Premijer liga BiH - aktuelno

Zigazaga
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la Zigazaga » 13 mar 2026, 22:28

Vorovus je napisao/la:
13 mar 2026, 22:21
Da je puštena akcija do kraja kad je napadač Rudara uzeo loptu golmanu, pa se to onda provjerilo u VAR sobi, promijenio bi se tok utakmice kakva god odluka VAR-a bila.
Ne bi se desio ni onaj crveni karton ni drugi penal.

Odlukom na štetu Rudara je započeo niz sudijskih grešaka.
+ 1
Ja pošteno kažem da je crveni karton dobrano uticao na ishod utakmice.
Ali da je priznat taj gol Rudara,nebi me iznenadilo da bi Rudar dobio utakmicu. Kako je izgledao na terenu tad.

Lynx
Kontakt:

Post Postao/la Lynx » 13 mar 2026, 22:30

MikiPirs je napisao/la:
13 mar 2026, 21:12
Lynx je napisao/la:
13 mar 2026, 21:01
Osim Borca, je li ijedna ekipa iz rs-a napravila neki pomak u ligi, makar da bude konkurent u gornjem dijelu tabele, izuzev one 1 sezone Sloge kada su završili u top 5 ako se ne varam. Jbt 90% prve lige nema uslova za premijer ligu, više klubova iz druge lige FBiH ima uslove :lol:
Osim Zrinjskog i Veleza (korak u Evropi) da li je iniedna ekipa iz FBIH napravila iskorak? ;)
Govorim o tome koliko su klubovi iz rs-a konkurentni za gornji dio tabele. Najveći apsurd je to da nakon sto je rs dobio rukovodstvo u nsbih, nijedan klub nije igrao veću ulogu, za razliku od prethodnih pet godina kada si imao u vrhu npr. Radnik i Krupu. Uzmi posljednjih 15 godina, samo dva kluba iz rs-a igrala Europu, a 7 (ako sam dobro pobrojao) iz FBiH Europu. Ja čekam da vidim hoće li se pojaviti neki klub iz koji će biti egal sa klubovima iz gornjeg dijela tabele.
63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono

“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”
Velid Spaho

Brundoo
Kontakt:

Post Postao/la Brundoo » 13 mar 2026, 22:30

Zeko87 je napisao/la:
13 mar 2026, 22:06
Kako može biti izvlakuša kad su na 2:1 dobili nepostojeći penal a na 1:0 nama sviran nepostojeći crveni karton? I mnogo jačim ekipama kad se svira kontra nepto slično izgube konce, a zatim i bodove.
Ne opravdavam sudijske lakrdije ali sam realan.
I oni mogu isto tako reci a sta bi bilo da nam sudija nije ponistio cist gol.
Ja vjerujem da bi nas pobijedili da im je taj gol priznat jer znas i sam da ove nase dame kada prime gol totalno zablokiraju, kao da im neko noge sveze.

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 13 mar 2026, 22:31

GrbavicaHrammm je napisao/la:
13 mar 2026, 22:27
NajvecaRadosti je napisao/la:
13 mar 2026, 22:14
Ne volim prosipati laznu realnost.Mi smo losi bili ali to nije zeleno svjetlo da nas moze neko iskasapit onako.Rudar je bolje djelovao na terenu ali je lakrdija pocinjena samo takva i da nije Sarajevo bi pobjedilo.To je cinjenica

Kad god izgubimo kao u Mostaru cestitat protivniku i gotovo.

i ovog masper sos udario u glavu
Nije usla :bih:
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

DoktorXabaras
Kontakt:

Post Postao/la DoktorXabaras » 13 mar 2026, 22:31

Tajni nadimak "Hajvan"

​Stariji navijači i hroničari sjećaju se da je Grbavica nekada imala nadimak koji nije bio toliko "uglađen" kao danas. Zbog nevjerovatne buke i fanatičnog navijanja koje je graničilo sa ludilom, stadion su u šali zvali "Hajvan-arena". To nije bila uvreda, već priznanje da se na Grbavici gubi razum od ljubavi prema klubu. Taj termin se polako izgubio iz javnog govora, ali u arhivima sjećanja starih "željezničara" on i dalje živi kao simbol sirove strasti.

Svi na grbavicu! #SamoŽeljo
:kafa:

tabba77
Kontakt:

Post Postao/la tabba77 » 13 mar 2026, 22:32

Argentina je napisao/la:
13 mar 2026, 20:09
tabba77 je napisao/la:
13 mar 2026, 19:24
Korona titula najčistija titula na dunjaluku.
Nije bolest sve sto boli.

Prvenstco se nastavilo, odigralo 1 kolo i tada je Borac preskocio Tuzla City sa 5og i zauzeo 4to mjesto. Odmah su kup ukinuli, jer tako 4to mjesto idenu Evropu (Borac ide u Evropu).

Nema veze sto se nastavilo prvenstvo, pa nakon kola ukinulo (nije trebalo ni nastavljati). Vi ste "kolateral", ko god da je bio na prvom mjestu, bio bi prvak. Bitno je bilo da se kup prekine da ne bi tu bilo iznenadjenja, a Borac da je na mjestu koje ide u Evropu.

I dalje ti je to najcistije na dunjaluku?
Pa to znači da je ta titula što se nas kao kluba tiče najčistija. Ne može se spočitavati Sarajevu već zna se kome.

A mnogi od vas, možda ne ti, Sarajevu zamjerate tu titulu i pokušavate da je učinite bezvrijednom. Mi smo tada bili spremni finansijski da nastavimo igrati, dok možda 70% lige nije.
Vi ste titulu izgubili protiv Veleža na Grbavici te godine. Da ste je vi osvojili, čestitao bih vam i ne bih nikad rekao da nije zasluženo.
Nikad poraz, samo lekcija.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 13 mar 2026, 22:33

Dodje Borac u Sarajevo i pokrast Zelju jer moze. I ata ce bit ? Nista.

Hajmo dalje.
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 13 mar 2026, 22:44

Ne volim prosipati laznu realnost.Mi smo losi bili ali to nije zeleno svjetlo da nas moze neko iskasapit onako.Rudar je bolje djelovao na terenu ali je lakrdija pocinjena samo takva i da nije Sarajevo bi pobjedilo.To je cinjenica

Ma druze kakva lazna realnost
Evo njima lopta nek se igraju sa njom do Prijedora, a nama bodovi i tjt.
Jel nas iko pitao kad smo sa Zekicem satrali kone na Grbavici trebali zabit 5 komada i 0-0 zavrsilo. Nema tu pametovanja
Direktno sudije uticale na ishod utakmice i sad nesto mi trebamo pricati za igru.

1921ljoze
Kontakt:

Post Postao/la 1921ljoze » 13 mar 2026, 22:45

Ognjen picka cetnicka kao i svi brani lik savez......bravo za saudina i harisa...
Sutra abd jedna slomljena noga gostiju i jedna glava razbijena bice dosta... :bih: :bih:

Vorovus
Kontakt:

Post Postao/la Vorovus » 13 mar 2026, 22:49

Lynx je napisao/la:
13 mar 2026, 22:30
Govorim o tome koliko su klubovi iz rs-a konkurentni za gornji dio tabele. Najveći apsurd je to da nakon sto je rs dobio rukovodstvo u nsbih, nijedan klub nije igrao veću ulogu, za razliku od prethodnih pet godina kada si imao u vrhu npr. Radnik i Krupu. Uzmi posljednjih 15 godina, samo dva kluba iz rs-a igrala Europu, a 7 (ako sam dobro pobrojao) iz FBiH Europu. Ja čekam da vidim hoće li se pojaviti neki klub iz koji će biti egal sa klubovima iz gornjeg dijela tabele.
Da bi neki klub bio u gornjem dijelu tabele, mora da bude dobro organizovan i da ima novac. Tu ti ne moze pomoci "rs rukovodstvo u nsbih".
Borac je u vrhu jer ima pare da placa dva bivsa igraca Rapida, Borusije Dortmund i druge i jer je dobro organizovan u odnosu na druge. Logistika u savezu ti moze pomoci u nekim slucajevima da nesto prevagne na tvoju stranu, ali to je 3% ukupnog uspjeha. Ako nemas sam onih 97% bices kao sadasnja Sloga.
Radnik sa Krstajicem i Krupa dok su Ilici gurali pare su imali ovo gore sto sam naveo kao potrebno.
Modrica je bila prvak jer je rafinerija gurala pare u klub, sam Milan Jelic im ne bi mogao osigurati ni sredinu tabele kao predsjednik saveza da nije bilo tih para.
Apsurdno je da ti ovo moram objasnjavati, a lafo pratis ligu i fudbal.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 13 mar 2026, 22:49

tutankamon1905 je napisao/la:
13 mar 2026, 13:19
hjoooj kad zeljo opet izbije borcu titulu iz noga :kafa:
Koliko ste nas premirali? Red bi bio... :kafa:
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 13 mar 2026, 22:50

Zigazaga je napisao/la:
13 mar 2026, 22:28
Vorovus je napisao/la:
Da je puštena akcija do kraja kad je napadač Rudara uzeo loptu golmanu, pa se to onda provjerilo u VAR sobi, promijenio bi se tok utakmice kakva god odluka VAR-a bila.

+ 1
Ali da je priznat taj gol Rudara,nebi me iznenadilo da bi Rudar dobio utakmicu. Kako je izgledao na terenu tad.
I sta ono ti rece, neces diskutovati o 2 penalu za Rudar?
Pa i nema diskusije, cak i onaj poltron Valjic rece da je cista situacija, niti je igrac vidio gdje je lopta niti ga je pogodila u ruku.
Penal nepostojeći plus crveni karton nepostojeći na sred Koševa.
Direktno izbijenje 3 boda sa konta i 2 kardinalne greške, za jedno 2 i po kola pauze za Bandica. Top posao za njega.
Zadnja izmjena: nokee, dana/u 13 mar 2026, 22:51, ukupno mijenjano 1 put.

BegovicRamiz
Kontakt:

Post Postao/la BegovicRamiz » 13 mar 2026, 22:51

Valjicu glupane ne ofiraj se
nastavi snimati reklame za nadutost yebo ti sebi majku glupu

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 13 mar 2026, 23:16

Vorovus je napisao/la:
13 mar 2026, 22:49
Lynx je napisao/la:
Da bi neki klub bio u gornjem dijelu tabele, mora da bude dobro organizovan i da ima novac. Tu ti ne moze pomoci "rs rukovodstvo u nsbih".
Borac je u vrhu jer ima pare da placa dva bivsa igraca Rapida, Borusije Dortmund i druge i jer je dobro organizovan u odnosu na druge. Logistika u savezu ti moze pomoci u nekim slucajevima da nesto prevagne na tvoju stranu, ali to je 3% ukupnog uspjeha. Ako nemas sam onih 97% bices kao sadasnja Sloga.
Radnik sa Krstajicem i Krupa dok su Ilici gurali pare su imali ovo gore sto sam naveo kao potrebno.
Modrica je bila prvak jer je rafinerija gurala pare u klub, sam Milan Jelic im ne bi mogao osigurati ni sredinu tabele kao predsjednik saveza da nije bilo tih para.
Eh ovako se digao Borac:
Prvo stizanje Sarajeva sa - 12 apsolutno sve zivo se zasiljilo Borcu da se stigne ta prednost, namirisala se tada krv i nikad do dana danasnjeg se to nije promjenilo. Tada je Sarajevo prodalo Rahmanovica i Tatara i istina da je slabije igralo ali 100% bi se sacuvala prednost da nije na sve strane se ostetio jedan klub da bi drugi osvojio.
Nakon toga pocinju se ulagati ozbiljne pare i ogromna lova je usla u klub od Europe gdje je Borac (logično) napravio ekipu i poceo da i na terenu pokazuje nesto, ne samo sudije.

Naravno kad 5 godina imas sve poluge u savezu i redovno budes prvak a znamo da samo prvak moze uzeti keš od Europe, da ces i pokupovati dobre igrace i imati kes da to sve platis.
Kad imas takav vjetar u ledja i kad ti protivnici ne smiju prici niti igrati fudbal jer idu crveni, penali itd.. Sve ide ko podmazano,..
Da ne spominjemo mutne radnje sa ostalim klubovima iz RS pa i pojedinim iz HR komponente.
Kakva crna organizacija, jedina organizacija je vama lezi u nsbih. Htjeli vi to priznati ili ne vi cete ostati upamćeni u historiji kao jedini klub koji je vlasništvo političke stranke direktno.

Pa vi stvarno mislite da su svi ludi pa vide ovo ovako, samo vi pametni pa sebi pričate bajke i basne o organizaciji kluba itd.

Jednostavno cete ispuhati kad i politika SNSDa ispuše i ovi kriminalci iz saveza budu iza rešetaka. To je JEDINA realnost i istina. A vi nastavite sa bajkama.

Zigazaga
Kontakt:

Post Postao/la Zigazaga » 13 mar 2026, 23:22

nokee je napisao/la:
13 mar 2026, 22:50
Zigazaga je napisao/la:
13 mar 2026, 22:28
Vorovus je napisao/la:

+ 1
I sta ono ti rece, neces diskutovati o 2 penalu za Rudar?
Pa i nema diskusije, cak i onaj poltron Valjic rece da je cista situacija, niti je igrac vidio gdje je lopta niti ga je pogodila u ruku.
Penal nepostojeći plus crveni karton nepostojeći na sred Koševa.
Direktno izbijenje 3 boda sa konta i 2 kardinalne greške, za jedno 2 i po kola pauze za Bandica. Top posao za njega.
Ne volim licemjerstvo. Sad odjednom,kad je Valjić rekao da nije penal,odjednom je njegovo mišljenje relevantno.
A prije toga,danima,mjesecima,provlačite teze da je lopov,Vicin,neznalica...
Odlučite se jednom jel on relevantan ili ne.

MikiPirs
Kontakt:

Post Postao/la MikiPirs » 13 mar 2026, 23:24

nokee je napisao/la:
13 mar 2026, 23:16
Vorovus je napisao/la:
Lynx je napisao/la:
Eh ovako se digao Borac:
Prvo stizanje Sarajeva sa - 12 apsolutno sve zivo se zasiljilo Borcu da se stigne ta prednost, namirisala se tada krv i nikad do dana danasnjeg se to nije promjenilo. Tada je Sarajevo prodalo Rahmanovica i Tatara i istina da je slabije igralo ali 100% bi se sacuvala prednost da nije na sve strane se ostetio jedan klub da bi drugi osvojio.
Nakon toga pocinju se ulagati ozbiljne pare i ogromna lova je usla u klub od Europe gdje je Borac (logično) napravio ekipu i poceo da i na terenu pokazuje nesto, ne samo sudije.

Naravno kad 5 godina imas sve poluge u savezu i redovno budes prvak a znamo da samo prvak moze uzeti keš od Europe, da ces i pokupovati dobre igrace i imati kes da to sve platis.
Kad imas takav vjetar u ledja i kad ti protivnici ne smiju prici niti igrati fudbal jer idu crveni, penali itd.. Sve ide ko podmazano,..
Da ne spominjemo mutne radnje sa ostalim klubovima iz RS pa i pojedinim iz HR komponente.
Kakva crna organizacija, jedina organizacija je vama lezi u nsbih. Htjeli vi to priznati ili ne vi cete ostati upamćeni u historiji kao jedini klub koji je vlasništvo političke stranke direktno.

Pa vi stvarno mislite da su svi ludi pa vide ovo ovako, samo vi pametni pa sebi pričate bajke i basne o organizaciji kluba itd.

Jednostavno cete ispuhati kad i politika SNSDa ispuše i ovi kriminalci iz saveza budu iza rešetaka. To je JEDINA realnost i istina. A vi nastavite sa bajkama.
Prestani mitomaniti, gdje to pise i gdje je to naznaceno da je Borac: “jedini klub koji je vlasništvo političke stranke direktno”? Ajd molim te prosvijetli me i pokazu mi kako je to politicka organizacija vlasnik kluba?

P.S. Vasi prestavnici su danas 13.3.2026. sastancili sa politicarem, samo kazem ;)

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 13 mar 2026, 23:31

tabba77 je napisao/la:
13 mar 2026, 22:32
Argentina je napisao/la:
13 mar 2026, 20:09
tabba77 je napisao/la:
13 mar 2026, 19:24
Korona titula najčistija titula na dunjaluku.
Nije bolest sve sto boli.

Prvenstco se nastavilo, odigralo 1 kolo i tada je Borac preskocio Tuzla City sa 5og i zauzeo 4to mjesto. Odmah su kup ukinuli, jer tako 4to mjesto idenu Evropu (Borac ide u Evropu).

Nema veze sto se nastavilo prvenstvo, pa nakon kola ukinulo (nije trebalo ni nastavljati). Vi ste "kolateral", ko god da je bio na prvom mjestu, bio bi prvak. Bitno je bilo da se kup prekine da ne bi tu bilo iznenadjenja, a Borac da je na mjestu koje ide u Evropu.

I dalje ti je to najcistije na dunjaluku?
Pa to znači da je ta titula što se nas kao kluba tiče najčistija. Ne može se spočitavati Sarajevu već zna se kome.

A mnogi od vas, možda ne ti, Sarajevu zamjerate tu titulu i pokušavate da je učinite bezvrijednom. Mi smo tada bili spremni finansijski da nastavimo igrati, dok možda 70% lige nije.
Vi ste titulu izgubili protiv Veleža na Grbavici te godine. Da ste je vi osvojili, čestitao bih vam i ne bih nikad rekao da nije zasluženo.
Uefa priznala i to je to. Mozemo je zvati korona i pricati, jasno je da nije regularna i da ste atinalo Borcu da izadje u Evropu, kao i sve poalije te sezone, ali Uefa je to priznala, klubovi idu u evropska takmicenja i to je to.

Kao sto 99ta nije priznata, ili nasa 1946, tako dok Uefa ne prizna, od toga nema nista.

Velez je zadnja tekma, ali to je mirisalo na kiks, usli u tekmu bez 2 najbolja igeaca radi kartona. Imali smo i prije toga kikseva bezveznih, ali smo se zahuktali i moguce da bi uzeli teofej (tituli ili kup).

Samo, treba sve to pamtiti. A ne kao mnogi sto se.prepucaju za titulu, a stimala se sezona za Borac da izadje u Evropu.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 13 mar 2026, 23:33

bvsic je napisao/la:
13 mar 2026, 22:44

Ma druze kakva lazna realnost
Evo njima lopta nek se igraju sa njom do Prijedora, a nama bodovi i tjt.
Jel nas iko pitao kad smo sa Zekicem satrali kone na Grbavici trebali zabit 5 komada i 0-0 zavrsilo. Nema tu pametovanja
Direktno sudije uticale na ishod utakmice i sad nesto mi trebamo pricati za igru.
Stvarno nemam probem reci kad nas neko nadigra i zasluzeno pobjedi,to je fudbal ali necu sigurno ni zmiriti na lakrdije i opravdavati iste radi nase igre.Dvije skroz odvojene stvari.

Ja ne vidim da nama izmisljaju penale i crvene kad smo bolji na gostovanju.Odnosno izmisljaju ali ponovo kontra nas.
Zadnja izmjena: NajvecaRadosti, dana/u 13 mar 2026, 23:34, ukupno mijenjano 1 put.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

Vorovus
Kontakt:

Post Postao/la Vorovus » 13 mar 2026, 23:33

nokee je napisao/la:
13 mar 2026, 23:16
Eh ovako se digao Borac:

Nemas pojma o cemu pricas. Borac je u ekipu poceo ulagati 2019. kad su u godinu dana dovedeni Vranjes, Ziljkic, Volkov, Marko Jovanovic, Zakaric... jos se nije ni igrala Evropa.
To kad se stiglo Sarajevo, nije -12 nego -13, Borac je ispao u 2. pretkolu Lige konferencija i zaradio je neke smijesne pare u Evropi.
Kaze lako je kad redovno budes prvak, a bili prvaci tad pa poslije 3 godine opet.

Jeebu te cinjenice. Sportski pozdrav šizo.

Lynx
Kontakt:

Post Postao/la Lynx » 13 mar 2026, 23:34

Vorovus je napisao/la:
Lynx je napisao/la:
Ja potenciram na tome kada već imaš podršku saveza i svoje ljude gore, zar je problem onda podržati još neki klub, a kada si na vlasti nije tesko ni pronaci i okupiti ljude zeljne investicije, tvoje je da poguraš što se tebe tiče a to možeš. Ako se toliki milioni iz budžeta rs mogu pumpati u Borac, zašto se dio sredstava ne bi mogao dodijeliti Radniku, Rudaru, Slogi, Slaviji itd, koji realno imaju tu perspektivu da budu u gornjem dijelu tabele. To je samo dokaz da je Borac jedini entitetski projekat, dok je drugo skoro sve zanemareno, osim manjeg dijela oko infrastrukture.
Zadnja izmjena: Lynx, dana/u 13 mar 2026, 23:38, ukupno mijenjano 1 put.
63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono

“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”
Velid Spaho

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”