Premijer liga BiH - aktuelno

Tuce11
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la Tuce11 » 21 mar 2026, 22:22

MikiPirs je napisao/la:
21 mar 2026, 21:44
rishovski je napisao/la:
21 mar 2026, 21:37
MikiPirs je napisao/la:
21 mar 2026, 21:30

Fudbalska da, u smislu igre, ova polupoliticka me ne zanima ;)
Vidjet cemo koliko je bila polupoliticka kad ne bude Rudara Sloge i Radnika kroz 1 do 2 sezone :D
Prijatelju, kontam da si promasio forum, te polupoliticke teme pokriva klix forum, tamo se javi ;)

P.S. bice Velez tu, jer i njih deremo zajedno sa Sarajevskim klubovima ;)
De malo odvadi, živ bio. Uz dužno poštovanje prema Borcu, Velež je institucija, sa neupredivo jačom istorijom, velikim igračima... U vrijeme dok se igrala jugoslovenska prejaka liga, Borac je imao više staža u drugoj ligi.. U BH kukuruz ligi je Borac mnogo uspješniji. I tu se valja sjetiti lakrdija Gigovića, Grbića, Topuzovića i drugih topalovića.. Velež je najoštećenija ekipa u duelima s Borcem, posebno dok je na klupi bio F. Dudić.
Istini za volju, ove sezone (a i prošle), Borac je kvalitetom zaslužio da bude šampion. Informacije govore da ćemo super kup, ove godine, imati pred početak sezone. Biće to prvi trofej Veleža u narednoj sezoni.

Vorovus
Kontakt:

Post Postao/la Vorovus » 21 mar 2026, 22:22

rishovski je napisao/la:
21 mar 2026, 22:11
Vorovus je napisao/la:
21 mar 2026, 22:04
rishovski je napisao/la:
21 mar 2026, 21:59

Ali je puno realnije da ce Rudar donijeti bod iz Mostara nego osvojiti bod na svom terenu protiv Borca... A kvalitet Borca i Zrinjskog je tu negdje ako ne i isti.. O tome se radi...Samo klubovi iz Federacije mogu uzeti Borac u Banja Luci ili na domacem terenu,bez obzira na tabelu..a nije bas da su svi klubovi osim Borca u RS operisani od fudbala..
Nesto ne vidim da Posusje i Siroki Brijeg uzimaju bodove Borcu.
Protiv Posusja 8 pobjeda zaredom, protiv Sirokog Brijega 13 pobjeda zaredom, a nisu iz RS. Valjda su i to klubovi iz Federacije.
Ja sam ti napisao da jedino klubovi iz Federacije mogu pobijediti,dakle ne moraju svi,ali se desava da ih klepe u sezoni i na domacem terenu i u Banja Luci,dakle nemaju 100% ucinak u sezoni kao protiv klubova iz RS..
Kazes klubovi iz Federacije, a mislis na sarajevske i mostarske klubove, tj. klubove sa najboljim i najskupljim ekipama u ligi, jedine ekipe koje se plasiraju u Evropu.
Valjda je logicno da ti klubovi imaju najvece sanse da te "klepe".
100% ucinak protiv klubova iz RS se desio samo jedne sezone, 2023/24.

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 21 mar 2026, 22:26

Borac sa ovakvim savezom može vezati titule kao Celtik, 10ak bodova im sudije navuku, 10ak bodova sudije skinu konkurentu. Ljudi bukvalno ne mogu u krizu upasti. Jedino im Beus mrsi račune donekle.
Mi Bošnjaci se valjda nekad obračunamo sa izdajnicima u svojim redovima koji to sve gutaju za par milja mjesečno.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 21 mar 2026, 22:42

Vorovus je napisao/la:
21 mar 2026, 22:22
rishovski je napisao/la:
21 mar 2026, 22:11
Vorovus je napisao/la:
21 mar 2026, 22:04

Nesto ne vidim da Posusje i Siroki Brijeg uzimaju bodove Borcu.
Protiv Posusja 8 pobjeda zaredom, protiv Sirokog Brijega 13 pobjeda zaredom, a nisu iz RS. Valjda su i to klubovi iz Federacije.
Ja sam ti napisao da jedino klubovi iz Federacije mogu pobijediti,dakle ne moraju svi,ali se desava da ih klepe u sezoni i na domacem terenu i u Banja Luci,dakle nemaju 100% ucinak u sezoni kao protiv klubova iz RS..
Kazes klubovi iz Federacije, a mislis na sarajevske i mostarske klubove, tj. klubove sa najboljim i najskupljim ekipama u ligi, jedine ekipe koje se plasiraju u Evropu.
Valjda je logicno da ti klubovi imaju najvece sanse da te "klepe".
100% ucinak protiv klubova iz RS se desio samo jedne sezone, 2023/24.
Ali legendo fazon je sto protiv tih skupih ekipa upravo igraju ekipe iz RS i uzimaju bodove i u Sarajevu i u Mostaru,samo je lafo u Banja Luci nemoguce... O tome ti i pišem,što ti predstavljas te ekipe iz RS kao da su amaterske a nisu...
Nije to u pitanju samo jedna sezona... Zadnjih par sezona je to sve preko 90%.. mozda jedan remi i poraz od Radnika i to je to..
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

Vorovus
Kontakt:

Post Postao/la Vorovus » 21 mar 2026, 23:02

rishovski je napisao/la:
21 mar 2026, 22:42
Ali legendo fazon je sto protiv tih skupih ekipa upravo igraju ekipe iz RS i uzimaju bodove i u Sarajevu i u Mostaru,samo je lafo u Banja Luci nemoguce... O tome ti i pišem,što ti predstavljas te ekipe iz RS kao da su amaterske a nisu...
Nije to u pitanju samo jedna sezona... Zadnjih par sezona je to sve preko 90%.. mozda jedan remi i poraz od Radnika i to je to..
Pa nije nemoguce u Banjaluci, ali tvoj klub tamo nije uzeo bod od 2014. godine. A u međuvremenu 3 boda su uzimali i Krupa i Leotar i drugi. Prvo da stignete Leotar pa drugima pričajte.
Ti očekuješ u BL od Sloge nešto što ne mogu ni Velež ni Željo.
Maloprije bilo 100%, sad je 90%...

Resolute
Kontakt:

Post Postao/la Resolute » 21 mar 2026, 23:07

Zar je tesko svariti da je Borac najbolji klub u Republici Srpskoj i da trenutno nema ekipe koja moze odnijeti sva 3 boda? I igracki, i organizaciono. A uz to smo najbolji i u BiH. To sto isti taj Radnik dodje na kosevo, i da Sarajevu 4 gola, nije nas problem, nego problem Sarajeva. Ili dodje Rudar grbavicu i razbuca Zelju. U svom dvoristu trazite krivce za ocajne rezultate, i zasto vas malo malo klepi po usima neki radnik, sloga, rudar..

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 21 mar 2026, 23:11

Resolute je napisao/la:
21 mar 2026, 23:07
Zar je tesko svariti da je Borac najbolji klub u Republici Srpskoj i da trenutno nema ekipe koja moze odnijeti sva 3 boda? I igracki, i organizaciono. A uz to smo najbolji i u BiH. To sto isti taj Radnik dodje na kosevo, i da Sarajevu 4 gola, nije nas problem, nego problem Sarajeva. Ili dodje Rudar grbavicu i razbuca Zelju. U svom dvoristu trazite krivce za ocajne rezultate, i zasto vas malo malo klepi po usima neki radnik, sloga, rudar..
Svako svakog u svakom trenutku moze dobiti u ligi, osim borca.
Borac ima sansu da kiksa protiv zrinjskog, protiv nas ako je posteno sudjenje, na grbavici skoro svaku okliznu i velez nekad nekad. Ostalo ja ne znam kad su kiksali a da nije bilo rijeseno pitanje titule

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 21 mar 2026, 23:23

Vorovus je napisao/la:
21 mar 2026, 23:02
rishovski je napisao/la:
21 mar 2026, 22:42
Pa nije nemoguce u Banjaluci, ali tvoj klub tamo nije uzeo bod od 2014. godine. A u međuvremenu 3 boda su uzimali i Krupa i Leotar i drugi. Prvo da stignete Leotar pa drugima pričajte.
Ti očekuješ u BL od Sloge nešto što ne mogu ni Velež ni Željo.
Maloprije bilo 100%, sad je 90%...
Ja ne pisem da ocekujem da Sloga pobijedi u Banja Luci svake sezone,ali mi je logicno da pobijede nekad na svom terenu..ili bilo koja druga ekipa ovih zadnjih sezona.. A ne da se izostavi par najboljih igraca kad se igra s Borcem..
100% ili preko 90% ne vidim neku bitnu razliku ako dobijes 13 i jednom nerijeseno odigras..nemas poraz kako god okrenes..

Daj ba pises o Leotaru i Krupi i poredis to sa sadasnjim vremenom... od 2014 na ovamo Borac bio ekipa koja je ispadala iz lige,Velez igrao federalnu,kriza na sve strane... drugacija bila i liga i okolnosti... Da su sad Leotar i Krupa u ligi isto bi spustili glavu pred Borcem jer to tako mora biti...

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 21 mar 2026, 23:27

Resolute je napisao/la:
Niko ne kaze da Borac nije najbolji u RS ali je postalo providno da im niko iz RS ne moze otkinut bod.. a puno je utakmica u sezoni.. I Real i Barcelonu iznenade u sezoni iako su to dva najjaca kluba u Španiji...
Samo sto Borcu čak i da zaskripi ukazat ce se crveni i sve posteno :D

Resolute
Kontakt:

Post Postao/la Resolute » 21 mar 2026, 23:36

rishovski je napisao/la:
21 mar 2026, 23:27
Resolute je napisao/la:
Niko ne kaze da Borac nije najbolji u RS ali je postalo providno da im niko iz RS ne moze otkinut bod.. a puno je utakmica u sezoni.. I Real i Barcelonu iznenade u sezoni iako su to dva najjaca kluba u Španiji...
A evo da te pitam.. da li si ti, ili vecina ovdje, isto ovako razmisljali ne tako davno, kada je Borac redom gubio od Krupe, od Leotara, od Rudara ? Tada je sve okej bilo, jer Borac nije mogao ni bod uzeti, i jeste, tih sezona smo osrednja ekipa bili dok su zrinja, zeljo, sarajevo avanzovali. E onda, kad je i Borac stao na noge, onda je sve kradja, sve je namjesteno, providno. Ja nikad nisam rekao da Borac nije bio guran od strane sudija i kad treba i kad ne treba, i dosta navijaca nije za to. Ali nemojmo biti licemjeri toliki i zaboravljati sta se s Borcem radilo do prije nekoliko godina.

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 21 mar 2026, 23:43

Resolute je napisao/la:
21 mar 2026, 23:36
rishovski je napisao/la:
Resolute je napisao/la:
A evo da te pitam.. da li si ti, ili vecina ovdje, isto ovako razmisljali ne tako davno, kada je Borac redom gubio od Krupe, od Leotara, od Rudara ? Tada je sve okej bilo, jer Borac nije mogao ni bod uzeti, i jeste, tih sezona smo osrednja ekipa bili dok su zrinja, zeljo, sarajevo avanzovali. E onda, kad je i Borac stao na noge, onda je sve kradja, sve je namjesteno, providno. Ja nikad nisam rekao da Borac nije bio guran od strane sudija i kad treba i kad ne treba, i dosta navijaca nije za to. Ali nemojmo biti licemjeri toliki i zaboravljati sta se s Borcem radilo do prije nekoliko godina.
Pa ja sam prvi pisao o tome i da se stimala liga jos od Žepča i Želje... mnogi su tad ostali kratkih rukava.. ne podržavam to... Nek bude posteno pa kako god.

To sto ti govoris kako Rudar ili Sloga zabijaju po 3 i 4 gola u Sarajevu valjda ti je dovoljno da shvatis da imaju slobodu i da ne igraju pod ručnom i zato i zabijaju... i da bi trebalo da protiv svih ekipa tako igraju.. Zato ti kazem da mi je nelogično da Borcu ne mogu pera odbiti,vise mi djeluje da ne smiju nego da ne mogu...
Jednostavno meni je to previse ocigledno...

Vorovus
Kontakt:

Post Postao/la Vorovus » 21 mar 2026, 23:55

rishovski je napisao/la:
21 mar 2026, 23:23
Ja ne pisem da ocekujem da Sloga pobijedi u Banja Luci svake sezone,ali mi je logicno da pobijede nekad na svom terenu..ili bilo koja druga ekipa ovih zadnjih sezona.. A ne da se izostavi par najboljih igraca kad se igra s Borcem..
100% ili preko 90% ne vidim neku bitnu razliku ako dobijes 13 i jednom nerijeseno odigras..nemas poraz kako god okrenes..

Daj ba pises o Leotaru i Krupi i poredis to sa sadasnjim vremenom... od 2014 na ovamo Borac bio ekipa koja je ispadala iz lige,Velez igrao federalnu,kriza na sve strane... drugacija bila i liga i okolnosti... Da su sad Leotar i Krupa u ligi isto bi spustili glavu pred Borcem jer to tako mora biti...
Pa pobijede nekad. I Sloga i Radnik i Leotar.
Pisem o Leotaru iz 2022. otvaranje sezone u BL.

Resolute
Kontakt:

Post Postao/la Resolute » 22 mar 2026, 00:01

rishovski je napisao/la:
21 mar 2026, 23:43
Resolute je napisao/la:
21 mar 2026, 23:36
rishovski je napisao/la:

Pa ja sam prvi pisao o tome i da se stimala liga jos od Žepča i Želje... mnogi su tad ostali kratkih rukava.. ne podržavam to... Nek bude posteno pa kako god.

To sto ti govoris kako Rudar ili Sloga zabijaju po 3 i 4 gola u Sarajevu valjda ti je dovoljno da shvatis da imaju slobodu i da ne igraju pod ručnom i zato i zabijaju... i da bi trebalo da protiv svih ekipa tako igraju.. Zato ti kazem da mi je nelogično da Borcu ne mogu pera odbiti,vise mi djeluje da ne smiju nego da ne mogu...
Jednostavno meni je to previse ocigledno...
Ili je mozda sarajevo lose ?

Daleko od toga, ja vjerujem da ekipe igraju sa manje gasa protiv Borca, nego kada igraju sa ostalima. Da li je to do vrha, ili jednostavno neka Borac ide naprijed kad mi ne mozemo, ne znam.
Ma da, Rudar recimo protiv nas igra max, i izvode najjaci sastav. Radnik takodje.
Sloga jedino zna marifetluke praviti sa ekipom, ali ne znam cemu to.

Takodje, saglasan sam.. volio bih da docekam prvenstvo od prvog do zadnjeg kola, da se igra fer i muski. I da se gleda samo teren, i ko je bolji. A ne da se prvo gleda ko sjedi u savezu, i ko je ciji. Daj posteno da se igra, pa ko prvi kroz cilj. Ruka ruci. Ako je to moj Borac dobro i jeste. Ako je zrinja, sarajevo, zeljo, velez.. opet dobro, posteno. Idemo dalje.

f16
Kontakt:

Post Postao/la f16 » 22 mar 2026, 00:03

Noke995 je napisao/la:
21 mar 2026, 16:46
f16 je napisao/la:
21 mar 2026, 16:35
Noke995 je napisao/la:
21 mar 2026, 16:29

Ne bi ja pričao o Hz dok mi u kopu stoji šmrk.
u kojem kopu?
Protiv Borca na Grbavici.
Imaš li sliku kakvu
hajduk živi vječno
Iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme

Marokanci58
Kontakt:

Post Postao/la Marokanci58 » 22 mar 2026, 00:09

Nije samo šmrk nego ta grupa cijela očito podgrupa manijaka bh huligansi.
BRATSTVO GRAČANiCA

f16
Kontakt:

Post Postao/la f16 » 22 mar 2026, 00:12

Baš bi volio vidjeti sliku, bez zezancije
hajduk živi vječno
Iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme

Travnik1921
Kontakt:

Post Postao/la Travnik1921 » 22 mar 2026, 00:21

Zato u Europskoj noći na Koševu Benjo Delalić u prvim redovima na sjeveru, dovela ga bitna glava sa sjevera.

Travnik1921
Kontakt:

Post Postao/la Travnik1921 » 22 mar 2026, 00:27

slika

Nisam valjdao nasjeo na photoshop...

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 22 mar 2026, 00:29

Vorovus je napisao/la:
21 mar 2026, 23:55
rishovski je napisao/la:
21 mar 2026, 23:23

Pa pobijede nekad. I Sloga i Radnik i Leotar.
Pisem o Leotaru iz 2022. otvaranje sezone u BL.
Pa da ali sad je 2026..pogledaj ti koliki je to broj utakmica od 2022 pa na ovamo. Moze stati na prste jedne ruke kad su kiksali a toliko ipak nisu superiorni bili u odnosu na ostale..

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 22 mar 2026, 00:40

Resolute je napisao/la:
22 mar 2026, 00:01
Ili je mozda sarajevo lose ?

Daleko od toga, ja vjerujem da ekipe igraju sa manje gasa protiv Borca, nego kada igraju sa ostalima. Da li je to do vrha, ili jednostavno neka Borac ide naprijed kad mi ne mozemo, ne znam.
Ma da, Rudar recimo protiv nas igra max, i izvode najjaci sastav. Radnik takodje.
Sloga jedino zna marifetluke praviti sa ekipom, ali ne znam cemu to.

Takodje, saglasan sam.. volio bih da docekam prvenstvo od prvog do zadnjeg kola, da se igra fer i muski. I da se gleda samo teren, i ko je bolji. A ne da se prvo gleda ko sjedi u savezu, i ko je ciji. Daj posteno da se igra, pa ko prvi kroz cilj. Ruka ruci. Ako je to moj Borac dobro i jeste. Ako je zrinja, sarajevo, zeljo, velez.. opet dobro, posteno. Idemo dalje.
Pa dobro Sarajevo nije na nivou i to stoji.. Ali eto bilo bi puno više zanimljivih tekmi da nema tih nekih gluposti i navlačenja..
Ako pogledamo cisto sa sportske strane,realno najvise ce izgubiti igraci ali i sami klubovi na kraju krajeva. Ne mozes im obezbjediti osnovne uslove kad izađu na teren. Zato nas svi gledaju ko indijance i najboljeg igraca iz šampionske ekipe ne mozes prodati ni za milion...Sve dok je ovako klubovi ce životarit i zovi da pomogne kanton,zovi entitet,državu...

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”