FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koju poziciju će zauzeti FKS na kraju ove sezone?

Prvaci
42
11%
Drugi
38
10%
Treći
120
32%
Četvrti
75
20%
Peti
33
9%
Šesti
17
5%
Sedmi
6
2%
Osmi
13
3%
Ispadamo iz lige
30
8%

Ukupno glasova: 374

napoleon72
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la napoleon72 » 15 mar 2026, 19:31

Sta bi s onom djecom sto su pripreme vadila da ne budemo kanta za nabijanje i tamo? Nigdje nikog sad..
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

ŠTA_JE
Kontakt:

Post Postao/la ŠTA_JE » 15 mar 2026, 19:34

Matjaž Kek ako hocemo nesto da pokusamo da napravimo sve ostalo je vodu vari vodu hladi. Civjek odmara bez kluba je pa nek izvole izvaliti svotu i nek dovedu covjeka koji je onakvom Dinamu uzeo prventsvo.

KosevoZove
Kontakt:

Post Postao/la KosevoZove » 15 mar 2026, 19:35

Vanja8 je napisao/la:
15 mar 2026, 19:25
Ocigledno masa ljudi ovdje ne shvata sta je nama osnovni problem...
Mi smo od ekipe koja je imala najbolju tranziciju postali ubjedljivo najsporija ekipa u ligi i igramo fudbal , ne sa kraja 90', nego sa kraja 80'...
Ekipa je i fizicki pala i dok imamo snage, prvih 45 minuta i drzimo se i stvaramo sanse, a drugo poluvrijeme je vec samo pitanje kada cemo ga primiti...

Vecina forumasa zna da sam protiv nekakvog mijenjanja trenera, ali mislim da nama sa Marijom, perspektive nema...
Pogledajte danasnju tekmu, gubimo, a nama odbrana 4 minute vrti loptu oko centra u 82 minuti...
Ja to zaista ne mogu da shvatim, da trener koji sjedi na klupi, ne pozove kapitena i kaze, napadnite svim sredstvima, da li zijanili 1:0 ili 3:0 sasvim je svejedno...Ne mogu da shvatim da nakon primljenog gola covjek nije izvrsio odmah najmanje dvije izmjene, ne mogu da shvatim da mu je prva izmjena defanzivni vezni, ne mogu da shvatim da mu Kupresak ulazi u igru prije Kyeremaha...Pitam sebe da li je mi se pricinjava ili je stvarnost...

Ne znam, nisam pametan, ali razocarenje je ogromno...
Vanja zar smije pisati drugi navijac na nasoj temi npr ovaj iz listice?
Limvo te Rajvosa 🇱🇻🇱🇻

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 15 mar 2026, 19:38

KosevoZove je napisao/la:
15 mar 2026, 19:35
Vanja8 je napisao/la:
15 mar 2026, 19:25
Ocigledno masa ljudi ovdje ne shvata sta je nama osnovni problem...
Mi smo od ekipe koja je imala najbolju tranziciju postali ubjedljivo najsporija ekipa u ligi i igramo fudbal , ne sa kraja 90', nego sa kraja 80'...
Ekipa je i fizicki pala i dok imamo snage, prvih 45 minuta i drzimo se i stvaramo sanse, a drugo poluvrijeme je vec samo pitanje kada cemo ga primiti...

Vecina forumasa zna da sam protiv nekakvog mijenjanja trenera, ali mislim da nama sa Marijom, perspektive nema...
Pogledajte danasnju tekmu, gubimo, a nama odbrana 4 minute vrti loptu oko centra u 82 minuti...
Ja to zaista ne mogu da shvatim, da trener koji sjedi na klupi, ne pozove kapitena i kaze, napadnite svim sredstvima, da li zijanili 1:0 ili 3:0 sasvim je svejedno...Ne mogu da shvatim da nakon primljenog gola covjek nije izvrsio odmah najmanje dvije izmjene, ne mogu da shvatim da mu je prva izmjena defanzivni vezni, ne mogu da shvatim da mu Kupresak ulazi u igru prije Kyeremaha...Pitam sebe da li je mi se pricinjava ili je stvarnost...

Ne znam, nisam pametan, ali razocarenje je ogromno...
Vanja zar smije pisati drugi navijac na nasoj temi npr ovaj iz listice?
Rijesice to GIS, on je glavni na temi... :mrgreen:
Ja sad sa iftara... :D
Zadnja izmjena: Vanja8, dana/u 15 mar 2026, 19:41, ukupno mijenjano 1 put.

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 15 mar 2026, 19:40

ŠTA_JE je napisao/la:
15 mar 2026, 19:34
Matjaž Kek ako hocemo nesto da pokusamo da napravimo sve ostalo je vodu vari vodu hladi. Civjek odmara bez kluba je pa nek izvole izvaliti svotu i nek dovedu covjeka koji je onakvom Dinamu uzeo prventsvo.
U ovoj situaciji bi nam i Klafuric došao ko Guardiola. Cvitanović 15 seniorskih utakmica vodio, prije nego je kod nas uhljebljen. Garantujem životom, da se Cvitanović sada besplatno ponudi klubovima iz 2 HNL, da bi od svakog dobio odbijenicu.

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 15 mar 2026, 19:40

Ma sto bi kemo hafizovic rekao, moji igraci nemaju pojma

TrofejiSuTu
Kontakt:

Post Postao/la TrofejiSuTu » 15 mar 2026, 19:42

ŠTA_JE je napisao/la:
:thumbup:
Ali valja stisnuti pedalirati Maria,kojem ledja cuva Maminjo.
Biti srcem vezan,u tome lezi snaga!

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 15 mar 2026, 19:46

Ja mislim da mi polahko sami klizimo starim scenariju, tacnije nemozemo da ispravimo iste greske koje radimo u zadnjih 5 godina konstantno.

Sta kazu ugrozicemo evropu eto dolazinam vekez zeljo zrinjski.

Kao velez sb ce pobjedit sve te utakmice ili njima ce se upisat bodovi bez igre, kao da utakmica nasa nosi 1/2 bida a protivnicka 3 boda.

Ako je Mario radio dobar posao kad je tek dosao. Ako je pokraden protiv veleza u prvoj utakmici u kupu ako je pokraden protiv prijedora, danas igra nije bila losa rezultat jeste los al igra nije losa bila, naravno da ti nemozes imat ni protiv ijedne ekipe 7-8 zicera. Morate znat da ce svaka ekipa od 4 mjesta do 10 radit nesportske stvari hvatanje za glavu ulazenje medecinskog osoblja odugovlacenje golmana, onda imas one stvari sto je hrkac i nukic radili u mostaru ili karic u 6 minuti leze fizicki napadaju na igraca sjeku ritam, a njihov trener ce to prokomentarisat kao vrhunsku partiju navijaci vekeza ce reci sta pricas 4-1 poraz trener sb i navijaci sb ce reci kako su oni pobjedili zasluzeno da nismo mogli nista kako su zaustavili skupu ekipu. Ali to je tacno da si ti pobjedio 5-1 u dvije utakmice ali pitanje je dali si TI igrom bio bolji na kosevu da pobjedis 0-1 il je mozda bilo vise realno da mi pobjedimo 1-0. Crveni karton penal.

Posle tiga crveni karton hujberu u 55 proti prijedora i penal u 97 gdje gubis 2 boda

Umjesto da imas u 15 toj minuti u vrapcicima 2-3 gola razlike i imas 1-1. Gdje nama kao klubu neodgovara 1-1 i penali gdje smo klub koji zeli ici na pobjedu gdje imas velez u njihovom 16 tercu i gle cuda CRVENI KARTON DUREKTNI ZA MAITU kojeg gasis. Sad opet kazem umjesto ti da ides gore ti ides dole ne radi trenera koji nas vodi niti igraca koji igraju vec sudiska odluke koje odgovaraju strateski ekipama velez sb rudar. Samo mala degresija igrac sb 2x hvata brazilca za vrat jos jednom pada covjek ga nije ni tako plus jos jednom sa drugim igracom isto bez dodira pada nijedan zuti karton. Garantujem da bi dobio crveni za ovo da je to igrac sarajeva uradio sb protiv borca i zrinjskog nebi ni smjeli ovo radit jer bi dobio odna zuti.

Naravno da igraci izgube samopouzdanje naravno da protivnicki igraci dobiju veci motiv kad vide da mi fulamo da protestvujemo i onda to sve vise fosuraju. I produzetak 4,5 minute(1 minut prvo 3,5 minute drugo pol). Go sb je majstorski al i to je pitanje dali bi onako pogodio da smo mi dali go.

Kaznjavanje sudija nece bit jer ce reci jedna dvije gresje to nije za suspenzije (naravno nece oni gledat da je to jedan te isti igrac uradio da je takodje radi sudiske greske nas igrac reagovao jer sudija nesankculionise znaci to ti je crveni karton. Pogledajte nukica jako se unisi Maiti kod crvenog u lice gura ga rukom i sta je to do provociranje nema zutog.

Trener moze upozorit igrace na te stvari, podvuc neke stvari ali te stvari trener nemoze 100% eleminisat kod igraca jer to nije sastavni dio sporta.

Prema tome mi moramo da vidimo porazi losa igra dali je do trenera pa onda jesul igraci kondiciono spremni, jesul igraci mentalno spremni, jel trener svaku utakmicu prenio igracima info koje trebaju koje netrebaju da igraci rade, dali imamo igru ili sto bi reko Ibro Rahimic igrali smo vrhunsku utakmicu ljudi lezali od 6 minute igre sjeckali ritam neradis ti to zato sto si ti bolji na terenu i neces da dajes golove to EKIPE rade iz razloga sto nemogu da igraju aktivan fudbal protiv SARAJEVA. Sto znaci da nije to do trenera. Ako poraz dodje ko danas ili ko protiv veleza greska golmana.

Protiv borca je jedino gdje se moze naci neka odgovornos u ss. Ako je prvi go regukaran, borac je imao tu pomoc sudija koju je trener mogao predvidit, (druga je prica dali bi imao poguranc i veci da je bilo 0-0 u 80 minuti

Igraci ako kazemo da smo zadovoljni sa igrom do utakmice sa velezom u kupu, i vidimo da smo u svim ostalim utakmicama posle toga (osim hajmo reci borca) bili bolji i da je kup utakmica u vrapcicima uzorokovana teskom stetom na kosevu (igra se na ispadanje) onda nemozemo reci da je rad Cvitanovica za otkaz da igraci nevaljaju i da ovaj trener i ovi igraci nisu zasluzili podrsku. Jer svake godine smo trenere therali radi ovakvi situacija i samim tim dovodimo se sa moramo mjenjat velki broj igraca. A prica u veleza sb prijedora budzet ovoliki nesmije ti se desit da te pobjedi tonhe glupost vukovar pobjedi dinamo koji ima budzet 45 m€ a ovi 1 m€. Jos sudjenje na dinamovoj strani. Real madrid uzgubi od ekipe koja ima 25 m€ oni 300 m€ naravno da budzet nije garancija da ces pobjedit sve al jos pogotovo kad imas sudije koje sude u 40% utakmica u korist protivnika.

James1987
Kontakt:

Post Postao/la James1987 » 15 mar 2026, 19:54

napoleon72 je napisao/la:
15 mar 2026, 19:31
Sta bi s onom djecom sto su pripreme vadila da ne budemo kanta za nabijanje i tamo? Nigdje nikog sad..
Kazu ima vremena za njih, bolje tu forsirati igrace na posudbi iz Istre, Osijeka igrace iz zadnje ekipe Danske i tako.
Sve naopako :bih:
Zauvijek ti znaj da cu tebe voljet' ja,
zauvijek ti znaj da cu tebe bodrit' ja!

adoado
Kontakt:

Post Postao/la adoado » 15 mar 2026, 20:08

Ma kakav Klafurić, daj mi Peteva i kraj priče
Zaklinj'o si se,
Pehar obećav'o...

Ammko99
Kontakt:

Post Postao/la Ammko99 » 15 mar 2026, 20:11

adoado je napisao/la:
15 mar 2026, 20:08
+1

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 15 mar 2026, 20:11

adoado je napisao/la:
15 mar 2026, 20:08
Neće se trener mijenjati sada

trunks1946
Kontakt:

Post Postao/la trunks1946 » 15 mar 2026, 20:15

TrofejiSuTu je napisao/la:
15 mar 2026, 19:42
ŠTA_JE je napisao/la:
Pa Zoran Mamić je zadužen za čitav sportski segment samim tim i za trenere nema mu šta čuvati ledja, ako on odluci da ga smjeni to je završeno, ako odluci da ostane ostati će …
orde del male

Lavcina
Kontakt:

Post Postao/la Lavcina » 15 mar 2026, 20:19

ŠTA_JE je napisao/la:

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 15 mar 2026, 20:20

trunks1946 je napisao/la:
15 mar 2026, 20:15
ŠTA_JE je napisao/la:
Pa Zoran Mamić je zadužen za čitav sportski segment samim tim i za trenere nema mu šta čuvati ledja, ako on odluci da ga smjeni to je završeno, ako odluci da ostane ostati će …
Tako i treba bit, ne da se mjenja zato sto to traze navijaci, koji ma je sve regularno u zadnjih 5 utakmica, i da trener treba bit smjenjen jer su sudije krivo sudile i ponistile njegov rad i rad ekipe

TrofejiSuTu
Kontakt:

Post Postao/la TrofejiSuTu » 15 mar 2026, 20:36

trunks1946 je napisao/la:
15 mar 2026, 20:15
ŠTA_JE je napisao/la:
Nije to bila poenta mog posta,ali dobro…
Znaci klub je poslozen i krecemo se u ispravnom smjeru. Svako radi svoj posao.
Super za nas!
Biti srcem vezan,u tome lezi snaga!

OsmanhodzicBuco
Kontakt:

Post Postao/la OsmanhodzicBuco » 15 mar 2026, 20:41

Koji god trener dodje morat ce prihvatiti da mu se bira ko ce igrati, dakle niko ti ozbiljan nece doci. U situaciji kad je titulu nemoguce osvojiti, ne preostaje nista drugo nego da se sve usmjeri na prodaju igraca. Par jakih imena i djeca, to nam je strategija dok je vico na celu saveza, a rezultat je u drugom planu. Europa nam je sigurna i ako je ne zasluzimo, kao kompenzacija za nemogucnost prvog mjesta.

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 15 mar 2026, 20:42

Ljudi dragi kako jedna ekipa može da ima muda prije 2-3 mjeseca, danas nemaju. Smiješan je taj izgovor. Mislim to govori kako nemaš šta fudbalsko izdvojiti pa eto to kao muda su neki razlog.

Mi nemamo igre. Nismo je ovu polusezone imali u 80% odigranih minuta. Uglavnom izađemo bez glave i repa, bez plana, uigrani mehanizmi ne funkcioniraju. Zašto je to tako ? Zato što smo npr na pripremama razvijali igru 3421 i uigravali tako čitavu ekipu. Tada su igrači imali i znali jasne kretnje i mehanzime u igre. Neke utakmice u ovoj polusezoni smo i igrali tako, kroz taj sistem i tad je bilo bolje nego ovo danas, vidio se neki momentum, prilika na kojoj možeš graditi ekipu dalje.

Ovo danas 0. Iznošenje lopte loše ili nikako, sporo i sa loptom i bez lopte. Stvorili smo 3-4 situacije na čitavoj utakmici iz kojih smo mogli doći do gola, 3 situacije iz dugih lopti kada se nije mogla otvoriti igra, pa je Krdžalić prišao i dugom loptom tražio nekog u dubini, tako dolaze i šanse Carlosa i Ljajića i došao si u neku priliku nakon njihove greške golmana kad daje loptu Menalu. Bralić i Ivanišević užasni, loš izbor dodavanja, kasne, najbolje mašu rukama. Ne kontam kako su oni dobili prednos nad Gojkovićem. Nema niti jedan fudbalski razlog u tome.

Dovoljno je prostora i vremena bilo da se nešto uigra, da se spremi ekipa, da imaš više izlazaka iz svoje trećine terena. Ako se nešto drastično ne promjeni, ova agonija će nastaviti.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

FKSzuti
Kontakt:

Post Postao/la FKSzuti » 15 mar 2026, 20:46

Liceulice je napisao/la:
15 mar 2026, 20:40
Kme kme kme
Zamisli koliko si bolestan da ničim izazvan ideš na temu rivala i pišeš gluposti :crazy:

DoktorXabaras
Kontakt:

Post Postao/la DoktorXabaras » 15 mar 2026, 20:59

Cvitanoviću;

Desno krilo ti igra Elezi, prvi kontakt sa loptom u 25 minuti, na klupi ti Keremeh.
Tražio si konkurenciju Beganoviću na desnom beku i dobio si, danas ti oba na klupi,
Nova utakmica, novi stoperski par,
Kako misliš da ti igrač koji nema treninga 4 mjeseca donese pobjedu,
Kako misliš vratiti povjrenje igračima, na koji način ćeš ih motivisati pred utakmicu sezone,
Koje su garancije i motiv igračima da će igrati sa čime se referišeš pa da neko igra u prvih 11,
Od ekipe koja ja maestralno završila jesenji dio sezone iz prvih 11 ostao si samo bez jednog ili dva, jel vidiš na šta ovo liči.
Postaješ pomalo demagog sa tim izjavama, imali smo jednog takvog, to je najgori trener u historiji kluba.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 23 gosta.