Formula 1
Moderator/ica: rio_Ferdy88
Re: Formula 1
Realno Ferari odlicno smanjuje stetu, njima ce odgovarati ako se ne bude vozilo Bahreinu i Saudiji. 
-
CrvenoCrnaArmija
- Kontakt:
Sutra bi mogli konacno do pobjede. 
Ako Ferrari bude saradjivao, moguce da ce moci biti prvi do odlaska u box, a onda je sve moguce. Nema sumnje da ce nakon prve krivine biti 1-2 za njih, ali ne smiju se napadati ukoliko zele pobjedu na kraju.
Ova pauza ce dobro doci za Mercedes jer ce u medjuvremenu rijesiti i ovaj slabiji start u odnosu na Ferrari. Vec jutros je Russell minimizirao stetu, medjutim potrebno je da i Kimi odradi svoj dio posla kako bi se medjusobno zastitili od Ferrarija.
Ova pauza ce dobro doci za Mercedes jer ce u medjuvremenu rijesiti i ovaj slabiji start u odnosu na Ferrari. Vec jutros je Russell minimizirao stetu, medjutim potrebno je da i Kimi odradi svoj dio posla kako bi se medjusobno zastitili od Ferrarija.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.
Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.
Zadnja klupa - sampioni 34 sezone ss.ba lige.
Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.
Zadnja klupa - sampioni 34 sezone ss.ba lige.
Hamilton je prosle sezone izgledao kao penzioner. Ove je vec na puno vecem nivou. Konstantno dobro vozi.
Kimi jeste imao slab start na sprintu...ali tu je bilo do njega...kod Rasela se vidjelo da je to minimalno...možda ferari u tih prvi sto metara bolje ubrza...međutim to uopšte više nije toliko izraženo.Ko je gledao sprint vidio je da to uopšte nije neka prednost za ferari.Ferari mora raditi na tempu u samoj trci ,da bude negdje u sekundi sa mercom...jer prije će merc riješiti start nego ferari degeadaciju guma i sam tempo
Hajmo realno, jel stvarno neko vjeruje da ferari moze prema tituli? Nema od tog nista.
Ok, RB je posrnuo, mcl nije na nivou od prosle godine, pa se moze pricati o vecoj konkurentnosti ferarija, tek toliko.
Ali ferari korak naprijed, ostali (uvijek bar 1 tim) 2 koraka naprijed.
Tako je vec 10 godina.
Daj Boze da je ova drugacija, ali tesko
Ok, RB je posrnuo, mcl nije na nivou od prosle godine, pa se moze pricati o vecoj konkurentnosti ferarija, tek toliko.
Tako je vec 10 godina.
- BocaJuniors1905
- Kontakt:
Nema šta Merđo prekucava a sada, mada se smanjila razlika u kvalifikacijama na ovoj utrci. RedBul ima velikih problema sa degradacijom, jedu gume na stazi. Sutra bi trebala dobra borba biti nekih 10 krugova između Merđe i Ferarija.
MANIJACI JUG 1987
MI SMO ONI ŠTO NE DAJU NA SVOJE!
MI SMO ONI ŠTO NE DAJU NA SVOJE!
+1dinoo je napisao/la: ↑14 mar 2026, 11:07Hajmo realno, jel stvarno neko vjeruje da ferari moze prema tituli? Nema od tog nista.
Tako je vec 10 godina.
Eto dok Russell nije ovaj zadnji krug odradio, Ferrari opet nije ni prisao Antonelliju. Ferrari se moze nadati pobjedi jedino u nekom ludom scenariju (kao Brazil po kisi) ili da odustanu oba Merca, a i tad nisu sigurni s obzirom kakve debilne strategije imaju.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Treba vidjeti I Ferrari na hardu. Proslu trku su losi bili. To ie dugogodisnja mana.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Mogu parirati max trećinu trke
Da, kao i jutros u 4,00. I od jednom 5 sekundi russel pobjegao, iako je 10 puta bio pretecen u prvih 10 krugova.BocaJuniors1905 je napisao/la: ↑14 mar 2026, 11:26Nema šta Merđo prekucava a sada, mada se smanjila razlika u kvalifikacijama na ovoj utrci. RedBul ima velikih problema sa degradacijom, jedu gume na stazi. Sutra bi trebala dobra borba biti nekih 10 krugova između Merđe i Ferarija.
Da nije uletio SC, 10 sekundi bi bilo u 20 krugova. To je ocigledno race pace trenutni.
Valjda pauza dođe dobro da drugi poprave pace u odnosu na Merc.Napapijri je napisao/la: ↑14 mar 2026, 09:25Ako Ferrari bude saradjivao, moguce da ce moci biti prvi do odlaska u box, a onda je sve moguce. Nema sumnje da ce nakon prve krivine biti 1-2 za njih, ali ne smiju se napadati ukoliko zele pobjedu na kraju.
Red Bull za sada toplo hladno. Da nemaju ove probleme sa motorom, uprkos degradaciji, mislim da bi mogli Ferrariju parirati. Ipak se vidi da je prošla godina ostavilo traga na fokus na ovu.
63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono
“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”
Velid Spaho
“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”
Velid Spaho
-
RobertHrkac555
- Kontakt:
Ovakav poredak iz kvalifikacija je vjerojatno trenutni omjer snaga. Mercedes, Ferrari pa McLaren
Slikao se s Dilettom, svoje sam ostvario
Dobra stvar za Ferrari je sto im je George sutra prvi na nišanu, a ne Kimi. 99% da je nakon prve krivine Ferrari sutra na 1-2.
Ukoliko se budu trkali kao danas međusobno nemaju šta tražiti. Russel u čistom zraku je liga za sebe, a i Kimi pogotovo na puni broj krugova. Za dobrobit trke ne bi bilo lose sutra 1 ili 2 SC.
Ukoliko se budu trkali kao danas međusobno nemaju šta tražiti. Russel u čistom zraku je liga za sebe, a i Kimi pogotovo na puni broj krugova. Za dobrobit trke ne bi bilo lose sutra 1 ili 2 SC.
Jednom kraj pruge, uvijek kraj pruge!
-
RobertHrkac555
- Kontakt:
Najbolje za utrku bi bilo sutra Ferrari nakon prvog zavoja da bude 1-2 i onda da pametno to odrade
Mercedes ima trenutno najbolji paket i to je jasno kao dan, na kvalifikacijama su oreeominantni, u trci imaju najbolji pace tako da prve 3 trke su njihove.
April se nece voziti i ja tu ocekujem da se neki timovi priblize.
Mclaren i RB su pikazali da rade najbolje kroz godinu i kilometre i znaju zaista poboljasti svoj paket.
Ferrari iako sam navijac nisam optimistican, jer oni kroz godinu ne napreduju i pobjedjuju samo kad su bas dominantni, jako jako rijetko se desi da iskoriste momente u trci i takticki je dobiju.
od ostalih mislim da bi Alpin mogao se dici i naravno AstonMartin ali njima ce trebati vremena jer Honda ocito mora motor dobre presloziti da ga uklopi u Neweyev koncept.
Ovo do sad vjerovatno cemo imati zamiljivu prvu trecinu trke gdje Ferrari parira zbog odlicnih startova i poslije bruku preticanja nazad zbog baterija
April se nece voziti i ja tu ocekujem da se neki timovi priblize.
Mclaren i RB su pikazali da rade najbolje kroz godinu i kilometre i znaju zaista poboljasti svoj paket.
Ferrari iako sam navijac nisam optimistican, jer oni kroz godinu ne napreduju i pobjedjuju samo kad su bas dominantni, jako jako rijetko se desi da iskoriste momente u trci i takticki je dobiju.
od ostalih mislim da bi Alpin mogao se dici i naravno AstonMartin ali njima ce trebati vremena jer Honda ocito mora motor dobre presloziti da ga uklopi u Neweyev koncept.
Ovo do sad vjerovatno cemo imati zamiljivu prvu trecinu trke gdje Ferrari parira zbog odlicnih startova i poslije bruku preticanja nazad zbog baterija
Ma Lewis ide na prvo mjesto, njemu je cist put iza Kimija koji lose starta, nadati se da cw i Lec preci Rusella i da imamo 1-2 ferari pa da bude malo zanimljivije za trku.
Uglavnom ferari je smanjio stetu u kvalama u odnosu na prvu trku.
Ma da sprint kvale su bile brze ali sigurno da su drugacije postavke bolida za trku.
Uglavnom ferari je smanjio stetu u kvalama u odnosu na prvu trku.
Ma da sprint kvale su bile brze ali sigurno da su drugacije postavke bolida za trku.
-
RobertHrkac555
- Kontakt:
Ne znam za race pace Ferrarija, Russell kad ih je riješio u sprintu vrlo brzo je pobjegao na 5 sekundi. Na kraju je bilo blizu samo radi safety cara
S tim da su se u tom trenutku dva Ferraria medjusobno borila i tu je u jednom krugu s sekunde ipo odletio na tri ipo ...Mercedes je najbrzi definitivno al Ferrari ako bude pametan moze im bar disati za vratom i cekati neku gresku , a ne ko proslu utrku pucat sebi u nogu i pustit im laganu utrkuRobertHrkac555 je napisao/la: ↑14 mar 2026, 15:08Ne znam za race pace Ferrarija, Russell kad ih je riješio u sprintu vrlo brzo je pobjegao na 5 sekundi. Na kraju je bilo blizu samo radi safety cara
-
CrvenoCrnaArmija
- Kontakt:
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.

/origin-imgresizer.eurosport.com/2024/06/12/image-b3c9ebe4-2186-4541-88ba-0b9790003858-85-2560-1440.jpeg)