HariTz je napisao/la: ↑16 mar 2026, 13:53
hurem je napisao/la: ↑16 mar 2026, 12:59
Čuj ako se ne plasiramo “cao, sretno i doviđenja”…
U kojem svijetu ti živiš momak?!
Ovaj SS će zasluženo voditi reprezentaciju i nakon baraža zato sto je to zaslužio svojim predanim radom ali i rezultatima.
Do kada to ćemo da vidimo?!
Sto se tiče grešaka, svaki selektor ih je imao i imat će. Bez izuzetka!
Vidio sam od tebe more kvalitetnih postova i način na koji analiziraš neke situacije. Znam da si kvalitetan forumaš.
Međutim,
mislim da ovdje malo "udaraš" kontru onima koji su možda glasniji u tome da Barbarez radi neke čudne, pa nekad i neobjašnjive stvari.
Sa ovim trenutnim spiskom, manje-više se svi slažemo da nam se nedostatak bekova može vrlo lako obiti o glavu. Okej, njegovo objašnjenje jeste da Mujakić može igrati lijevog beka, Memić može igrati desnog beka i to je kao neki njegov plan B.
Problem s tim jeste da to njima i nisu najprirodnije pozicije. Jedna povreda može poremetiti kompletnu postavu i strategiju, a to je baš ogroman rizik za utakmicu kao što je ova.. Karić je trebao biti tu, ponajviše zbog toga što je računao na njega u najbitnijoj utakmici. Odigrao je sasvim solidno, a sada se opet traži neko drugo rješenje s igračem kojem to nije primarna pozicija.
Ovo smatram greškom i za to odgovornost isključivo nosi SŠ.. Znam da imaju neku viziju, ali da se previše toga zasniva na tome hoće li se Seo ili Amar povrijediti, mislim da je prilično diskutabilno, da ne kažem neku grublju riječ.
Isto tako znamo kako će to izgledati ako ga pitaju za ovo na press konferenciji.
Za ove druge stvari, pa 20 godina čitam jedno te isto. Što ovaj, što ne onaj, što nije ovog, što nije onog… Hronično nezadovoljna i nezahvalna nacija, puna pametovanja i preser.avanja. Niko nama nije valjao, niko nama nije ugodio. Drvlje i kamenje po svima, onda se ti isti prestanu pozivati u reprezentaciju, pa se ide opet u krug da ih se pozove i tako u nedogled.
Za ovaj SŠ i dalje vjerujem da imaju najbolji interes reprezentacije u svom radu i to je ono što nam je još uvijek prijeko potrebno. Određeni pozitivni pomaci postoje, naziru se neki igrači koji će se zadržati u reprezentaciji narednih desetak godina (a iskreno se nadam da će biti nosioci naše igre i glavni aduti).
Došli smo do toga da se i dalje borimo za plasman, da raspravljamo koji igrači bi mogli ponuditi najviše, gledaju se opcije za vizu, traži se karta više i sl. Veliki pomak u poređenju s prije par godina kada je bilo upitno možemo li pola stadiona napuniti.
Imaju puno grešaka i nelogičnih stvari, ali isto tako i mnogo dobrih stvari koje se rade i kojima se teži.