zasto zato sto ti napad igra Turkes koji kad trci ko koka Brama ili patak kojem auto pregazi krilo, ili brazilac koji je za 4 godine dao 11 golova dva gola godisnje..
Moras imat napadaca koji zna da prvo da pobjedi bar 6/7 izbijeni lopte oba golmana, turkes 3 m visok skol 3 centa, 3 metra visok snazni od nje keremch sa 45 kg i visina 1,59 kako je to normalno. Takodje moras imat napadaca koji nesiluje ostatak ekipe, koja se satare da mu servira 3 kifle pastete on to baci za vrata i kaze hocu meso ramstek necu suh hljeb.
Napadac i golman su dva igraca koja moraju iz nista da stvore nesto da bi onda ostatak ekipe serviro njima dvoici meso u sosovima i nacinims kako oni hoce.
E nadam se da ce ovaj brazilac to uradit i to vec u nedelju protiv ubica
Sve sto smo uspjeli jeste uduplavanje krilnoh napadac ulazak Elezija u sredini i to je sve sto mi igramo ako pogodi lopta uruku penal ako dodje do elezija go i to je sve, nista kroz sredinu nismo napravili go u zrinjskom ademova peta gulisa ubacio sa ivice sesnesterca. Zasto zato sto ti napad igra Turkes koji kad trci ko koka Brama ili patak kojem auto pregazi krilo, ili brazilac koji je za 4 godine dao 11 golova dva gola godisnje..
Moras imat napadaca koji zna da prvo da pobjedi bar 6/7 izbijeni lopte oba golmana, turkes 3 m visok skol 3 centa, 3 metra visok snazni od nje keremch sa 45 kg i visina 1,59 kako je to normalno. Takodje moras imat napadaca koji nesiluje ostatak ekipe, koja se satare da mu servira 3 kifle pastete on to baci za vrata i kaze hocu meso ramstek necu suh hljeb.
Napadac i golman su dva igraca koja moraju iz nista da stvore nesto da bi onda ostatak ekipe serviro njima dvoici meso u sosovima i nacinims kako oni hoce.
E nadam se da ce ovaj brazilac to uradit i to vec u nedelju protiv ubica
- Jet2Holiday
- Kontakt:
Lahko ce Mirvic dog sa mrziteljima bosne, da nama superkup daju, da se smirimo po pitanju sudija i slicno.
Ovo sto se pokrenulo danas sa ovim sastankom, ne smije stati.
Da je idealno nije, al ako ima sanse da se zastitimo, moramo podrzati
🎶 Kad sa sjevera pjesmu čuješ ti, dole na terenu srce ostavi 🎶
„Nothing beats a Jet2 holiday!”
Smiješan si ako misliš da će ti neko nešto dati.Jet2Holiday je napisao/la: ↑13 mar 2026, 17:37Lahko ce Mirvic dog sa mrziteljima bosne, da nama superkup daju, da se smirimo po pitanju sudija i slicno.
Jel ovaj stvarno rekao da je njegov fsks ili je greska u captionsu "To je moje"
- DoktorXabaras
- Kontakt:
Mi pod Mirvicem vec godinama tjeramo trenera u najgori momenat,poslije ljetnih priprema, sa neuspjesnom Evropom,poslije par kola novog prvenstva,tako da u startu se otpisemo u prvenstvu. Sve je to produkt kalkulanstva,kukavicluka ,neodlucnosti,neznanja.
Sad kad smo izgubili sve ciljeve u sezoni, trece-cetvrto mjesto nije upitno a to je realno neuspjeh,sad je pravi trenutak za zamjenu trenera. Da novi trener ima kraj prvenstva,ljetne pripreme. Tako da se spremnije udje u novo prvenstvo.
Mislim ,nemam nista protiv Maria,sto se mene ticu mogu ga i ostaviti,jer ionako ce dovesti nekog prosjecnog hrvatskog trenera kao sto je i on. . Ne mozemo se nadati nikakvoj ozbiljnoj investiciji. No,ako misle mjenjati,treba mjenjati sto prije.
Mora da je predstavnik FK Somun
Plus 1, evidentan pad forme igrača koji su okosnica. Ali sve ima ups i downs.Imamkarbarum je napisao/la: ↑13 mar 2026, 17:23Potpisujem,jos bih nadovezao samo da Gojkovic je veoma los i spor u tom segmentu igre nogom,dzaba sve ostalo kad ne znas lopte..Vanja8 je napisao/la: ↑13 mar 2026, 16:41Ma, konstantno mijenjanje odbrane nama itekako stvara probleme, nevezano za sam segment posla koji treba da obavljaju...
Pogledajte malo dublje, neko pomenu ovdje da tezimo da nam se napad gradi kroz iznosenje lopte od golmana...Ok, extra, ali ako hoces to onda moras imati uigran koncept. Kod nas to nije slucaj, stalno mijenjanje odbrambenih igraca stvara nesigurnost, ne samo odbrane vec i protoka lopte, organizacije napada, stabilnosti te iste odbrane...
Iz utakmice u utakmicu, gledamo jednu te istu stvar, Banic da loptu Bralicu, on je posalje Maruudzi na lijevu stranu i umjesto da se lopta proslijedi Cimiju koji se vec otvorio i gdje razmak protivnickih igraca najmanje 20 m, ovaj stane i ne gleda igraca koji treba primiti pas vec se okrece prema krilu koje je zatvreno, a onda napravi polukruzno pa je vrati nazad do Bralica koji je ili vraca golmanu ili promjeni stranu...
Ovo je samo primjer zbog cega mi imamo sporu igru...Mario ima dobru formulu, lopta iz posjeda kroz pas igru je ubitacna, ali brate, igraci moraju imati hrabrosti za taj sistem, a ne samo daj siguricu, da je ne presjeku, ma neka nisam ja kriv...
Nas su protivnici procitali, mi jednostavno ne idemo kroz sredinu i odbarnu su formirali na blokadi krila...Dzaba nama, sto Cimi i Krdzalic odigraju odlicne pasove, kada oni do lopte mogu doci samo ako se vrate do Banica...
Ugusis kompletnu igru, jer sada nama krila izgledaju kao malo bolji srednjoskolci na nekom turniru ni krivi ni duzni jer su im na ledjima uvijek najmanje 2 odbrambena igraca dok nam sredina zjapi prazna...
Kad se malo bolje sjetim . ovako je i Hus one godine kad je osvojio titulu igrao, polusezonu odigrali maestralno u nastavku ga ona stativa Zrinje spasi da osvoji Prvenstvo...
I na kraju svijeta, tebe bodriti.
Gledaj Muhe mahalca sto mudro suti iza colpe 
Ko nas uopšte predstavlja na ovim sastancima?
Vamos Rajvosa!
Ko te nije volio nije ni obolio...
Ko te nije volio nije ni obolio...
- ErosViverosViv
- Kontakt:
Ovo je prvi sastanak ovakvog tipa i predstavlja te direktor Velkoski
-
rimljanin90
- Kontakt:
Na hajr s ovim!
I to mi je presmijesno. Gotivim Krstu i nek je ziv i zdrav, al zamisli njega u raspravi sa ovim fakinom Colpom ili da on govori u ime kluba, misljenje i zahtijeve. Tesko za ozbiljno shvatiti. I to je ogledalo koliko smo jaki, i koliko se uopste trudimo da se nesto pitamo i da se cujemo.
U novi boj...
- Jet2Holiday
- Kontakt:
Nije idealno, al ovo ako pustimo i ne izguramo, bice jos dugo godina ovako kao sto je sad.
🎶 Kad sa sjevera pjesmu čuješ ti, dole na terenu srce ostavi 🎶
- BegovicRamiz
- Kontakt:
hoce li listica opet biti motivisanija od nas iako nikako ne bi smjela biti?
- ErosViverosViv
- Kontakt:
Od nas je trenutno i babino mudo motivisanijeBegovicRamiz je napisao/la: ↑13 mar 2026, 22:54hoce li listica opet biti motivisanija od nas iako nikako ne bi smjela biti?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 22 gosta.

.png)