Sve si u pravu, brate, ali u baražu se mnoga pravila bacaju u vodu. Jedan crveni karton, penal ili slučajan odbitak rješavaju sve. Najbolji primjer su Makedonci koji su izbacili Italiju usred Palerma, ili Slovenija protiv Rusije 2010. godine, kada su Rusi bili apsolutni favoriti. Svašta se može desiti, i da mi njih nadigramo, ali i obrnuto. Ipak, uz pametnih prvih 11, dobar taktički pristup i bez povreda, mislim da možemo uzeti Velšane jer su itekako ranjivi. Što se tiče Italijana, na Bilinom polju pred 15.000 ljudi je sve moguće. Nadajmo se da će ih Sjeverna Irska bar umoriti, mada ni njih ne treba otpisati. Te ostrvske ekipe su strašno borbene, a imaju i solidne igrače poput Humea i Ballarda iz Sunderlanda ili Devennyja iz Palacea i nekoliko igrača iz Championshipa.CAGarfia je napisao/la: ↑16 mar 2026, 19:53Najviše gajim optimizam na tome što ćemo ako Bog da biti svi kompletni i zdravi. Imamo onda 14-15 igrača koji imaju kvalitet (veći ili manji), 5 prosječnih igrača i ostali su karinaši. Ako je ovih 14-15 igrača u stanju iznijeti baraž na svojim leđima, sve je moguće. Možemo izgubiti sa 2-3 gola razlike protiv Velsa, ali i u nekim ludim okolnostima dobiti Italiju jer su i oni qurčina.
Ako mag bude eksperimentisao, te stavljao Burnića, Mujakića, Baždara i ostale, samovoljno ili zbog povreda, sve pada u vodu.
Ono što je najpozitivnije od svega, mislim da nikad nismo imali trkački jaču repku od trenutne. Da li će moći potencijalno iznijeti 240 minuta u dvije utakmice? O svemu treba razmišljati.
26.03.2026. Vels - BiH
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog
Re: 26.03.2026. Vels - BiH
-
Edincapitano
- Kontakt:
Malo jaci od kisele vodezikerrz21 je napisao/la: ↑16 mar 2026, 22:15Sve si u pravu, brate, ali u baražu se mnoga pravila bacaju u vodu. Jedan crveni karton, penal ili slučajan odbitak rješavaju sve. Najbolji primjer su Makedonci koji su izbacili Italiju usred Palerma, ili Slovenija protiv Rusije 2010. godine, kada su Rusi bili apsolutni favoriti. Svašta se može desiti, i da mi njih nadigramo, ali i obrnuto. Ipak, uz pametnih prvih 11, dobar taktički pristup i bez povreda, mislim da možemo uzeti Velšane jer su itekako ranjivi. Što se tiče Italijana, na Bilinom polju pred 15.000 ljudi je sve moguće. Nadajmo se da će ih Sjeverna Irska bar umoriti, mada ni njih ne treba otpisati. Te ostrvske ekipe su strašno borbene, a imaju i solidne igrače poput Humea i Ballarda iz Sunderlanda ili Devennyja iz Palacea i nekoliko igrača iz Championshipa.CAGarfia je napisao/la: ↑16 mar 2026, 19:53Najviše gajim optimizam na tome što ćemo ako Bog da biti svi kompletni i zdravi. Imamo onda 14-15 igrača koji imaju kvalitet (veći ili manji), 5 prosječnih igrača i ostali su karinaši. Ako je ovih 14-15 igrača u stanju iznijeti baraž na svojim leđima, sve je moguće. Možemo izgubiti sa 2-3 gola razlike protiv Velsa, ali i u nekim ludim okolnostima dobiti Italiju jer su i oni qurčina.
Ako mag bude eksperimentisao, te stavljao Burnića, Mujakića, Baždara i ostale, samovoljno ili zbog povreda, sve pada u vodu.
Ono što je najpozitivnije od svega, mislim da nikad nismo imali trkački jaču repku od trenutne. Da li će moći potencijalno iznijeti 240 minuta u dvije utakmice? O svemu treba razmišljati.
Ove jedino Bajraktar moze rijesiti. Niko vise. 
Onda sam ga ja zamjenio s onim drugim iz borca
Da, David Vuković.
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.
-
Coolpanda24
- Kontakt:
Evo njihovog spiska.
-
Edincapitano
- Kontakt:
My biggest worry about these playoffs is the challenge in the air it's the one area we're very untested especially without Keiffer - our CBs are good on the ball but their not massive and we don't really have loads of height in midfield either - Bosnia have Dzeko and Italy are past masters at playing shit defensive football but nicking a goal in the air.
I'm not worried about the ball on the deck were better technically than both and I expect us to control possession but we're a small side.
Neki njihov navijac napisao. Cuj ekipa s ostrva da nije jaka u zraku.
I'm not worried about the ball on the deck were better technically than both and I expect us to control possession but we're a small side.
Neki njihov navijac napisao. Cuj ekipa s ostrva da nije jaka u zraku.
Evo objavio Wales spisak. Vala me niko ne moze ubijediti da su igracki bolji od nas trenutno.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Samo veznjake imaju jače, i to ne zato što su oni tu jaki nego zato što smo mi taraba.
Golman nam je puno bolji, odbrana nam je bolja, u napadu smo izjednaceni i to samo zato sto imaju ovog iz Fulhama.
Njihiva prednost je domaci teren i kolektiv, a rekao bih da mi imamo bolji roster, tako da su nam sanse, rekao bih, 50/50.
Evo klubovi igrača
Karl Darlow | Leeds United
Adam Davies | Sheffield United
Tom King | Everton
Danny Ward | Wrexham
Jay Dasilva | Coventry City
Rhys Norrington-Davies | Sheffield United - loan QPR
Ben Cabango | Swansea City
Joe Rodon | Leeds United
Dylan Lawlor | Cardiff City
Neco Williams | Nottingham Forest
Ronan Kpakio | Cardiff City
Ethan Ampadu | Leeds United
Josh Sheehan | Bolton Wanderers
Jordan James | Stade Rennais - loan Leicester
Liam Cullen | Swansea City
Joel Colwill | Cardiff City
Harry Wilson | Fulham
Nathan Broadhead | Wrexham
Sorba Thomas | Stoke
Lewis Koumas | Liverpool - loan Birmingham
Mark Harris | Oxford United
Brennan Johnson | Palace
David Brooks | Bournemouth
Dan James | Leeds United
Rabbi Matondo | Rangers
Rubin Colwill | Cardiff City
Karl Darlow | Leeds United
Adam Davies | Sheffield United
Tom King | Everton
Danny Ward | Wrexham
Jay Dasilva | Coventry City
Rhys Norrington-Davies | Sheffield United - loan QPR
Ben Cabango | Swansea City
Joe Rodon | Leeds United
Dylan Lawlor | Cardiff City
Neco Williams | Nottingham Forest
Ronan Kpakio | Cardiff City
Ethan Ampadu | Leeds United
Josh Sheehan | Bolton Wanderers
Jordan James | Stade Rennais - loan Leicester
Liam Cullen | Swansea City
Joel Colwill | Cardiff City
Harry Wilson | Fulham
Nathan Broadhead | Wrexham
Sorba Thomas | Stoke
Lewis Koumas | Liverpool - loan Birmingham
Mark Harris | Oxford United
Brennan Johnson | Palace
David Brooks | Bournemouth
Dan James | Leeds United
Rabbi Matondo | Rangers
Rubin Colwill | Cardiff City
- Maroon1946
- Kontakt:
- Goalgetter
- Kontakt:
U veznom redu ako nas pojedu, pada u vodu svaka prednost koju imamo u odnosu na njih.
50:50 mec, sa prednosti za njih zbog domaceg terenu.
Da, samo sto je Austrija kvalitetnija od ovog Walesa. Jos je Rangnick izumitelj famoznog gegenpressinga. Mislim da se mozemo sa ovim pobiti, pogotovo sto nam se vracaju Demirovic, Dedic i Seo.Maroon1946 je napisao/la: ↑17 mar 2026, 12:05U 5 deka sa nama ali realno ako nas je Austrija uništila trkom šta će nam Vels uraditi još u gostima... Nisam optimističan nikako.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Desi ce im se Rumunski scenarij. Kad im bude najsladje, ukazace im se GigatorDamirT je napisao/la: ↑17 mar 2026, 12:07Da, samo sto je Austrija kvalitetnija od ovog Walesa. Jos je Rangnick izumitelj famoznog gegenpressinga. Mislim da se mozemo sa ovim pobiti, pogotovo sto nam se vracaju Demirovic, Dedic i Seo.Maroon1946 je napisao/la: ↑17 mar 2026, 12:05U 5 deka sa nama ali realno ako nas je Austrija uništila trkom šta će nam Vels uraditi još u gostima... Nisam optimističan nikako.
'Papak se nikad gradu nece prilagoditi. Citav zivot ce probati preko reda, bacat ce otpad na ulicu i ako mu kazes: 'Ispalo Vam nesto', on ce te pokusati prebiti, ako zakljuci da je jaci od tebe' by SZ
-
Edincapitano
- Kontakt:
Ovaj Bellamy gori od Barbareza, cuj 4 golmana pozvao 
Hadziahmetovic treba igrat sa Sunjicem protiv ovih mesara iz Velsa
-
Edincapitano
- Kontakt:
Po meni su oni ipak favoriti, naravno ne veliki ali imaju nesto vece sanse ipak. 55:45 ili 60:40 otp za njih. Mada sve je moguce.Goalgetter je napisao/la: ↑17 mar 2026, 12:07U veznom redu ako nas pojedu, pada u vodu svaka prednost koju imamo u odnosu na njih.
Lopta je okrugla
-
Edincapitano
- Kontakt:
Ljudi izgubili protiv Belgije u ovom ciklusu kuci, a prije toga zadnji poraz je ljeto 2023, strasno jaki su kuci. Turska, Hrvatska i Poljaci nisu ih mogli dobiti u 90+ minuta. Poljaci ih dobili na penale.
70/30 za njih.
70/30 za njih.
Trenutno korisnika/ca: Beduin, Confiance, General505, Google [Bot], MiranGlasnic, napapijri1987 i 39 gostiju.