26.03.2026. Vels - BiH
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog
-
Edincapitano
- Kontakt:
Re: 26.03.2026. Vels - BiH
I da prodjemo Vels, valjda gledati Tahirovica i Sunjica protiv Tonali, Barella i Locatellija…
Ko garantuje Talijanima da će proći Sjevernu Irsku, ko prati Seriu A, ligu, državu i klubove općenito zna koliko su oni tanki i loši od osvajanja Eura 2020,nikad lošija generacija igrača i nikad lošiji trener, u 2026oj godini za trenera dovesti Gatussa iz Hajduka je oličenje amaterizma i lošeg vođenja reprezentacije s kojom je raja sa Serie A foruma dobro upoznata
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙
"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "
SUPER MAX 🧡
allegri OUT
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙
"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "
SUPER MAX 🧡
allegri OUT
Nama će biti problem iznositi loptu jer nemamo kvalitetne veznjake. Zato bi nam Kerim trebao startati od prve jer se jako često u Salzburgu spušta po loptu. O napadačkim kvalitetima njegovim je smiješno i pričati. Najviše me brine da ne bude viktorija ispred našeg gola, a ako mogu predviđati kako će se tekma odvijati, to je realnost po meni.
Vasilj, Kolašinac, Muharemović, Katić, Dedić, Šunjić, Memić, Demirović i Džeko su sigurni starteri. To zna Bellamy, zna Barbarez, zna svako.
Eh sada, ova dva će biti između Kerima i Esmira, te Hadžiahmetovića/Tahirovića. Po svim zakonima logike bi trebali startati Kerim i Hadžiahmetović jer imaju iza sebe minute u klubu, a i Amirovo iskustvo igranja na otoku je isto prebitan faktor.
Opet, uz ovih 9 fiksiranih startera, ako pređe na tri nazad, ko zna ko bi mu odgovarao u tom slučaju. Možda čak i Gigović u nekim kombinacijama.
Vasilj, Kolašinac, Muharemović, Katić, Dedić, Šunjić, Memić, Demirović i Džeko su sigurni starteri. To zna Bellamy, zna Barbarez, zna svako.
Eh sada, ova dva će biti između Kerima i Esmira, te Hadžiahmetovića/Tahirovića. Po svim zakonima logike bi trebali startati Kerim i Hadžiahmetović jer imaju iza sebe minute u klubu, a i Amirovo iskustvo igranja na otoku je isto prebitan faktor.
Opet, uz ovih 9 fiksiranih startera, ako pređe na tri nazad, ko zna ko bi mu odgovarao u tom slučaju. Možda čak i Gigović u nekim kombinacijama.
Mislim da ce i biti tako kako si napisao. Sve drugo bi bilo glupa i nepotrebna avantura. U veznom redu Amir i Ivan, odbrana se zna.Goalgetter je napisao/la: ↑19 mar 2026, 20:30Kerim bi po meni trebao poceti lijevo, a Memic desno. Kerim ima taj kvalitet da i ulazi u sredinu + Seo mu moze uvijek utrcavati u prostor, zna kreirati takve situacije za beka, jedino ne znam koliko to za Seu jos godi, nije on vise za toga koliko se meni cini. Naprijed Dzeko i Demirovic, to je jasno.
-
Edincapitano
- Kontakt:
Naravno da nisu zabari sta su bili, ali opet jedan Donnaruma kao golman, Di Marco, Bastoni, Caliofari, Spinazzola. To je odbrana daleko jaca od svih ekipa u barazu. Sredina sa Tonalli, Barella i Locatelli isto tako, niko im ne moze parirati u barazu. Napad jeste tanji, ali opet Esposito iz Intera koji je buducnost i dobar ove sezone, Retegui prosle sezone najvise golova zabio u Serie A, Politano, Raspadori u Atletiku...GIBRA je napisao/la: ↑19 mar 2026, 22:33Ko garantuje Talijanima da će proći Sjevernu Irsku, ko prati Seriu A, ligu, državu i klubove općenito zna koliko su oni tanki i loši od osvajanja Eura 2020,nikad lošija generacija igrača i nikad lošiji trener, u 2026oj godini za trenera dovesti Gatussa iz Hajduka je oličenje amaterizma i lošeg vođenja reprezentacije s kojom je raja sa Serie A foruma dobro upoznata
Jaka je to repka, jedan od najboljih golmana na svijetu i mozda trenutno najbolji lijevi bek na svijetu. Naravno da nece osvojiti SP, nisu ni blizu, ali bio bi veliki promasaj ako ne odu na SP. Trener im jeste bez veze, cuj Gattuso.
Ali zabari su mentalno slabi, kad krene malo protiv odmah se raspadaju slicno kao i mi. Vidjeli smo protiv Svedske za SP u Rusiji, pa onda kad su ih Makedonci poslali kuci.
Na BP i uz veliku motivaciju sigurno ih mozemo malo trznuti, ali na kraju dana treba biti realan. Zabari su daleko najjaci u ovom barazu i nismo imali srece u zrijebu, nazalost.
Iskreno ja sam skroz drugačijeg mišljenja za protivnike u baražu, jer ako bi uspjeli da se kvalifikujemo na Mundijal preko Velsa u Kardifu i Italije kod kuće posklije euforije koju samo mi znamo napraviti sigurno da bi se mogli potući u grupi za prva dva mjesta jer bi igrali u grupi sa Kanadom, Katarom i Švicarskom. Sigurno da bi preko Velsa i Italije ova skupina momaka sama sebi dokazala da imaju kvalitet za dobre rezultate, za naše standarde, i da bi mogli biti nezgodna reprezentacija u budućnosti gdje bi mogli skinuti skalp nekoj većoj reprezentaciji.
Znači opet je glavni igrač a i taktika,euforija !
-
napapijri1987
- Kontakt:
Nasa prednost u toj mogucoj utakmici sa zabarima je i taj pritisak. Koliko god mi zeljeli da odemo na SP daleko manja bi steta u nasoj javnosti bila ako ne odemo nego u italijanskoj.
Zamislite da mi igramo baraz sa nekim tipa Lichtensteina. Pa niko ziv od igraca ne bi ostao nakon neuspjeha protiv takve ekipe. Tako nekako bi bilo i zabarima protiv nas. Realno gledajuci mi smo njima ono sto je nama Lichtenstein. Na kraju krajeva pricamo o reprezentaciji koja je vise puta bila evropski i svjetski prvak a mi igrali samo jednom na SP. Znaci razlika kao nebo i zemlja.
A nije samo euforija medju publikom neka nasa taktika. Svi igraci sanjaju da odu na SP,vecini bi to bila ili kruna ili prekretnica karijere.
Vasilj- prvi put na SP, dobio bi priliku da se i reprezentativno pokaze na najvecem nivou.
Tarik, Dedic, Katic, Hadzija takodje.
Kolasincu nekako kruna karijere kao i Dzeki- obojica bi razmisljala o kraju karijere, Dzeko definitivno a Seo bi vjerovatno razmisljao o Schalke- u.
Demirovic, Tabakovic, Sunjic takodje kruna karijere.
Bajraktarevicu, Celiku, Malicu, Alajbegovicu, Benji, Bazdaru,Kospi (?) Memicu bi taj plasman na SP nekako trasirao karijere prema vrhu. Nekima prema najboljim klubovima,nekima prema boljim klubovima u kojima trenutno igraju.
Znaci bukvalno svaki igrac ima poseban motiv i doci ce naelektrisan. Demirovic je neki dan izjavio da bi castio cijeli Stuttgart ako se plasiramo na SP.
Ali hajde da prvo uzmemo vels pa cemo vidjet sta i kako dalje
Zamislite da mi igramo baraz sa nekim tipa Lichtensteina. Pa niko ziv od igraca ne bi ostao nakon neuspjeha protiv takve ekipe. Tako nekako bi bilo i zabarima protiv nas. Realno gledajuci mi smo njima ono sto je nama Lichtenstein. Na kraju krajeva pricamo o reprezentaciji koja je vise puta bila evropski i svjetski prvak a mi igrali samo jednom na SP. Znaci razlika kao nebo i zemlja.
A nije samo euforija medju publikom neka nasa taktika. Svi igraci sanjaju da odu na SP,vecini bi to bila ili kruna ili prekretnica karijere.
Vasilj- prvi put na SP, dobio bi priliku da se i reprezentativno pokaze na najvecem nivou.
Tarik, Dedic, Katic, Hadzija takodje.
Kolasincu nekako kruna karijere kao i Dzeki- obojica bi razmisljala o kraju karijere, Dzeko definitivno a Seo bi vjerovatno razmisljao o Schalke- u.
Demirovic, Tabakovic, Sunjic takodje kruna karijere.
Bajraktarevicu, Celiku, Malicu, Alajbegovicu, Benji, Bazdaru,Kospi (?) Memicu bi taj plasman na SP nekako trasirao karijere prema vrhu. Nekima prema najboljim klubovima,nekima prema boljim klubovima u kojima trenutno igraju.
Znaci bukvalno svaki igrac ima poseban motiv i doci ce naelektrisan. Demirovic je neki dan izjavio da bi castio cijeli Stuttgart ako se plasiramo na SP.
Ali hajde da prvo uzmemo vels pa cemo vidjet sta i kako dalje

Evo spisak Italije.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Naravno da treba biti realan i priznati da su velike šanse da uopšte i nećemo igrati s Talijanima. Ali da je vazda realnosti ne bi bilo navijača pa ni forumaša. Zato nek ovu heftu se još nadamo, kombinujemo i sastavljamo a sljedeću ćemo tugovat.Edincapitano je napisao/la: ↑20 mar 2026, 09:39.GIBRA je napisao/la: ↑19 mar 2026, 22:33Ko garantuje Talijanima da će proći Sjevernu Irsku, ko prati Seriu A, ligu, državu i klubove općenito zna koliko su oni tanki i loši od osvajanja Eura 2020,nikad lošija generacija igrača i nikad lošiji trener, u 2026oj godini za trenera dovesti Gatussa iz Hajduka je oličenje amaterizma i lošeg vođenja...
Na BP i uz veliku motivaciju sigurno ih mozemo malo trznuti, ali na kraju dana treba biti realan. Zabari su daleko najjaci u ovom barazu i nismo imali srece u zrijebu, nazalost.![]()
'Papak se nikad gradu nece prilagoditi. Citav zivot ce probati preko reda, bacat ce otpad na ulicu i ako mu kazes: 'Ispalo Vam nesto', on ce te pokusati prebiti, ako zakljuci da je jaci od tebe' by SZ
Talijani su daleko od stare slave, igra im je spora, negledljiva i imaju strah čak i protiv ekipa poput Sjeverne Irske. Iako po imenima izgledaju moćno, fali im brzine na krilima i konkretne završnice.Navijači su itetako nezadovoljni i imaju loš osjećaj pred baraz. Ako uđemo hrabro, itekako su ranjivi, pogotovo ako Tonali ne bude igrao. Ipak, fokus je prvo na Walesu,to moramo odraditi muški, a onda se okrenuti njima
Nakon svega što sam pregledo,razgovarao sa par velških navijača,i vidio spisak,99.99% ce izaci u ovom sastavu:
Darlow
Neco Rodon Cabango DaSilva
Ampadu J.James
Brooks Wilson D.James
Johnson
Darlow
Neco Rodon Cabango DaSilva
Ampadu J.James
Brooks Wilson D.James
Johnson
Mislim da će nam lakše biti protiv Italije nego protiv Velsa. Protiv Italije ako bi se spustili u niski blok dosta su oni manje opasniji od Velsa a uz to još nisu nešto Bog zna trkački jaka reprezentacija ni približno Velsu.
Najbolje da finale bude Bosna i Hercegovina - Sjeverna Irska
-
Edincapitano
- Kontakt:
Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, denza, DjaniTarik, General505, Goalgetter, hansbosna, labostarmomosa, random11, s4mke i 55 gostiju.
.jpg)