FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koju poziciju će zauzeti FKS na kraju ove sezone?

Prvaci
42
11%
Drugi
38
10%
Treći
120
32%
Četvrti
75
20%
Peti
33
9%
Šesti
17
5%
Sedmi
6
2%
Osmi
13
3%
Ispadamo iz lige
30
8%

Ukupno glasova: 374

Antikloc
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Antikloc » 16 mar 2026, 09:57

Napapijri je napisao/la:
16 mar 2026, 09:28
stokastoka23 je napisao/la:
16 mar 2026, 09:14
Jos nakon prosle utakmice protiv Veleža sam napisao da Mario nije trener za nas, jednostavno nema smisla šta on radi čitav proljetni dio... Sad čitam postove ovdje na forumu i opet mi nema smisla šta pojedini pišu a to je da se forsiraju neki igrači da se prodaju - jednostavno ne možeš od go*ana pitu pravit. Guli i Čelik su rariteti ovdje, a njema su trebale po 3 sezone da se adaptiraju. Ne mislim da bi i Mamići a ni Mirvić ipspustili europu radi prodaje Meitea ili nekog sličnog - isto bi zaradili na ulaznicama i premiji od europe ili prodajom jednog ovakvog polovnjaka za polusezonu. A i valjda se i profit i imidž prave u europi a ne prodajom 2 od 1000 igrača. Ovaj trener jednostavno nema iskustva sa vođenjem ekipa - ne velikih nego bilo kakvih. Sarajevu treba ili trener koji će naložiti igrače da ginu za klub ili neko ko će napadčki igrat od 1 minute sa ciljem da zabije go a ne da se dodaje na centru i vrti u krug.

PS - šta košta da se plati da Brazilac iz napada ostane kod nas - Zvjer od igrača. (ne mislim na renana)
Ako se ne varam, Joao Carlos je potpisao ugovor na dvije godine, neka me ispravi neko ako grijesim. Mislim da nije na posudbi.

Inace, rekao bih da dugo boljeg napadaca nismo imali. Butic na steroidima uz zavrsnicu. Gradjom i snagom podsjeca na Hulka :D
Meni vise vuce na Krpica :mrgreen:

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 16 mar 2026, 10:04

mnon46 je napisao/la:
15 mar 2026, 18:46
nokee je napisao/la:
15 mar 2026, 18:36
mnon46 je napisao/la:
15 mar 2026, 18:17

Nabijem na **** i Anesa i sve ostale koji su danas istrčali izuzev Carlosa i Bralića. Nisam znao da je na terenu dok nije izašao.
Pa kad pratite fudbal od juce izgleda. Sto ne pofaliti ako je neko odigrao dobro.
Danas Krdzalic odlican, ali je istina da dosta oscilira.
Za šta bolan da ga se pohvali? Što je par puta nakon našeg kornera kao zadnji igrač sigurno vratio Baniću?
Imao je Anes nekoliko odlicnih lopti prema naprijed, nazad je par puta presjekao i odigrao po svim parametrima igre dobru utakmicu. To sta si ti vidio ne znam i necu dalje ulaziti u diskusiju.
Ovo je klasična kad se izgubi, niko i ništa ne valja.

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 16 mar 2026, 10:04

Napapijri je napisao/la:
Inace, rekao bih da dugo boljeg napadaca nismo imali. Butic na steroidima uz zavrsnicu. Gradjom i snagom podsjeca na Hulka :D
slika

:think:

belosevic23
Kontakt:

Post Postao/la belosevic23 » 16 mar 2026, 10:15

luckystrike je napisao/la:
16 mar 2026, 10:04
Napapijri je napisao/la:
slika

Ma kakav butic igra po talijanskim nizeligasima, imao je dovoljno prilika kod nas.

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 16 mar 2026, 10:21

belosevic23 je napisao/la:
16 mar 2026, 10:15
luckystrike je napisao/la:
16 mar 2026, 10:04
Napapijri je napisao/la:
slika

Ma kakav butic igra po talijanskim nizeligasima, imao je dovoljno prilika kod nas.
Ma 'nako ja provjerih dokle je on kad ga spomenu, kad vidim jučer dva uvalio za preokret.

Mislim da je bolji od Turkeša kako god okreneš. Dobro bi došao da zamjeni Carlosa zadnjih 15-20 minuta.

Usput, ova Seria C - grupa C, više nego duplo vrijednija na transfermarktu od naše Premijer lige, ako je to uopšte relevantno.

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 16 mar 2026, 10:51

Najgore je što smo mi ukleti.

Sve i jedan igrač kad ode od nas procepi. Najbolji primjer je Mulahusejnovic. Kod nas ga nije islo iako se momak trudio, ma bacao na glavu, kloc bio za vecinu pitara. Gledaj ga sad, haman pa repka.
Smijem se kladiti da ce Turkes nesto slicno napraviti. Iako ovaj sr ni ne trudi kod nas, jednostavno propao.
Nesto je truhlo u drzavi Danskoj.

Bordo10
Kontakt:

Post Postao/la Bordo10 » 16 mar 2026, 11:00

Meni djeluje da smo mi ok dok i protivnik igra, ili kad povedemo, ali kad nam zabiju i zbiju se u odbranu, nema nas nigdje, jer ne umijemo izradit akciju na postavljenu odbranu

Mourinhokilledbarca
Kontakt:

Post Postao/la Mourinhokilledbarca » 16 mar 2026, 11:02

nokee je napisao/la:
16 mar 2026, 10:51
Najgore je što smo mi ukleti.

Sve i jedan igrač kad ode od nas procepi. Najbolji primjer je Mulahusejnovic. Kod nas ga nije islo iako se momak trudio, ma bacao na glavu, kloc bio za vecinu pitara. Gledaj ga sad, haman pa repka.
Smijem se kladiti da ce Turkes nesto slicno napraviti. Iako ovaj sr ni ne trudi kod nas, jednostavno propao.
Nesto je truhlo u drzavi Danskoj.
Pa nije bas da smo ukleti koliko se dovode igraci da bi eventualno ozivjeli karijeru/ vremenom postali bolji. Drugi par cipela je sto FK Sarajevo nije nikad smjelo postati utociste takvim igracima obzirom na renome kakav imamo i da nismo mi neki nizeligas koji eto 30 godina nije osvojio nista pa egzistenciju na te nacine obezbjedjujemo.

Druga stvar je kratkovidnost vrlog nam investitora koji ne vidi dalje od par dobrih prodaja, ne shvatajuci da bi jednom grupnom fazom (znaci vise da ulozi) u EL ili CL prodao za duplo vece pare.

Ne znam nisam vise pametan, ocekivanja su mi 0, nek bude sta bude. Uspjeli su me totalno neutralisati u tom smislu, ovako ce mi u tisini bit zao ali se necu vise nervirat.
1946

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 16 mar 2026, 11:35

Nismo mi ukleti, vec nam se rukovodstvo kluba takvo nepismeno i nesposobno, nemamo strucbih ljudi, imsmo gazdu kojeg nista drugo ne zanima sem prodaja igraca i punjenje vlastitog dzepa, u klubu nema ambicija da se boris za titulu , i sve moguce smo mi sami krivi.
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

Ammko99
Kontakt:

Post Postao/la Ammko99 » 16 mar 2026, 11:37

Rule_hz je napisao/la:
16 mar 2026, 11:35
Nismo mi ukleti, vec nam se rukovodstvo kluba takvo nepismeno i nesposobno, nemamo strucbih ljudi, imsmo gazdu kojeg nista drugo ne zanima sem prodaja igraca i punjenje vlastitog dzepa, u klubu nema ambicija da se boris za titulu , i sve moguce smo mi sami krivi.
+1

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 16 mar 2026, 11:40

belosevic23 je napisao/la:
16 mar 2026, 09:03
ErosViverosViv je napisao/la:
16 mar 2026, 00:23
Ne mogu da vjerujem koja nezainteresovanost vlada kada ganjamo rezultat, iz kola u kolo.
i meni to nije jasno, da nemaju onog igračkog, pobjedničkog damara. Ja na terminu ne volim izgubit, a ne ovdje gdje te jos sudija kolje, ja bi izdero guziczu da pobijedim u inat svima. Mislim da i ovo preveliko rotiranje utiče na to, igrači od početka priprema tu, ovaj dođe nekog Meitea uvede iz druge kiparske lige. Kad se sjetim ekipe sa Ahmetom, Rahmanom i Tatarom, pa to se od prve minute giljalo na pobjedu, kasnije uspostavis igru, spustis loptu, ali svaka utakmica se isla na pobjedu od prve minute. Sad nešto tuc muc, ko i bi i ne bi pobjedili
ma nema nista i ne moze tu niko pomoci. Ova ekipa ima kvalitet ali on ispliva samo kad su maksimalno nahajcani. Oni cekaju samo derbi i evropu izgleda..

A kad vidim naguravanje i tučnjavu pred kraj svake utakmice dok gubimo, nije mi dobro...

Turo
Kontakt:

Post Postao/la Turo » 16 mar 2026, 12:30

Hamza Redžić novi mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine

Selektor Branislav Krunić danas šalje pozive igračima, a, kako saznaje portal "Avaza", novo ime na spisku biti će fudbaler Sarajeva, Hamza Redžić.

Radi se o stoperu koji je za juniorski tim Sarajeva upisao 16 nastupa ove sezone uz jednu asistenciju, te će sada dobiti priliku da nakon devet nastupa za juniorsku reprezentaciju, boje Bosne i Hercegovine brani i u U-21 timu.

Eldar i Husaric :rol:

Ammko99
Kontakt:

Post Postao/la Ammko99 » 16 mar 2026, 12:48

Turo je napisao/la:
16 mar 2026, 12:30
Hamza Redžić novi mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine

Selektor Branislav Krunić danas šalje pozive igračima, a, kako saznaje portal "Avaza", novo ime na spisku biti će fudbaler Sarajeva, Hamza Redžić.

Radi se o stoperu koji je za juniorski tim Sarajeva upisao 16 nastupa ove sezone uz jednu asistenciju, te će sada dobiti priliku da nakon devet nastupa za juniorsku reprezentaciju, boje Bosne i Hercegovine brani i u U-21 timu.

Eldar i Husaric :rol:
Zasto Hamze nema u prvom timu?

Jet2Holiday
Kontakt:

Post Postao/la Jet2Holiday » 16 mar 2026, 12:56

Mi od kad je Mirvic tu isto igramo, ko da je on trener jbte.

Samo za vrijeme ZZ smo ko nesta bolje izgledali, a i tu smo imali losih utakmica.

Dakle, koji god trener da dodje, qurcobolja ce biti prisutna.

Nama su potrebnije druge promjene u klubu.
Da treba mjenjat trenera, treba. Jer je vidljivo da se poceo zajebavati. Medjutim, ne treba nam promjena ako se sustina nece promjeniti.
🎶 Kad sa sjevera pjesmu čuješ ti, dole na terenu srce ostavi 🎶

„Nothing beats a Jet2 holiday!”

Mourinhokilledbarca
Kontakt:

Post Postao/la Mourinhokilledbarca » 16 mar 2026, 13:08

Samo ne mogu nikako svariti toliki niz pobjeda, ok nismo Bog zna sta izgledali na terenu. Ali od takvog niza i cvrste odbrane odjednom se sve raspadne kao da smo sve igrace zamjenili.

Od trenera koji je u momentu imao najbolji prosjek bodova sad odjednom trener uzasan.

Ovdje je negdje drugo uzrok, svima je jasno gdje ali eto.
1946

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 16 mar 2026, 13:09

Stvarno se ovde PUNO PUNO PUNO pretjeruje.

Mirvic nevalja pravi od FK SARAJEVA RAZVOJNI KLUB,

Ristovski Banic Cimirot Menalo Gojkovic ADEM, ko od ovih igraca je tu da se razvija i da se proda dalje NIJEDAN. Navedite mi ijedan klub u zadnjih 15 godina da je imao ovakvih 5 igraca.

Brakic Beganovic keremeh ivanisevic kupresak renan BRAZILAC, hujber turkes; ovo nisu najbolji igraci lige al od ovih 9 igraca uvjek 3 icu mozes izabrat koja ce bit bolja od bilo koje troice bilo koje druge ekipe u pl bh koje bi oni mogli izvuc iz svog rostera. I naravno nijedan ovaj igrac nije u FK SARAJEVU da bi se razvijo nit ce se razvijat nit da se proda

Musija mujkic ignjatkov maroodza maita krdzalic telalovic. Od ovih 7 igraca mujkic krdzalic su bolji od svih u21 igraca u citavoj ligi nekazem da imaju najveci potencijal al govorim u ovoj sezoni. Znaci ljudi koji igraju vec duzi niz godina seniorski fudbal, vukovic deket jesu dobri igraci al nemaju ni blizu minuta ko ova dvoica, posebno ovo ima prevagu jer mi imamo mogucnost rotacije u u21 u vidu ignjatkova musije telalovica u slucaju povreda kartona ili zamora loseg dana krdzalica mujkica. Takodje imamo dva igraca u vidu maroodze i Maite koji su mladi nisu zasticeno godiste (nisu iz eu) al su mladi maroodza ima englesko drzavljanstvo i nebi me cudilo da budu prodat za 1+m€ za godinu dana. Nisu to bas krampe kao sto se pise ovde. Maroodza je bio top igrac u prvom djelu sezone

Takodje vidjeli smo kako to ide kad hoces za 20% nizu platu nego realno sto je, sa dovodjenjem igraca trenera itd. Zeljo je primjer. Nije tacno da niko nije htio u zelju jer su u rasulu znaju igraci da je Sanin dosao vec glavni razlig je novac hoces da kupis kozu koja vrijedi 2000 maraka za 1200 malo morgen. Kad su se pare stavile na hastal kako dodje bicacic i SAVO MILOSEVIC. Kvalitet moras da platis.

Takodje kada vudimo da ns bh prvaku daje 150 k€ nagrade kad osvoji prvenstvo dovoljno govori kakva tv prava i generalnog sponzora imamo.

Karta 5€ generalni nas sponzor 200 k€, kanton federacija zlatni srebreni bronzani sponzori svi zajedno 500 k€. Minus kazne za navijace minus obezbjedjenje i minus 50000 maraka za koristenje stadiona(godisnje). Takodje minus 1,5 miliona maraka za butmir odrzavanje kampa plate za trenere doktore fizioterapeute putivanja cistacice hrana stipendije itd itd. Plus plate seniorski igraca pa da su plate ko u sloge 1,5 m km godisnje. Kako to sve platit ako nes prodat igraca.

Ako neko misli da zrinjski borac zive od novca koji su zaradili od evrope i da su dosli do kvaliteta koji imaju kroz evropu generalnog spinzora lige jesu al u panjevima. Zrinjski je tu jer trosi drzavne-federalne pare odnosno sve treskove 2-3 m€ koje nisu mogli pokrivat samostalno federacija HDZ placa ok kad nesto prodaju zarade od evrope, 500-600 k€ uzme covic od njih u svoj dzep a kroz hdz im vrati 1 m€ . Samo sto to ide kroz ovog sto vidi zrinjski, u borcu je to javno tako samo sto dodik to finansira kad on odlucuje u savezu cim drugi neko on to vraca u drugu ligu gdje moze borac da zivi sa 300 k km godisnje i to je jedini razlog.

Vasovski Fedja varesanovic rozman zekic husref mario. Nisu to bas treneri koji su bez znanja bez cv ili treneri koji su slabi od trenera koji su vodili zrinjski borac zelju velez sb. Niti su to treneri na koim je Mirvic stedio jer zeli od FK SARAJEVA DA PRAVI BANKOMAT.

Sd Emir Hadzic, kepcija emir hodzic ibricic, belgijanac mamic.

Za sd nemogu nista reci jer neznam koje sd borca zrinjskig veleza ali STA MOGU SA SIGURNOSCU RECI DA JE MAMIC NAJBOLJI SD STO JE IKAD BIO I STO CE BIT U PL BH.

E sad znam ici ce suplja 5 godina nista stadion nista aylah sto je vraco drogerasa ibricic ti dobar. Sto mjenja kamion igraca.

Prvo mjenjanje i tjeranje igraca butica paskalev turdu roguca itd itd i tu ste kontradiktorni jer mjenjanje kosta, ali dali su ti igraci koji su otjerani zavrsili igracku karijeru otisli u 10x losi klub od FK SARAJEVA. Jedino rockov posto pjevac i vranjes da ja znam. Takodje ta tjeranja su u80% slucajeva udar na Mirvicev dzep njegov profit. Nije valjda lud da namjerno svoje pate baca u vodu. Odnosno da sam svoj bankomat sto bi rekli forumas razvaljuju.

Zasto igra Maita nakon 3 treninga zato sto je gojko povrijedjen, rus ganja drzavljanstvo, ramazan je dosta igraca posti, nemoze klub mamic trener zabranit ademu beganu da posti

Odgovor i zakljucak je uzbacite 9 bodova borcu zrinjskom koje SUDIJA -VICO DONESE PO SEZONI, dodajte 10-15 bodova koje sudija pokrade FK SARAJEVO I VIDJECE TE DA BI MI BILI PRVACI SVAKE GODINE. Takodje nezaboravite momentum kad te sudija gura, kad te sudija nesteti a i negurate fer sudhenje i KAD TE SUDIJA STETI i kad nemas fer sudjenje. TO JE FAKTIR KOJI DODATNO DONOSI IDNOSI 7-8 bodova pi sezoni. Plus losi rezultati sudiskim odlukama prepisuju se treneru i igracima koji jedino placaju cjenu to jeste budu smjenjeni istjerani

pitarcenga
Kontakt:

Post Postao/la pitarcenga » 16 mar 2026, 13:33

najveca glupost je tjerati trenera kad on radi po naredbi Mamica . Nek je Mamic nama dobar docekali ga rasinirenih ruku i eto njegovog rada na sto ce ličiti SAREJVO ..

Hordas1990
Kontakt:

Post Postao/la Hordas1990 » 16 mar 2026, 13:50

Kad shvatite da je prvi cilj kluba preprodaja igraca a rezultat u drugom planu onda ce vam mnoge stvari koje se cine nelogicne imati smisla.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 16 mar 2026, 13:51

pitarcenga je napisao/la:
16 mar 2026, 13:33
najveca glupost je tjerati trenera kad on radi po naredbi Mamica . Nek je Mamic nama dobar docekali ga rasinirenih ruku i eto njegovog rada na sto ce ličiti SAREJVO ..
Nasta lici FK SARAJEVO

SARAJEVO zeljo 4;0 fer sudjenje
zrinjski SARAJEVO 0-1 fer sudjenje
Sarajevo Radnik 2-0 fer sudjenje
celik SARAJEVO 0-1 fer sudjenje
SARAJEVO posusje 3-0 fer sudjenje
sloga SARAJEVO 0-1 vec pocelo sudjenje da stuca primakli se
SARAJEVO velez 0-1 kup prva utakmica OGROMNA STETA DVIJE KATASTROFALNE GRESKE SUDIJE CRVENI KARTON IGRACU ZA KOJEG VELEZ TRENUTNO NEMA ZAMJENU I KOJI JE DAO GO I PENAL
borac SARAJEVO 2-0 fer sudjenje ( bilo je malo navlacenja al hajmo reci da je to do neznanja sudije)
SARAJEVO prijedor 2-2 TESKA STETA NANESENA OD STRANE SUDIJE PREMA FK SARAJEVU crveni i Penal
velez SARAJEVO 4-1 kup (igranje na ispadanje ) dosta utjecaja imala utakmica na kosevu gdje je velez steko prednost teskom kradjom sudija takodje ubjedjen sam da je sudisja pogreska (namjerns ne namjerns nebitno) crveni karton unisto naseg dotad najboljeg igraca i gdje vec uzdrmanu ekipu posebno posle utakmice sa prijedorom sudija pokosio DIREKTNIM CRVENIM (kojeg je prekvalifikovo) i da dodam do tog momenta smo vec vodili i apsulutno drzali utakmicu pod kontrolim i bilo je samo pitanje vremena kad cemo zavalit drugi go
Sb SARAJEVO 0-1 Fer sudjenje bili smo bolji primili go iz slobodnog udarca sa 27 m neodbranjiv sut, bili bolji citavu utakmicu, sb mi tesko pobjedjujemo vec 15 godina neznam imamol 3 pobjede protiv njih u sb.. bili smo bolji imali smo bolje sanse ok nismo dali desi ti se nepisano pravilo.

Izbacivanje veleza i pobjeda protiv prijedora bi ti same donijele 3 boda iz sb..A nismo pobjedili prijedor i velez radi TESKI KATASTROFALNI POGRESKI I TO BACK TO BACK TRI UTAKMICE U NIZU
Zadnja izmjena: Pitar6785, dana/u 16 mar 2026, 13:56, ukupno mijenjano 1 put.

ThrillerHz
Kontakt:

Post Postao/la ThrillerHz » 16 mar 2026, 13:54

A sta nama kao navijacima znaci to 3 mjesto? Sta nam znaci Evropa kada se tu zadrzimo 1 kolo? Osim prvog mjesta, totalno mi isti klinac bili 2 ili 8, trofeji se pisu, a ne izlasci u evropu. Mi smo se vec u septembru oprostili od tog prvog mjesta i sve poslije je samo agonija, nikakvog ni plana ni vizije, trosimo sezonu za sezonu, da Bogdo profilisemo mlade iz akademije, kad nam vec rezultati izostaju. Sta mi imamo od ristoskog, ljajica, gojkovica, bralica, cimirota, kad ti ljudi su i prije nas trebali zavrsiti karijeru.

S druge strane da je vlasniku cilj prodaja igraca, a ne trofeji, pa jedno bez drugog ne idu, ako mislis prodati dobro igraca, moras osvajati trofeje, igrati grupe evrope. Tako da sve ovo sto se s nama desava nema nikakvog smisla, sa sportskog aspekta, a sta je pozadina, vjrv necemo nikad saznat.
1946~

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 17 gostiju.