S tim da je sebi Hamula obezbijedio transfer u Toulouse, a ovaj će u Partizan nastavi li biti ovako učinkovit.MiranGlasnic je napisao/la: ↑14 mar 2026, 15:17No hate, ni Hamulić nije mogao qurca. Onih 6 mjeseci imao šut i brzinu, a qurčina u svim drugim segmentima igre. Samedov brat nerođeni.
Samed Baždar
Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_
Re: Samed Baždar
Nemanja andjusic ima 6 gola i 4 asistencije u ukrainskoj ligi, koja je mozda tu negdje sa poljskom. Samo eto da se moze uporediti malo, vecina ce znati ko je andjusic, a nije ni napadac. Bazdar bi, ako je stvarno talenat i ako hoce da zasluzi poziv, morao barem imati slicne brojke
3 godine stariji Hasic zabija gol u istoj ligi u kojoj redovan reprezentativac BiH ne moze meda.
On koliko znam i dalje ima pravo nastupati za U21 reprezentaciju jer je rodjen u januaru 2024.godine, bez obzira što je nedavno napunio 22. Nikako mi nije jasno što mu nisu pokušali oživjeti karijeru redovnim igranjem tu ako će evo i Malić pristati da igra malo za taj uzrast.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.
Veceras na klupi. Iskreno, ocekivao sam mnogo vise dolaskom ovdje, mozda jos nije trenutak za reci ovako nesto, ali morao bi u ovoj ligi praviti razliku da bi se mogao nadati ikakvoj ozbiljnoj karijeri.
Nisam imao nikako dobar osjecaj za njega od trenutka kad nije bio u planovima zaragoze
Vise puta sam pisao ovde da mi nije jasno koji je razlog neigranja. Da li je obostrana netrpeljivost staba kluba i njega, ili nije zadovoljio svojim igrama? Ukoliko je ovo potonje (a vjerovatno jeste), onda ce mu i jagielonia bit krupan zalogaj
naprijed rejal
-
MiranGlasnic
- Kontakt:
Daje znakove života. Malo je nezgodna situacija za njega…dugo dugo nije igrao. Sada je u Poljskoj i dođe mjesec Ramazana. On je veliki vjernik i posti…to mu sigurno nije od koristi i ne pomaže u situaciji kada on mora da dođe u formu. Ja mu dajem do kraja Aprila da živne i dođe sebi…ima solidnu minutažu odkad je stigao…dosta više minuta nego što je dobio u Španiji.Sveti je napisao/la: ↑17 mar 2026, 19:35Nisam imao nikako dobar osjecaj za njega od trenutka kad nije bio u planovima zaragoze
Vise puta sam pisao ovde da mi nije jasno koji je razlog neigranja. Da li je obostrana netrpeljivost staba kluba i njega, ili nije zadovoljio svojim igrama? Ukoliko je ovo potonje (a vjerovatno jeste), onda ce mu i jagielonia bit krupan zalogaj
Njemu bi još veća motivacija moglo biti da ga ne poziva u reprezentaciju dok ne proradi ponovo a ne da zna da ima zagarantirano mjesto kakav god bio. Nema se on tu šta ljutiti. Ovakav golgeter sigurno ne bi imao mjesta ni u Srbiji, pa da se kaje što je odabrao BiH.
Želim mu sve najbolje, ali bogme teško od njega ozbiljnog fudbalera. Nama treba napadač za lige petice, a ne znam ko je ikad bio svjetska klasa a da se prije toga mučio u njemačkoj drugoj ligi i poljskoj i preko noći postao superstar?
Želim mu sve najbolje, ali bogme teško od njega ozbiljnog fudbalera. Nama treba napadač za lige petice, a ne znam ko je ikad bio svjetska klasa a da se prije toga mučio u njemačkoj drugoj ligi i poljskoj i preko noći postao superstar?
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.
Dvojica moraju na tribine, jedan od njih mora biti Samed. Radeljic bi mogao biti drugi.
Ma ako nemas mjesto u 2 spanskoj ligi, nema tu jel do trenera, do ovog do onog, znaci nemas kvalitet. Nece sigurno Dzeku Schalke drzat na klupi ako nije klasa i ako im ne treba za rezultate. Treneri prelaze preko svega za rezultat, oprostit ce igracu i ono najgora.DeeWa je napisao/la: ↑17 mar 2026, 20:26Njemu bi još veća motivacija moglo biti da ga ne poziva u reprezentaciju dok ne proradi ponovo a ne da zna da ima zagarantirano mjesto kakav god bio. Nema se on tu šta ljutiti. Ovakav golgeter sigurno ne bi imao mjesta ni u Srbiji, pa da se kaje što je odabrao BiH.
Prosto momak nije taj kvlaitet za top nivoa, ali je solidan igrac. Spasava ga to sto je za repku bio dobar dok je igro, bilo ga na terenu, islo ga, pa na osnovu toga i dobija pozive ko tipa Saric ili neki drugi.
-
MiranGlasnic
- Kontakt:
Ne prelaze preko svega. To je notorna laž.dedo26 je napisao/la: ↑17 mar 2026, 23:27Ma ako nemas mjesto u 2 spanskoj ligi, nema tu jel do trenera, do ovog do onog, znaci nemas kvalitet. Nece sigurno Dzeku Schalke drzat na klupi ako nije klasa i ako im ne treba za rezultate. Treneri prelaze preko svega za rezultat, oprostit ce igracu i ono najgora.DeeWa je napisao/la: ↑17 mar 2026, 20:26Njemu bi još veća motivacija moglo biti da ga ne poziva u reprezentaciju dok ne proradi ponovo a ne da zna da ima zagarantirano mjesto kakav god bio. Nema se on tu šta ljutiti. Ovakav golgeter sigurno ne bi imao mjesta ni u Srbiji, pa da se kaje što je odabrao BiH.
Prosto momak nije taj kvlaitet za top nivoa, ali je solidan igrac. Spasava ga to sto je za repku bio dobar dok je igro, bilo ga na terenu, islo ga, pa na osnovu toga i dobija pozive ko tipa Saric ili neki drugi.
Veceras sam ga gledao usao je zadnjih 20min i odigrao vise nego dobro moze se reci,na njegovoj poziciji igra garonja najbolji igrac Jegielke koja je druga na tabeli i ima isto bodova kao i prvi,a bili su ubjedljivo prvi nego imaju krizu rezultata valjda ih ova pobjeda vrati,a citao sam Hasic mora da bude pozvan a on igra za klub koji je u sredini poljske lige,i sada kako se ovdje pise nije mogao igrat u usranoj Turskoj ligi i presao e neki jadni Poljski klub,ako cemo kao sto ti pises,decku je tek 21 ili 22g,naravno da do kraja ove sezone dok je na posudbi mora proradit ako zeli da uspije i predje u neki jaci klub,i nije mi jasno zasto toliki hejt na njega i ako je svaku utakmicu za repku odigrao solidno,sve sanse koje je imao sam ih je stvorio eh sada sto nije dao gol nije ni Demirovic davao golove pa evo sada daje,a obojicu su dobri u pritisku na njihovoj polovini zato i mislim da ga zbog toga Barba koristi kao i Demira,a ako gledamo kako ovi pozvani igraju za svoje klubove pola nikad nebi trebali biti pozvaniDeeWa je napisao/la: ↑17 mar 2026, 20:26Njemu bi još veća motivacija moglo biti da ga ne poziva u reprezentaciju dok ne proradi ponovo a ne da zna da ima zagarantirano mjesto kakav god bio. Nema se on tu šta ljutiti. Ovakav golgeter sigurno ne bi imao mjesta ni u Srbiji, pa da se kaje što je odabrao BiH.
Pa slusaj, ima sigurno iznimki, ali kod njeg to uglavnom nije bio slucaj. Jer dobijao je minute na kapaljku, nije bilo da ga nema u rosteru od pocetka o kraja sezone. To aludira da prosto nje bio kvalitet za 1 postave u 2ligasu koji je plivao na dnu.MiranGlasnic je napisao/la: ↑17 mar 2026, 23:34Ne prelaze preko svega. To je notorna laž.dedo26 je napisao/la: ↑17 mar 2026, 23:27Ma ako nemas mjesto u 2 spanskoj ligi, nema tu jel do trenera, do ovog do onog, znaci nemas kvalitet. Nece sigurno Dzeku Schalke drzat na klupi ako nije klasa i ako im ne treba za rezultate. Treneri prelaze preko svega za rezultat, oprostit ce igracu i ono najgora.DeeWa je napisao/la: ↑17 mar 2026, 20:26Njemu bi još veća motivacija moglo biti da ga ne poziva u reprezentaciju dok ne proradi ponovo a ne da zna da ima zagarantirano mjesto kakav god bio. Nema se on tu šta ljutiti. Ovakav golgeter sigurno ne bi imao mjesta ni u Srbiji, pa da se kaje što je odabrao BiH.
Jagiellonia recimo manje vrijedi nego FK Partizan, mozes naci na Transfermarktu. To govori da je napravio dvije stepenice nize u karijeri. Opet kazem, na osnovu starih zasluga a i mladosti, on jos uvijek dobija poziv. Ukoliko do kraja ove sezone i pocetkom iduce ne bude imao minutazu, gotovo je njegovo s reprezentacijom, a velike su sanse i da ce biti tako.
Naravno da ima iznimki, nije sve crno ili bijelo.dedo26 je napisao/la: ↑18 mar 2026, 11:45Pa slusaj, ima sigurno iznimki, ali kod njeg to uglavnom nije bio slucaj. Jer dobijao je minute na kapaljku, nije bilo da ga nema u rosteru od pocetka o kraja sezone. To aludira da prosto nje bio kvalitet za 1 postave u 2ligasu koji je plivao na dnu.
Jagiellonia recimo manje vrijedi nego FK Partizan, mozes naci na Transfermarktu. To govori da je napravio dvije stepenice nize u karijeri. Opet kazem, na osnovu starih zasluga a i mladosti, on jos uvijek dobija poziv. Ukoliko do kraja ove sezone i pocetkom iduce ne bude imao minutazu, gotovo je njegovo s reprezentacijom, a velike su sanse i da ce biti tako.
Jagiellonia možda vrijedi manje od Partizana (mada je i to tu negdje), ali poljska Ekstraklasa mnogo bolje kotira od Superlige. Ako već uzimaš Transfermarkt kao relevantan faktor u tome, to nisu dvije stepenice ispod.
Baždar je, nažalost, u padu forme i ono što smo od njega očekivali ne isporučuje. Mada mislim da se svi možemo donekle složiti da je pokazao talenat i da ima “nešto” u sebi. Ja sam i dalje optimističan što se njega tiče i mislim da će ostvariti neku solidnu karijeru.
Ono u čemu se slažem s tobom jeste da, ako i naredne sezone bude ista situacija kao sada, u reprezentaciji nema šta da traži.
-
izdzezveubrazil
- Kontakt:
Jagiellonia je umalo izbacila Fiorentinu u Konferencijskoj ligi. Kakav crni Partizan.
Zna Barba da Baždar nije u top formi i da ne može očekivati golove od istog.
Pretpostavljam da pravi izuzetak, tj. zove ga ne zbog forme nego zbog toga što nemamo puno igrača Baždarevog profila.
Baždar je napadač tehnički potkovan koji se konstantno kreće i napada prostor iza odbrane. Agresivan u pressingu i kao takav kakva takva alternativa na poziciji iza Džeke u slučaju da Demir mora van.
Pretpostavljam da pravi izuzetak, tj. zove ga ne zbog forme nego zbog toga što nemamo puno igrača Baždarevog profila.
Baždar je napadač tehnički potkovan koji se konstantno kreće i napada prostor iza odbrane. Agresivan u pressingu i kao takav kakva takva alternativa na poziciji iza Džeke u slučaju da Demir mora van.
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Ovaj klovn ga opisa ko Lautara Martineza a ne ko lika koji grije klupe po španskim trećeligašima i poljskim farmerima. Šta sve neće botovi izvaliti da opravdaju očigledan epski kriminal
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
Sta je lose napisao? Odlicno je opisao Bazdara i njegov igracki profil, forma igraca je nesto potpuno drugo.baboedindzeko09 je napisao/la: ↑19 mar 2026, 14:23Ovaj klovn ga opisa ko Lautara Martineza a ne ko lika koji grije klupe po španskim trećeligašima i poljskim farmerima. Šta sve neće botovi izvaliti da opravdaju očigledan epski kriminal
92:48 - La Decima
"Dan bez nogometa je izgubljen dan." - Ivica Osim
"Dan bez nogometa je izgubljen dan." - Ivica Osim
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Druže, igrač koji je tehnički potkovan, koji se konstantno kreće, koji napada prostor iza odbrane i koji je agresivan u presingu igra u klubovima Lige 5, a ne grije klupe po spomenutim ligama.
Ako igrač nije u formi 3 godine, znači da to nije izostanak iste, nego izostanak kvaliteta.
Ako igrač nije u formi 3 godine, znači da to nije izostanak iste, nego izostanak kvaliteta.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Amarinho, Bing [Bot], DegaLouis, dubrovnik, HariTz, Iceplayer, LukavacBHF, Proximic i 57 gostiju.