AS Roma

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Perotti
Kontakt:

Re: AS Roma

Post Postao/la Perotti » 20 mar 2026, 07:49

Bajram šerif Mubarek Olsun romanistima koji slave.

Da nam barem kraj sezone bude uspješan

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 20 mar 2026, 11:37

Bajram Šerif Mubarek Olsun svima koji slave!

Za mene je sezona završila jučer, pogledat će se vjerovatno derbi, ali to je to. Zbog toga vjerovatno ide neki malo duži post, pa se izvinjavam, a ukoliko neko pročita neka baci feedback, zanima me mišljenje ove male zajednice.

Ova sezona je na kraju ispala epski promašaj, na početku prošle sezone činilo se da nema šanse da ćemo ponoviti nešto tako, a sada je već izvjesno da ćemo imati gotovo istu/ako ne i lošiju sezonu, jako mi je žao zbog toga jer smo svi bili uzbuđeni očekivajući makar konkretniju borbu za LP. Igrački kadar jeste tanak, ali da li je toliko loš da smo već ispali iz kupa, LE i jako, jako otežali situaciju da kroz ligu dođemo do Lige Prvaka, iskreno ne bih rekao.

Nisam ljubitelj Gasperinija, to sam pisao još davno kada su nas tek povezivali sa njim i ne mogu mu još oprostiti onoliko radovanje kada nas je sa Atalantom prošle godine izbacio iz trke za LP, a njima ta utakmica gotovo ništa nije značila. On je namćor i kažu poprilično loš čovjek. Neće preuzeti odgovornost, optužit će igrače, sudije, doktore, ali on neće biti kriv. Loše vodi utakmice i nije spreman da se prilagodi, a to mrzim kod trenera. Uvijek ću imati više poštovanja za trenera koji će eksperimentisati dok ne nađe pravu formulu, nego ovaj arhaični tip koji je sebi zacrtao nešto i nema teorije da to ostavi (čitaj Pellegrini na krilu, Wesley na lijevom beku, Čelik desno bez obzira koliko loš bio). Izmjene su mu iste, potpuno šablonske. Znači ide oko sedamdesete minute izmjena bez obzira na rezultat, onda one legendarne izmjene tri munute do kraja utakmice. Nikada nije donijelo promjenu. Nervira me i to što apsolutno ne želi da involvira igrače iz primavere u prvi tim, a bio je prepoznatljiv po tome u Bergamu. Pa taj Arena je već zabio jedan gol, a doslovno nemaš više nijednog dostupnog napadača. Zašto ne dati momku neke minute? Previše mi je to minusa za jednog tako plaćenog trenera.

Šta je još veći problem od samog trenera? Potpuni nedostatak suradnje i slaganja na relaciji sportski direktor - trener. Mislim da je to glavni razlog za ovako očajnu sezonu. Gasperini je doveo Wesleya, to mu je znamo, jedina ispunjena želja. Sancho, Rios, Zirkzee, Raspadori. To su bile njegove želje, a nije ih dobio. Onda se pojavi tu Massara i sa izuzetkom Malena dovede potpuno neadekvatne igrače za ambicije kluba. Tsimikas, Ferguson, Bailey (ne treba taj flop zaboraviti), Venturino, El Aynaoui, Zaragoza. Niko od njih nije pokazao da je vrijedan dresa. Ghilardi i Vaz možda nešto mogu uraditi, mada platiti 25 miliona eura u januaru za ovog drugog je apsolutno suludo. I jasno, Gasperini traži Sancha, ti mu dovedeš Zaragozu. Logično da neće biti zadovoljan i da neće forsirati igrača koji nema karakteristike koje on želi. Zašto je to toliko važno?

Izvjesno nema Lige Prvaka, što znači da ćemo morati prodati dva "ozbiljna" igrača. Wesley i Svilar će vjerovatno ostati. Pretpostavljam da će klub napustiti Ndicka i Koné. Pravi sportski direktor (ne Massara), za ta dva igrača mora uzeti bar 90 miliona eura. Gotovo sigurno će otići i Čelik, Dybala, El Shaarawy i Dovbyk. Nećemo otkupiti Zaragozu, Fergusona i Tsimikasa. Oslobodit će se ozbiljan prostor za plate, ali i dovođenje igrača. Napoli je osvojio ligu, a prodali su gotovo sve vrijedno u tom trenutku. Ipak, moramo imati čovjeka koji će znati da dovede igrače i to igrače koji odgovaraju stilu igre kojeg forsira trener.

Moj dream scenarij za narednu sezonu je izostanak iz evropskih takmičenja, te potpuni fokus na ligu. Financijski te utakmice LE/KL ne donose mnogo, a značajne su za umor igrača, naročito kada imaš tanku rotaciju. Odlazak Massare i nadam se Gasperinija (mada to nije uvijet), uz adekvatne mlade igrače i pobogu da se više ne dovode igrači koji su više vremena proveli u bolnici nego na terenu.

Forza Roma!
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Perotti
Kontakt:

Post Postao/la Perotti » 20 mar 2026, 12:18

Surreal je napisao/la:
20 mar 2026, 11:37
Bajram Šerif Mubarek Olsun svima koji slave!

Za mene je sezona završila jučer, pogledat će se vjerovatno derbi, ali to je to. Zbog toga vjerovatno ide neki malo duži post, pa se izvinjavam, a ukoliko neko pročita neka baci feedback, zanima me mišljenje ove male zajednice.

Ova sezona je na kraju ispala epski promašaj, na početku prošle sezone činilo se da nema šanse da ćemo ponoviti nešto tako, a sada je već izvjesno da ćemo imati gotovo istu/ako ne i lošiju sezonu, jako mi je žao zbog toga jer smo svi bili uzbuđeni očekivajući makar konkretniju borbu za LP. Igrački kadar jeste tanak, ali da li je toliko loš da smo već ispali iz kupa, LE i jako, jako otežali situaciju da kroz ligu dođemo do Lige Prvaka, iskreno ne bih rekao.

Nisam ljubitelj Gasperinija, to sam pisao još davno kada su nas tek povezivali sa njim i ne mogu mu još oprostiti onoliko radovanje kada nas je sa Atalantom prošle godine izbacio iz trke za LP, a njima ta utakmica gotovo ništa nije značila. On je namćor i kažu poprilično loš čovjek. Neće preuzeti odgovornost, optužit će igrače, sudije, doktore, ali on neće biti kriv. Loše vodi utakmice i nije spreman da se prilagodi, a to mrzim kod trenera. Uvijek ću imati više poštovanja za trenera koji će eksperimentisati dok ne nađe pravu formulu, nego ovaj arhaični tip koji je sebi zacrtao nešto i nema teorije da to ostavi (čitaj Pellegrini na krilu, Wesley na lijevom beku, Čelik desno bez obzira koliko loš bio). Izmjene su mu iste, potpuno šablonske. Znači ide oko sedamdesete minute izmjena bez obzira na rezultat, onda one legendarne izmjene tri munute do kraja utakmice. Nikada nije donijelo promjenu. Nervira me i to što apsolutno ne želi da involvira igrače iz primavere u prvi tim, a bio je prepoznatljiv po tome u Bergamu. Pa taj Arena je već zabio jedan gol, a doslovno nemaš više nijednog dostupnog napadača. Zašto ne dati momku neke minute? Previše mi je to minusa za jednog tako plaćenog trenera.

Šta je još veći problem od samog trenera? Potpuni nedostatak suradnje i slaganja na relaciji sportski direktor - trener. Mislim da je to glavni razlog za ovako očajnu sezonu. Gasperini je doveo Wesleya, to mu je znamo, jedina ispunjena želja. Sancho, Rios, Zirkzee, Raspadori. To su bile njegove želje, a nije ih dobio. Onda se pojavi tu Massara i sa izuzetkom Malena dovede potpuno neadekvatne igrače za ambicije kluba. Tsimikas, Ferguson, Bailey (ne treba taj flop zaboraviti), Venturino, El Aynaoui, Zaragoza. Niko od njih nije pokazao da je vrijedan dresa. Ghilardi i Vaz možda nešto mogu uraditi, mada platiti 25 miliona eura u januaru za ovog drugog je apsolutno suludo. I jasno, Gasperini traži Sancha, ti mu dovedeš Zaragozu. Logično da neće biti zadovoljan i da neće forsirati igrača koji nema karakteristike koje on želi. Zašto je to toliko važno?

Izvjesno nema Lige Prvaka, što znači da ćemo morati prodati dva "ozbiljna" igrača. Wesley i Svilar će vjerovatno ostati. Pretpostavljam da će klub napustiti Ndicka i Koné. Pravi sportski direktor (ne Massara), za ta dva igrača mora uzeti bar 90 miliona eura. Gotovo sigurno će otići i Čelik, Dybala, El Shaarawy i Dovbyk. Nećemo otkupiti Zaragozu, Fergusona i Tsimikasa. Oslobodit će se ozbiljan prostor za plate, ali i dovođenje igrača. Napoli je osvojio ligu, a prodali su gotovo sve vrijedno u tom trenutku. Ipak, moramo imati čovjeka koji će znati da dovede igrače i to igrače koji odgovaraju stilu igre kojeg forsira trener.

Moj dream scenarij za narednu sezonu je izostanak iz evropskih takmičenja, te potpuni fokus na ligu. Financijski te utakmice LE/KL ne donose mnogo, a značajne su za umor igrača, naročito kada imaš tanku rotaciju. Odlazak Massare i nadam se Gasperinija (mada to nije uvijet), uz adekvatne mlade igrače i pobogu da se više ne dovode igrači koji su više vremena proveli u bolnici nego na terenu.

Forza Roma!
Evo neko moje mišljenje, sada nam je ostalo samo jedno takmičenja, jesmo u lošoj formi, ali smo samo 3 boda od četvrtog mjesta a još ima 27 bodova u igri. Najteža utakmica nam je inter u gostima a ostalo se sve može pobjediti. Sto se tiče Gasperinija, on je u atalanti dugo godina gradio ekipu, nije ni u atalanti imao neke rezultate na početku (naravno preuzeo je Romu u puno boljem stanju). Čudne su mi neke odluke, forsiranje Wesleya lijevo itd.

Ovo ljeto je bitno za nas, očekujem velike promjene u ekipi, dosta je vise ovih polovnih igrača, ekipa kojoj je Celik desni bek nikad neće izboriti ligu prvaka, shvatit ćete šta hoću da kažem. Vjerovatno se nećete složiti, ali ja bi ostavio Gasperinija na klupi barem još jednu sezonu, nek gradi ekipu, ne daj Bože da nam se opet desi slučaj Jurić.

Como do kraja ima Inter i Napoli kući, mi inter u gostima, gradski derbi i atalantu kući, a Juve ima Milan i Atalantu u gostima.

Forza grande Roma i da završimo sezonu na dobar način

Delvechio
Kontakt:

Post Postao/la Delvechio » 20 mar 2026, 17:20

@ Surreal sve potpisujem....
Nakon ovoga i pocetka sezone bez pojačanja i nakon do sada odigranog ako ne izbori ligu prvaka cao... Pa ima i 70 godina lik, sta ce deknut na klupi jbt..
Meni najviše nejdu u glavu kako lik je zamjenama sjebao svaku tekmu, niti jedndu nisi dobio ništa uvijek si sjebao i primao golove, prkockao prednost,o izuzev Vaza jucer koj je dobro odigrao i naravno da bude dobio priliku za 5 tekmi 5 min kad tekma bude gotova.....
Ja bi sve dirao naravno max 2 igraca osim Soulea i Weslya, svi su zamjenjivi a i Mile je poceo malo kiksat... Ndicka i Svilar bi bili nekako najbolji za napunit kesu ali nikako ne ako se bude radilo kao Moncijev mercato ili što je lani Massara radio u Renesu....
Uz ove gore nabrojane, jedino bi Pelegriniju produžio, najviše ga pljujem ali za rotaciju bi bio dobar ali u vezi,Cristante i Celik nek se gube... Također i Mancinijevih gluposti mi je dosta... Treba i dat za igraca rađe dovesti nekog 40 milke neg bacat lovu kao što godinama radimo s veznjacima a nikad da ubodemo.....
Npr znam da djeluje f.menager ali uz prodaju ovihi igraca i oslobađanja plata za napad, otkupiti Malena, dovesti Keana i top left wingera ala Nusa,Savinho,Gitens moze se naci mladih koji ili ne igraju u top klubovima, je puno ali rijesio si sve, dati česce priliku Vazu i Areni.. Vezni red mora biti Pisili i Kone i još jednoga top veznjaka da im se pridoda a vratio bi na beka Califioria... Sad gledam naš rošter ali na ljeto i bude kao u fm-u.. Koliko igraca odlazi ili se vraca na posudbe, derby ispratit i cao, ovo je bas mučno za gledat postalo....

Konea nema minimum mjesec dana :crazy:

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 21 mar 2026, 23:00

Bajram Serif Mubarek Olsun

Konea nema haman mjesec dana a jedan je od najboljih igraca i tu smo duplo slabiji i ako je Juve opet kiksao ali mislim da ce prije Como nego oni u Ligu Prvaka.Mi sutra ako ne dobijemo Lecce mozemo definitivno da se oprostimo i na kraju namjerno izgubiti da ne idemo u ona dva takmicenja i da sljedece sezone ne igramo nista osim lige.

Ovo sto je Surreal rekao sve je brat u pravu i to svi zivi vide osim tvrdoglavog Gasperinija koji ce opet furati istu formaciju,opet ce Wesley na lijevu stranu itd itd.

Ako se ne uspije izboriti Liga Prvaka jer opet se taj Juve nudi a i taj Como mozda pukne pod pritiskom onda lijepo otjerati sve otpade koji ne mogu nigdje igrati a sa njima i trenera i sve uraditi da se dovedu Amorim ili De Zerbi i poceti opet ispocetka po ko zna koji put.
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon

Este sentimiento nadie lo comprende

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 22 mar 2026, 13:16

Bajram Serif Mubarek Olsun.

Vidim Gasperini nije dao otkaz. Ne znam, svaka cast vama ako vjerujete u lp, ja nam ne dajem ni 1% sanse.
embrace the chaos

Cassano2024
Kontakt:

Post Postao/la Cassano2024 » 22 mar 2026, 19:59

Dočekali smo Vaza :thumbup:. Samo ne znam kako zapuca onaj volej. Lijepo je vidjeti Angelina, bez obzira na kriminalnu frizuru. I navijači ga vole. Sad bi Wesley mogao desno. Hermoso odličan. Kod Arene se vidi da ima nešto i da će kad tad da to i pokaže.

Como melje... Svaka čast. Teško ćemo ih stići.
Commando Ultrà Curva Sud

Delvechio
Kontakt:

Post Postao/la Delvechio » 22 mar 2026, 21:09

Pogledao duge sažetke na areni, cak smo i dobro izgledali... Jbg ako si pljunuo 20 i nešta milki za Vaza onda nek igra, također rađe forsiraj Arenu na krilu neg Pelegrinija, koliko smo mulaca izgubili jer smo forsirali neke mediokritete...
Što se tice l.p nema nikakve šanse, pogledajte od Coma raspored...
A i da ih stignemo nisam siguran mislim da se gleda gol razlika, majstorice se samo igraju ako ima isto bodova zadnje kolo 1 i drugi i ako za 17 i 16-ti ali nisam siguran nek potvrdi netko tko zna...
A Italija nema nikakve šanse na onoj ljestvici za uefino drugo mjesto...
Ieri,oggi,domani.
Sempre con te! 🔴🟡

Perotti
Kontakt:

Post Postao/la Perotti » 23 mar 2026, 00:44

Nisam bio u mogućnosti gledati utakmicu, izvještaj sam pogledao na areni i fino mi je djelovalo. Pobjeda je bitna jer nismo dobili 5 utakmica zaredom, sad na San Siro…

Cassano2024
Kontakt:

Post Postao/la Cassano2024 » 23 mar 2026, 08:07

Pesimizam nam je srednje ime :cool: . Ali apsolutno opravdani. Još jednom nas, pored Gasperinijevih grešaka, ni sreća nije pogledala, jer toliko povreda, stvarno koji đavo. I sada idemo onim životinjama u goste, bez Konea. Ubit će nas u pojam. To će biti zadnji ekser zakucan u naš sanduk.
Već vidim Pelegrinija na krilu :wtf: .
Commando Ultrà Curva Sud

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.