Kerim Alajbegović
Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_
-
MiranGlasnic
- Kontakt:
Re: Kerim Alajbegović
Vraća se nazad u Leverkusen. Aktivirana otkupna klauzula.
- Goalgetter
- Kontakt:
Tako sam i mislio,niko nije lud da pusti takvog talenta a vracas ga za bagatelu.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Mislio sam da su odustali, ali drago mi je ipak da ce ga vratiti
Izgleda da ce i Juventus vratiti Muharemovica taman Licinu da sredi
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Elham, da se više ne nabraja njegova nova destinacija.
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria
Svi su to znali.platili su 8 i mogu ga odmah prodati za 30.bili bi glupi da nisu iskoristili tu opciju, čak i ako ga nisu planirali koristiti.
Tacno.
Ali ne vjerujem da ce ga odmah prodavati. Igrat ce on za apotekare par sezona, pa ce ga prodati za jos vecu cijenu od 30.
Jos kad bi se Bajraktarevic nekako prodao ovo ljeto
- Goalgetter
- Kontakt:
Talijani su i dalje zagrijani za njega, nije nemoguce da ga Leverkusen odmah proda.
- NebeskaSila96
- Kontakt:
Mene ovdje brine što će on do kraja sezone vjerovatno presjedit na klupi ili možda čak nekad na tribinama.Nije slučajno što je danas na klupi u derbiju odmah nakon informacije da ga je Leverkusen otkupio.Salzburg nema razlog više da ga razvija
Pa bore se za naslov, nije da nemaju za sta igrati.NebeskaSila96 je napisao/la: ↑20 mar 2026, 21:08Mene ovdje brine što će on do kraja sezone vjerovatno presjedit na klupi ili možda čak nekad na tribinama.Nije slučajno što je danas na klupi u derbiju odmah nakon informacije da ga je Leverkusen otkupio.Salzburg nema razlog više da ga razvija
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Prošle sedmice je zadobio zajeban udarac, možda je blago načet?
Edit:
Edit:
Zbog ovog dogovorenog transfera Alajbegović je večeras ostao na klupi na utakmici Sturm – Salzburg.
Neće ostati u Bayeru
A dalje – Bayer kao najbolju opciju u ovom trenutku vidi da ga proda dalje.
Red interesenata je dug pa će Bayer sigurno sa Alajbegovićem napraviti jedan od boljih poslova.
Za sada se kao najveće ponude za našeg reprezentativca spominju one do 30 miliona eura. Javnost možda ne zna, ali klubovi koji se danas spominju kao moguća destinacija već duže od dvije godine intenzivno prate Alajbegovića i njegov razvoj.
- Goalgetter
- Kontakt:
Ne vjerujem da je do transfera, kad se svakako znalo da nece ostati poslije ove sezone. Prije da je laksa povreda u ptanju.
Oni ga svakako ne bi mogli zadržat i toga su svjesni i bili. On je isto dosada ponajbolji ofanzivni igrač u ekipi i stavit ga na klupu iz nekog inata jer je njegov transfer ozvaničen bi bilo kao da pucaju sami sebi u nogu u utrci za titulu. Kerim im je tu jako potreban. Pretpostavljam da je rovit i zato presjedio na klupi.
Salzburg će tako zaraditi šest miliona eura za godinu razvoja Kerima Alajbegovića. Ljetos su ga doveli za dva miliona eura, u ugovoru u kojem ga Bayer ima pravo prvi otkupiti nazad za šest miliona eura.
Zbog ovog dogovorenog transfera Alajbegović je večeras ostao na klupi na utakmici Sturm – Salzburg.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
nebeskasila
- Kontakt:
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Postoji velika mogućnost da ga odma preprodaju nekome za 25-30 miliona i tako uzmu 20-25 miliona na preprodaji. Ne bi me iznenadilo.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
Nek me neko ispravi ali od decembra se pojavljuju "konačne odluke" u vezi s Kerimom. Po meniy Bayer će definitivno iskoristiti buy-back klauzulu jer zašto ne bi ako vrijedi više na tržištu od praga klauzule, ali to hoće li ga samo preprodati ili zadržati u klubu će se odlučivati naljeto.
Nisu svi znali. Recimo Carreras je iz Benfike mogao otici u Junajted na isti nacin, zbog buy back klauzule. Uzeli bi ga cini mis e za nekih 15 mil eura, a prodali z 50 mil eura, za kolko je i u konacnici otisao iz Benfike u Real Madrid.
Fora je sto se i igrac nesto pita, i ako nece da se vrati dzaba klauzule bilo kakve.
Pišu da nije ulazio zbog transfera - za mene nigdje veze
Ili je povrijeđen ili je savez / ss urgirao preko njega ili kluba da ga zaštite za baraž -
Interesantno - da li su Sergej / Spaha u ovoj priči? Za Dzeku ne vjerujem jer je faul izgledao nespretan, sigurno nije namjerno onako zaradio crveni - ostali??
Dedić - crveni, odmara
Džeko - crveni, odmara
Kerim - preskočio zadnje kolo prije baraža
Kolašinac - preskočio CL, vidićemo šta će biti za vikend
Ili je povrijeđen ili je savez / ss urgirao preko njega ili kluba da ga zaštite za baraž -
Interesantno - da li su Sergej / Spaha u ovoj priči? Za Dzeku ne vjerujem jer je faul izgledao nespretan, sigurno nije namjerno onako zaradio crveni - ostali??
Dedić - crveni, odmara
Džeko - crveni, odmara
Ma dobro za Sea je i ocekivano. Izgubili prvu 6-1, dzaba bi samo rizikovali povredu njegovu. Svakako ne bi prosli ni da je igrao.No99 je napisao/la: ↑21 mar 2026, 04:21Pišu da nije ulazio zbog transfera - za mene nigdje veze
Dedić - crveni, odmara
Džeko - crveni, odmara
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je