Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider

eleGancy
Kontakt:

Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Post Postao/la eleGancy » 13 mar 2026, 04:56

Ja sam bio mozda najveci zagovornik formacije sa 3 stopera ovdje, ali kako odmice vrijeme sve manje vjerujem da ce biti. Pogotovo mislim da je 3-5-2 suluda, bacanje mladih momaka na neprirodne pozicije(koliko god obojica ulaze unutra na sut). + kad se pokusavala ta formacija u repci najlosiji rezultati su bili.

3-4-3 je sigurnija po nas, imali bi koliko god sigurnije bokove jer ako se jos ova dvojica povuku nazad i to predje u 5-4-1 nece oni meda moci po stranama.

Meni je strasna cinjenica da je frajer pozvao 5 spiceva tako da se bojim da nece kao protiv austrije kada smo imali 3 spica. Morat ce neka povreda nastat da umjesto krila uleti bek

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 13 mar 2026, 05:29

Suludo je mijenjati sistem igre nakon kvalifikacija koje smo iznijeli sa 4 nazad. Formacija sa trojicom pozadi je zahtjevna za uigrati, nije baš pravo vrijeme za nju trenutno jer imamo koliko-toliko uigranu odbranu (Tarika i Nikolu na štoperu). Dugoročno mislim da bi mogli preći na to ako se Esmir i Kerim definišu kao desetke (imaju potencijal za takvo nešto). Neka varijanta Muharemović-Košpo-Čelik, Memić i Dedić po bokovima, dva hamala u sredini i Demir u špicu.

Protivnik sam seljakanja igrača na neprirodne pozicije jer rijetko koji može ponuditi svoj najbolji fudbal u takvim situacijama. Povratkom Kolašinca, ispred njega bih volio vidjeti Kerima. Siguran sam da Kerim može ponuditi makar 70 minuta fudbala na ovom nivou, a stvarno je ogromna olakšavajuća okolnost da mu leđa čuva igrač sa sepet nastupa u ligama petice, prekaljeni defanzivac Seo. S druge strane, vidjeli smo da Memić i Dedić skupa po strani ne mogu igrati jer napadaju isti prostor. Memić guši ofanzivni potencijal Dedića. Kada bi stavio Bajraktarevića koji je na malom prostoru tata-mata, koji bi znao iskombinovati sa Dedom + ga zatvarati redovno kada ostane gore (ko gleda PSV zna o čemu pričam, te zna da to radi bez problema), dobio bi punopuno smisleniju stranu gdje ne bi dolazilo do 'sudaranja'. Demirovića bih stavio malo povučenijeg u odnosu na Džeku, a Tabakovića ubacio čim Džeku ostavi dušu na terenu (negdje oko 60. minute). U sredini terena Hadžiahmetovića zbog iskustva igranja na otoku, tehničkih kvaliteta i solidnog plućnog kapaciteta uz Ivana Šunjića. Odbrana Kolašinac-Muharemović-Katić-Dedić, na golu Vasilj.

Znači neka 4-4-2 ili 4-2-3-1:
Vasilj; Kolašinac, Muharemović, Katić, Dedić; Hadžiahmetović, Šunjić; Alajbegović, Demirović, Bajraktarević; Džeko.

Treba pokazati muda i odigrati hrabro, od bunkerisanja i kukavičkog pristupa nema ništa. Alajbegović i Bajraktarević su u stanju iznijeti utakmicu protiv Velsa na svojim plućima. Vjerujem u mladost i individualni kvalitet naše djece. Vrijeme je da im i struka krene vjerovati jer je riječ o iznimno talentovanoj djeci.

Ali eto, nama vjerovatno sljeduje opsada pred golom cijeli meč sa 30% posjeda gdje će Vasilj bespomoćno ispucavati lopte ka Džeki. Uspješno ćemo fasovati gol, onda će Velšani umrtviti igru, Barbarez će ubaciti Alajbegovića ili Bajraktarevića zadnjih 10tak minuta gdje ni Messi ne bi napravio ništa. Ovo su scenariji koji su nam se desili protiv Austrije u obe utakmice.

Kako god, nadam se najboljem i prolazu, pa makar u stilu Celtica protiv Barcelone prije 15tak godina upisali pobjedu. Ishod se na kraju broji.

edvaE2
Kontakt:

Post Postao/la edvaE2 » 13 mar 2026, 09:17

CAGarfia je napisao/la:
13 mar 2026, 05:29
Suludo je mijenjati sistem igre nakon kvalifikacija koje smo iznijeli sa 4 nazad. Formacija sa trojicom pozadi je zahtjevna za uigrati, nije baš pravo vrijeme za nju trenutno jer imamo koliko-toliko uigranu odbranu (Tarika i Nikolu na štoperu). Dugoročno mislim da bi mogli preći na to ako se Esmir i Kerim definišu kao desetke (imaju potencijal za takvo nešto). Neka varijanta Muharemović-Košpo-Čelik, Memić i Dedić po bokovima, dva hamala u sredini i Demir u špicu.

Protivnik sam seljakanja igrača na neprirodne pozicije jer rijetko koji može ponuditi svoj najbolji fudbal u takvim situacijama. Povratkom Kolašinca, ispred njega bih volio vidjeti Kerima. Siguran sam da Kerim može ponuditi makar 70 minuta fudbala na ovom nivou, a stvarno je ogromna olakšavajuća okolnost da mu leđa čuva igrač sa sepet nastupa u ligama petice, prekaljeni defanzivac Seo. S druge strane, vidjeli smo da Memić i Dedić skupa po strani ne mogu igrati jer napadaju isti prostor. Memić guši ofanzivni potencijal Dedića. Kada bi stavio Bajraktarevića koji je na malom prostoru tata-mata, koji bi znao iskombinovati sa Dedom + ga zatvarati redovno kada ostane gore (ko gleda PSV zna o čemu pričam, te zna da to radi bez problema), dobio bi punopuno smisleniju stranu gdje ne bi dolazilo do 'sudaranja'. Demirovića bih stavio malo povučenijeg u odnosu na Džeku, a Tabakovića ubacio čim Džeku ostavi dušu na terenu (negdje oko 60. minute). U sredini terena Hadžiahmetovića zbog iskustva igranja na otoku, tehničkih kvaliteta i solidnog plućnog kapaciteta uz Ivana Šunjića. Odbrana Kolašinac-Muharemović-Katić-Dedić, na golu Vasilj.

Vasilj; Kolašinac, Muharemović, Katić, Dedić; Hadžiahmetović, Šunjić; Alajbegović, Demirović, Bajraktarević; Džeko.

Treba pokazati muda i odigrati hrabro, od bunkerisanja i kukavičkog pristupa nema ništa. Alajbegović i Bajraktarević su u stanju iznijeti utakmicu protiv Velsa na svojim plućima. Vjerujem u mladost i individualni kvalitet naše djece. Vrijeme je da im i struka krene vjerovati jer je riječ o iznimno talentovanoj djeci.

Ali eto, nama vjerovatno sljeduje opsada pred golom cijeli meč sa 30% posjeda gdje će Vasilj bespomoćno ispucavati lopte ka Džeki. Uspješno ćemo fasovati gol, onda će Velšani umrtviti igru, Barbarez će ubaciti Alajbegovića ili Bajraktarevića zadnjih 10tak minuta gdje ni Messi ne bi napravio ništa. Ovo su scenariji koji su nam se desili protiv Austrije u obe utakmice.

Kako god, nadam se najboljem i prolazu, pa makar u stilu Celtica protiv Barcelone prije 15tak godina upisali pobjedu. Ishod se na kraju broji.
Ma bravo, daj nam ba da igramo. Ako smo bolji, pobijedimo ko ljudi i idemo dalje. Ako nismo, nek izgubimo 3:0 pa znamo na čemu smo. Je.bo ono kao protiv Austrije, minute ko godine prolaze, braniš se životom, nerviraš, srce me hoće opucat i opet isti ku.rac na kraju

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 13 mar 2026, 22:15

Zglavkar je napisao/la:
13 mar 2026, 01:31
Raonffa je napisao/la:
13 mar 2026, 00:11
Samim vraćanjem Amara na beka moraš ili ubaciti Kerima/Esmira sa klupe u ranoj fazi i na taj način gubiš dobru izmjenu u drugom poluvremenu, to ti je odmah opcija manje, ili moraš seljakati Demirovića/Gigovića na krilo pa onda osakatiš i tu krilnu poziciju, a i izgubiš od igrača ono što ti može maksimalno dati na prirodnoj poziciji (tu više računam na Demira, Armin je svakako jednako blijed na svakoj poziciji).

Eto to su tri-četiri problema koja se vežu kao domine zbog jedne pozicije. I mogu ja sada ovdje nabrojati još potencijalnih problema, ali nema potrebe jer poenta je svakako da ti krpljenje jedne pozicije u timu može napraviti dar mar u ekipi, da ti taktika padne u vodu, da apsolutno cijeli meč uništiš u par minuta, a sve to zato jer mjesec dana ranije nisi napravio najlogičniju stvar na svijetu. Naravno, nikakva garancija nije ni da bi prirodne zamjene spasile stvari, ali čisto logički gledano veće su šanse da bi oni bili bolje opcije nego neko krpljenje na tim pozicijama.
To što si napisao o vraćanju Memića sa krila na beka u slučaju povrede je je uz pretpostavku da ćemo igrati 4-4-2 kao dosad, međutim s obzirom da ovaj spisak po broju štopera i bekova žestoko smrdi na 3-5-2, Barbarez vjerovatno vidi Memića kao wingbacka koji može biti zamjena bilo Kolašincu ili Dediću ako se jedan od njih povrijedi. Kerim ili Esmir bi u toj formaciji bili ofanzivni vezni, samim tim i rokade koje uključuju njih dvojicu i slučaju povrede Dedića ili Kolašinca bi bile nepotrebne. Živi bili pa vidjeli ali ovaj spisak se uklapa u taj scenarij.
Ma sumnjam da ćemo igrati sa 3 nazad, nije on to nešto mnogo praktikovao do sada. Možda da je u Ligi nacija to isprobavao, ali koliko se sjećam u kvalifikacijama nijednom nije izašao u formaciji sa tri nazad.

Barbarez jeste sklon čudnim i rizičnim odlukama, ali mislim da ta varijanta sa tri nazad nije opcija pogotovo jer u tim formacijama faktički nemaš mjesta za Kerima i Esmira osim ako ne planira igrati 343 što je preofanzivna formacija, a i besmislena je jer gubiš recimo Demirovića koji nam zlata vrijedi, i ne mislim da će to izvesti. Ali hajde, teško je predvidiv pa eto neka ostane neka mogućnost da napravi i tu ludost :)

@CAGarfia je lijepo objasnio u ovom postu iznad da mi trenutno najviše iz ekipe možemo izvući u formacijama sa četiri nazad + dva klasična krila. I interesantna je stvar da upravo te formacije sa krilama, koje su i najučestalije u današnjem fudbalu, nama su do prije godinu dana, možda i manje, bile misaona imenica jer nismo imali krila i godinama je ta patnja bila sa Demirovićem, Gigovićem, Hajradinovićem i družinom na krilima što je bilo bolno za gledati. Sa Kerimom, Esmirom i Memićem smo dobili novu dimenziju i šansu da postanemo moderna reprezentacija, barem u tom segmentu, i to treba iskoristiti jbg.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

cutura
Kontakt:

Post Postao/la cutura » 13 mar 2026, 22:26

CAGarfia je napisao/la:
13 mar 2026, 05:29

potpisujem

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 13 mar 2026, 22:38

Ako budu zdravi Dedić i Kolasinac, to otvara mogućnost da možemo gledati od prve minute i Bajraktarevica i Alajbegovica protiv Walesa, jer imaju kvalitet iza svojih ledja.
Odustvo (ne daj Boze) bilo koga od ovog dvojca povlači za sobom obavezno instaliranje Memica na krilnu poziciju a u tom slučaju jedan majstor na klupu (Esmir ili Kerim) zavisno od toga ko bi bio odsutan (Dedić ili Kolasinac).

Sto se tiče formacije - nerealno je očekivati da će sada mijenjati postavku s 4 nazad i preci u 352.
To svakako igramo po potrebi u toku utakmice kada se branimo, ali da će krenuti s tri nazad, ma nema šanse.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 13 mar 2026, 22:51

hurem je napisao/la:
13 mar 2026, 22:38
Ako budu zdravi Dedić i Kolasinac, to otvara mogućnost da možemo gledati od prve minute i Bajraktarevica i Alajbegovica protiv Walesa, jer imaju kvalitet iza svojih ledja.
Odustvo (ne daj Boze) bilo koga od ovog dvojca povlači za sobom obavezno instaliranje Memica na krilnu poziciju a u tom slučaju jedan majstor na klupu (Esmir ili Kerim) zavisno od toga ko bi bio odsutan (Dedić ili Kolasinac).

Sto se tiče formacije - nerealno je očekivati da će sada mijenjati postavku s 4 nazad i preci u 352.
To svakako igramo po potrebi u toku utakmice kada se branimo, ali da će krenuti s tri nazad, ma nema šanse.
Memića bi na klupi ostavio? Mislim pitam fakat, ne trolam, barem ja to nikada ne radim na ovom pdf-u.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 13 mar 2026, 22:57

Raonffa je napisao/la:
13 mar 2026, 22:51
hurem je napisao/la:

Memića bi na klupi ostavio? Mislim pitam fakat, ne trolam, barem ja to nikada ne radim na ovom pdf-u.
Vjerovatno misli da bi Dedic i Esmir bolje funkcionisali po strani nego Dedic i Memic, ako uzmemo u obzir da ce Kolasinac u toj formaciji sa 4 biti vise defanzivni bek da tako imamo tri stopera pozadi plus Sunjic kad mi napadamo, jer bi Amar trebao praviti cesce izlete u napad.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 13 mar 2026, 22:59

Raonffa je napisao/la:
hurem je napisao/la:

Znaš da sam uvijek bio zagovornik da je on zbog svoje discipline siguran starter na krilnoj poziciji.
Medjutim, kada su zdravi i Kolasinac i Dedić, to otvara mogućnost da čak startamo s dva plemenitija krila.
Kažem, otvara mogućnost ali takvo sto ne priželjkujem niti smatram ispravnim, zbog milion razloga.

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 13 mar 2026, 23:02

Nisam ja fakat siguran koliko je Kolašinac dobro rješenje na bilo kojoj poziciji u formaciji sa 4 nazad. Mislim nama je svakako najbolje rješenje koje imamo na lijevoj strani, ali on je karijeru revitalizirao prelaskom na stopera u formacijama sa 3/5 igrača nazad.

amkeivke
Kontakt:

Post Postao/la amkeivke » 13 mar 2026, 23:07

Raonffa je napisao/la:
hurem je napisao/la:

Ko razmišlja o Mimiću na klupi, slabo vidi il nije gledao nikad ni repke i Plzena 😁
Ja se nadam ovom sastavu, možda više priželjkujem Denisa jer ima motiv, da naplati one suze posle Ukrajine, i zato što Katić zadnjih nekoliko tekmi u klubu igra jako loše. Dzeki dajem prednost u odnosu na Tabaka jer je uhvatio formu, al nikako Dzeku koristit više od 55-60min!
I prestanite s mudrovanjem ko je 17 il 23 igrač na spisku, jer je totalno nebitno hočel na klupi bit Mujakic il Karic. Karic je u zadnjih mjesec dana odigrao sve ukupno 90min pa je i to vjerovatno uticalo na odluku Barbe. Sretno Barbi i ekipi 💪💪🇧🇦🇧🇦

slika
Haris

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 13 mar 2026, 23:14

Sheyi je napisao/la:
13 mar 2026, 22:57

Vjerovatno misli da bi Dedic i Esmir bolje funkcionisali po strani nego Dedic i Memic, ako uzmemo u obzir da ce Kolasinac u toj formaciji sa 4 biti vise defanzivni bek da tako imamo tri stopera pozadi plus Sunjic kad mi napadamo, jer bi Amar trebao praviti cesce izlete u napad.
Bi sigurno, to je činjenica jer ne napadaju iste koridore da se tako izrazim. Dedić kao i svaki bek nekako mu je prirodno da šparta uz liniju, a Esmir je svakako krilo koje voli ulaziti u sredini, to mu na kraju krajeva i kontra noga nalaže. Memić je drugačiji tip krila, više u širinu i kao takav nominalno ne odgovara Dediću. Mada ja ne bih započinjao tekmu bez Memića u prvih 11 ni u ludilu, a Kerim/Esmir jednog bih stavio u prvih 11 a drugog na klupu kao jednu od rijetkih napadački potentnih opcija uz Tabakovića recimo (ako računamo da će Džeko i Demir biti prva).
hurem je napisao/la:
13 mar 2026, 22:59

Znaš da sam uvijek bio zagovornik da je on zbog svoje discipline siguran starter na krilnoj poziciji.
Medjutim, kada su zdravi i Kolasinac i Dedić, to otvara mogućnost da čak startamo s dva plemenitija krila.
Kažem, otvara mogućnost ali takvo sto ne priželjkujem niti smatram ispravnim, zbog milion razloga.
Ma jasno, zato te i pitam. Kao što rekoh gore Sheyiu, u ovakvim tekmama bih jednog od njih dvojice (Kerim i Esmir) ostavio na klupi. Prvo jer računam da nemamo kvalitetnu zamjenu, igrača poteza, koji bi mogao unijeti svježinu umjesto njih dvojice na taj način, a druga stvar svakako smatram da nam je Memić zlata vrijedan zbog te discipline i trke, a ima i ponešto drugih kvaliteta nije baš samo da trči bez glave, uz Demira u tom segmentu naš ubjedljivo najbolji igrač.

napapijri1987
Kontakt:

Post Postao/la napapijri1987 » 13 mar 2026, 23:31

amkeivke je napisao/la:
13 mar 2026, 23:07
Raonffa je napisao/la:
hurem je napisao/la:

Ko razmišlja o Mimiću na klupi, slabo vidi il nije gledao nikad ni repke i Plzena 😁
Ja se nadam ovom sastavu, možda više priželjkujem Denisa jer ima motiv, da naplati one suze posle Ukrajine, i zato što Katić zadnjih nekoliko tekmi u klubu igra jako loše. Dzeki dajem prednost u odnosu na Tabaka jer je uhvatio formu, al nikako Dzeku koristit više od 55-60min!
I prestanite s mudrovanjem ko je 17 il 23 igrač na spisku, jer je totalno nebitno hočel na klupi bit Mujakic il Karic. Karic je u zadnjih mjesec dana odigrao sve ukupno 90min pa je i to vjerovatno uticalo na odluku Barbe. Sretno Barbi i ekipi 💪💪🇧🇦🇧🇦

slika
Problem je Dedic na beku kada igra Memic. Bukvalno obojica imaju istu putanju napada, nijedan od njih nije igrac kojem ces dati loptu da je sacuva. Za razliku od njih Bajraktarevic to radi i voli loptu u nogama.
Ali kada gledas sa druge strane grijeh je ostaviti Memica na klupi. Mi od Lulica nismo imali tako zahvalnog igraca koji je spreman igrati 90 min i da se ne zali zasto je ovo ovako a ono onako.
Ja sam prije mjesec dana pisao da ne bih volio biti Barbarezu u kozi za ove tekme. Imas Tabaka koji daje golove u Bundesligi, Demirovica takodje, Edin je tu i ima svoj status, Bajraktarevica koji ne igra konstantno ali je mlad i njegov limit jos ne znamo, Alajbegovica takodje, Memica koji je za nas prevazan. 6 igraca a od njih 6 mozes najvise sa 4 krenut. Koju god dvojicu da ostavis na klupi mozes se z.ajebat.
Osim toga problemi u veznom redu. Amir bi, da se mene pita, startao zajedno sa Isusom a Bendzi na klupu.
Znaci u napadu imas viska opcija a u sredini manjka 😅
Onda problem sa odbranom; Seo u zadnje vrijeme vise igra kao centralni stoper u formaciji sa 3 nazad nego na beku, Katic sa loptom na nivou igraca Goska ( mada bi ovdje mogao da odigra dobru tekmu jer je tip igraca koji voli igru 1 na 1 sa napadacem na malom prostoru sa puno kontakta).

perun
Kontakt:

Post Postao/la perun » 13 mar 2026, 23:45

izlazimo sa 3 stopera, živi bili pa vidili.
slika
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.

231983
Kontakt:

Post Postao/la 231983 » 13 mar 2026, 23:53

Ja isprva nisam bio lud za Memićem. Međutim, danas na tog igrača gledam potpuno drugačije. Da sam Sergej, prvo bih pročitao ime Amar Memić, pa onda ostalih 10. Gotovo sve što smo dobroga napravili u zadnje vrijeme imalo je neke, direktne ili indirektne, veze sa Memićem.
Svakako da zaslužuje mjesto prije Esmira s kojim još uvijek nismo načisto. On jeste potencijal, ali daleko od gotovog igrača i pitanje je hoće li pokazati magiju unutar 90 min. ili će biti totalno ugašen kakav je bio u zadnje vrijeme u PSV-u (gdje, ruku na srce, i ima nešto drugačiju ulogu kao i nikakvu reputaciju u odnosu na reprezentaciju).
Dakle Dedić i Memić desno, Kerim i Seo lijevo, u sredini Ivan i Amir, u napadu Džeko i Ermedin: sasvim jasno sve, kao i stoperski par Tarik/Nikola.
Ovo što kolege iznad primjećuju gušenje dva Amara na desnoj strani zapravo mislim da nije gušenje kakvo se činilo u par navrata kada su oba bila na terenu (3-4 puta). Mislim da je privid gušenja bio izazvan Dedićevom lošom formom prošle godine. Sjećamo se svi kako je grozno izgledao i u reprezentaciji i u Marseju/Salzburgu, sve do septembra, dok se nije skrasio u Benfici.
Dakle, smatram da ovakav Dedić i ovakav Memić itekako mogu igrati zajedno i stvoriti dosta problema svakome, pa i Velsu, kojima, u odsustvu Ben Daviesa lijevog beka igra drugoligaš DaSilva (Coventry).
Jasno, veliko je bogatstvo i na klupi imati Esmira, koji može jednim potezom riješiti utakmicu i promijeniti ritam.

resko1
Kontakt:

Post Postao/la resko1 » 14 mar 2026, 00:16

Kako vrijeme ide sve sam vise misljenja da Barba nece plaho filozofirat.
Stavit ce 4-4-2 kao protiv Austrije, stavit ce igrace koji su nam falili onda Demirovic sa Dzekom u napadu, Katic umjesto Denisa sa Tarikom na stoperima, Deda i Kola na bekove, Alajbeg umjesto Esmira, pa ce prebacit Memiju desno, a Kerima stavit lijevo.
Dakle ovako Vasilj-Deda-Katic-Muharemovic-Kola-Sunjic-Tahirbeg-Memija-Alajbeg-Dzekson-Demirbeg.

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 14 mar 2026, 06:55

resko1 je napisao/la:
14 mar 2026, 00:16
Kako vrijeme ide sve sam vise misljenja da Barba nece plaho filozofirat.
Stavit ce 4-4-2 kao protiv Austrije, stavit ce igrace koji su nam falili onda Demirovic sa Dzekom u napadu, Katic umjesto Denisa sa Tarikom na stoperima, Deda i Kola na bekove, Alajbeg umjesto Esmira, pa ce prebacit Memiju desno, a Kerima stavit lijevo.
Dakle ovako Vasilj-Deda-Katic-Muharemovic-Kola-Sunjic-Tahirbeg-Memija-Alajbeg-Dzekson-Demirbeg.
Pa mi s ovakvim veznim redom ne mozemo drugacije igrati, nema sanse da drzimo posjed, dakle uz vec postojeci adut duge lopte na Dzeku tj. preskakanje sredine nam se otvorilo ovo sto smo dobili par krilnih igraca i onda uz zdrave Amara i Sea to je onda jos jedna jako dobra opcija za stvaranje prilika preko bokova. Samo cim je jedan od njih dva odsutan sve pada u vodu jer rezerve nisu taj nivo. Vezni nam samo sluzi da pokriva prostor i vraca loptu nazad nazalost. Jedina ozbiljna uloga je Sunjica koji je po meni jedan od krucijalnih igraca zbog svoje uloge ne sto je on sad neka klasa.

Ima tu dosta smislenog sto su uradili ljudi iz strucnog staba, isto tako vjerujem da cemo biti dobri u buducnosti, ali necemo nikada biti dopadljivi niti dominantni igrom kao sto smo bili kada smo imali vrhunske veznjake.

Hazre
Kontakt:

Post Postao/la Hazre » 14 mar 2026, 08:57

Kockar ce nas sve iznenaditi po obicaju....

Zglavkar
Kontakt:

Post Postao/la Zglavkar » 14 mar 2026, 09:10

Raonffa je napisao/la:
13 mar 2026, 22:15
Ma sumnjam da ćemo igrati sa 3 nazad, nije on to nešto mnogo praktikovao do sada. Možda da je u Ligi nacija to isprobavao, ali koliko se sjećam u kvalifikacijama nijednom nije izašao u formaciji sa tri nazad.

Barbarez jeste sklon čudnim i rizičnim odlukama, ali mislim da ta varijanta sa tri nazad nije opcija pogotovo jer u tim formacijama faktički nemaš mjesta za Kerima i Esmira osim ako ne planira igrati 343 što je preofanzivna formacija, a i besmislena je jer gubiš recimo Demirovića koji nam zlata vrijedi, i ne mislim da će to izvesti. Ali hajde, teško je predvidiv pa eto neka ostane neka mogućnost da napravi i tu ludost :)
Igrali smo Ligu nacija do one utakmice s Mađarskom u 3-5-2. Kerim je za Salzburg počeo igrati na ofanzivnom veznom kod novog trenera tako da bi mogao imati takvu ulogu i u ovoj formaciji, a za Esmira iskreno mislim da mu po trenutnoj formi svakako nije zagarantovano startno mjesto u baražu.

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 14 mar 2026, 09:51

Ne znam cemu guranje Demirovica u prvi plan. Bukvalno je bio igrac manje na svakoj utakmici za repku. Bolje i sa jednim napadacom izaci po meni.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bordo10, HariTz, izdzezveubrazil, Kajkutenjoyer, MiranGlasnic, Proximic i 28 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []