Esmir Bajraktarević

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog

RightBack
Kontakt:

Re: Esmir Bajraktarević

Post Postao/la RightBack » 14 mar 2026, 20:48

On k'o da igra beka,a ne krilo kad udje. Majke mi nije mi jasno kakva je to taktika s njim,i sta mu je tacno naredjeno da radi kad udje.. uzas

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 14 mar 2026, 20:49

RightBack je napisao/la:
14 mar 2026, 20:48
On k'o da igra beka,a ne krilo kad udje. Majke mi nije mi jasno kakva je to taktika s njim,i sta mu je tacno naredjeno da radi kad udje.. uzas
Puno više ima slobode kada igra za reprezentaciju nego za klub. Majke mi ovdje ne smije 1 na 1 napasti igrača, odmah se pas dodaje. :urnebes:

Ali haj, na hajr

RightBack
Kontakt:

Post Postao/la RightBack » 14 mar 2026, 21:18

CAGarfia je napisao/la:
14 mar 2026, 20:49
RightBack je napisao/la:
Puno više ima slobode kada igra za reprezentaciju nego za klub. Majke mi ovdje ne smije 1 na 1 napasti igrača, odmah se pas dodaje. :urnebes:

Ali haj, na hajr
Ubijen u pojam :mrgreen: al bez zayebancije,nikakvog on impakta na igru nema,zao mi ga.
Neka njemu slobode u reprezentaciji,zao mi je sto ne dolazi sa vecim samopuzdanjem i minutama iz kluba sad na okupljanje,al ybg,nije dolazio ni u novembru,pa zabi onakvu golcinu ;-) Mozda i sad nesto izmajmunise

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 14 mar 2026, 21:53

Ako ce ga ovako vezati na lancu,onda bolje da ga sljedece sezone puste negdje na posudbu,neko bi bio sretan da otkljuca njegov napadacki potencijal.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

hansbosna
Kontakt:

Post Postao/la hansbosna » 14 mar 2026, 22:19

Razmišljao sam malo, zapravo bi posudba u Rijeku bila dobra. Liga je manje zahtjevna od holandske, ali klub zna dobro raditi s mladim igračima koji se nisu uspjeli nametnuti negdje drugo, a nesumnjivo imaju potencijal. Osim toga, igraju u Evropi i mislim da bih tamo bio čvrsto zacementiran u prvih 11. Imaju i dobrog trenera Sancheza. Igrači iz BiH imaju tradiciju u tom klubu, Gojak, Zlomislić, Radeljić i Husić su u kadru. Prije svega, uvijek imaju dobar miks mladih igrača i nekoliko veterana. Naravno, govorim o posudbi.

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 14 mar 2026, 22:25

Može i u GOŠK iz Gabele.

Mrš jado.

hansbosna
Kontakt:

Post Postao/la hansbosna » 14 mar 2026, 22:51

izdzezveubrazil je napisao/la:
14 mar 2026, 22:25
Može i u GOŠK iz Gabele.

Mrš jado.
Ali Gabela igra drugu ligu u BiH, mislim da je to ispod njegovog nivoa. Možda imaš neki prijedlog, Liverpool, Bayern ili Barca?

Pozdrav

Roki50
Kontakt:

Post Postao/la Roki50 » 14 mar 2026, 23:21

RightBack je napisao/la:
Ma da igra beka,prekinuo bi neku akciju,oteo nekom loptu,on ne igra nista osim sto je na desnoj strani i kada dobije loptu vrati je nazad a ako da naprijed presjeku mu loptu ili mu je neki bek oduzme,,decko ne igra i ono sto odigra bolje da i nije usao,Bazdar vise pokaze od njega,a svi pisu sto Bazdara poziva Barba,isto tako da ste realni rekli sto zove Esmira

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 14 mar 2026, 23:38

Roki50 je napisao/la:
14 mar 2026, 23:21
RightBack je napisao/la:
Ma da igra beka,prekinuo bi neku akciju,oteo nekom loptu,on ne igra nista osim sto je na desnoj strani i kada dobije loptu vrati je nazad a ako da naprijed presjeku mu loptu ili mu je neki bek oduzme,,decko ne igra i ono sto odigra bolje da i nije usao,Bazdar vise pokaze od njega,a svi pisu sto Bazdara poziva Barba,isto tako da ste realni rekli sto zove Esmira
Bravo stručnjak. :yawn:

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 14 mar 2026, 23:45

Nema smisla da ovdje ostaje, Bosz mu ne daje slobodu dok neki drugi igrači mogu da rade šta hoće dok njemu to ne prolazi. Lijepo je da bude odgovoran nazad i neće mu škoditi ali njemu to treba biti samo dodatni plus a ovdje mu je to glavno. Po meni, PSV nije klub u kojem on može dalje napredovati jer on može bolje, napadački može bolje.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Velizar
Kontakt:

Post Postao/la Velizar » 15 mar 2026, 00:24

Samo Schalke I Miron mogu Esmira vratiti na prave tracnice. Cijenim da ce Miron imati kredibilitet (ako se vrate u BL) da mu barem jednu zelju uprava ispuni, ma kakvi kokuzi bili. Valjda ovi iz PSVa ne bi previse trazili.

Mozda je ovo wishful thinking...ali ne sumnjam da bi Miron pokusao nesto

GrbavicaHrammm
Kontakt:

Post Postao/la GrbavicaHrammm » 15 mar 2026, 01:36

Schalke bi mu lego samo tako !

hansbosna
Kontakt:

Post Postao/la hansbosna » 15 mar 2026, 08:18

Schalke će najvjerovatnije igrati Bundesligu sljedeće sezone, a on se u Holandiji ni u PSV‑u ne uspijeva kako treba nametnuti, ali bi kao kandidat za ispadanje u Bundesligi trebao biti u stanju da postavlja ofanzivne akcente? Protivnici tamo više nisu Volendam i Heerenveen. Razumijem tu romantiku oko ideje, Džeko, Muslić, ali na kraju bi vjerovatno imao još manje minuta nego što sada ima u PSV‑u.

Mislim da je za posudbu realnija neka slabija liga, možda i neki osrednji klub u Holandiji. Ali to bi bilo nezgodno, jer tamo onda ne bi igrao Evropu. Možda Salzburg, Švicarska, Rijeka, neki klub srednjeg ranga u Belgiji ili da proba Grčku.

Toliko koliko bi svi to voljeli, treba ostati realan. Za klub kao što je PSV još uvijek nije dovoljno spreman. Moguća posudba bi bila i u Championship, što bi mu možda po stilu igre više odgovaralo. Samo ne znam da li bi se fizički mogao uklopiti u tu ligu.

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 15 mar 2026, 09:58

On može igrati u boljim klubovima od Schalkea. Njegov razvoj teče onako kako treba. Bio bi glup kad bi promijenio sredinu sad kad sledeće sezone treba očekivati još bolji status i još više minuta.

Ima sve preduvjete da odigra dobru sezonu u PSVu poslije koje može birati klub po želji.

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 15 mar 2026, 11:04

I slijepac vidi da on nije svoj a kada nije potpuno svoj rezultat su ovakve partije. Previse je sablonziran i robuje nekim trenerskim taktikama a evidentno je da on nije igrac za takvo nesto.
Siguran sam da ce u ovom smjeru pricati kada napusti klub i bude upitan za razloge odlaska iz istog.

gollum
Kontakt:

Post Postao/la gollum » 15 mar 2026, 14:20

nas je sport generalno u takvim **** da nemamo skoro sta pratiti, i onda pravimo hajp oko 3-4 igraca za koja se nadamo da ce nas izvuci iz govana, da ce oni postati nasi novi sportski svjetionici i ambasadori. Tako i sad ide hajp oko petog ili sestog krila u hijerarhiji psv-a. U medijima vecih sportskih nacija takvi ne dobijaju ili dobijaju minumalnu medijsku paznju.
I onda izgleda da ne podnosimo ako krene po krivu, te krivimo sve druge. Tako je i sad kriv trener koji naseg igraca "koci", "ne daje mu slobodu", i to samo njemu ne.

A realnost je da nas igrac ima jako rijetke bljeskove, ali nema konstantu. Ima pojedinacni potez, ali nema moc ponavljanja. Ima potez u mjestu, ali ne i u punom sprintu. Jer da je bitan potez u mjestu, ond bi barcelona slavila ulicne zonglere sa la ramble, a ne lea messija.

Treba doduse reci i da je nas igrac najmladji u toj hijerrahiji, da ima jos puno prostora da uci i napreduje. Bas zato treba da slusa dokazanu struku i trenera, a ne misliti da je najpametniji i da treba biti samo "free", jer tako nece daleko dogurati.
Zadnja izmjena: gollum, dana/u 15 mar 2026, 14:32, ukupno mijenjano 2 puta.
Seks je užitak, a gol je ekstaza.

"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."

Sport90
Kontakt:

Post Postao/la Sport90 » 15 mar 2026, 14:28

Arnelv52 je napisao/la:
15 mar 2026, 09:58
On može igrati u boljim klubovima od Schalkea. Njegov razvoj teče onako kako treba. Bio bi glup kad bi promijenio sredinu sad kad sledeće sezone treba očekivati još bolji status i još više minuta.

Ima sve preduvjete da odigra dobru sezonu u PSVu poslije koje može birati klub po želji.
A po čemu treba očekivati bolji status? Je li to nije dobio priliku ove godine? Je li Je iskoristio? Je li ista pokazao? Dečko ima talenat, ali ničim ali bas ničim u PSV nije pokazao da treba dobiti iduće godine bolji status. I mislim da bi upravo zbog talenta koji posjeduje njemu godila promjena sredine i to u lošiji klub i sa manjim ambicijama gdje ce moći da iskaze svoj potencijal. Mozda i da ostane u Holandiji ali u nekom manjem klubu.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 15 mar 2026, 14:33

Sport90 je napisao/la:
15 mar 2026, 14:28
Arnelv52 je napisao/la:

A po čemu treba očekivati bolji status? Je li to nije dobio priliku ove godine? Je li Je iskoristio? Je li ista pokazao? Dečko ima talenat, ali ničim ali bas ničim u PSV nije pokazao da treba dobiti iduće godine bolji status. I mislim da bi upravo zbog talenta koji posjeduje njemu godila promjena sredine i to u lošiji klub i sa manjim ambicijama gdje ce moći da iskaze svoj potencijal. Mozda i da ostane u Holandiji ali u nekom manjem klubu.
+1
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Velizar
Kontakt:

Post Postao/la Velizar » 15 mar 2026, 14:36

Arnelv52 je napisao/la:

Greska, nem nikakve preduslove da sljedece sezone bude starter jer ce se kobajagi neki rasprodati a on prirodno uskociti u prvu postavu jer se kao navikao na sistem. Ima samo preduslove da mu trener dodatno sreze krila i da za dvije godine, ubijen u pojam, potpise za neki Ulm. Trener trazi od nejga da igra kao "memic" a on nije ta fela.

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 15 mar 2026, 18:21

Sport90 je napisao/la:
15 mar 2026, 14:28
[/quote]

On je u fazi razvoja. Ne dobija priliku nerazvijeni igrač. Prvu pravu priliku će dobiti sledeće sezone.

Po čemu je zaslužio? Po tome što je sposoban da igra brzo. Brzo razmišlja a ujedno ima i tehniku koja mu omogućava da to provede i u djelo. Većina igrača ima jedno ili drugo, rijetki imaju oboje.

Fudbal na elitnom nivou je sport koji traži brzinu koju nikad neće steći u slabijim klubovima i ligama.

I ne dobija se prilika jer se zasluži. Da sam trener bolilo bi me briga jesi li zaslužio ili ne. Ako je trener racionalna osoba daće ti priliku ako mu možeš donijeti rezultat. Trenera na klupi čuva samo sledeći dobar rezultat.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], Mostarska, Proximic, rishovski, rukometubih23 i 37 gostiju.