FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Kako koji trener preuzme ovaj klub, nakon odlaska Marinovica, jedino sto je sigurno je izmišljanje pozicija ( izuzev Mirzinog proljeća 2023). Prosto nevjerovatno. Nema kluba na svijetu, koji je više bodova izgubio, zbog eksperimenata i izmišljanja tople vode. Pa zar je toliki problem ovdje, da se igrači postave tamo gdje se najbolje osjećaju na terenu i na poziciju, na kojoj najviše mogu dati. Kad se vratimo unatrag, od titule 2020 do danas, jedini period s kojim smo kao navijači bili zadovoljni je to Mirzino proljeće 2023 (pobjedili u gostima Široki, Velež i Zrinjski, dali im zbirno 11 golova) i prošlo proljeće zbog osvojenog kupa, dok smo u prvenstvu bili otprilike kao i sada, kriminalni.
Pa kad pratite fudbal od juce izgleda. Sto ne pofaliti ako je neko odigrao dobro.
Danas Krdzalic odlican, ali je istina da dosta oscilira.
Za šta da ga pohvalimo?
On je vezni igrač, a ne ekonom. U kontinuitetu treba da šalje korisne, sigurne, progresivne pasove, a ne u svakoj sedmoj utakmici koju odigra. Došli smo do toga da pohvalimo veznjaka kad jednom na utakmici pošalje dijagonalu ili kad promjeni težište igre na drugu stranu.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga!
Mario nije kriv ovde.nista. Dobro poslozena ekipa dosta kvalitetno odigrala.Medjutim njihov golman se pretvorio u hobotnicu, al kako god, iz ovolikog broja sansi su se morala dati barem dva komada ako ne i vise. Nekakav maler usao u nas.
U novi boj ...
Za šta bolan da ga se pohvali? Što je par puta nakon našeg kornera kao zadnji igrač sigurno vratio Baniću?
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.
- Jet2Holiday
- Kontakt:
Nikad jadniji FKS nije izgledao, kao sto je to trenutno.
Mirvicu, odlazi ubleho!
Mirvicu, odlazi ubleho!
🎶 Kad sa sjevera pjesmu čuješ ti, dole na terenu srce ostavi 🎶
„Nothing beats a Jet2 holiday!”
„Nothing beats a Jet2 holiday!”
Pa cisto takticki danas smo dobro stajali na terenu, sa te strane nema se vala sta prigovoriti. Veci problem od taktike je neka nonsalantnost i kurcobolja koja se uvukla u ovu ekipu. Igramo vrlo sporo, bez ikakvog elana i neke zelje za pobjedom.
Onako neozbiljna igra u napadu se ne moze dozvoliti, podsjeti me na onaj derbi na grbavici.
Onako neozbiljna igra u napadu se ne moze dozvoliti, podsjeti me na onaj derbi na grbavici.
Nemam interesa srat vam po temi, al koji međusobni se ovdje spominje?
Od 2002/03 / Izvor: TM
PL
ŠB 26
X 12
FKS 19
KUP
ŠB 5
X 2
FKS 2
Samo Široki!
-
NajvecaRadosti
- Kontakt:
Misli na medjusobne ove sezone.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
ne mozes danas krivoto Maria za ovo, stvorili smo kroz igru dovoljno sansi.
Ne ide mi u glavu da lJajic tako iskusan igrac sa 7 metara puca u golmana, imas milion resenja.
Vise nije covjek pametan, ssd ide Zrinjski, pa Velez, pa pauza i derbi, vrlo lako mozemo potonuti skroz ili se dici.
Ne znam zasto danas nismo Telalovica vidjeli od pocetka ili u nastavku utakmice, takodjer Hamzica, Ignatkova daj mladim sansu kad vidis da ne ide nek skupljaju minute
Ne ide mi u glavu da lJajic tako iskusan igrac sa 7 metara puca u golmana, imas milion resenja.
Vise nije covjek pametan, ssd ide Zrinjski, pa Velez, pa pauza i derbi, vrlo lako mozemo potonuti skroz ili se dici.
Ne znam zasto danas nismo Telalovica vidjeli od pocetka ili u nastavku utakmice, takodjer Hamzica, Ignatkova daj mladim sansu kad vidis da ne ide nek skupljaju minute
Strpi se jos malo ahbabu, sad ce reprezentativna pauza pa cemo malo odahnuti
PS meni stvarno nije jasno na osnovi cega je neko ocekivao pozitivan rezultat u listici????
Meni je ova poraz od samo 1-0 super rezultat od tamo.
Treba cestitati svim akterima na tome.
Niko od veznih nije ništa uradio, jednostavno niko se ne kreće bez lopte. Više pasova imali ovi iz odbrane, još kada vidim da pruži ruku da doda nekome drugom, ja bi mu je odmah osjekao.Herson je napisao/la: ↑15 mar 2026, 18:41Za šta da ga pohvalimo?
On je vezni igrač, a ne ekonom. U kontinuitetu treba da šalje korisne, sigurne, progresivne pasove, a ne u svakoj sedmoj utakmici koju odigra. Došli smo do toga da pohvalimo veznjaka kad jednom na utakmici pošalje dijagonalu ili kad promjeni težište igre na drugu stranu.
Jeste li spremni da u iducih mjesec dana budete svjedoci apsolutnog ozdravljenja sarajevskog sporta. Stadiona Kosevo, FK Sarajevo i jos mnogo toga?
-
NajvecaRadosti
- Kontakt:
Ma samo da se Guli proda proigrat cemo,jedva cekam.
Od kakvi mi levata izgubimo ne vjerujem...Ljudi nista ni s cim nisu odigrali bukvalno nikad lakse gostovanje na Pecari ovi invalidi ne mogu situacije lakse od penala zabiti.Ne da mi se ulaziti u detalje i nervirat se svi sve znate.
Mario mora bit bivsi u srijedu.Bez pehara nek ne ulazi uopste u autobus.Sto je dosta dosta je vala 5 poraza za 20 dana ne bi ocu halalio ali eto finalna finalni sansi nek bude srijeda.
A sto je najgore nasi problemi nece prestati tu.Dosta igraca nema kvalitet za Sarajevo jednostavno i te fraze 'adaptacija' "mlad je" i slicno dovele su nas u situaciju da neko nazor dobija prilike a ne zna ni sam sto je tu.Kyeremeh apsolutno nezasluzeno zapostavljen.
Nabacali 10 stopera i sad svaku utakmicu moraju šaltati da ne bi menadzeri naljutili se.Ja kad sam pisao los rok,nema sirine na nekim pozicijama,tu nam fali kvaliteta...Ma jok mene ljudi ubjedjivali da je ovo najjaci rok u historiji kluba jer smo doveli dijete od 17 godina iz federalne.Da ne vracam postove samo cu jos jednom reci da sam bio upravu.
Jedino vrijedan pohvale Carlos.Momak mjesec dana tu bori se ko da je rodjen u vratnickim mahalama a ne brazilskim favelama.Trka,duel,kretanje jednostavno vidis body language i jasno ti bude da mu je stalo a uz to dobar igrac steta sto mu ne daju lopte nego mi nabijamo kad imamo napadace 170 a nesto kruzimo kad imamo fakat napadaca.
Od kakvi mi levata izgubimo ne vjerujem...Ljudi nista ni s cim nisu odigrali bukvalno nikad lakse gostovanje na Pecari ovi invalidi ne mogu situacije lakse od penala zabiti.Ne da mi se ulaziti u detalje i nervirat se svi sve znate.
Mario mora bit bivsi u srijedu.Bez pehara nek ne ulazi uopste u autobus.Sto je dosta dosta je vala 5 poraza za 20 dana ne bi ocu halalio ali eto finalna finalni sansi nek bude srijeda.
A sto je najgore nasi problemi nece prestati tu.Dosta igraca nema kvalitet za Sarajevo jednostavno i te fraze 'adaptacija' "mlad je" i slicno dovele su nas u situaciju da neko nazor dobija prilike a ne zna ni sam sto je tu.Kyeremeh apsolutno nezasluzeno zapostavljen.
Nabacali 10 stopera i sad svaku utakmicu moraju šaltati da ne bi menadzeri naljutili se.Ja kad sam pisao los rok,nema sirine na nekim pozicijama,tu nam fali kvaliteta...Ma jok mene ljudi ubjedjivali da je ovo najjaci rok u historiji kluba jer smo doveli dijete od 17 godina iz federalne.Da ne vracam postove samo cu jos jednom reci da sam bio upravu.
Jedino vrijedan pohvale Carlos.Momak mjesec dana tu bori se ko da je rodjen u vratnickim mahalama a ne brazilskim favelama.Trka,duel,kretanje jednostavno vidis body language i jasno ti bude da mu je stalo a uz to dobar igrac steta sto mu ne daju lopte nego mi nabijamo kad imamo napadace 170 a nesto kruzimo kad imamo fakat napadaca.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
A to, ima smisla , ostaje još jedna za vidit
Možda vam igrači počnu malo igrat i za klub umjesto da samo muzu iz blagajne
Samo Široki!
-
KosevoZove
- Kontakt:
- AngelDiMaria
- Kontakt:
Ima tu vise problema. Prvi je sto trener ne da bekovima preko centra. Drugi sto nam tribina nije natkrivena iako je gostujuca tekma. Treci sto nam nema legendi da nas povedu. Cetvrti kaka iz novog pazara
"Ćiro je trenirao svjetske igrače, ali je Safet Sušić neponovljiv, jedan i jedini. On je bio umjetnik!"
-
TrofejiSuTu
- Kontakt:
Koliko smo neozbiljni i koliko elegantno ulazimo u zavrsnicu najbolje pokazuje bas ta prilika Ljajica.
Covjek je bio ubjedjen da je gol,samo da je plasira u mrezu.
Pa je sutirao tako lagano po sredini da je ovaj stigao u padu rukom odbraniti.
Da je bar jako sutirao nema sanse da je odbrani u padu,samo bi je zakacio prstima ali opet siguran gol.
Igrom slucaja je pogodio onaj penal protiv Rudara.
I tu sam napisao danas da nam je to kraj,u drugoj minuti.
Kasnije se sve samo jedno na drugo nadovezalo.
Dok u drugom kao po obicaju nema nas nigdje.
Dakle,igraci se preseravaju dok neki drugi ne,ali opet oni ne znaju bolje.
To je taj miks naseg tima.
Kad na to dodas trenera koji se dobro zaigrao oko sastava,pa sta bolje mozes ocekivati.
Covjek je bio ubjedjen da je gol,samo da je plasira u mrezu.
Pa je sutirao tako lagano po sredini da je ovaj stigao u padu rukom odbraniti.
Da je bar jako sutirao nema sanse da je odbrani u padu,samo bi je zakacio prstima ali opet siguran gol.
Igrom slucaja je pogodio onaj penal protiv Rudara.
I tu sam napisao danas da nam je to kraj,u drugoj minuti.
Kasnije se sve samo jedno na drugo nadovezalo.
Dok u drugom kao po obicaju nema nas nigdje.
Dakle,igraci se preseravaju dok neki drugi ne,ali opet oni ne znaju bolje.
To je taj miks naseg tima.
Kad na to dodas trenera koji se dobro zaigrao oko sastava,pa sta bolje mozes ocekivati.
Biti srcem vezan,u tome lezi snaga!
Ocigledno masa ljudi ovdje ne shvata sta je nama osnovni problem...
Mi smo od ekipe koja je imala najbolju tranziciju postali ubjedljivo najsporija ekipa u ligi i igramo fudbal , ne sa kraja 90', nego sa kraja 80'...
Ekipa je i fizicki pala i dok imamo snage, prvih 45 minuta i drzimo se i stvaramo sanse, a drugo poluvrijeme je vec samo pitanje kada cemo ga primiti...
Vecina forumasa zna da sam protiv nekakvog mijenjanja trenera, ali mislim da nama sa Marijom, perspektive nema...
Pogledajte danasnju tekmu, gubimo, a nama odbrana 4 minute vrti loptu oko centra u 82 minuti...
Ja to zaista ne mogu da shvatim, da trener koji sjedi na klupi, ne pozove kapitena i kaze, napadnite svim sredstvima, da li zijanili 1:0 ili 3:0 sasvim je svejedno...Ne mogu da shvatim da nakon primljenog gola covjek nije izvrsio odmah najmanje dvije izmjene, ne mogu da shvatim da mu je prva izmjena defanzivni vezni, ne mogu da shvatim da mu Kupresak ulazi u igru prije Kyeremaha...Pitam sebe da li je mi se pricinjava ili je stvarnost...
Ne znam, nisam pametan, ali razocarenje je ogromno...
Mi smo od ekipe koja je imala najbolju tranziciju postali ubjedljivo najsporija ekipa u ligi i igramo fudbal , ne sa kraja 90', nego sa kraja 80'...
Ekipa je i fizicki pala i dok imamo snage, prvih 45 minuta i drzimo se i stvaramo sanse, a drugo poluvrijeme je vec samo pitanje kada cemo ga primiti...
Vecina forumasa zna da sam protiv nekakvog mijenjanja trenera, ali mislim da nama sa Marijom, perspektive nema...
Pogledajte danasnju tekmu, gubimo, a nama odbrana 4 minute vrti loptu oko centra u 82 minuti...
Ja to zaista ne mogu da shvatim, da trener koji sjedi na klupi, ne pozove kapitena i kaze, napadnite svim sredstvima, da li zijanili 1:0 ili 3:0 sasvim je svejedno...Ne mogu da shvatim da nakon primljenog gola covjek nije izvrsio odmah najmanje dvije izmjene, ne mogu da shvatim da mu je prva izmjena defanzivni vezni, ne mogu da shvatim da mu Kupresak ulazi u igru prije Kyeremaha...Pitam sebe da li je mi se pricinjava ili je stvarnost...
Ne znam, nisam pametan, ali razocarenje je ogromno...
Nije kriv Mario, kriv je moj dedo rahmetli sto od 5 utakmica imaš jednu nerjesnu i to od davljenika.
Bilo koj najskuplji klub u bilo koji ligi, za ovo trener leti, ali neka demagoga nek mixa do kraja sezone.
Nekad se divim i Mirvicu, bacaš pare u bure bez dna…jedan korak naprijed pet nazad.
Bilo koj najskuplji klub u bilo koji ligi, za ovo trener leti, ali neka demagoga nek mixa do kraja sezone.
Nekad se divim i Mirvicu, bacaš pare u bure bez dna…jedan korak naprijed pet nazad.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 26 gostiju.