FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koju poziciju će zauzeti FKS na kraju ove sezone?

Prvaci
42
11%
Drugi
38
10%
Treći
120
32%
Četvrti
75
20%
Peti
33
9%
Šesti
17
5%
Sedmi
6
2%
Osmi
13
3%
Ispadamo iz lige
30
8%

Ukupno glasova: 374

Laganini1986
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Laganini1986 » 18 mar 2026, 23:45

visokohz je napisao/la:
18 mar 2026, 22:14
Što je najgore ja ovdje ne vidim kraj ove patnje
Isti sam ti drug. I razmisljanja sam sve dok ne budemo imali 3,4 igraca iz nase skole ovako ce nam biti. Pa nama dođe igrac,skine se 3 treninga, odigra pola utakmice i uzme kapitensku traku. Gdje to ima??? I od tih stvari sve polazi.
Svlacionica nema dusu ko god da ih trenira,jer 90% igraca njima ce Sarajevo biti najbolji klub u kojem su igrali jer su to prosjecni igraci vecinom u zalasku karijere. A ko je kriv za to ?

Pa krivi su Mathias,Mamic,Ibricic to su glavni krivci koji su dovodili polovnjake ,pa od 10 igraca jednog mozda pogode. Uzimaju shreka lopatom (i neka ga uzimaju)
Hujber ivanisevic menalo telalovic maroodza carlos to je samo jedan prelazni rok.

VolimoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la VolimoSarajevo » 18 mar 2026, 23:53

Ammko99 je napisao/la:
18 mar 2026, 23:11
H8Z7 je napisao/la:
18 mar 2026, 23:08
UtdBiH21 je napisao/la:
18 mar 2026, 23:00

Evo recimo otisao je Mirvic i sta onda ocekujes , bit cemo prvaci ? bit ce titula :D ? , imam osjecaj da ti i tebi slicni samo lupaju bez ikakvih argumenata u smislu da ode Mirvic da ode Mario , pa kad neko dodje samo da ode ovaj drugi i sve ce se promjeniti i tako u krug , ova sezona je katastrofa al ko god da dodje dok je situacija u savezu ovakva nama je max 3 mjesto u ligi i borba za kup jeste li toliko ograniceni da to ne mozete shvatiti ? Jedino sto je katastrofa kod Mirvica je sto ne pokrece pitanje stadiona bar da necemu imamo koristi od njega , jer dok se situacija u savezu ne promjeni u nasu korist bili tu Mirvic ili dosao Roman Abramovic umjesto njega nista se nece promjeniti , zato samo stadion u iducim godinama mora biti prioritet !
Lobiranje, ali najlakše je reći dok je savez ovdje nama naprijed nije. Lobiranje, od Čeferina pa nadalje.
:thumbup:
Npr neko ko voli fudbal,a ne neko ko to samo gleda kroz zaradu.Boli njega cosak sto smo igrali veceras tamo,sto nas kolju godinama,isti uspjeh imali i bez njega...

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 19 mar 2026, 00:11

UtdBiH21 je napisao/la:
18 mar 2026, 23:35
H8Z7 je napisao/la:
UtdBiH21 je napisao/la:

Evo recimo otisao je Mirvic i sta onda ocekujes , bit cemo prvaci ? bit ce titula :D ? , imam osjecaj da ti i tebi slicni samo lupaju bez ikakvih argumenata u smislu da ode Mirvic da ode Mario , pa kad neko dodje samo da ode ovaj drugi i sve ce se promjeniti i tako u krug , ova sezona je katastrofa al ko god da dodje dok je situacija u savezu ovakva nama je max 3 mjesto u ligi i borba za kup jeste li toliko ograniceni da to ne mozete shvatiti ? Jedino sto je katastrofa kod Mirvica je sto ne pokrece pitanje stadiona bar da necemu imamo koristi od njega , jer dok se situacija u savezu ne promjeni u nasu korist bili tu Mirvic ili dosao Roman Abramovic umjesto njega nista se nece promjeniti , zato samo stadion u iducim godinama mora biti prioritet !
Lobiranje, ali najlakše je reći dok je savez ovdje nama naprijed nije. Lobiranje, od Čeferina pa nadalje.
Ma slazem se sto posto da treba sve moguce raspolozive veze da se potegnu i da je Mirvic nula sto se toga tice pa makar i pokusati nesto , al treba znati i da je to borba sa vjetrenjacama , vidis li da je dogovor h i s strane da se probosanski klubovi ne smiju ni pribliziti vrhu tabele ko god to bio , mozes ti sto Ceferina zvati vjeruj nema od toga nista imaju oni svoj cilj i svi ga znamo , jedino cega me je strah da se navijaci ne ubiju u pojam i da sve manje raje prati klub zbog svih desavanja , zato treba izvuci maksimum iz situacije u kojoj se nalazimo , da Mirvic maksimalno napravi pritisak na opstinu i kanton i da dogovore zajednicko finansiranje stadiona , i da raja nastavlja dolaziti na utakmice u inat u jos vecem broju jer nas tu niko sprijeciti ne moze, a ovo hoce li otici Mario ili ce neko doci i izboriti evropu , proci prvo ili drugo pretkolo to je sve privremena korist .
Vjeruj mi itekako možeš napraviti pritisak, itekako možeš. Lobiranje je izuzetno jak alat za dolazak do cilja u situacija kakva je naša, samo je pitanje imaš li volje.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

Kyle88
Kontakt:

Post Postao/la Kyle88 » 19 mar 2026, 00:23

nokee je napisao/la:
18 mar 2026, 22:04
GospodinIzSarajeva je napisao/la:
18 mar 2026, 21:56
Ustavom zabraniti ikakve povratnike.
Ljudi hoće nazad čovjeka koji je primio PET KOMADA OD TUZLE CITY.
Ja sam kriv što pratim ovaj klub.
Izuzev par utakmica, meni najgori period u historiji FKS. Tu se tek nije znalo ko pije ko plaća. On i Hadzija doveli 15 igraca ne znaš koji je gori od goreg. Od Tomasevica preko Suljica, Dzafica itd. Uzas.
Al evo pamćenje izgleda ko u ribice.
Jedini koji je dobrodošao na Koševo je Zoran Zekić. To ce potvrditi ova raja što stvarno ide na tekme kluba, ovi komentatori koji su bog zna kad došli na utakmicu, vozdrica.
Nije da sam dezurni advokat Dudica al tih 15 igraca je prosjek bilo i nisu imali tolika primanja kao ovi sad, i on je sam izjavio da mu nisu doveli stopera od 40 hiljada eura ili kako vec

gh0stHZ
Kontakt:

Post Postao/la gh0stHZ » 19 mar 2026, 00:25

Ismir se trudi, dovodi savjetnike, ide sa provjerenim imenima kao Mamić, uočio grešku u vidu Ibričića.

E sad ili je glup ko noga, sluša glasove sa strane koji ga loše savjetuju, ili se definitivno ne razumije ni u šta.
I na kraju svijeta, tebe bodriti.

Lavcina
Kontakt:

Post Postao/la Lavcina » 19 mar 2026, 00:29

Kazem ja i zvanicno sezona zavrsena u martu. Sad me zabole da li cemo zavrsiti 3,4,5 ili 8. Skroz nebitno kao i Evropa i ta nasa jadna pretkola gdje se samo brukamo.

DoSmrtiOdani87
Kontakt:

Post Postao/la DoSmrtiOdani87 » 19 mar 2026, 00:31

Lavcina je napisao/la:
19 mar 2026, 00:29
Kazem ja i zvanicno sezona zavrsena u martu. Sad me zabole da li cemo zavrsiti 3,4,5 ili 8. Skroz nebitno kao i Evropa i ta nasa jadna pretkola gdje se samo brukamo.
Vala bas. Picke raspale

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 19 mar 2026, 00:35

nokee je napisao/la:
18 mar 2026, 22:04
GospodinIzSarajeva je napisao/la:
18 mar 2026, 21:56
Ustavom zabraniti ikakve povratnike.
Ljudi hoće nazad čovjeka koji je primio PET KOMADA OD TUZLE CITY.
Ja sam kriv što pratim ovaj klub.
Izuzev par utakmica, meni najgori period u historiji FKS. Tu se tek nije znalo ko pije ko plaća. On i Hadzija doveli 15 igraca ne znaš koji je gori od goreg. Od Tomasevica preko Suljica, Dzafica itd. Uzas.
Al evo pamćenje izgleda ko u ribice.
Jedini koji je dobrodošao na Koševo je Zoran Zekić. To ce potvrditi ova raja što stvarno ide na tekme kluba, ovi komentatori koji su bog zna kad došli na utakmicu, vozdrica.
Ma nisu toliko bili loši igrači u Dudicevim mandatu, već ih on nije znao ukomponovati kako treba + bio tvrdoglav i nije htio uzeti slobodnog stopera. Fino je počeo, tri pobjede prva tri kola, 10 datih golova i onda je krenula havarija i njegove idiotarije sa sastavom, isto kao Cvitanovic sad, sve mu se na kraju obilo o glavu u kupu protiv Čelika.
Zadnja izmjena: Lucas, dana/u 19 mar 2026, 00:37, ukupno mijenjano 1 put.

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 19 mar 2026, 01:00

Najgore za sve navijače je kukavičluk, nedostatak želje, nepostojanje ikakve emocije vidljive na licu. Jakovljević im pred korner kamara sve po spisku oni ga rukicama milke po ramenima. To kad dam vidio ugasio sam tv, ostatak pratio tekstualni prijenos.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

BegovicRamiz
Kontakt:

Post Postao/la BegovicRamiz » 19 mar 2026, 01:11

BegovicRamiz je napisao/la:
12 mar 2026, 19:06
prije dva poraza nego dvije pobjede
cuce se
sta da vam kazem vise

mi smo izgubili klub a vi kako hocete
ne pruzamo nikakav otpor
hladno stavise superkup na domacem terenu
navijaci i iz kluba ni slova ni o tom ni o nasim navijacima za ovu tekmu
horde su u mozda najgorem stanju poslije rata i sute ko pickke poslije desavanja sa finala kupa ocito su zadovoljni necim
od uprave i vodecih u klubu ne ocekujem nista svakako

yebo evropu koji ce nam qurac krasni
da dodje neko iz pizdematerne i da nas ponizava il da dijaspora moze u dresu Mesija i Ronalda doci i malo popuniti Kosevo
jel nam treba zbog pola miliona eura

da smo normalan klub i da mozes reci dobro nije islo ove sezone yebo i evropu ako ima naznaka da cemo se konacno spremiti i imati vise vremena za to
fazon je sto nama to nista ne znaci

sve usrase u dvije hefte i ja im cestitam

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 19 mar 2026, 01:19

Za trenutno stanje isključivo krivim Cvitanovića (neću ulaziti u to da li mu neko suflira sa strane ili ne). Kada je preuzeo ekipu sproveo je u djelo dvije ključne stvari: 1. etablirao je zabetoniranih prvih 11 i nije ih mijenjao osim u slučaju povreda ili kartona. 2. igrao je u formaciji s tri štopera. Ristovski na desnom štoperu, Bralić na centralnom i Marudža na lijevom štoperu. Razlog je vrlo jednostavan. Mi nemamo bekove da bismo igrali s četiri u zadnjoj liniji. Za tu formaciju moraš imati brze i defanzivno kvalitetne bekove. Nadalje, Cvitanović je u prvoj polusezoni promovisao Ignatkova i ranije pomenutog Marudžu. To je sve zajedno izlučilo uigranost i automatizme koji su neophodni za uspješne rezultate. Vi morate da shvatite da ekipe koje prave rezultate su ekipe koje se vrlo malo mijenjaju, i to ne samo u okvirima bh. lige, nego i inače. Zbog etabliranih prvih 11 bez velikih promjena smo napravili niz bez poraza, bez primljenog gola itd. Šta se onda dešava? Dolazi zimska pauza. Klub se riješava onog tzv. škarta, odnosno igrača na koje trener ne računa. Štaviše, sam trener daje izjavu da će mu sad biti lakše jer je vrlo teško raditi na treninzima s pogonom od 30 igrača. Na pripreme odlazi sa dosta skraćenim rosterom u odnosu na prvo polusezonu i vodi sa sobom 5-6 omladinaca, što iz akademije, što momaka na probi. Sve mi je mirisalo na jedno zdravo i racionalno proljeće. Da će nastaviti utabanom stazom, uz već etablirani tim od nekih 13-14 igrača + nekoliko omladinaca koji, u slučaju da se pokažu na pripremama, bi trebali ubirati minute. Stvari na pripemama izgledaju još i bolje. Dizdarević (koji je već sakupio minute u prvoj polusezoni), Dreca (koji doduše još uvijek nema pravo nastupa zbog godina), Mehmedović i Telalović odigraju ako ne odlično, onda vrlo dobro u svim utakmicama. I onda kreće divljanje. Počnu se tovariti novi polovnjaci, pretežno iz Hrvatske. Počne divljati sa sastavima mijenjajući nekada i po 5 igrača u odnosu na prethodni meč. Odlazi u BL i na klupi ostavlja Elezija koji je ubjedljivo najbolji igrač do tog trenutka. Ignatkova sklanja da bi umjesto njega gurao Krdžalića. Mijenja formaciju i počinje igrati s 4 nazad. Jednu mu igra Gojković, drugu je na klupi. Jednu mu igra Bralić, drugu je na klupi. Kada igra, Bralića gura na lijevog štopera iako čovjek nema lijevu nogu i NE MOŽE igrati lijevog štopera. Kriminalan je na lijevom štoperu. Može jedino igrati centralnog štopera, što je već i pokazao u prvoj polusezoni. Najednom počne Marudžu stavljati na lijevog beka, što momak NE MOŽE igrati jer ne može igrati u dva pravca, i treba mu više prostora, ne snalazi se uz liniju. Takođe počinje polusezoni gurajući Telalovića - prvo petnaestak minuta, zatim jedno poluvrijeme, zatim cijelu tekmu. Nakon toga, samo ga pomnoži s nulom. Jednu mu igra Hujber, drugu mu igra Beganović. Jednu mu igra Kuprešak, drugu mu ne igra, a onda treću ga stavlja na zadnjeg veznog. Kyeremeha, koji uz sve svoje nedostatke davao ton našoj igri, je potpuno pomeo. Do sad je 4 različite kombinacije štopera koristio samo u drugoj polusezoni. Od jednom Ivanišević koji nije mogao minute ubrati u istri igra ispred Gojkovića. Dolazi Afrikanac iz druge moldavske lige, nakon 4 dana upada u prvih 11, odigrava 2 utakmice back-to-back, a danas završava na tribinama. Čovjek je potpuno izgubio kompas.

Inače rijetko kad sam protiv trenera. Nisam sklon ni da kmečim kontra sudija i saveza. Kritikujem Mirvića i upravu onda kada smatram da divljaju, ali njihovu odgovornost vidim u dovođenju i tovarenju polovnih igrača. Dakle, predmet moje kritike su uglavnom igrači. No sada moram reći da držim Citanovića odgovornim. Uspio je pokvariti sve što je u prvi mah dobro posložio i smatram da nema ni iskustva ni staloženosti i smirenosti da vodi ovaj klub. Takoreći, prevelik zalogaj za njega. S druge strane, ako su nam alternative Klafurić i njemu slični, onda radije zadržati Cvitanovića do ljeta pa vidjeti šta i kako dalje.

P.s. dekretom u statut klupski unijeti da se igrači iz HNL ne smiju dovoditi.

BegovicRamiz
Kontakt:

Post Postao/la BegovicRamiz » 19 mar 2026, 01:20

vidi se da su obojica Mujkici
iste frizure i inteligenciju imaju

slika

slika

rimljanin90
Kontakt:

Post Postao/la rimljanin90 » 19 mar 2026, 01:44

19 mar 2026, 01:11
12 mar 2026, 19:06
prije dva poraza nego dvije pobjede
cuce se
sta da vam kazem vise

mi smo izgubili klub a vi kako hocete
ne pruzamo nikakav otpor
hladno stavise superkup na domacem terenu
navijaci i iz kluba ni slova ni o tom ni o nasim navijacima za ovu tekmu
horde su u mozda najgorem stanju poslije rata i sute ko pickke poslije desavanja sa finala kupa ocito su zadovoljni necim
od uprave i vodecih u klubu ne ocekujem nista svakako

yebo evropu koji ce nam qurac krasni
da dodje neko iz pizdematerne i da nas ponizava il da dijaspora moze u dresu Mesija i Ronalda doci i malo popuniti Kosevo
jel nam treba zbog pola miliona eura

da smo normalan klub i da mozes reci dobro nije islo ove sezone yebo i evropu ako ima naznaka da cemo se konacno spremiti i imati vise vremena za to
fazon je sto nama to nista ne znaci

sve usrase u dvije hefte i ja im cestitam
Od tog notorijoznog kupa sve je u kurcu. Grupa nekih anonimusa je napravila takav nemir u klubu da se idalje osjeti.

adoado
Kontakt:

Post Postao/la adoado » 19 mar 2026, 03:10

19 mar 2026, 01:20

slika

slika
KRALJUUU :rol: :tokralju: :rol: :rol: :bow:
Zaklinj'o si se,
Pehar obećav'o...

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 19 mar 2026, 03:14

Ne znam bil' se smij'o il' plak'o.

Silvester071
Kontakt:

Post Postao/la Silvester071 » 19 mar 2026, 03:54

Što bi rekao onaj nesretni Bajaga...

Godine prolaze nervoznim korakom
Godine prolaze, mi stojimo
Jesmo li sretniji, jesmo pametniji
Godine prolaze, mi gledamo

E to smo "mi", FKS, evo vec 5-6 godina se vrtimo u krug, dovedi, razvedi, prodaj, stavi trenera, raskini sa trenerom, dovedi, odvedi, raskini ugovore, pošalji na nekakve posudbe itd...
Jedino ono što je realno i evidentno jeste da je sve manje raje iz sezone na sezonu na Hasetu (zasitila raja se prosječnosti i ničega), trofeja nema, o rezultatima u Europi ne treba ni pričati...u svoj priči jedini nesretnik koji iole moze biti zadovoljan (valjda moze) jeste Mirvic, on nešto i ušičari kroz prodaje igrača kaoi oni njegovi peškiri iz Amerike te ovi što se vrte u/oko administracije kluba i žive od toga.

Mi, navijači, simpatizeri, bolesnici Sarajeva, sem te ljubavi prema istom, nikakvog hajra nemamo, nažalost

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 19 mar 2026, 03:58

Pitari naucili da sve probleme i koji jesu i koji nisu krivica odgovornost trenera, RJESAVAJU kroz tjeranje trenera.

Adem ekezi ristovski menalo SU MORALI PUCAT PENALE I PUCALI BI DA SU HTJELI. Naravno da je njih trenera mogao natjerat i reci ti ti i ti pucate neinteresujeme ali to nikad nijedan trener na svijetu nece uradit ako igrac jednostavno se ne osjeca spremnim i to je to.

Nisam za smjenu Marija JER NESMATRAM DA JE ON KRIV ZA PORAZ PROTIV VELEZA KUCI KAO NI REMI PROTIV RUDARA IZ PRIJEDORA. I smatram da tu sudije nisu usrale da bi obje utakmice pobjedili i da bi prosli u kupu dalje, sto se tice sb tradiciono gubimo doke utakmice al bez obzira na sve igra taktika sanse sve sto je di trenera bili je odradjeno kako treba covjek pogodio 90 tku sa 28 m kako za to moze bit kriv trener, kad prije toga imas 3-4 zicera koje fulis

Skusao sam Eda Isanovica kao on bi ga smjenio, on bi ovo on bio ono a viri uz guzice husrefove. Kaze sto sad stavlja mujkica bralica gojkovica kad mu gori pod guzicom. To su igraci SARAJEVA, i oni igraju kad trener odluci da igraju ako im neodgovara u klub radkines ugivir na svoju stetu i to je to.

Kaze neki igraci nisu zadovoljni,svaka ekipa ima 25 igraca i od tih 25 uvjek ce 6-7 bit nezadovoljno.

Takodje smatram da je Mario uradio ispravno sto je dao vecini igraca finu sansu dovoljno minutaze da se moze vidjet koliko ko moze i koliko ko nemoze.

Kaze keremeh beganovic ti igraci su tu 3,5 -4 godine odigrali su 100+ utakmica began najvjerovatnije posti pa zar nije logicno da das u tom momentu nekom igracu 2-3 utakmice ako nije sad kad ce u zadnja 3-4 kola malo sutra.

Takodje pljuje se na Maitu vidjeli smo koliko moze Cimirot covjek ima neku hronicnu povredu. Mujkic je u klubu 2,5 godine odigrali bruku utakmica mozda posti normslno je da djeli minuta sa Maroodzom. Itd itd

Carlos se vec pokazao i ok je nesmeta sto je doso nakon dva treninga u ekipu.

Ova ekipa posebno odkad je otisao Gulisa nema moc ganjamja presinga 90 minuta

Elezi adem menslo ristovski cimirot carlos turkes nisu ta vrsta igraca da to mogu

Moramo igrat od golmana..

Mi nismo bili dominirani ni u jednoj utakmici, osim u vrapcicima zadnjih 50 minuta, gdje su dosta sudije kumovale.

Mamic zna bolje od svih nas i moramo stat sta god on odkucio da uradi sad kad ce Marija.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 19 mar 2026, 04:16

19 mar 2026, 01:20

slika

slika
:rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol:
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

NeSamSafetee
Kontakt:

Post Postao/la NeSamSafetee » 19 mar 2026, 07:08

H8Z7 je napisao/la:
UtdBiH21 je napisao/la:
H8Z7 je napisao/la:
18 mar 2026, 22:24

Dok je Mirvić teško da će doći kraj patnje
Logika ravna onoj "Beskućnik si - pa kupi kuću".

De nam objasni šta podrazumijevaš pod lobiranje.

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 19 mar 2026, 07:51

H8Z7 je napisao/la:
UtdBiH21 je napisao/la:
H8Z7 je napisao/la:
18 mar 2026, 22:24

Dok je Mirvić teško da će doći kraj patnje
Kakvo ba crno lobiranje, politika sa drzavnog nivoa se bukvalno prelila na NSBiH. To ti je ko da kazes sto ne lobira Konakovic ili Niksic da se ukine RS. Jednostavno se krenulo sa rusenjem svega sto ima veze sa drzavom BiH.
Pa evo gledaj gdje si igralo finale sinoc. Dovoljno. I to se odluka donijela kad znas učesnike tog finala. Ne budite djeca.

Nista opravdanje nije za ove rezultate u predhodnom periodu i ja mislim od prvog dana da Citanovic nema kapacitet za ovako veliki i zahtjevan klub. To stoji.
Ali sto se tice ovoga dok je ovakav savez, mi nikad osvojiti titulu nećemo, to je 100% tacno. Ni mi ni bilo ko drugi osim 2 godine Borac jedna Zrinjski, otprilike. Preslikana politika, bukvalno.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 32 gosta.